Χρήση επιβήτορα...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
πλάκα πλάκα

ποια ειναι η ΄σωστή΄χρησιμοποιηση ενος σκυλου σε εκτροφικο πρόγραμμα???

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
τι σε τι??

ενας σκυλος κάνει για ολες τις σκυλες???

οι τυχον τιτλοι και το peidgree του τον κανει ιδανικό επιβητορα???

celius

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2008
104
0
Παρακολουθω την συζητηση σας με αρκετο ενδιαφερον. Και απο οτι ειδα αναφερεστε κυριως στουσ επιβητορες.

Εχουν ερθει αυτη την στιγμη αξιολογοι επιβητορεσ στην ελλαδα κατα την γνωμη σας?...Και αν ναι θα ηθελα να μαυ δωσετε παραδειγματα.

Ποιος ειναι αυτος που καθοριζει την σωστη χρησιμοποιηση τους στο εκτροφικο προγραμμα?
Για ποιο εκτροφικο προγραμμα μιλατε?
Που στην ελλαδα?

Πλην ελαχηστων εξεραισεων απο τα λιγα που γνωριζω ελαχιστοι ειναι αυτοι που μπορουν να μιλουν για εκτοφικο προγραμμα και τους αξιζουν συγχαρητιρια γιατι δουλευουν κατω απο πολυ δυσκολεσ συνθηκες. Ελαχιστοι ομως!!!!
Την στιγμη που υπαρχουν ανθρωποι με 8 9 10 11 θυληκεσ και ζευγαρωνουν με οποιδηποτε σκυλο βρουν μπροστα τουσ για ποιο εκτροφικο προγραμμα μιλατε?!

Το πεντιγκρι του επιβητορα μας μαρανε και για το αν ο σκυλος ταιριαζει με την θυληκια!!!!!!!!!

Με τισ απαρχιωμενες γραμμεσ αιματοσ που υπαρχουν στην ελλαδα, τον αχταρμα των ζευγαρωματων και μπλεξημο των πεντιγρι , τα αιματα και τα ματια του επιβητορα μασ μαρανανε!
Βλεπω ανθρωπουσ με πανω απο 10 σκυλεσ να περνουν απο ψηλη κλεισαρα τον επιβητορα , να μην ζευγαρωνουν μαζι του γιατι δεν ''ταιριαζει'' θυληκα τους λεει. Καλα ρε γαμωτο με κανενα απο τα 15?!
Πως γινεται αυτο?!

Ειμαι κουτος σας παρακαλω διαφωτιστεμε!!!!!!!!!!!
Η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο. Αν θελετε να μιλατε για εκτροφικο προγραμμα ασ μεινουμε στην θεωρια γιατι απο πραξη τιποτα. Αφηστε τους επιβητορες, τα σκυλακια δεν φταινε ποτε ουτε τα θυληκα . Η κουτοπονηρια , η μιζερια μας φταιει και το κλουβιο το κεφαλι ορισμενων που νομιζουν οτι μπορουν να λενε τις ιδιες εξυπναδεσ που ελεγαν και το 1995 και καποιων νεων που τα εμαθαν ολα μεσα σε ενα χρονο!!!!!!!!!!!
Γραφηκες φηγουρες που τριγυρνουν στισ εκθεσεις και παραμυθιαζουν τον κοσμακι . Βδελιγματα που οπου χεζει ο ενας γλυφει ο αλλος !!! Στην θεωρια ολοι πρωτοι ειμαστε και πανω απο ολα στο θαψημο και την λασπολογια!!!!!! Εκτροφικο προγραμμα!!!!!!! Μαθαμε και απο εκροφικα προγραμματα!!!!!!!!!! Αλλα στο χωριο μου λενε ενα πραγμα , με πορδες δεν βαφονται αυγα. Για να μην παρεξηγηθω δεν αναφερομαι επι προσωπικου στα παιιδια που ανοιξαν το θεμα.

Πειτε μου λοιπων κυριοι τι σκατα φταει?
Οι επιβητορες , οι θυληκες η οι τα μυαλα μας?!

Οσον αφορα για τον ΟΦΙΡΕ Μακη και Ντενις ξερουμε ολοι οτι δεν προκειται να γινει τιποτα. Απλα κουβεντα να κανουμε ε?
Διαβασα αποσπασματικα καποια μερη της κουβεντας σχετικα με το θεμα. Λετε να μαζευτουμε και να κανουμε και πουμε και τρεχα γυρευε...... Μαζευτητε και αμα βρειτε ακρη να μου πειτε και εμενα. Εγω θυμαμαι καποιους αλλους που μαζευονταν καποτε και τα ελεγαν. και κατεθεταν και προτασεισ γραπτες. Καλα!!!! Ενας βλακας εξ αυτων εκατσε και τα καθαροεγραφε κιολας ο κακομοιρης. Και στο τελος κατεληξε να ειναι το θεατρο του παραλογου.
Λυπαμαι για το υφος μου κυριοι αλλα ειμαι αγανακτισμενος.

Last edited by a moderator:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Πλην ελαχηστων εξεραισεων απο τα λιγα που γνωριζω ελαχιστοι ειναι αυτοι που μπορουν να μιλουν για εκτοφικο προγραμμα
Εκεί πήγαινε το

Σε τί ?
που εγραψα ...

και όχι ένας σκύλος δεν κάνει για όλες τις σκύλες :)

ποια ειναι η ΄σωστή΄χρησιμοποιηση ενος σκυλου σε εκτροφικο πρόγραμμα???
Είναι η επιλογη του για κάποια χαρακτηριστικά του που ξέρουμε ότι μεταφέρει στους απογόνους του επιλεκτικά σε κάποια θηλυκά που νομίζουμε ότι θα βοηθούσε την εκτροφή αν τον χρησιμοποιούσαμε σε αυτά. Πάντα με το μάτι στα παιδιά και τα εγγόνια του και όχι σε αυτόν. :)

celius

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2008
104
0
Σαφεστατα και ενας επιβιτορας δεν κανει με ολες τισ σκυλες. Αλλα σε μια χωρα που ειναι γεματη απο κουναβια αυτο δεν εχει καμια αξια . Οι καλες σκυλες ειναι μετρημενες στα δαχτυλα το ενοσ χεριου και μπραβο σε αυτους που τισ εχουν . Αλλα απο το να βαζεις κουναβια με κουναβια κανε την υπερβαση και βαλε ενα καλο επιβητορα με ενα κουναβι. Που ξερεισ κατι μπορεισ να βγαλεις. Αυτο βεβαια δεν ειναι εκτροφη αλλα εδω που καταντησαμε τι αλλο να κανεις. Εδω δεν εχουμε ομιλο εκει θα κολωσουμε.
Σε οτι αφορα το pedigree δεν θα συμφωνω. Αυτα που μας αρεσουν σε ενα σκυλο ο φαινοτυπος δηλαδη ειναι αποτελεσμα του γονοτυπου. Τα γονιδια ειναι αυτα που μεταφερουν την πληροφορια ειναι θεμα γενετικης απλα. Απλα παντα παιζεισ με τισ πιθανοτητες. Δηλαδη πωσ θα συνδιαστουν τα γονιδια μεταξυ τους. Γϊ' αυτο και σε μια γεννα θα βγουν και καλα και μετρια και χαλια σκυλια. Το μονο που ελπιζεισ ειναι βγαλεις περισοτερα εξαιρετα σκυλια και φυσικα να εχεισ την τυχη και το ματι να κρατησεισ το καλυτερο κουταβι. Πωσ ειναι δυνατον να παγιωσεις εναν τυπο σκυλου αν μια ζωη τα μπερδευεις.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
...σε μια χωρα που ειναι γεματη απο κουναβια αυτο δεν εχει καμια αξια . Οι καλες σκυλες ειναι μετρημενες στα δαχτυλα το ενοσ χεριου και μπραβο σε αυτους που τισ εχουν . Αλλα απο το να βαζεις κουναβια με κουναβια κανε την υπερβαση και βαλε ενα καλο επιβητορα με ενα κουναβι. Που ξερεισ κατι μπορεισ να βγαλεις. Αυτο βεβαια δεν ειναι εκτροφη αλλα εδω που καταντησαμε τι αλλο να κανεις. Εδω δεν εχουμε ομιλο εκει θα κολωσουμε...
Η υπεραπλούστευση σε όλο της το εύρος!

celius

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2008
104
0
Η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι αυτή...και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμη.

Last edited by a moderator:

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Κουναβι + κουναβι = κουναβι.
Κουναβι + καλος επιβητορας= κατσικι.

Συγνωμη αλλα ετσι δεν παμε μπροστα με τιποτα.
Δηλαδη βαζω π.χ. το 0 με το 7 για να παρω ενα 2????

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
H pragmatikothta sthn ellada einai auth. kai tha einai gia polla xronia akoma.
H πραγματικότητα θα είναι πάντα αυτή όσο η λογική της εκτροφής θα παραμένει σε στεγνά μαθηματικά πλαίσια:
Έχω θηλυκό επιπέδου 9, έχεις αρσενικό επιπέδου 9... τα ζευγαρώνουμε (9+9=18 ) και το αποτέλεσμα (18:2) θα είναι μετα σιγουριάς 9!

Επίτρεψέ μου να πω πως όσοι δηλώνουν οπαδοί αυτής της λογικής είτε παραμένουν θεωρητικοί της εκτροφής είτε δεν έχουν καταλάβει τι κάνουν λάθος!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
συγνωμη επειδη εμπερδευτη ο ανθρωπος!

δηλαδη πως μπορει να χρησιμοποιηθει ενας επιβητορας, υπαρχουν περισσοτεροι απο 2 τροποι? Οι οποιοι κατεμε ειναι α) σκυλα που τον συμπληρωνει στα σημεια που πασχει, β) σκυλα με παρομοια με αυτον χαρακτηριστικα.
τωρα το γ. με οτι κατσει, νομιζω οτι θα επρεπε να ειναι θεμα συζητησης σε τοπικ με τιτλο "γιατι δεν υπαρουν εκτροφικα προγραμμα" οχι το πως χρησιμοποιεται ενας καλος επιβητορας.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ρε παιδιά τί παει να πεί πώς χρησιμοποιείται ένας καλός επιβήτορας ? :p :p :p

Δεν είναι υπεραπλούστευση είναι λάθος συλλογισμός από την αρχη. Γιατί ?

Γιατί κανείς μα ΚΑΝΕΙΣ δεν θα πεί ΠΟΤΕ ότι η σκύλα μου είναι κακής ποιότητας. ΠΟΤΕ.

Επίσης:

Ολες οι καλές σκύλες στην Ελλάδα ΜΑ ΟΛΕΣ έχουν ζευγαρώσει ή εχουν προσπαθήσει να ζευγαρώσουν με πόλύ καλούς επιβήτορες - οι περισσότερες στο εξωτερικό, αλλά και εδώ, και ΟΛΕΣ με σκύλους ΚΑΙ άλλων εκτροφείων.

Εγώ αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι ο celious μιλάει για επίπεδα back yard breeding ή ακόμα και γνωστών εκτροφέων που δεν βλέπουμε σκυλιά τους παρά μόνο σε αγγελίες στην ΧΕ.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Γιατί κανείς μα ΚΑΝΕΙΣ δεν θα πεί ΠΟΤΕ ότι η σκύλα μου είναι κακής ποιότητας. ΠΟΤΕ.
δεν χρειαζεται να πει τπτ!
ματια εχει και ο κατοχος του επιβητορα, ματια εχουν και οι κριτες! ματια εχουν και οι γιατροι. ειδικα σε φυλες σαν τις δικιες σας με 150 χρονια τεκμηριωμενη ιστορια και δυνατο διεθνη ομιλο. το τι λεει ο καθενας...........

τωρα αν θελουμε να μιλησουμε για την εκτροφη στην ελλαδα ειναι αλλο θεμα. οπως αλλο θεμα ειναι τα εκτροφικα προγραμματα. οπως αλλο θεμα ειναι εκτροφεις που ζουν με δαφνες του παρελθοντος, ψεματα, πλαστα χαρτια και κοροϊδευοντας τον κοσμο.πως θελετε να γινει σπλιτ?:D

celius

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2008
104
0
Για οσους δεν καταλαβαν περιγραφω μια σαπια κατασταση που με εχει βγαλει εξω απο τα ρουχα μου. Αυτο που περιγραφω δεν ειναι εκτροφη ειναι μια θλιβερη πραγματικοτητα την οποια και χλεβαζω με αυτα που γραφω. Αν εσεις καταλαβατε οτι επικροτω κατι τετοιο S13 & Promithea προβλημα σας δεν με απασχολει. Καθηστε και αναληστε το τι θα βγει αν ζευγαρωσουν δυο κουναβια και ενα κατσικι με ενα μουλαρι. Μπορουμε να ανοιξουμε και καινουριο θεμα αν θελετε.... για κατσικες. ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!!! Διαβαστε το πρωτο κειμενο που εγραψα.
θα το πω για μια ακομα και τελευταια φορα δεν αναφερομαι σε αυτους που προσπαθουν πραγματικα για κατι καλο. Και καλα σκυλια στην ελλαδα ειναι ελαχιστα και δεν αναφερομαι σε αυτα. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!! Παμε παρακατω γιατι κατανταει κουραστικο.
Αναφερομαι σε ολους αυτους που εχουν καταστρεψει και συνεχισουν να καταστρεφουν τα ροττι στην ελλαδα. Σε ολους αυτους που με τις κρεατομηχανεσ παραγωγης κουταβιων καταστρεφουν καθε προσπαθια που γινεται για καλο. Σε αυτους που σερνονται απο εκθεση σε εκθεση και διωχνουν τον κοσμο με αυτα που λενε και αυτα που κανουν. Σε αυτους που θαβουν, λασπολογουν και απαξιωνουν καθε τι ποιοτικο και δεν σεβονται τιποτα. Σε αυτους που βγαζουν 40 και 60 κουταβια το χρονο. Σε ολουσ αυτους που δεν εχουν κανενα δικαιςμα να λενε την λεξη εκτοφη και πολω δε μαλλον να κρινουν σκυλια που αλλοι εχουν φτυσει αιμα για να εκθρεψουν η να αποκτησουν. Σε αυτουσ που δεν θελου να να υπαρχουν πρωταθλητεσ στην ελλδα.
Υπαρχει σοβαρο προβλημα και δεν υπαρχουμε πουθενα στον χαρτη του ροττβαιλερ σαν ελλαδα. Και αν υπαρχουν καποιες επιτυχιεσ ελληνων στο εξωτερικο τον τελευταιο καιρο, δεν λεει τιποτα επι τησ ουσιας γιατι απλουστατα με τισ συνθηκες που επικρατουν θα ειναι δυσκολο να υπαρξει συνεχεια.
Για να επανελθω στο διαταυτα και επειδη κουραστηκα να γραφω εκθεσουλες ειδεων. Σε λιγο θα βαλω και τα κλαματα ετσι οπωσ γραφω :maria:!!!!
Υπαρχουν επιβητορεσ στην ελλαδα? Χρησιμοποιουντε? Mε το χαλι που υπαρχει αξιζει να χρησιμοποιηθουν? Επι της ουσιασ δεν θελω απαντηση στα παραπανω !!!!!!!! ΑΠΛΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΝ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Εγω πηστευω οσο θα υπαρχουν τα φαινομενα που περιεγραψα παραπανω ασ λεμε καλυτερα για κατσικουλεσ και κουναβακια . Και στην εκθεση το σ.κ ολοι μια αγκαλια να καμαρωνουμε σαν τα γυφτικα σκεπαρνια για τα εκτροφικα μας επιτευγματα και ενα εκθιαζουμε ολοι ο ενασ τα κατορθωματα του αλλου συζητοντασ για γωνιεσ και κεφαλια. Και να αφηνουμε το καθε ερπετο να κανει την δουλεια του ηρεμα και ωραια.

celius

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2008
104
0
θελω να ζητησω την κατανοηση του αντμιν για τον τροπο που γραφω. γραφω με δυσκολια στο πλεικτρολογιο σν χελωνα και μου ειναι δυσκολο προσ το παρον να γραφω ομορφα με παραγραφουλεσ. ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμε με τσατ και δυσκολευομαι

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Υπαρχουν επιβητορεσ στην ελλαδα? Χρησιμοποιουντε? Mε το χαλι που υπαρχει αξιζει να χρησιμοποιηθουν?
Nαι υπαρχουν αξιολογοι επιβητορες στην Ελλαδα.
Οχι δεν χρησιμοποιουνται οσο θα επρεπε γιατι κυριαρχει η λογικη του "σιγα μην σε κανω και μαγκα".
Το ζητημα ομως δεν ειναι να ερθουν μονο καλοι επιβητορες αλλα και αξιολογες θηλυκες που θα πανε μαζι τους αλλιως δεν κανουμε τιποτα.

Ειναι λαθος δηλαδη να εστιαζουμε την εκτροφη μας μονο σους επιβητορες.

Ενα αξιολογο θηλυκο ειναι απειρως πιο σημαντικο εκτροφικα απο εναν αξιολογο επιβητορα.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Φίλε celius,

εγώ σου μίλησα για την υπεραπλούστευση που ανέφερες στις αναρτήσεις #5 και #7.

Η χρήση του επιβήτορα είναι στην κρίση του εκτροφέα... και με τον όρο "εκτροφέας" νοείται οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης θηλυκού που έχει σκοπό να το χρησιμοποιήσει στην "παραγωγή".

Δεν θα εξετάσω το ορθό του θέματος, απλά σου έθεσα τα πράγματα από την βάση τους τόσο απλουστευμένα όσο τα βλέπει η πλειοψηφία της κυνοφιλίας.