Χαρακτήρας και χρόνος - εμπειρίες;

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Υπέροχες ιστορίες Veloutela και μπράβο σας που πήρατε όλη σας την οικογένεια από τον δρόμο!

Πάντως, βλέπω σαφώς μεγάλη διαφορά στις ιστορίες που μου λέτε με τα ζωάκια από τον δρόμο και αυτά που έρχονται από καταφύγιο/προηγούμενες φιλοξενίες: τελικά, μάλλον τα δεύτερα - όπως και η δικιά μου - έχουν μεγαλύτερη ανασφάλεια και... ψυχολογικά προβλήματα σχετικά με θέματα εμπιστοσύνης κτλ από τα αδέσποτα, πράγμα πολύ λογικό φυσικά.

Η Αναστασία για τις πρώτες 2.5 βδομάδες όπως λες βασικά κοιμόταν, έτρωγε, έμπαινε στο crate ή κουλουριάζοταν στη γωνία της στο μαξιλάρι και με κοιτούσε με ένα βλέμμα τύπου 'θα με κρατήσεις; αλήθεια; να χαρώ τώρα ή θα με ξαναδώσεις και εσύ πίσω;'. Επίσης, όταν την πλησίαζαν ξένοι, και ιδίως άντρες, μαζευόταν ολόκληρη σε στάση ικεσίας, σα να έλεγε 'θα με δείρεις; θα με δείρεις και εσύ τώρα;' - πραγματικά, δε μπορώ να σας περιγράψω πόσο στεναχωριόμουν όταν το έκανε αυτό τη στιγμή που κύριοι στο δρόμο ουσιαστικά λέγανε τί ωραίο σκυλάκι είσαι εσύ αγάπη μου - έλα να σε χαϊδέψω!! Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω, και ελπίζω να μην ακούγομαι σαν τρελή, αλλά είχε ξεκάθαρα μάτια γεμάτα ανασφάλεια και ευγνωμοσύνη ταυτόχρονα, με μια αβεβαιότητα και δισταγμό. Εννοείται η ουρά σχεδόν πάντα κάτω από τα σκέλια, εκτός από όταν βλέπαμε σκυλάκι στη βόλτα, όπου έκανε απίστευτες χαρές! Όταν έρχονταν νέοι άνθρωποι, στη γωνιά της ή στο crate να τρέμει.

Καλώς ή κακώς (καλώς, πιστεύω!) από την αρχή μπήκαμε σε mode κοινωνικοποίησης και 'έλα τώρα να δεις τί ωραία που είναι η ζωή και τί καλός που είναι ο κόσμος!'. Βόλτες στο κέντρο, καφετέριες, εκδρομές, χάδια, κόσμος, sleep overs σε 3-4 διαφορετικά σπίτια μέσα στον πρώτο μήνα, βέβαια πάντα με μια ήσυχη γωνιά μονάχα για εκείνη. Ίσως κάπου να αποσυντονίστηκε λίγο το σκυλί, αλλά νομίζω ότι κατά βάση της έκανε καλό και 'ξεφρίκαρε': ναι, την βάλαμε να δει πολλούς φόβους κατάματα αλλά εισέπραξε και πολλή αγάπη, ενώ ταυτόχρονα κάναμε και ένα crash test στη ζωή που θα περνούσαμε παρέα αν τελικά επέλεγε να μας κρατήσει :)

Τελικά, μετά από 3 περίπου βδομάδες - όπως πολύ σοφά μου είχε πει η Μαριάνθη από το fazoo - άρχισε να φαίνεται σιγά-σιγά το ότι εκτός από καλή, συνεργάσιμη και με λαχτάρα για αγάπη και ασφάλεια είναι ΚΑΙ έξυπνη πολύ και παιχνιδάρα και ζωηρή άμα λάχει ! :cool: Και κάθε μέρα, βλέπω και κάτι καινούργιο και πραγματικά γεμίζω ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ χαρά όταν την βλέπω σιγά-σιγά να χαλαρώνει και να δείχνει ότι απολαμβάνει την καινούργια της ζωή, αποζητάει πια τα χάδια και άλλων ανθρώπων και μάλλον καταλαβαίνει ότι, ω ναι, εγώ είμαι η μαμά της, δεν θα την επιστρέψω και θα έχει πάντα από εμένα και την οικογένεια μου το σπίτι, την αγάπη και την φροντίδα που της αξίζει! Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό, παρά τις όσες δυσκολίες...

arhalio

New Member
15 Ιουλίου 2013
2
0
Γεια χαρά ρε παιδιά και από εμένα. Εχω ένα παρόμοιο θεματάκι. Πριν 1 μήνα περίπου υιοθέτησα έναν Γερμανικό Ποιμενικό 7 μηνών. Τις πρώτες μέρες ήταν λίγο σκυθρωπός και φοβισμένος (λογικό). Εχει περάσει ένας μήνας και έχω το εξής θέμα. Ενώ έχει ξεθαρέψει κάπως ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ με κανένα παιχνίδι.... Τι μπαλάκια; Τι ζωάκια; Τι κόμπους; Με κανένα δεν κάνει κέφι... Δεν τους δίνει σημασία καθόλου.... Τα περιεργάζεται λίγο στην αρχή και μετά τα παρατάει.... Τι του τα πετάω μπας και τα φέρει, αλλά τίποτα. Αυτό άλλο πάλι δεν φέρνει τίποτα από ότι του πετάω. ΑΠ' ότι έχω δει τελευταία το μόνο παιχνίδι που του αρέσει είναι όταν τον παίρνω αγκαλιά και τον χτυπάω στο πλευρό κάπως δυνατά, φτιάχνεται και θέλει να μου αρπάξει το χέρι και πηδάει σα κατσίκι.....

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Βρήκα την Σίμπα πριν 2,5 χρόνια περίπου σε ένα κάδο σκουπιδιών μέσα σε κάτι σακούλες.Ήταν περιπου 6 μηνών.Όταν την πήρα αγκαλιά ήταν ένα αγγελάκι,τόσο όμορφη και αθώα!!!!Με έγλυφε συνέχεια και ήθελε χαδάκια,μόλις είχα χάσει τον προηγούμενο σκύλο μου και αποφάσισα να την κρατήσω.Με το που φτάσαμε σπίτι είχε την ίδια συμπεριφορά όλο γλύκες και χάδια,τη 2η μέρα με το που κατάλαβε ότι θα την κρατήσουμε έδειξε τον πραγματικό της χαρακτήρα!!!Έβαλα τον σατανά μέσα στο σπίτι!!!!Ήταν πλέον αργά!!!Βολευτηκε αμέσως σε καναπέδες,κρεβάτια,μαξιλάρια και δεν έπερνε τον κώλο της με τίποτα,γαυγιζε σε όλους και σε όλα,πήγε να δαγκώσει τη μαμά μου την αδερφή μου ακόμη και μένα.Οι βόλτες κόλαση!!!!!Τράβηγματα,κοινωνικοποιηση μηδέν,επίθεση σε γάτες,σκυλιά,έφαγε το στρώμα του κρεβατιού,την άκρη από ένα έπιπλο,το καλώδιο από το lap top,ανέβαινε σε τραπέζια και καταβρόχθιζε ότι υπήρχε,τα χαλιά ήταν τουαλέτα της,το βράδυ καθόταν πάνω στο κεφάλι μου για να κάνω στην άκρη ώστε να πίασει το μαξιλάρι,γενικά το σπίτι ήταν το τσαρδί της και εμείς η αγέλη της.Εβρεχε και έριχνε βροντές και σηκωνόταν ολη η γετονιά στο πόδι από της τσιρίδες της,αυτή βαρούσε παλαμάκια και εμείς χορευαμε.Η κόλαση συνεχιστηκε για 2 μήνες,αφού αγανακτήσαμε,αποφασίσαμε να οργανωθούμε και να τα βάλουμε μαζί της!!!Κρυφά καταστρώσαμε σχέδιο για να της πάρουμε την εξουσία!!!!Αποφασίσαμε να την εκπαιδευσουμε!!!!!Στρωθήκαμε στη δουλειά!!!!Μετά από λίγο καιρό είδαμε και τις πρώτες αλλαγές!!!!!Για κοινωνικοποιήση μετά από καιρό και από άκαρπες προσπάθειες και λάθη καλέσαμε τα βαριά πυροβολικά,τον εκπαιδευτή!!!!!!Ο εξορκισμός του δαιμονίου πέτυχε και εμείς πετύχαμε διάνα!!!!!!Είναι πλέον μια ζωηρή αξιολατρευτη γλυκιά ναζάρια κυρία!!!!!!

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
πωπωωωωωωω shib, κόλαση, ε;;; τι καλό θα σου 'χε κάνει ένα crate..........! :)

arhalio γεια σου! και εμάς το ΓΠ που χάσαμε πρόσφατα δεν ήταν ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο, μουχλίτσα θα την έλεγα :p και η Αναστασία, δεν πολυτρελαίνεται - έχει βασικά τις ώρες της και κάποιες φορές όντως λυσσάει, αλλά γενικότερα είναι cool. μπορεί να είναι στο χαρακτήρα του σκυλιού, μπορεί ν' αλλάξει με τον καιρό, πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει αν θες να παίζει ν' ασχοληθείς εσύ με το θέμα και να τον δελεάζεις, να τον εξιτάρεις, κτλ. ίσως αν βάλεις το post αυτό και στην κατηγορία Σκυλοκουβέντες --> Εκπαίδευση και Συμπεριφορά να το δουν περισσότερα μέλη και να σου στείλουν τις δικές τους ιδέες!

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
πωπωωωωωωω shib, κόλαση, ε;;; τι καλό θα σου 'χε κάνει ένα crate..........!​
Χιχιχιχιχ τώρα έχουμε!!!!!!!!Στον προηγούμενο σκύλο μου δεν είχα τέτοια προβλήματα,ήταν λιγουλάκι μπουνταλάς και φαντάστηκα με το μικρό μυαλό μου ότι θα τα καταφέρω και μαζί της,τώρα όμως όλα καλά!!

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Έψαχνα και τελικά απέκτησα ενήλικο σκύλο.
Είχα ακούσει ότι τα ενήλικα με την αλλαγή περιβάλλοντος συνήθως χρειάζονται ένα εξάμηνο για να ξεδιπλώσουν τον χαρακτήρα τους.
Η δικιά μου μεγάλωσε σε εξαιρετικό σπίτι και δεν είχε προβλήματα συμπεριφοράς.
Μαζί μου προσαρμόστηκε νομίζω γρήγορα. Στην αρχή ήμουν πολύ τυπική με το πρόγραμμα της.
Η μόνη διαφορά που φάνηκε μήνες μετά την απόκτηση της ήταν ότι έγινε απαιτητική όταν ήθελε κάτι.
Επίσης, με τον καιρό μας “χαρτογράφησε” και ξέρει την αδυναμία του καθενός οπότε κατά περίπτωση απευθύνεται στον "αρμόδιο", δηλαδή στο εύκολο θύμα, για να κάνει αυτό που θέλει. Έτσι όταν καθόμαστε για φαγητό ξέρει σε ποιον θα πάει να ζητιανέψει για να πάρει κάτι ή όταν θέλει να ξεκουραστεί ξέρει δίπλα σε ποιόν θα κάτσει που δε θα κουνηθεί για να μην την ενοχλήσει.

Με το χρόνο πάντως παρατήρησα και μια διαφορά που έχει σχέση με εμένα. Ο σκύλος από την αρχή ήξερε βασική υπακοή, δε δημιουργούσε πρόβλημα και όλα ήταν εντάξει. Εγώ όμως είχα το άγχος αν περνάει καλά. Έτσι ζήτησα τη γνώμη εκπαιδεύτριας και ευτυχώς μας επιβεβαίωσε ότι όλα ήταν εντάξει. Παρόλα αυτά τον πρώτο χρόνο ήθελα συνέχεια να μαθαίνει καινούργια πράγματα. Την είχα τρελάνει στην επανάληψη εντολών και στην εκμάθηση τρικ. Με τον καιρό αυτά τα σταματήσαμε. Δεν είναι ότι βαρέθηκα. Μάλλον οφείλεται στο ότι πλέον νιώθω σιγουριά για το σκύλο και τη σχέση μου μαζί του
και ότι δεν έβλεπα να υπάρχει κάτι καινούργιο να μάθουμε οπότε όποια πρόταση για νέο εντυπωσιακό τρικ ευπρόσδεκτη!

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Επίσης, με τον καιρό μας “χαρτογράφησε” και ξέρει την αδυναμία του καθενός οπότε κατά περίπτωση απευθύνεται στον "αρμόδιο", δηλαδή στο εύκολο θύμα, για να κάνει αυτό που θέλει. Έτσι όταν καθόμαστε για φαγητό ξέρει σε ποιον θα πάει να ζητιανέψει για να πάρει κάτι ή όταν θέλει να ξεκουραστεί ξέρει δίπλα σε ποιόν θα κάτσει που δε θα κουνηθεί για να μην την ενοχλήσει.
Σαν τις πουτ....... ξέρουν που πηγαίνουν και κωλοτρίβονται,αν μιλούσαν θα μας έκαναν και ψυχανάλυση,αλλά για να πω και τη μαύρη αλήθεια έχω ατελείωτες κουβέντες με τη Σίμπα.......

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Σαν τις πουτ....... ξέρουν που πηγαίνουν και κωλοτρίβονται,αν μιλούσαν θα μας έκαναν και ψυχανάλυση,αλλά για να πω και τη μαύρη αλήθεια έχω ατελείωτες κουβέντες με τη Σίμπα.......
Αχαχαχαχα -- ΟΠΩΣ τα λες!! Όποτε στεναχωριέμαι για το παρελθόν της και λέω 'αχ μωρέ, η δόλια / η καημένη / η φουκαρού' κτλ, χτυπάει καμπανάκι και θυμίζω στον εαυτό μου ότι, ναι, οκ όλα αυτά, αλλά κατά βάθος (και όχι ΠΟΛΥ βάθος!) είναι και μεγάλο καργι@λάκι και παμπόνηρη όταν θέλει, οπότε έρχομαι στα ίσα μου :D Όσο για τις κουβέντες... απ' αυτό άλλο τίποτε! Και σε δύο γλώσσες μπορώ να σου πω :p

LaCat, σε νιώθουμε απόλυτα όπως καταλαβαίνεις! Τώρα για τα τρικ... κοίτα... εγώ βασικά θα ήθελα η Τασία να μάθει να μου φέρνει το κινητό όταν χτυπάει και ν' απλώνει μπουγάδα, με αυτά τα δύο θα ήμουν ευχαριστημένη - τί κάτσε, μείνε, κάτω, έλα μου λες, εδώ είναι το ζουμί!! :rolleyes:

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Εγώ θα ήθελα κάθε πρωί να μου φτιάχνει φραπέ αλλά έχουμε δρόμο μπροστά μας,ξύπνησα,την πήγα βόλτα και αυτή τωρα κάθεται και κοιμάται και εγώ την κοιτάω.Σκύλος σου λέει μετά,ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου,σκατά γραμμένη με χει.

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Και σε δύο γλώσσες μπορώ να σου πω :p
Πολύγλωσση!!!Να το βάλεις και στο βιογραφικό με τις ξένες γλώσσες,που ξέρεις!!!!!!!Καριέρα σαν 2ος Σίζαρ Μιλαν

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Έτσι shib, έτσι!! Αφού θ' αρχίσω από βδομάδα μαθήματα μπουζουκιού και λέω να κάνουμε παρέα, να γίνουμε πραγματικά σκυλάδικη κομπανία :p

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Πω διαβάζω τα ποστ και νιώθω ότι είμαι πολύ τυχερή χαχα:p
Απλά εμένα η λαιμαργία της με βοήθησε να μάθει πολλά...και επειδή έχει και μία γενική φοβία δε σκέφτεται να πάρει προτοβουλίες μόνη της!:cool:
Αλλα τα σκασμένα ολα τα ξέρουν πολύ καλά!!Εγώ να πω την αλήθεια μου της δίνω λιχουδίτσες όταν μαγειρεύω,αλλά δε είναι ούτε κουραστική ούτε απαιτιτηκή απλά κάθεται σε μία θέση που να την βλέπω καλά και χαμογελάει κουνόντας την ουρά!
Ετσι με ρίχνει εμένα:rolleyes:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul