Χρειάζομαι συμβουλή!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Στα τέλη αυτού του μηνός πρέπει να κάνω μια δεξίωση στο σπίτι. Δεν εννοώ πάρτυ, εννοώ δεξίωση αμερικανικού στυλ που είναι πολύ σημαντική για τη δουλειά μου και για τις σχέσεις μας με ένα συγκεκριμένο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα. Θα καλέσω γύρω στα 18-20 άτομα και το τιμώμενο πρόσωπο θα δώσει ραππόρτο στο ίδρυμα για μας. Για διάφορους λόγους πολλές από τις εντυπώσεις που θα αφήσουμε εξαρτώνται από αυτή τη δεξίωση.

Τώρα οι Αμερικάνοι είναι γενικώς πολύ άνετοι και οι δεξιώσεις τους ΔΕΝ έχουν την επισημότητα των ευρωπαϊκών και είναι παραπλανητικά απλές. Μπορεί λοιπόν να ντύνονται τελείως σπορ και να μιλάνε στον ενικό, αλλά τηρούν τις αποστάσεις και τις ιεραρχίες με άλλο τρόπο, ενώ οι μαζώξεις τους είναι ευκαιρίες δικτύωσης. Σε ορισμένες μαζώξεις λοιπόν με έχουν καλέσει μετά του Μουφ διότι πολλοί έχουν σκύλο. Μια από τις καλεσμένες μου έχει σκύλο, με έχει καλέσει μετά του Μουφ και επομένως έχω καλέσει και το σκύλο της. Το οποίο σημαίνει ότι θα βρίσκεται σπίτι και το Μουφ που για διάφορους λόγους δε θέλω να το στείλω πλέον σε πανσιόν αν δε συντρέχει λόγος. Επιπλέον μερικοί καλεσμένοι θα φέρουν τα μωρά τους που θέλουν ιδιαιτέρως να παίξουν με το Μουφ. Οπότε το Μουφ θα μείνει σπίτι, τέρμα.

Το σπίτι μου είναι αρκετά μεγάλο, περί τα 150-180 τετραγωνικά με κήπο που όμως δεν είναι περιφραγμένος, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση τα δυο Μούφια να τα αφήσουμε έξω. Μια από τις λύσεις που έχω σκεφτεί είναι να βάλω τα δυο Μούφια στην κρεβατοκάμαρά μου. Και ναι μεν το ένα θα κάτσει, το Μουφ όμως θα είναι μεγάλο πρόβλημα διότι έτσι και μυριστεί γλέντια και φαγιά, θα χτυπιέται αγρίως. Να το αφήσω δε με τους καλεσμένους δε θα είναι πρόβλημα θεωρητικά, θα μας πρήξει όμως διότι θα θέλει να χλαπακιάσει τα πάντα και θα πηδάει στους πάγκους. Είναι και Αυστραλέζος Ποιμενικός και μαδάει, το να σκορπίζονται τρίχες παντού είναι αρκετά σοβαρό για τους Αμερικάνους. Και αν τρέχω από πίσω του συνέχεια θα είναι πολύ ενοχλητικό.

Τι μπορώ να κάνω επ' αυτού? Το πρόβλημα με το Μουφ, σύμφωνα με εκπαιδευτές, σκυλοψυχολόγους και τη γιατρό του, είναι ότι έχει έμμονη ιδέα με το φαΐ για το οποίο, λέει, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Θα ήθελα όμως τη συμβουλή σας για λύσεις που μπορώ να βρω για να μπορέσω να τον κρατήσω στην κρεβατοκάμαρα. Έχω ακριβώς 20 μέρες να διορθώσω κάπως την κατάσταση. Δε νομίζω ότι θα βοηθήσει το κλουβί, σίγουρα όχι αν υπάρχει και δεύτερος σκύλος στο σπίτι. Ο κοσμήτοράς μας μπορεί και κρατάει το σκύλο του στην κρεβατοκάμαρά του όταν έχει κόσμο, άρα πρέπει να γίνεται.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια συμβουλή.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Thanks, αλλά δε δουλεύει. Σκέφτηκα και τα κόκκαλα που τα λατρεύει, αλλά και πάλι δεν πιάνουν κάτι τέτοια με το Μουφ. Το έχω ικανό να θέλει να φάει και τα τραπέζια. Π.χ. σήμερα έφτιαχνα βραδυνό και του έδωσα τις κροκέτες του. Το μικρό τέρας αποφάσισε να παρακαλέσει γονατιστό να φάει το φαΐ μου και όταν είδε και αποείδε ότι δεν πρόκειται να φάει, τότε τι να κάνει, προσκύνησε τις κροκέτες. Θα βαράει την πόρτα της κρεβατοκάμαρας φοβάμαι...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι. Μεγάλο σπίτι έχω μεν, αλλά δεν είναι ανάκτορο και δεν έχει πτέρυγες!:D:D Η κρεβατοκάμαρα είναι το πιο απομακρυσμένο και αν χτυπάει την πόρτα θα ενοχλεί τον κόσμο που θα μιλάει για το καημένο το Μουφάκι που θα υποφέρει, θα είναι και η συνάδελφος που θα σκέφτεται τι άραγε να κάνει και ο δικός της αν το Μουφ είναι ανήσυχο... Και δεν μπορώ να πω στο Μουφ ότι έχω σημαντικό χάππενινγκ και να σκάσει διότι θα με κάψει.:D:D:D:D:D

Τώρα που το σκέφτομαι, αν απελπιστώ μπορώ να του δώσω ένα Benadryl που κάνανε και στο σωστικό όμιλο!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Τον ταίζεις ΠΟΛΥ ... και μετά τον ταίζεις και 3 calmivet και τον αφήνεις στην κρεβατοκάμαρα. :)

χαχαχα, το ιδιο ακριβως, σκεφτομουν οσο διαβαζα το ποστ:)
τον ξεσκιζεις στην βολτα να εχει ξεθυμανει καλα, μετα τον ταιζεις πολυ και του δινεις και calmivet (3?:confused:με μισο, ο γερμανικος μου ελαττωνει το γαυγισμα, με ενα, σχεδον ηρεμει, δυο δεν εχω δοκιμασει:p)
σαρα,δεν υπαρχει περιπτωση να μην του κανει δουλεια;)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ΜΩΡΑ που θέλουν να παίξουν με το σκύλο? Φαγητά παντού? Άλλα σκυλιά? Όχι Σάρα μην κρατήσεις το σκυλί σου στο σπίτι εκείνη τη μέρα, αν υπάρχει δυνατότητα να μείνει αλλού. Απ' το να το πλακώσεις στα ηρεμιστικά χίλιες φορές να πεις κάτι άσχετο (τύπου "το καημένο είχε διάρροια το πρωί και πυρετό και το κράτησε μια φίλη μου να το προσέχει, μην το χουμε μέσα στα πόδια σας) παρά να ταλαιπωρηθείτε και εσείς και ο σκύλος....

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
...φαντασου το Μουφ ως αλλος Μπετοβεν (απο την γνωστη ταινια) να βγει εξω στο σαλονι την ωρα της δεξιωσης και ενω η Σαρα να λεει "ωχ την κατσαμε την βαρκα" να το λατρεψουν ολοι και να δωσει τις καλυτερες συστατικες το τιμωμενο προσωπο,στο ιδρυμα!!:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ευχαριστώ για τις προτάσεις αλλά συμβαίνουν τα εξής τινά:

1) Το Calmivet δεν κυκλοφορεί στο Αμέρικα. Είμαι σίγουρη ότι κυκλοφορούν άλλα, αλλά εδώ δεν είναι δυνατόν να πάρει κανείς τίποτα τέτοιο χωρίς συνταγή γιατρού που δεν πρόκειται να μου τη δώσει που να χτυπηθώ. Εδώ τους φακούς επαφής δε στους δίνουνε χωρίς συνταγή γιατρού διότι, λέει, είναι ομοσπονδιακός νόμος και μάλιστα αυστηρός.

2) Να τον δώσω σε φίλη μου να τον κρατήσει δε γίνεται. Επιπλέον πρέπει να καλέσω το Skeeter της συναδέλφου που επιπλέον είναι και μισός border collie-μισός Australian Shepherd, οπότε φανταστείτε τι θα γίνει με τα δυο υστερικά μαζί.

3) Στο παρελθόν είχα πάει στη συνάδελφο που έβγαλε το Μουφ και το Skeeter έξω στον κήπο για να φάμε σαν άνθρωποι. Το Μουφ αγνόησε το Skeeter τελείως και κλαψούριζε έξω απ' την πόρτα καθ' όλη τη διάρκεια του δείπνου. Μόλις τον βάλανε μέσα προσπάθησε να ανεβεί στους πάγκους και όταν η συνάδελφος δεν τον άφησε αποφάσισε να πηδήξει το Skeeter μπροστά στον κόσμο!

4) Εάν βγάλω το μικρό τρελλό στη δεξίωση, θα γεμίσει το σύμπαν τρίχες που τις απεχθάνονται οι Αμερικάνοι στο φαγητό όπου σίγουρα θα καταλήξουν. Ο δε τιμώμενος είναι σούπερ Γερμανός καθηγητής (το σούπερ πάει ΚΑΙ στο Γερμανός ΚΑΙ στο καθηγητής) που έχει πρόβλημα με τρελλό-Μουφα που κυκλοφορούν, ζητιανεύουν και γεμίζουν τρίχες.

5) Τα μωρά είναι το μικρότερο πρόβλημα διότι α) ο ένας συνάδελφος με μωρό έχει ήδη εκστασιαστεί διότι ο Άλεξ (το έτερον των βρεφών) θα έχει, λέει, διπλή χαρά με δυο σκύλους. Ο Άλεξ είναι δίχρονο που βλέπει το Μουφ και χτυπιέται απ' τη χαρά του. Το δε Μουφ τρελλαίνεται για τον Άλεξ και όλα τα μωρά, και β) ο άλλος συνάδελφος έχει τον Τζόζεφ, μωρό ενός έτους, τον οποίον θέλει να τον αφήνει, λέει, να βρωμίζεται διότι έτσι θα μάθει στα μικρόβια και δε θα του βγει αλλεργικός. Α, η γυναίκα του κιόλας είναι έγγυος στο μήνα της.

6) Να τον βγάλω τεράστια βόλτα εκείνη τη μέρα δεν μπορώ διότι πρώτον θα είμαι πτώμα μετά εγώ και δεύτερον θα πρέπει να μαγειρέψω διότι, βλέπετε, μου έχουν παραγγείλει και ελληνικά φαγιά. Θέλουνε, λέει, παστίτσιο με μακαρόνια νούμερο 2 (που θα πρέπει να πάρω από το Σικάγο διότι οι ντόπιοι ιθαγενείς δεν έχουν και δεν τα καταλαβαίνουν), μπακλαβά που φτιάχνω τώρα διότι δεν πρέπει να φτιάχνεται φρέσκος και τέλος τζατζίκι που έχει παραγγείλει ιδιαιτέρως ο τιμώμενος διότι θυμάται που του το έφτιαξα προ οκτώ ετών!!!!! Εν τω μεταξύ έχω να φτιάξω Παρλιαρο-γλυκά και πήρα και τον Τσελεμεντέ μου να εμπνευστώ και άλλα.

Ωχ, πρέπει να σκεφτώ αν θα πρέπει να τον αφήσω σε καμιά νοσοκομειακή πανσιόν... Διότι σκέτο Μουφ και φαΐ δεν πάνε μαζί!:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: Ξέρετε τι είναι να κάθεται όλη τη μέρα ήσυχο το σκασμένο, έξω από το φούρνο και μετά το βράδυ να δει ότι δεν έχει ούτε μεζέ?!:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν χρειάζεται να είανι νοσοκομειακή η πανσιόν.... απλώς καλύτερη απο την προηγούμενη! Αλλωστε μιλαμε για μια μέρα..... τι θα πάθει βρε Σαρα..... υπερβολική...:p

(ουτως ή άλλως είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί να βρεις κάποια αργά ή γρήγορα...., αφού φαίνεται ότι ταξιδεύεις συχνά)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Στο μέλλον θα φέρνω μια από τις σκυλο-νοσοκόμες της κτηνιάτρου του Μουφ να μένει στο σπίτι μου και να νταντεύει το Μουφ. Και δε θέλω να το διώξω από το σπίτι λόγω δεξίωσης. Απλώς θέλω να κάτσει στο δωμάτιο και να μη μου τα πρήζει. Ακόμα και να τον κλείσω μέσα μ' ένα ταψί μπιφτέκια, θα τα φάει απλώς και μετά θα χτυπάει την πόρτα για να έρθει μέσα να φάει και τα υπολοιπα φαγιά!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
...φαντασου το Μουφ ως αλλος Μπετοβεν (απο την γνωστη ταινια) να βγει εξω στο σαλονι την ωρα της δεξιωσης και ενω η Σαρα να λεει "ωχ την κατσαμε την βαρκα" να το λατρεψουν ολοι και να δωσει τις καλυτερες συστατικες το τιμωμενο προσωπο,στο ιδρυμα!!:D
Καλα,εσυ ζεις μια ΟΥΤΟΠΙΑ!!!

:D

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Στο μέλλον θα φέρνω μια από τις σκυλο-νοσοκόμες της κτηνιάτρου του Μουφ να μένει στο σπίτι μου και να νταντεύει το Μουφ.
Ε, φέρτην και τώρα! Θα έχει και bonus μπακλαβά :D

Χωρίς πλάκα... Μήπως υπερβάλλεις λίγο? Είναι πράγματι τόσο δύσκολο να μείνει το Μουφ για ένα βράδυ σε ένα δωμάτιο? :confused:

Μόνο του μένει και όταν λείπεις υποθέτω και φαντάζομαι χωρίς πρόβλημα... Επομένως η διαφορά είναι ότι θα πρέπει να μείνει κλεισμένο στο δωμάτιο ενώ θα είσαι και εσύ στο σπίτι? Αυτό δεν το κάνεις ποτέ όταν είσαι εκεί (να τον απομονώνεις σε κάποιο δωμάτιο)? Αν όχι, θα σου πρότεινα να αρχίσεις το συντομότερο, με τον ίδιο τρόπο που θα του μάθαινες και το crate. Δεν μπορεί, θα μάθει!

Εξάλλου αν θυμάμαι καλά είχες πει ότι είναι ήδη crate trained?

Το δεύτερο σκυλί δεν είμαι σίγουρη αν θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα (παρέα) ή πιο δύσκολα (περισσότερο stress)... :roll:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το Μουφ μένει μόνο του στο δωμάτιο, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι αν το Μουφ καταλάβει/του μυρίσει το φαΐ και τα γλέντια, θ' αρχίσει να κλαψουρίζει πίσω απ' την πόρτα. Όσο και να πω στους άλλους να το αγνοήσουν, στο τέλος θα τους ενοχλήσει και θα θέλουν να δουν ότι είναι καλά κλπ. Οπότε το Μουφ θ' αρχίσει να κάνει τα δικά του και να θέλει να φάει και τα τραπέζια. Επιπλέον η κοπέλα της κτηνιάτρου δεν μπορεί να τον κρατήσει διότι δεν μπορεί να είναι σπίτι μου, αφού σπίτι μου θα είναι η δεξίωση.

Π.χ. τώρα μόλις ηρέμησε και δε μου τα πρήζει. Προηγουμένως είχα δράμα διότι έφτιαξα μπιφτέκια μετά από πολύ καιρό και γνωρίζει πολύ καλά ότι περίσσεψε φαΐ και το έχω στο ψυγείο. Κάθε φορά που με σήκωνε σήμερα (νόμιζα ότι ήθελε κάτι σοβαρό, π.χ. να βγει για τσίσα του), με πήγαινε στο ψυγείο, μου έκανε νόημα να το ανοίξω και επειδή με θεωρεί και χαζή μου ανοιγόκλεινε και το στόμα, τρομάρα του!

Η μόνη ελπίδα που έχω να κάτσει κάπως ήσυχο είναι εάν του δώσω κόκκαλα, κονγκ και φαΐ. Και πάλι όμως θα έχω πρόβλημα. Επιπλέον το δεύτερο σκυλί πρέπει να έρθει, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μπορέσω να το αποφύγω.

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μα όταν λέω θα μάθει, δεν εννοούσα θα μάθει να μένει μέσα στο δωμάτιο. Αυτό θέλει δεν θέλει θα το κάνει αφού θα του κλείσεις την πόρτα (εκτός και αν την φάει κι αυτή! :D ). Εννοούσα θα μάθει να μένει στο δωμάτιο χωρίς να γκρινιάζει.

Το ξέρω ότι το έχεις ξαναακούσει/διαβάσει, αλλά τα Μουφο-θέματα που έχεις θέλουν συνέπεια και σταθερότητα. Μια φορά να κάνεις το δικό του, είναι σαν να του λες ότι αν επιμένεις πολύ θα πάρεις αυτό που θέλεις! (είτε αυτό είναι μπιφτέκι, είτε να του ανοίξεις την πόρτα). Επομένως τον μαθαίνεις στην ουσία να επιμένει όλο και περισσότερο!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σωστό. Όμως άλλο είναι να το βάλω στο δωμάτιό μου τώρα, οπότε σίγουρα θα κάτσει και μάλιστα θα καθίσει και μεγαλοπρεπώς στο κρεβάτι μου περιμένοντας πότε θα έρθω χωρίς ιστορίες, και άλλο είναι να το βάλω στο δωμάτιό μου με δεξίωση, γλέντια, χαρές και, το κυριότερο, φαγιά και μπερεκέτια μέσα στα οποία ΔΕΝ θα έχει διάφορο. Αυτο ΠΩΣ του το μαθαίνω να μην το κάνει?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97