Χρήση επιβήτορα...

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
το θεμα μας ομως δεν ειναι γιατι δεν ζευγαρωσε ο Tim
Και ομως εκει εγω νομιζω οτι ειναι το θεμα.
Αφου ηταν διαθεσιμος πολυ θα ηθελα να μαθω ΓΙΑΤΙ δεν ζευγαρωσε οσο επρεπε συμφωνα με την αξια του.

Ειναι γιατι επικρατει η αποψη "σιγα μην σε κανω μαγκα" η απο "ασχετοσυνη" για την εκτροφικη αξια του σκυλου ?

Εχω αυτη την απορια.

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Τι εεννοεισ με αυτο Σ13. Οτι το leuchtenbrucke δεν δινει τον Τιμ για ζευγαρωμα??????? ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΑΦΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΝΝΟΩ.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΕΔΙΝΕ ΓΙΑ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΑ.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ.

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Παιδιά αυτήν την στιγμή βρίσκεται εδώ ο Lewis vom Kumelsee αυτά δεν γινόντουσαν πρίν 10 χρόνια, και είναι διαθέσιμος σίγουρα :p :p :p
"Ασε μας ρε φιλε τωρα με τον Lewis.
Δεν κανει για εκτροφη αυτος ο σκυλος που σου λεω.Ακουσε με ."
(το γιατι δεν κανει τωρα μην το ρωτατε μιλαει ο "ειδημων") :):):):)

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Και εαν αυτο εχει γινει καποια φορα σιγουρα θα ειχε να κανει με αλλους λογους και οχι με την λογικη του "δεν σε κανω μαγκα--Δεν σου δινω τον επιβητορα μου για ζευγαρωμα ''.;)
Σημασια εχει οτι για χ=-ψ λογους μπορει να γινεται

αυτο ΝΑΙ το εχω ακουσει απο ΕΝΑΝ παλιο εκτροφεα
:)

Να λές ότι μερικοί δεν δίνουν τα σκυλιά για ζευγάρωμα όπως λέει ο greedy τους βρωμίζει όλους
Που το εβγαλες αυτο το συμπερασμα ντενις?Δεν νομιζω να εγραψα οτι ολοι οι εκτροφεις το κανουν αυτο!Εγραψα για κατι οχι που ακουσα,αλλα εζησα.Δεν ειμαι εκτροφεας εγω,σε εκτροφεα συνεβηκε ομως.Αυτο ειναι το δεδομενο για το περιστατικο.Ειπα οτι μπορει να ηταν ατυχη στιγμη αλλα...Ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανονας.

celius

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2008
104
0
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΚΑΙ Ο ΤΙΜ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΚΑΤΑΛΗΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ.

ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΜΕΝΩ.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
αυτο ακριβως εγραψα

''Εγω τουλαχιστον ξερω 1-2 περιπτωσεις.Μπορει να ημουν ατυχος?Η τυχερος που το εζησα και αυτο?:)''
εγραψα οτι εγω πιστευω .Βασει γεγονοτος.το θεμα ειναι ποιος αριθμος ειναι το αρκετοι?

.Απλα σκεψεις τυπου "δεν σε κανω μαγκα--Δεν σου δινω τον επιβητορα μου για ζευγαρωμα ''δεν χωρουν στην εκτροφη.Και υπαρχουν αρκετοι πιστευω απο αυτους.

Last edited:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Διάβασα με ενδιαφέρον την ενότητα και νιώθω πως πρέπει να αναφερθώ σε μια ιστορία πραγματική με ονόματα φανταστικά.

Ο Στέργιος ήταν ιδιοκτήτης του Αλφ, ενός Ρότβαϊλερ με εξαιρετικά αποτελέσματα στις εκθέσεις. Κάποια στιγμή όταν ο Αλφ ήταν 22 μηνών τον Στέλιο τον πλησίασε ο Ρούντι, περιβόητος εκτροφέας και ιδιοκτήτης της Ζέντα, γνωστής πρωταθλήτριας την οποία την προόριζε για τον Αλφ άσχετα απ' το αν οι γραμμές των δύο σκύλων δεν είχαν κανέναν κοινό παρανομαστή. Ο σκύλος του άρεσε και θεωρούσε πως με την Ζέντα θα έδινε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν συμφώνησαν με τον Στέργιο σε μια τυπική αμοιβή επίβασης (η σκύλα ήταν πρωταθλήτρια και θα διαφήμιζε τον σκύλο, ο οποίος ήταν μεν πρωταθλητής, αλλά δεν είχε αποδείξει την γονιμότητά του μέχρι τότε). Τα σκυλιά ζευγάρωσαν και 13 ημέρες αργότερα το αποτέλεσμα ήταν μια γέννα με 6 κουτάβια, 3 με λευκό στο στέρνο και 3 υπογναθικά, ένα εκ των οποίων μακρύτριχο.
Η φήμη του επιβήτορα κυκλοφόρησε σαν αστραπή και ο Αλφ δεν θα ξανάβλεπε σκύλα επιπέδου. Λίγο αργότερα θα αποφάσιζε να μην ξαναπαίξει τον Αλφ σε έκθεση. μετά από προτροπές φίλων, ο Στέργιος αποφάσισε να ζευγαρώσει τον Αλφ μετά από 2 χρόνια με μια σκύλα κακής ποιότητας (χωρίς αμοιβή επίβασης), το ίδιο θα επαναλαμβανόταν με άλλη σκύλα (επίσης κακής ποιότητας) μετά από ακόμα 6 μήνες. Το αποτέλεσμα και στις δύο γέννες ήταν ο Αλφ να μην ξαναδώσει κανένα από τα ελαττώματα που είχαν εμφανιστεί στην γέννα με την πρωταθλήτρια.
6 μήνες αργότερα ο Αλφ θα πέθαινε... η φήμη του είχε πεθάνει ωστόσο 3 χρόνια νωρίτερα!
Πολλούς είχε βασανίσει η σκέψη για το τι θα είχε συμβεί αν ο Στέργιος είχε πει όχι στο ζευγάρωμα με την γνωστή πρωταθλήτρια!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
προσπερνάω το γεγονος οτι η σκυλα γεννησε μετα από 13 ημερες :D:D:D:D:D:D

γιατι βγηκε φημη κακή φήμη για τον αρσενικο και οχι για την θυληκια ?????

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
2 άσχετοι δηλαδή και λίγο απατεωνίσκοι έκαναν ένα ζευγάρωμα ... και τί λέει αυτό εκτός από το ότι 2 άσχετοι απατεωνίσκοι έκαναν ένα ζευγάρωμα ? Μόνο ότι η εκτροφή σε αυτό το επίπεδο είναι αστεία στα όρια του τραγικού. Γι'αυτό είμαστε και το ανέκδοτο της Ευρώπης μέχρι τώρα όπως αναφέρθηκε.

Για τον Τιm von der Scherau δεν πιστεύω τίποτα. Μάλλον πολλά πιστεύω αλλά δεν έχει νόημα να τα πώ. Σίγουρα είναι ένας πολύ σημαντικός σκύλος και μορφολογικά και απο pedigree με αρκετά καλούς απογόνους για την ηλικία του, με πολλά λάθη αλλά και πολλά προτερήματα που δεν δικαιολογείται με τίποτα να μην ζευγαρώσει παρά μόνο με 2 σκύλες εκτός του εκτροφείου του. Μία δικιά μου και μία του Scarva's Strand ... εγώ έβαλα 2 αλλά η μία μόνο γέννησε η άλλη έκανε πυομήτρα δυστυχώς ...

celius

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2008
104
0
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο PROMITHEAS ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ ΤΟΥ.

Οτι αυτη ειναι η θληβερη πραγματικοτητα σε εκτροφικο επιπεδο?

Οτι με το πραμικρο καταστρεφεται η φημη ενοσ σκυλου <αρεσ/θηλυκο> ?

Να μην ζευγαρωνουν οι επιβητορες για να μην τουσ βγει το ονομα?
Τι παει να πει οτι σε πολλουσ εχει μπει η σκεψει αν οτι αν ειχε πει "οχι", πωσ θα ηταν τα πραγματα σημερα για τον Αλφ. τι προβληματισμοσ ειναι αυτος??????
Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα , εκτος αν θελεις να πεις κατι αλλο με αυτο

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Αυτη η ιστορια δειχνει επισης την ασχετοσυνη του ιδιοκτητη του επιβητορα.
Τι παει να πει οτι αποφάσιζε να μην ξαναπαίξει τον επιβητορα σε έκθεση?
Και τι παει να πει οτι μετά από προτροπές φίλων, αποφασισε να τον ξαναζευγαρωσει μετα απο δυο χρονια?

Αυτο που καταλαβα εγω απο αυτη την ιστορια ειναι οτι ο ιδιος ο ιδιοκτητης του επιβητορα εσκαψε τον λακο του.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Για να βάλω πράγματα στην σειρά τους:

1. το 13 έπρεπε να ήταν 63 (πως το έκανα αυτό βρε ΜΑΚΗ... ΤΗΧ :p )
2. ο ιδιοκτήτης του αρσενικού ήταν άσχετος (χρειάστηκε πολλή παρότρυνση για να τον δείξει πρώτη φορά σε έκθεση) ο ιδιοκτήτης του θηλυκού κάθε άλλο παρά άσχετος ήταν - πείρα μεγαλύτερη από 30 χρόνια στην εκτροφή Ρότβαϊλερ είχε!
3. κανένας τους δεν ήταν απατεώνας (από που προκύπτει το αντίθετο?)
4. Η σκύλα είχε κάνει ήδη 2 γέννες και έκανε και άλλη 1 μετά! Έχει δώσει πρωταθλητές νωρίτερα και έδωσε αι μετά!
5. Σκοπός των εκθέσεων είναι η ανάδειξη του εκτροφικού αποθέματος. Σαν τέτοιο ο σκύλος είχε (κατά τον ιδιοκτήτη του) αχρηστευτεί. Μην παρεξηγηθώ ο Στεργιος τον λάτρευε τον Αλφ. Και ήταν αντίθετος στις εκθέσεις παρότι τον είχε χρυσοπληρώσει.
6. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορείς να αρνηθείς ζευγάρωμα σε θηλυκό. Κι εγώ προσωπικά το έχω κάνει τόσο για να προστατέψω την φυλή μου όσο ενθεχομένως και την υστεροφημία του σκύλου μου. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Για να σας κάνω το παράδειγμα πιο συγκεκριμένο. Έχω αφήσει στο πατρικό μου τον Άργο, έναν αρσενικό Ντόγκο Αρτζεντίνο (εκτροφής μου) που ζει με την μητέρα μου, καταπληκτικός μορφολογικά σκύλος. Έπαιξε από 6 μέχρι 24 μηνών σε συνολικά 10 εκθέσεις σε Ελλάδα, Ιταλία, Αυστρία και Ισπανία. Η συγκομιδή ήταν απόλυτη με 3 BPIB, 3 BJIB, και 4 BOB (τα δύο από την Νέων) και οι κριτές εκθείαζαν τον χαρακτήρα του. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν σκύλο με απίστευτα κακό χαρακτήρα. Οξύθυμο με αγοραφοβικές τάσεις και άκρως επιθετικό απέναντι στους ανθρώπους που δεν γνωρίζει. Το ότι δεν έχει προκαλέσει κάποια σοβαρή ζημιά οφείλεται καθαρά στην επιμονή μου και στην εκπαίδευσή του. Κανένα από τα αδέλφια του ή τους γενήτορές του δεν έχει δείξει ίδια συμπτώματα αν και τέτοια Ντόγκο εμφανίζονται ακόμα σε μια συχνότητα περίπου 70:1. Μου τον έχουν ζητήσει για ζευγάρωμα επανειλλημένα κι έχω πάντοτε αρνηθεί γιατί είμαι σίγουρος πως ένα κουτάβι με τον χαρακτήρα του σε χέρια κάποιου με λιγότερη πείρα στην φυλή θα βλάψει την εικόνα του Ντόγκο. Αυτό με κάνει άσχετο, κακό, αρχάριο ή παρτάκια?

Last edited:

celius

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2008
104
0
30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ ΡΟΤΤΒΑΙΛΕΡ!!!!!!!!!!!!!!!! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!!!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ . ΜΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!