Χειμωνιατικες διακοπές και σκύλος

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλησπέρα σε όλους, το χειμώνα προς τα χριστούγεννα σκεφτομαι να πάω μερικές μέρες στην επαρχία για να έρθω σε επαφή με τη φύση και να χαλαρώσω.Αλλά θα ήθελα να παρω μαζί και το σκύλο μου γιατί χωρίς αυτόν δεν θα περάσω καλά μιας και θα είναι μόνιμη έγνοια μου πώς περνάει.Αφήστε που είναι εξαιρετική ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντα:) Λοιπόν θα ήθελα συστάσεις για μέρη όπου δέχονται και σκυλάκια.Θα ήθελα ένα μέρος που να εχει ομορφιά φυσική και να προσφέρεται για πεζοπορίες και καλό φαί!Αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο θα σας ήμουνα υπόχρεος.Από την αναζήτηση που έκανα στο φόρουμ είδα για τον ξενώνα στο Λαύκο στο Πήλιο μόνο που θα ήθελα κάτι λίγο πιο ορεινό.Οχι οτι με χαλάει ο ξενώνας εκεί.Εξαιρετικός μου φάνηκε.Οπότε αν έχετε πάει κάπου και έχετε μείνει ευχαριστημένοι αναμένω τις συστάσεις σας.Ευχαριστώ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Οπου κι αν καταλήξετε να περάσετε τις διακοπές σας, να μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το φαρμακείο του σκύλου σας:
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?12113-Φαρμακειο-σκυλου!&highlight=ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
Και να κάνετε μια έρευνα για κοντινούς κτηνιάτρους.
Αχρείαστα να είναι, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί μια άμεση παρέμβαση. Οπότε, καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Στον ξενώνα στο Λαύκο έχω πάει με την Κάρλα - μια χαρά είναι με τα σκυλιά εκεί! Είναι ήδη ορεινό - δεν ξέρω πόσο πιο ορεινό θέλεις και έχει να κάνει κανείς αρκετές εκδρομές, βουνό και θάλασσα.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Για πόσες μέρες ειναι vrmode? έχει ωραιες ταβέρνες παραδοσιακά καφενεία κλπ?Θέλω κάτι γραφικό το οποιό να μην εξαντλείται σε μία μέρα...Εχει χίονι το χειμώνα?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Εξαιρετικό φαγητό μέσα στο χωριό στην πλατεία η οποία έχει 2 εστιατόρια: η "Κατερίνα" δέχεται το σκύλο και μέσα, για τον άλλον δεν ξέρω. Είναι ένα παραδοσιακό χωριό, όπου δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Επίσης υπάρχουν πολλά μέρη για να περπατήσεις πολύ με το σκύλο και στα γύρω χωριά αλλά και στην κοντινή παραλία οι οποία το χειμώνα είναι παράδεισος γιατί είναι άδεια. Τα τοπία είναι εκπληκτικά και ιδανικά για πεζοπορία - όπως όλο το Πήλιο.

Νομίζω ότι ο καλύτερος ξεναγός - μόλις δει το θέμα - είναι η FrenchieFan γιατί είναι το χωριό της! :D Αυτή με πήγαινε κι εγώ ακολουθούσα οπότε δεν θυμάμαι ονόματα τοποθεσιών και συγκεκριμένες διαδρομές. Είχα μείνει 4 μέρες και κάθε μέρα κάναμε κάτι διαφορετικό - δεν βαριέσαι γιατί κινείσαι και στα γύρω μέρη.

Για χιόνι έχω ακούσει ότι πιάνει και μάλιστα μπορεί να αποκλειστεί το χωριό, οπότε αν πας χειμώνα, οπωσδήποτε αλυσίδες.

Ο ξενώνας που είχαμε μείνει είναι παραδοσιακός - προσπαθώ να θυμηθώ το όνομά του και δεν μπορώ, γιατί το χωριό έχει 2-3 ξενώνες. Οι ιδιοκτήτες πάντως ήταν τρελλοί φαν της Κάρλας - της έβγαλαν και κάμποσες φωτογραφίες :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ψαξε και Ορεινη Κορινθια .. εχει αρκετα καταλυμματα που δεχονται σκυλια.