Χρειάζομαι βοήθεια!

Chrys

Member
1 Νοεμβρίου 2009
10
0
Γειά σας όλους
Εχτες πέθανε το αγαπημένο μου σκυλάκι, ράτσας γκόλντεν ριτρίβερ 10 ετών. Βασανίζομαι γιατί ποτέ δεν κατάλαβα γιατι......θα σας παρουσιάσω σημαντικά στοιχεία για να με βοηθήσετε. Το σκυλί έμενε με την γιαγιά μου και 2 οικιακούς βοηθούς, αλλά η γιαγιά μου πέθανε πρίν 2 μηνες και το σκυλί έκτοτε μελαγχόλησε. Αν και πήγαινα κάθε μερα, το έβλεπα κάπως πεσμένο. Δεν ξέρω αν η μελαγχολία είναι μία ικανοποιητική αιτιολογία ξαθότι η γιαγιά μου ήταν ανάπηρη και ζούσε στον επάνω όροφο της οικίας και δεν είχαν συχνή οπτική επαφή, το σκυλί ζούσε στο σαλόνι. Οι οικιακοί βοηθοί δεν ήταν ιδιαίτερα θερμοί αλλά το πήγαιναν βόλτα που και που, και υπήρχε κήπος και άλλον ένα σκυλάκι για παρέα. Σε γενικές γραμμές όλα ήταν εντάξει. Πέρυσι υποβλήθηκε σε αφαίρεση μήτρας γιατί είχε μαζέψει υγρό και νομίζω ότι επιβαρύνθηκε. Έπίσης από τότε που πέθανε η γιαγιά μου έμενε αρκετές ώρες μόνο του, και συχνάκαι βράδια. Πρό 3 ημέρων της πήγα 2 μεγάλα κόκαλα και η οικιακή βοηθός μου είπε μήπως την πείραξαν??Εμφ'ανισε την επόμενη μέρα δυσκολία στην αναπνοή. Εχτές πήγα να την πάρω για να την φέρω στο σπίτι να ζήσει με εμένα τον άντρα και το παιδάκι μου, αφού το σπίτι είχε μείνει άδειο μετά το θάνατο της γιαγιάς μου, και την είδα αδύναμη, με ταχύπνοια και εξάντληση. Στην διαδρομή για τον κτηνίατρο πέθανε μέσα στο αυτοκίνητο. Βοηθήστε με,,,, τί συνέβη? ήταν πνευμονικό οίδημα? είχε καρδιακή ανεπάρκεια? δηλητηριάστηκε από κάτι? έπαθε περιτονίτιτδα από τα κόκκαλα?
ευχαριστώ για το ενιδαφέρον...

Chrys

Member
1 Νοεμβρίου 2009
10
0
ήταν από εστιατόριο όπου είχαμε φάει τις μπριζόλες και της πήγαμε τα κόκκαλα, ήταν μαγειρεμένα, ψημένα...

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Δυστυχώς τα μαγειρεμένα κόκαλα είναι απαγορευτικά για σκύλους. Σπάνε σε μυτερά κομμάτια και μπορεί να τους τραυματίσουν εσωτερικά.
Έχουνε πάθει ιστορίες σκυλιά που φάγανε μαγειρεμένα κόκαλα, κάποια έχουνε πεθάνει.
Δε λέω ότι αυτό έφταιγε, αλλά είναι πιθανό...

Chrys

Member
1 Νοεμβρίου 2009
10
0
μπορεί να την τραυμάτισαν εσωτερικά χωρίς να είχε αιμορραγία? το σύμπτωμα το βασικό ήταν η δυσκολία στην αναπνοή και η απώλεια δύναμης

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Απ' όσο γνωρίζω όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο έχουμε εμετό με αίμα, κόπρανα με αίμα, μαύρα κόπρανα (που πάει να πει αιμοραγία στο στομάχι).
Δεν ξέρω παραπάνω είναι η αλήθεια. Κάποιος που ξέρει παραπάνω θα μας πει.

Κατά τ' άλλα ήτανε καλά στην υγεία του ο σκύλος πριν συμβεί αυτό; Είχε δείξει κάποιο σύμπτωμα; Ο κτηνίατρος τί είπε;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες!
Λυπάμαι πολύ για το σκυλάκι...:(
Προσωπικά αμφιβάλω ότι τα κόκαλα ήταν το ζήτημα...αν καταλαβα καλά περιγράφεις ότι η υγεία του χειροτέρευε το τελευταίο διάστημα, το έιχε δει κανένας κτηνίατρος;

Chrys

Member
1 Νοεμβρίου 2009
10
0
δυστυχώς δεν την είδε γιατρός γιατί δεν είχε ανησυχητικά συμπτώματα. Είχε μία μελαγχολία αλλά το απέδιδα στον θάνατο της γιαγιάς. Έτρωγε κανονικά απλά δεν ήταν τόσο ζωντανό από διάθεση κλπ. Ανησύχησα εχτές με την δύσπνοια και τότε την πήγα στον γιατρό,...αλλά δεν πρόλαβα. Γιατί λές ότι δεν ήταν τα κόκαλα? μήπως είχε αδυναμία στην καρδιά και δεν το είχαμε καταλάβει??

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν ξερω πολλα απο ιατρικα για να σου απαντησω (ειμαι μικρος και τωρα αρχιζω σιγα σιγα να μαθαινω).

Παντως ηθελα να σου πω, πως ληπαμε και σου ευχομαι να βρεις την αιτια για αυτο το τραγικο γεγονος.:(

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μπορεί να είναι οτιδήποτε από αυτά που ανέφερες, βάλε και τον καρκίνο και 2-3 άλλα ... κανείς δεν μπορεί να σου πεί σίγουρα τί έγινε, εκτός και αν ζητήσεις νεκροψία.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Με τίποτα δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή να αποκλείσω την αιτία....Απλά όπως το περιέγραψες το τελευταίο διάστημα μου φάνηκε ότι δεν ήταν στα καλύτερά του το σκυλάκι...
Μοναδική λύση είναι η νεκροψία όπως ανέφερε ο Denis!

Chrys

Member
1 Νοεμβρίου 2009
10
0
ma....

νεκροψία όχι, δεν ήθελα και το σκυλάκι το βάλαμε στο χώμα ήδη, μου φαίνεται πολύ βάναυσο, ....ωστόσο σας παρακαλώ πείτε μου εναλλακτικές ερμηνείες,τί μπορεί να συνέβη....το καρδιακό επεισόδιο προλαμβάνεται? θα μπορούσα το σκυλακι να το είχα σώσει, ή θα παράτεινα μία κατάσταση για λίγο?
επίσης ήθελα να πώ ότι ο κτηνίατρος μου είπε από το τηλέφωνο ότι είχα επιβαρυνθεί από την αφαίρεση μήτρας που είχαμε κάνει πέρσι και ότι μάλλον ήταν πνευμονικό οίδημα....τί λέτε???είμαι πολύ στεναχωρημένη

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν γίνεται να σου πούμε τίποτα....
Απαιτεί μαντικές ικανότητες από μέρους μας...
Μπορεί να είναι τα πάντα...από πνευμονικό οίδημα, καρδιακή ανεπάρκεια, λοίμωξη, καρκίνο, απλά μεγάλη ηλικία, μέχρι το πιο απίθανο που μπορεί να φανταστεί κανείς....
Δυστυχώς δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε σε αυτό...:(

Chrys

Member
1 Νοεμβρίου 2009
10
0
10 ετών όμως ήταν μικρή,,,πότε πεθαίνουν κατά μέσον όρο τα ριτρίβερ? υπάρχει περίπτωση να ήταν όλο προκαλούμενο από θλίψη? μπορεί να σταματήσει η καρδιά από στεναχώρια?

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
λυπάμαι πολύ για τον χαμό του ριτρίβερ σου!

μην βασανίζεσαι τώρα ψάχνοντας για τα αίτια του θανάτου του-

δεν έχει νόημα ,σημασία έχει ότι έφυγε -

μια φιλική συμβουλή : αν αποφασίσεις να αποκτήσεις ξανά σκύλο ο οποίος θα είναι ολοκληρωτικά δικός σου να τον έχεις γενικότερα υπό πιο στενή παρακολούθηση ουτως ωστε να αποφύγεις τα δυσάρεστα -

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Φυσικά είναι πιθανόν να μπορούσες να αποφύγεις τον θάνατο την συγκεκριμένη στιγμή.

Το σκυλί μπορεί να μην είχε τίποτα και να πέθανε από το κόκκαλο, άρα μπορεί και να το σκότωσες εσύ.

Φυσικά επίσης δεν μπορούσες να τον αποφύγεις γενικά.

Από θλίψη δεν σταματάει η καρδιά, όχι.

Chrys

Member
1 Νοεμβρίου 2009
10
0
Νομίζω ότι η φράση ότι μπορεί να σκότωσα εγώ τον σκύλο μου είναι λίγο επιθετικη΄αφενός, αφετέρου, διαβεβαιώθηκα από κτηνιάτρους ότι τα κόκκαλα όταν προκαλούν πρόβλημα σε εσωτερικά όργανα τότε οδηγούν σε αιμορραγία, πράγμα που εμείς ευτυχώς δεν είχαμε. Από θλίψη λές ότι δεν σταματάσει η καρδιά, αλλά ωστόσο νομίζω ότι αν υπήρχε μία προδιάθεση με την καρδιά, μήπως η μελαγχόλία επιτάχυνε τον θάνατο...

Chrys

Member
1 Νοεμβρίου 2009
10
0
ξέρειες, πήγαινα κάθε με΄ρα και την έβλεπα και μου φαινόταν καλά. Απέδιδα την πτώση στη λειτουργικότητά της σε μελαγχολία επειδή πέθανε η γιαγιά μου, Επιδιή εγω μένω σε διαμέρισμα ήθελα να παρατείνω την μετακόμισή της μέχρις ωσότου φεύγαν όριστικά οι οικιακοί βοηθοί από το σπίτι, καθότι εκεί υπήρχε κήπος μεγάλος. Μήπως όμως το σκυλάκι δεν άντεξε 1,5 μήνα που έμενε πολλές ώρες μόνο του?μήοως μελαγχόλησε?είναι απίστευτο, προχτές πήγα να την πάρω για να την φέρω μαζί μου σπίτι και πέθανε μέσα στο αυτοκίνητο....

Chrys

Member
1 Νοεμβρίου 2009
10
0
αυτές οι παθήσεις που αναφέρεις προλαμβάνονται? η το σκυλάκι μπορεί να ζεί με πρόβλημα και να είναι άρρωστο? όλες αυτές οι παθήσεις έχουν σημ΄΄αδια προειδοποιητικά? εμένα έτρωγε κανονικά, απλά ήταν λίγο πεσμένο γενικά, σαν μελαγχολικό

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Υπαρχουν πολλες περιπτωσεις πουλιων που ζουνε ζευγαρια στο κλουβι, που όταν πεθανει το ταιρι τους σκανε κι αυτά μεσα σε ελαχιστες μερες.
Το ιδιο συμβαινει μερικες φορες και με τους παππουδες όταν πεθανει η γιαγια ή το αντιστροφο.
Φυσικα και μπορει να πεθανει από θλιψη – μελαγχολια.ένα ζωο. Στα θηλαστικα όμως που εχουν πολύ πιο δυνατο και εξελιγμενο οργανισμο, μαλλον αυτο είναι σπανιότατο εκτος αν ηδη υπαρχει προβλημα υγειας, μεγαλη ηλικια κλπ.