Χαρακτηρας γερικου σκυλιου

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Απορια! Χαζη οπως παντα! Τα σκυλια διαμορφωνουν χαρακτηρα απο κουταβια... οκ! Αφοτου ενα σκυλι εχει διαμορφωσει το χαρακτηρα του, αυτος αλλαζει καθολου οταν το σκυλι γερασει? Πχ οπως με τους ανθρωπους που πολλοι 'παραξενευουν' οταν γερασουν... Με τα σκυλια τι γινεται? Κατα ποσο αλλαζει η συμπεριφορα τους?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εγω παλι λεω,οτι αλλαζουν.Σα να γεροπαραξενευουν...Το εχω ακουσει πολλες φορες.Θελουν την ησυχια τους...

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ε αυτο δεν το λες αλλαγη συμπεριφορας το να μη γουσταρει ο σκυλος τα ππολλα πολλα στα 12-13 χρονια.δεν μπορει κιολας
εγω μονο απο τον δικο μου εχω εμπειρια..που εχει πατησει τα 15 ζωη ναχει ο φουκαρας

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν ειχα ποτε γερικο σκυλο.Αυτα εχω ακουσει.Λιγο παραπανω πεισμα να μην κανουν πραγματα που τους λεμε και ησυχιιιιιια...

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
φαντασου ομως οτι πεφτει και η οραση και η ακοη.δεν εχουν τα ιδια αντανακλαστικα.
εμενα πολλες φορες δε με βλεπει
κ μπορω να πω οτι δεν ακουει τιποτα σχεδον(κουφαλογο)
και προσπαθει ο καημενος και δεν μπορει να κανει πραματα που εκανε...

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Η δικιά μου είχε ηρεμήσει υπερβολικά..ήθελε την ησυχία της,δεν ήθελε ξένους,παιδιά,σκυλιά..σαν να έγινε γεροπαράξενη ενα πράγμα..και γκρίνιαζε αρκετά..π.χ αν άναβα το φώς ενω κοιμόταν αναστέναζε ή μούγκριζε και έβαζε το χεράκι της πάνω απο το μάτι της...
Όλα αυτά σταδιακά από τα 12-14 και μετά!
Να συμπληρώσω οτι οταν ηταν νέα ηταν ένα πολύ χαρούμενο και παιχνιδιάρικο σκυλάκι!

Last edited:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Είναι η πρώτη φορά που έχω την τύχη να φτάσουν σκυλιά μου στα 10 χρόνια.
Μέχρι στιγμής στα 2 γιόρκι που έχω και είναι ίδιας ηλικίας, έχω παρατηρήσει τα εξής:
Ο αρσενικός, είναι λίγο πιο ζηλιάρης και ψιλοτσινάει, αν ασχοληθούμε λίγο με την θηλυκιά.
Κάτι που δεν το έκανε παλιότερα. Ηταν πιο cool σε τέτοια θέματα. Γεροπαραξενιές...
Αντίθετα η θηλυκιά δεν έχει τέτοιες διαφορές. Το ίδιο ζωντόβολο που ήταν, είναι :D

Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι πως αρκετές φορές τον έχω πιάσει να την μαλώνει, αν κάνει κάποια κουτσουκέλα.
Λες και είναι πιο "έμπειρος".

Επίσης αν τα μαλώσεις, σου κρατάνε μούτρα για περισσότερη ώρα. Γενικά έχω την εντύπωση πως θίγονται πιο εύκολα.

Στον λυκάκο μου που είναι 9 ετών δεν έχω παρατηρήσει καμία διαφορά, πέραν της ασπρισμένης του μουσούδας. Οπως ερχόταν και έπαιζε σαν κούταβος, το ίδιο κάνει και τώρα :)

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Εμένα ο σκυλάκος μου τον τελευταίο χρόνο πριν πεθάνει (15 ετών) δεν άκουγε, δεν έβλεπε και είχε και αρθριτικά ο καλός μου (τελείως σάψαλο). Παρόλαυτά ο χαρακτήρας του έμεινε ακριβώς ίδιος, χαρούμενος και καλόβολος, μόνο οι δυνάμεις του είχαν εξαντληθεί. Ακόμα και τότε πάντως είχε κάτι αναλαμπές κι έπαιζε σαν κουτάβι...:rolleyes:

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Η δικη μου η σκυλουλα μεχρι και το τελος ηταν πολυ ζωηρη με μας,με ξενους δεν μπορουσα να καταλαβω διαφορα γιατι δεν ηθελε απο μικρη πολλα πολλα,δηλαδη οταν ερχοταν ξενος εφευγε απο το δωματιο η κοιμοταν,οπως εκανε και μικρη.
Γιαυτο και οταν αρρωστησε το καταλαβαμε κατευθειαν γιατι ξαφνικα "επεσε".

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εμάς και τα δύο σκυλιά μας που μας άφησαν η μία 14 και η άλλη 15 ετών σιγά - σιγά με τα χρόνια <βάρεναν>, ήταν μικρότερες οι βόλτες, κρύωναν περισσότερο και τις σκεπάζαμε με κουβερτούλες, όταν έβρεχε δεν ήθελαν καθόλου να περπατάνε στον βρεγμένο δρόμο, είχε αλλάξει το σώμα τους, ήθελαν την ησυχία τους χωρίς πολλά-πολλά στο κρεββάτι τους.......αλλά η όρεξη για φαι ...όρεξη