"Χαρίζεται Σκύλος"

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Με αφορμή μια φριχτή ιστορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με κακοποίηση μέχρι θανάτου "δωρεάν κουταβιού", θέλω να επισημάνω την προσοχή σε αυτούς που κάνουν διάσωση ώς προς την επιλογή των υποψήφιων ιδιοκτητών.

Ένα όμορφο κουτάβι μόλις 35 ημερών στάθηκε τυχερό καθώς το ανέλαβε μια φιλόζωη προκειμένου να του βρει οικογένεια. Η τύχη του όμως μετατράπηκε σε ατυχία αφού υιοθετήθηκε από μια άρρωστη γυναίκα.

H X.K. ,κάτοικος Νίκαιας υιοθέτησε τον μικρό Άκη στις 6/8/2010.Η νεαρή διαβεβαίωνε την κοπέλα που της το έδωσε οτι το κουτάβι είναι μια χαρά αλλά όταν θέλησε να τους επισκεφτεί, η νεαρή εξαφανίστηκε. Μια μοιραία σύμπτωση, λίγο πριν η φιλόζωη πάει από το σπίτι της νεαρής αιφνιδίως, αποκάλυψε την αλήθεια.

Στο προφίλ ενός κτηνιάτρου στο facebook υπήρχε φωτογραφία του κουταβιού με την ένδειξη:

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ. 3 ΜΗΝΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ. ΤΗΛ 6****. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΕΧΕΙ ΥΓΡΟ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΚΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΣΟΦΑΓΟ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ.

Το σκυλάκι ήταν ο Άκης, το αγγελούδι-κουταβάκι που είχε δοθεί για υιοθεσία 3 βδομαδες πριν!!! Το σκυλακι βρέθηκε βαριά κακοποιημένο να παλευει για την ζωη του. Η Χ.Κ. εκπροσωπούμενη απο τη μητερα της στο τηλεφωνο όχι μονο δεν ειχε τυψεις, οχι δεν ζητησε συγγνωμη παρα ελουσε την φιλόζωη κυρία με ενα υβρεολογιο. Την ίδια στιγμή το κουτάβι χαροπάλευε.

Το κουταβακι ο Ακης στις 5/9/2010 δεν άντεξε την κακία των ανθρώπων, "περασε " απο την αλλη πλευρα που ήρεμος πια δεν θα ζήσει ποτε ξανά πονο και λύπη.

Μα ένα μεγάλο γιατί παραμένει. Γιατί κάποιος να πάρει ένα κουτάβι αν δεν το θέλει; Γιατί κάποιος να χτυπήσει τόσο βάναυσα ένα κουτάβι; Γιατί κάποιος να είναι τόσο μα τόσο άρρωστος; Και γιατί το ελληνικό κράτος να μην έχει αρμόδιους να εφαρμόσουν το νόμο για να δικαιωθεί αυτή η ψυχή;
http://www.adespoto.gr/index.php?op...5:2010-09-06-15-49-16&catid=35:news&Itemid=67

Η επιλογή του κατάλληλου ιδιοκτήτη και ειδικά στην περίπτωση του "χαρίζεται" απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, γιατί δυστυχώς πολλοί απο αυτούς που αναζητούν "δωρεάν κουτάβι" δεν έχουν καμμιά ιδέα για υποχρεώσεις και συνέπειες.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αισχος δε λες τιποτα!! για τα σιδερα! ειναι ανθρωπος αυτος τωρα??? με τι ψυχη εκανε οτι εκανε???
Θελει οντως παρα πολυ προσοχη που δινονται τα σκυλακια... εχουμε και εμεις μια μαυρη σελιδα στην ιστορια μας.. εναν υπεροχο σκυλο που χαρισαμε σε ενα εκπαιδευτικο στην χαλκιδικη.. ο οποιος ακουγοταν τελειος, αγορασε σπιτακια, λουρια, τροφες, του πηγαμε τον σκυλο, ηταν πολυ καλος μας φανηκε, μετα απο 20 μερες ηταν αυγουστος θυμαμαι, μας πηρε τηλ οτι δεν τον θελει τον σκυλο γιατι τα παιδια του ηταν πολυ μικρα για αυτο τον σκυλο και δεν μπορουσαν να παιξουν.... του λεμε οτι επειδη ολοι ειμαστε εκτος αθηνων αν μπορουσε να κανει λιγο υπομονη να γυρισουμε απο διακοπες να τον παρουμε πισω.... μετα απο 2 μερες και καλα ο σκυλος το εσκασε...ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ... Ανεβηκαμε απο αθηνα Χαλκιδικη να τον ψαξουμε φυσικα χωρις καμια τυχη..... παει ο σκυλος.... και απο τοτε τα γατοσκυλα που μαζευουμε πανε μονο εντος Αττικης να μπορουμε να τσεκαρουμε καθε 3 και 10 και γινει κατι λαθος να μπορουμε να επεμβουμε... ζητω συγνωμη απο επαρχια, αλλα και εκει υπαρχουν απειρα σκυλακια για υιοθεσια...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
πρέπει να υπάρχουν κάποια φίλτρα για αυτούς που ενδιαφέρονται,
απο την δικιά μου εμπειρία οταν για κάποιον άνθρωπο έχεις αμφιβολίες συνήθως δεν είναι κατάλληλος
η δικιά μου τακτική σε αυτούς είναι να τους τρομοκρατήσω λέγοντας ολα τα αρνητικά της απόκτησης σκύλου λέγοντας ακόμη και υπερβολές, γιατί αλλιώς έστω και εαν δεν πάρει απο εμένα θα προσπαθήσει πάλι απο άλλον.

καλές ερωτήσεις είναι

είχατε ποτέ πριν σκύλο? που ζούσε? τι απέγινε?
που θα κοιμάται ο σκύλος?
πόσες ώρες θα είναι μόνος του?
τι θα κάνετε στις διακοπές?
πόσο χρονών είναι τα παιδιά?

και πολλές ακόμα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Έχει απόλυτο δίκιο ο George A..
Μερικές φορες από την αγωνια τους μερικοί να προωθήσουν τα κουτάβια στέκονται ωραιοποιώντας καταστάσεις παρά δίνοντας σημασία να επισημαίνουν τα προβλήματα..

Αν δεν μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια χρόνου να δώσουμε την πρέπουσα σημασία στην επιλογή του μελλοντικού ιδιοκτητη.. καλύτερα να μην ασχοληθούμε καθόλου..
Κανείς δεν μπορεί να με πείσει πως αυτό το κουτάβι αν δεν είχε εμπλακεί ο ανθρώπινος παράγοντας στην τύχη του, θα είχε βρει μόνο του ήδη μια καλύτερη..

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Γιώργο,
Και αν κάποιος είναι "καλά διαβασμένος" και σου πει ψέματα;
μου έχει τύχει και αυτό δυστυχώς, αλλά είναι σπάνια περίπτωση, συνήθως με τις πρώτες ερωτήσεις ξεκαθαρίζει η κατάσταση,
το μυστικό είναι να κανεις ερωτήσεις να ακούς και να μην μιλάς πολύ

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν στέκουν καλά.., σίγουρα μέσα σε δυο ώρες θα παρατηρήσεις κάτι..
όχι μονο στα λεγόμενα του.. αλλά και στις κινήσεις του..
Ένας άνθρωπος που κακοποιεί ανυπεράσπιστα πλάσματα ..είναι ψυχικά άρρωστος.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Οντως, αν κατι δε σου κολαει δεν κανει... και λεω οχι χωρις τυψεις, αλλα παλι οντως μπορει να πει ενα καρο ψεματα και φαντασιες... το καλυτερο ειναι η στενη παρακολουθηση... Ο σαινης ξαναχτυπα, μεταμορφωνεσαι σε αστυνομο Μπεκα και αναλαμβανεις δραση... για αυτο και δεν δινω σε περιοχες εκτος Αττικης.. που να ξανατρεχω οπως στην Χαλκιδικη... ασε!!
Απο την αλλη ομως αποφασισα και το αλλο οτι δεν μπορει ολοι να εχουν τα σκυλια τους οπως εγω.. μαζι διακοπες, δουλευω 12ωρα και παλι το βραδυ θα τα τρεξω στα βουνα γιατι αισθανομαι τυψεις που εχω 2 σκυλια σε διαμερισμα, θα στερηθω το φαι μου για να τους παρω κατι απο τα καλυτερα για να φανε κτλ κτλ.. εγω ειμαι η παραλογη, δεν εχω την απαιτηση να το κανουν ολοι αυτο..
Τελικα αυτο που εχει σημασια ειναι να τον αγαπανε, να το αγκαλιαζουν, να μπορουν να το βγαλουν 2 βολτες την ημερα και να κοιμαται μεσα... ε και φυσικα καλο ειναι να ξερουν απο σκυλια, εστω και λιγο.
Πλεον σε καθε χαρισμα κανουμε το εξης.. οτι θα τον φιλοξενησεις για 10-15 μερες, θα σου καλυψω την διατροφη του και θα σου κανω βασικη υπακοη, εσενα οχι του σκυλου..χεχε... και εσυ θα μου απαντησεις τελικα αν τον θες... στο μεταξυ αυτο το 15μερο κοβω κινηση.. γιατι 1 στις 3 μερες ειμαι εκει και παρακολουθω την σχεση που αναπτυσεται... τι αλλο περισσοτερο να κανω??

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Με τρομαζουν αυτα παρα πολυ... Νιωθω οτι στην προσπαθεια μου να βοηθησω ενα σκυλακι μπορει να του κανω μεγαλο κακο. Καθε φορα που δινω ενα αδεσποτακι που βρισκεται στο δρομο μου εχω αυτο το φοβο:(:( Πως μπορω να ειμαι σιγουρη??
Απο την αλλη δεν ειναι και ευκολο να γινεσαι "κολλητος" ή κολτσιδα με τον αλλο...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Έχω μια γνωστή που την παίρνουνε συνεχώς τηλέφωνο για να στειρώσει το σκυλί της.
Δεν την επισκεφτήκανε ποτέ μόνο της το εδωσαν.., αλλά επιμένουν οπωσδήποτε να το στειρώσει..
Στο μεταξυ εκείνη επειδή κάποτε ένα γνωστό της σκυλί πέθανε από τέτοια επέμβαση, φοβάται να το κάνει παρότι υπέγραψε οτι θα το έκανε.
Η συγκεκριμένη αρμόδια εμμένει καθαρά σε αυτό το ζήτημα και δεν έχει σταθεί στο πόσο καλά περνάει το σκυλάκι που προώθησε για υιοθεσία καθώς δεν το επισκέφτηκε ποτέ.

Μερικές φορες νομίζω πως χάνεται η μπάλα..
και δεν δίνουμε σημασία στο ποιά είναι κανονικά η προτεραιότητα..
Είναι αυτό που είπε ο George A ..κανεις ερωτήσεις αλλά μιλάς λίγο.

Το να μην έχεις κάνει ούτε μια επίσκεψη στον χώρο που έδωσες το σκυλί αλλά να απειλείς πως θα το πάρεις πίσω μετά από 4 μήνες επειδή ο άλλος αρνείται να το υποβάλει χωρίς λόγο σε στείρωση, νομίζω πως κάπου κάπως κάτι δεν έχουμε κατανοήσει καλά..

Είναι πολύ λεπτή η κλωστή ανάμεσα στο κάνουμε καλό..και κάνουμε κακό σε αυτές τις ιστορίες ..και θέλει πολύ σωστό χειρισμό με πάνω από όλα το καλό του σκυλιού.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ίσως και το να ζητάς κάποια χρήματα,τουλάχιστον στην πρώτη επαφή με τον μελλοντικό κάτοχο, να είναι μιά καλή πρώτη άμυνα-ένα τίμιο ξεσκαρτάρισμα. μετά-κρίνεις αν θα τα πάρεις κιόλας

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
μου έχει τύχει και αυτό δυστυχώς, αλλά είναι σπάνια περίπτωση, συνήθως με τις πρώτες ερωτήσεις ξεκαθαρίζει η κατάσταση,
το μυστικό είναι να κανεις ερωτήσεις να ακούς και να μην μιλάς πολύ
Αυτό είναι όλα τα λεφτά! Ο υπεύθυνος για την υιοθεσία να ακούει και να μη μιλάει ιδιαίτερα. Να έχει καταγράψει δε όλες τις ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνει.
Οι σωστά τοποθετημένες ερωτήσεις μπορούν να απομονώσουν το 95% των αντιφάσεων. Να μην ξεχνάμε ότι τον ψυχικά άρρωστο (στο βαθμό που εκείνος θα είναι ο υπεύθυνος για τη ζωή του σκύλου) θα τον καταλάβει ένας έμπειρος άνθρωπος

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
αισχος δε λες τιποτα!! για τα σιδερα! ειναι ανθρωπος αυτος τωρα??? με τι ψυχη εκανε οτι εκανε???
Θελει οντως παρα πολυ προσοχη που δινονται τα σκυλακια...
Συμφωνώ! Απαίσια ιστορία, τι να πει κανείς! :( Όχι σαν και μένα που σε δέκα μέρες θα κάνω ολόκληρο ταξίδι στο Μίσιγκαν για να επισκεφτεί το ζουμπουρλούδικο Μουφ το καταφύγιο και τους αναδόχους του ώστε να δούν ότι χαίρει άκρας υγείας και είναι άκρως ευτυχής και καρδαμώνει γενικώς! 20 ώρες θα οδηγήσω συνολικά για να πάω από όλα τα μέρη που πρέπει να πάω με τον Τσομπάν Κιοπέκ από πίσω με καινούριο ΙΧ και δικό του σωφέρ (εμένα), χώρια τα μεζεδάκια....:rolleyes:

Όσο για την εμμονή στη στείρωση, είναι ρήτρα σε όλα τα συμβόλαια υιοθεσίας από καταφύγιο εδώ αν δεν είναι ήδη στειρωμένο το σκυλί και όντως θα στα πρήξουν μέχρι να το κάνεις. Βέβαια εδώ θα σου πάρουν επίσης το σκυλί με συνοπτικές διαδικασίες αν δεν το κάνεις.

Με το κωλοκόριτσο τι έγινε τελικά? Της στείλανε τους μπάτσους ή όχι?

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Στο Βέλγιο και στην Ολλανδία δεν τα δίνουν δωρεάν. Άλλα ζητούν σταθερή τιμή, άλλα ανάλογα με την ηλικία
παράδειγμα από Ολλανδικό καταφύγιο:
< 5 χρονών: € 195
5 - 8 χρονών: € 150
> 8 χρονών: € 75
+ έξοδα στείρωσης: € 50 - € 100​

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σωστά. Ούτε εδώ τα δίνουν δωρεάν, αλλά αν λάβεις υπόψη σου τι παίρνεις με τα λεφτά που ξοδεύεις είναι ουσιαστικά δωρεάν. Τα καταφύγια ζητάνε από 200 μέχρι 300 δολλάρια και αν είναι μεγάλο το σκυλί, άντε να ζητήσουν 150. Εγώ πλήρωσα 200 στο σωστικό όμιλο των Αυστραλέζων αλλά μου δώσανε επίσης:

1) Τροφή για δυο βδομάδες μέχρι να του την αλλάξω.
2) Τρεις μήνες Frontline Plus αξίας 40 δολλαρίων.
3) Τρεις μήνες Interceptor αξίας 60 δολλαρίων.
4) Όλα τα εμβόλια του Μουφ ΚΑΙ το τεστ για heartworms ΚΑΙ γενικές εξετάσεις από τον κτηνίατρο αξίας περίπου 200 δολλαρίων.
5) Το μικροτσίπ του Μουφ αξίας 50 δολλαρίων.
6) Την καταχώρηση του μικροτσίπ του Μουφ στην κεντρική βάση δεδομένων αξίας 50 δολλαρίων.
7) Ένα κολλάρο της πλάκας οπωσδήποτε, αλλά 3-5 δολλάρια κάνει σίγουρα.
8 ) Ήδη στειρωμένο σκύλο που η κτηνίατρός μου χρεώνει 450 δολλάρια για στείρωση.

Σύνολο χρημάτων που θα πλήρωνα αν έβρισκα το Μουφ απλώς στο δρόμο ή το έπαιρνα από ΒΥΒ (που ΔΕΝ θα το έκανα) ή από πετσοπά ή κατευθείαν από παπυμιλλά (που επίσης ΔΕΝ θα έκανα) ή από εκτροφέα: περί τα 900-1000. Πλήρωσα 200 στο σωματείο και πήρα επιπλέον το Μουφ που δεν έχει τιμή διότι είναι το καταπληκτικότερο σκυλί στο σύμπαν. :) Η αλήθεια είναι ότι έκανα και δωρεά 200 δολλάρια από μόνη μου και στον μπόγια που το βρήκε και δεν το σκότωσε αλλά επέμεινε να το προωθήσει στο σωστικό όμιλο μπας και σωθεί και κανα άλλο Μουφ ή παρεμφερές (δηλαδή άλλος σκύλος). Εννοείται ότι όλα αυτά τα σωματεία προμηθεύονται τις υπηρεσίες και τα προϊόντα πολύ πιο φτηνά από τους ιδιώτες, αλλά σίγουρα πήρα στην ουσία το Μουφ τσάμπα. Και του είχαν μάθει να κάνει και τα τσίσα του έξω και το είχαν καθαρίσει. Φυσικά το πήγα στον κτηνίατρο μόλις το πήρα για να το δει, να το αξιολογήσει και γενικώς να το καταγράψει ως δικό μου κλπ. και το έστειλα και στο κομμωτήριο να κάνει μιζανπλί στο Καλαμποκιστάν διότι το έκοψα για πολύ κοκκινολαίμικο χωριατόσκυλο και είπα να το εξευγενίσω!!:p:p:D:D:D:D:D Αυτά όμως είναι προσωπικά βίτσια....:eek::shock::p:D:D:D

Last edited:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
δεν υπάρχει "δωρεάν σκυλί", το μόνο που γλυτώνεις ουσιαστικά είναι να μην πληρώσεις τον εκτροφέα, όλα τα άλλα έξοδα στην διάρκεια ζωής του σκύλου τα πληρώνεις κανονικά.

αντε εσύ sara γλύτωσες και κάτι παραπάνω ...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σωστά. Ήμουν όμως τυχερή που αν και τελικά είχε δυσπλασία των ισχύων, καθότι μάλλον προϊόν ΒΥΒ, ήταν ελαφράς μορφής. Πρέπει όμως να του δίνω βιταμίνες για όλη του τη ζωή που κι αυτές στοιχίζουν. Χαλάλι του όμως, το Μουφ τα αξίζει και με το παραπάνω! :) Και όχι, Αλεξία, το κωλοκόριτσο δεν θα τα έδινε. Νομίζω όμως ότι θα μπορέσουν να τη βουτήξουν για την κακοποίηση του σκύλου. Τι γίνεται μ' αυτό?