Χαρίζονται τα Μπελετσάκια

Status
Κλειδωμένο θέμα

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Καλημερα σας.Ευχαριστω για την ενημερωση.Ευχομαι και ελπιζω η αποφαση της κυριας να παρθηκε με συνεση και οχι παρορμητικα και οντως να υιοθετησει και τα τρια κουταβια.
Εξισου σημαντικο ειναι η ιατρικη τους φροντιδα καθως και η παρακολουθηση της εξελιξης της υιοθεσιας τους απο καποιον τριτο.
Απο τη στιγμη που και τα δυο ειναι τακτοποιημενα,τοτε τα μικρα ηταν πραγματικα απο τα πολυ τυχερα.
Καλο θα ηταν εαν μπορει ο ανθρωπος που ειναι σε επαφη με την κυρια,να κανει μια προσπαθεια με λεπτο τροπο να της εξηγησει το σημαντικο οφελος του τσιπαρισματος και να την ενημερωσει οτι πλεον επιβαλεται απο τον νομο.
Εαν ο ανθρωπος που ειναι σε επαφη μαζι της,κρινει οτι δεν εχει (πραγματικα ) τη δυνατοτητα να καλυψει αμεσα το κοστος για τρια τσιπακια,μπορω να τα διαθεσω εγω και να παω να τα τοποθετησω επισης,απλα θα πρεπει να τα δηλωσει στη συνεχεια στον κτηνιατρικο. Εαν πιστευετε οτι εχει τη δυνατοτητα να καλυψει το κοστος αυτο αμεσα,τοτε καλυτερα να χρησιμοποιηθουν τα τσιπακια για καποια αλλα ζωα που θα τα χρειαζονται.
Οταν ενημερωθειτε για το παραπανω θεμα και εαν κρινετε οτι η κυρια δεν εχει την δυνατοτητα,ειμαι στην διαθεση σας και για την τοποθετηση τους απο εμενα,στο χωρο που βρισκονται τα μικρα,οποιαδηποτε ωρα και ημερα θα εξυπηρετει την κυρια που τα υιοθετησε.
Ευχαριστω.

Τοσα και τοσα αδεσποτα τριγυρω κι εδω στο φορουμ σε αλλες αγγελιες, πως και με το που γραφτηκες ρωτας γι αυτα? Τα ξερεις απο καπου? Τα εχεις δει απο κοντα?

aspa.k

New Member
26 Ιουλίου 2012
3
0
Athens
Ενημερωθηκα σχετικα με τα κουταβια απο μια φιλη την Κυριακη 22-7,η οποια ειδε τα κουταβια την προυγουμενη ημερα,που ειχε παει μια βολτα στην συγκεκριμενη περιοχη. Μου ειπε οτι υπαρχει σχετικη αναρτηση στο συγκεκριμενο φορουμ και μου ζητησε να βοηθησω οπου και οπως μπορω.
Γνωριζω οτι υπαρχουν απειρα αδεσποτα σε ολη την ελληνικη επικρατεια,αφου ασχολουμαι με αυτα εδω και παρα πολλα χρονια.Ειμαι μελος φιλοζωικου σωματειου,συγκεκριμενα του stray.gr,πραγμα που δεν εχει καμια απολυτως σημασια,απλως το αναφερω γιατι υπηρξε σχετικη ερωτηση παραπανω.
Εκανα εγγραφη στο φορουμ για να μπορεσω να κανω τις παραπανω ερωτησεις και να ενημερωθω σχετικα,καθως και να ενημερωσω τους ανθρωπους που εκαναν την αναρτηση σε τι θα μπορουσα να βοηθησω εαν χρειαστει.
Τωρα σχετικα με την παραπανω ερωτηση,θεωρω οτι θα μπορουσε να γινει με λιγοτερο δηκτικο και περισσοτερο ευγενικο τροπο.
Η παραπανω προσφορα μου ισχυει,εαν και οποτε χρειαστει.
Ειμαι πολυ χαρουμενη που τα κουταβια υπηρξαν τοσο τυχερα και ευχομαι πραγματικα αυτη η υιοθεσια να παει super.
Καλη δυναμη.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Παντως αν εχετε τοσο καλη διαθεση να βοηθησετε εχουμε μια καινουργια φουρνια
κουταβιων οχι πολυ μακρια απο την λιμνη, στους θρακομακεδονες!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Τωρα σχετικα με την παραπανω ερωτηση,θεωρω οτι θα μπορουσε να γινει με λιγοτερο δηκτικο και περισσοτερο ευγενικο τροπο.
Θα πρέπει και εσείς να δεχτείτε ότι και τα δικά σας ποστ είχαν λιγάκι πατερναλιστικό ύφος , χωρίς βέβαια να αμφισβητώ επ' ουδενί τις καλές σας προθέσεις:)

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Θα πρέπει και εσείς να δεχτείτε ότι και τα δικά σας ποστ είχαν λιγάκι πατερναλιστικό ύφος , χωρίς βέβαια να αμφισβητώ επ' ουδενί τις καλές σας προθέσεις:)
Κι εγω καπως ετσι το εξελαβα. Ειναι πολυ ασυνηθιστο να μπαινει ενα νεο μελος στο φορουμ και κατευθειαν να ρωτα χωρις την παρουσιαση του για καποια συγκεκριμενα αδεσποτα κουταβια αναμεσα στα χιλιαδες που υπαρχουν. Μια απλη απορια εξεφρασα, που ειδες το δηκτικο υφος και την αγενεια? :-?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Παντως αν εχετε τοσο καλη διαθεση να βοηθησετε εχουμε μια καινουργια φουρνια
κουταβιων οχι πολυ μακρια απο την λιμνη, στους θρακομακεδονες!
Εγώ θα σταθώ σε αυτό το ποστ, εφόσον υπάρχει η καλή διάθεση από κουτάβια που χρειάζονται βοήθεια άλλο τίποτα!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μαρέκο, μύγα σε τσίμπησε?? Ποιος είπε κάτι τέτοιο:
δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μπουκάρουμε στο σπίτι της [το οποίο παρεπιπτόντως απλώνεται σε μεγαααάλη έκταση] και να της απαγορεύσουμε να τα έχει.
Ξέφυγες! :)

Επίσης τι σχέση έχει αν της τα δώσατε εσείς ή τα πήρε μόνη της?

Προβληματισμό εξέφρασα και τίποτε άλλο. Σε περίπτωση που κρίνει σκόπιμο η ΤΑΡΑ να πιέσει προς την κατεύθυνση του να προωθηθούν κάποια οσο είναι νωρίς (με τη συμφωνία της γυναίκας προφανώς). Αν πάλι δεν το κρίνει σκόπιμο (τώρα ή αργότερα) εκείνη ξέρει καλύτερα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
καλησπέρα!
Λοιπόν για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω απο αυτά που έγραψε η mareco εκτός απο την δική μου προσωπική -άρα υποκειμενική άποψη....

Κατά την γνώμη μου η κίνηση της κυρίας να υιοθετήσει τα μικρά ήταν περισσότερο αποτέλεσμα της συναισθηματικής φόρτισης που ένιωσε στην θέα των κουταβιών παρά μια συνειδητή επιλογή.
Προσωπικά όμως δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν που ‘’λυγίζει’’ στην θέα εγκαταλελειμμένων κουταβιών και κάνει την δική του ''υπέρβαση’’ με τον τρόπο που εκείνος νομίζει ότι είναι ο καλύτερος…..(και ας αυτός ο τρόπος είναι ελλιπής η αποδειχτεί και ατελέσφορος…..)

Τα κουτάβια αυτή την στιγμή βρίσκονται σε διαδικασία αποπαρασίτωσης (εσωτερικής και εξωτερικής) μιας και το ένα ήταν πολύ αδύνατο και είχε διάρροια .Επίσης και τα τρία είχαν ψύλλους και στο ένα βρέθηκαν τσιμπούρια….
Μέσα στην εβδομάδα θα πάνε πάλι στον ιατρό που τα έχει αναλάβει και αν εκείνος κρίνει ότι η κατάσταση της υγείας το επιτρέπει θα προχωρήσει στον εμβολιασμό τους.
Όλα τα παραπάνω έγιναν με ευθύνη και με την οικονομική δαπάνη της κυρίας που τα έχει και η οποία προτίθεται και να τα εμβολιάσει και γενικότερα να τα βοηθήσει να πάρουν ‘’πάνω τους…’’

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτή την στιγμή, η συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να χαρακτηρισθεί ως η ιδανική ‘’αποκατάσταση’’ αδέσποτων κουταβιών….
Και αυτό γιατί μέσα στην οικογένεια ήδη υπάρχουν πιέσεις προς διάφορες κατευθύνσεις όπως και μπόλικη σύγχυση γύρω από την θέση των σκυλιών στην ζωή και στην καθημερινότητά μας.

Ομολογώ βέβαια, ότι οφείλω να αναγνωρίσω την καλή πρόθεση και θέληση της μαμάς της οικογένειας, γνωρίζοντας φυσικά από την άλλη ότι αυτή από μόνη της δεν αρκεί….

Δεν κρύβω ότι είμαι αρκετά ανήσυχη για το αν τελικά καταφέρει η οικογένεια να ‘’προσαρμοσθεί’’ στα καινούργια δεδομένα και να εκπαιδευτεί κατάλληλα ώστε να μπορέσει να προσφέρει στα 1,2 ή και στα 3 κουτάβια την ποιοτική ζωή που δικαιούνται….

Ελπίζω όμως ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα με 10 μέρες να ξεκαθαρίσουν κάπως τα πράγματα ώστε όλοι εμείς που είμαστε εμπλεκόμενοι με το θέμα να κάνουμε τις σωστότερες κινήσεις…

Πάντως σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις γνώμες και το ενδιαφέρον σας….:)

Status
Κλειδωμένο θέμα