Χαρίζεται Γερμανικός Ποιμενικός

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
φίλε, σ'ιγουρα δεν γνωρίζω το πρόβλημα σου...Μπορώ όμως να σου πω το δικό μου..
Μου έκανα μείωση μισθού...με πληρώνουν όποτε το θυμηθούν με έναντι...χρωστάω κοινόχρηστα...ρεύμα κλπ...μένω σε ένα χώρο 80τμ με 3 Golden retrievers..έκ των οποίων ο ένας είναι 14 και χρειάζεται κτηνιάτρους και φάρμακα κάθε τρεις και λίγο...και ο άλλος είναι κουταβι 10 μηνων που χρειάζεται το καλύτερο δυνατόν για την σωστή ανάπτυξή του...
Αναγκάστηκα να κόψω πάρα πολλά πράγματα...(και βασικά θα έλεγε κανείς) για να μπορώ να έχω τα σκυλιά μου μαζί μου. Και μπορώ να σου πω με κάθε ειλικρίνεια ότι προτιμω να μη φάω εγώ για να έχω τα σκυλιά μου...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Καλημέρα
Ο άνθρωπος μπήκε στο φορουμ για να πει οτι δίνει τον σκυλάκο του, προφανώς για να φτάσει σε μια τέτοια απόφαση έχει αποκλείσει όλες τις εναλλακτικές.

Κατερίνα είναι άξια επαίνου η πράξη σου και προς Θεού δε την αποδοκιμάζω, θα ήθελα απλώς να πω το εξής. Έναν οικογενειάρχη δε τον νοιάζει να πεινάσει για να ταϊσει τα παιδιά του, αλλά σίγουρα θα τον νοιάξει αν το εισόδημα έχει μειωθεί τόσο ώστε να πεινάνε και τα παιδιά του ,τότε δε νοιάζεται να ταϊζει το σκύλο(όπως και αν ακούγεται αυτό και με όλη την αγάπη που έχω στα σκυλιά μου). Βάζω στο μυαλό μου πολύτεκνες οικογένειες, ίσως με έναν μισθό και τα εξοδα να τρέχουν απο παντού, να μην έχουν να φάνε και να πρέπει να συντηρήσουν και έναν σκύλο 40 κιλά. Θα μου πεις θα έπρεπε να το σκεφτούν πριν, ναι θα έπρεπε αλλά απο τη στιγμή που δε το έκαναν τουλάχιστον ψάχνουν να του βρουν ένα σπίτι. Ένας σκύλος έχει πολλά έξοδα και το ξέρουμε όλοι.. δεν είναι η τροφή που στην τελική αγοράζεις απο το super market 20 ευρώ για ένα μήνα (χρήματα που, βέβαια, μπορεί να είναι πολλά για κάποιον που δεν εργάζεται) αλλά είναι και ο κτηνίατρος που δε θα μπορούσες να πεις οτι χρειάζεται λίγα χρήματα, είναι και τα πράγματα του σκύλου κλπ κλπ. Για έναν άνθρωπο λοιπόν που βγάζει το μήνα τσίμα τσίμα και δεν έχει φαγητό να δώσει τα παιδιά του (μιλάω γενικά, και οχι για τον άνθρωπο που άνοιξε την αγγελία, εξάλλου δε τον ξέρω) είναι δύσκολο να κρατήσει ένα σκύλο, και επίσης είναι δύσκολο για μενα να κατανοήσω γιατι τον πήρε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Μπορεί εγώ και εσείς να τα λατρεύουμε τα σκυλιά μας, μπορεί να μη βγαίνουμε/αγοράζουμε αγαθά που άλλωτε αγοράζαμε για να μας μείνουν χρήματα και να μην υποβαθμίσουμε τη ζωη του σκύλου(σε πόσους απο εσας έχει συμβεί να πείτε κάτι που κάνετε για το σκύλο σας και ο άλλος- "μη-σκυλάς"- να βάλει τα γέλια ή να ειρωνευτεί, ή να πει "εδω τα παιδάκια πεινάνε και εσυ ταϊζεις το σκύλο σολωμό") αλλά δυστυχώς δεν ξέρεις ποτέ πως στα φέρνει η ζωή και αν τελικά καποια στιγμη καταλήξεις οτι ο σκύλος σου θα είναι πιο χαρούμενος σε ένα άλλο σπίτι και οχι στο δικό σου (είτε αυτό συμβεί λόγω χρημάτων, είτε λόγω χρόνου, είτε είτε είτε.. ) . Απο το να τον έχεις 24 ώρες τη μέρα δεμένο και να του δίνεις ένα ξεροκόμματο μια στις χίλιες, καλύτερα δώστο σε μια οικογένεια που να έχει τη δυνατότητα να του φερθεί σωστά.

Ξαναλέω, δεν αναφέρομαι στο μέλος που ανοιξε το θέμα αλλά εκθέτω τη γνώμη μου πάνω στο θέμα "δίνω το σκύλο μου γιατί... "

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Ο μόνος λόγος που θα έδινα το σκυλί μου θα ήταν μόνο λόγοι υγείας και δεν εννοώ αλλεργίες .εμεις που αγαπάμε τα σκυλια μας σαν παιδιά μας μας ειναι αδιανοητο να το δώσουμε και να μη ξέρουμε στη κυριολεξία τη τύχη του. Δε ξέρω τι πρόβλημα εχει ο άνθρωπος αλλά πριν λίγο καιρό στην εταιρία που δουλεύω έφερε ένας φίλος του εργοδότη μου δυο Γερμανικά μάνα με γιο να τα αφήσει γιατί η γυναίκα του αποφάσισε οτι δεν τα άντεχε άλλο .στην αρχή έλεγε οτι δεν είχε να τα ταίσει ενώ ήταν τετράπαχα και μετά μας αποκάλυψε την αλήθεια.τελικά τα πήρε πίσω και είπε οτι προτιμά να χωρίσει τη γυναίκα του.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Για να είμαστε σίγουροι για την τύχη του, κάνουμε την υιοθεσία μέσω φιλοζωικής, υπογράφουμε και συμβόλαιο με την προϋπόθεση εμείς ή η φιλοζωική να επισκέπτεται τακτικά το σκυλί και κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια.

Κάντε και καμία προώθηση μετά τα σεντόνια..

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
<<Βρέθηκε Γερμανικό ποιμενικό να περιφέρεται στους δρόμους.>>

Και τώρα σχολιάζουμε………..

- Μα καλά πόσο ασυνείδητοι υπάρχουν σε αυτό τον κόσμο, που παρατάνε έτσι τα σκυλιά τους .

- Καλά πόσο παλιάνθρωπος είναι αυτός που πέταξε στο βουνό το σκυλί του ;

- Μα καλά δεν μπορούσε να το δώσει σε κάποιον ;

- Δεν του έχει μιλήσει κανείς για φιλοζωικές που μπορούν να τον βοηθήσουν για μια υιοθεσία ;

Και τώρα γράφω εγώ !!
Έλεος , γιατί πρέπει πάντα να βρίσκουμε τρόπο να ασκήσουμε κριτική ;
Ένα φόρουμ προσφοράς σε γνώσεις είναι εδώ , όχι ο Άρειος πάγος .
Φίλε εύχομαι να μη βρισκόσουν ποτέ στη θέση να αποχωριστείς το σκύλο σου , μπορώ να σε καταλάβω γιατί το έχω ζήσει.
Προσπάθησε να τον δώσεις κάπου ώστε να τον βλέπεις και να τον νοιώθεις κοντά σου .
Εγώ θα ευχηθώ καλή τύχη τόσο στον σκύλο αλλά και σένα.
Τώρα το αν κάποιοι κάνουν τις επιλογές τους , αυτό δε σημαίνει ότι είναι και οι πλέων ενδεδειγμένες για όλους.
Καλό είναι να λέμε ότι θα στερηθούμε τα πάντα για το σκύλο μας , αλλά αυτό είναι εύκολο να το πει κάποιος που ορίζει μόνο τη δική του ζωή .
Όταν έχεις την ευθύνη μια οικογένειας με παιδιά τότε οι προτεραιότητες αλλάζουν.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.788
20.095
Όταν έχεις την ευθύνη μια οικογένειας με παιδιά τότε οι προτεραιότητες αλλάζουν.
Ο γράφων το θέμα, ανήκει σ'αυτή την μοναδική σε ελαφρυντικά, κατηγορία;
Προσωπικά δεν το ξέρω και δεν με νοιάζει. Και δεν έχω καμμία διάθεση να αναλογιστώ τους λόγους που μπορεί να έχει ο καθένας, για να αποχωριστεί τον σκύλο του. Θα μπορούσα κάλλιστα να έχω κι εγώ άλλους τόσους. Ποσός απασχολεί τον οποιοδήποτε.
Σ'αυτό το φόρουμ είμαι, γιατί με νοιάζει ο σκύλος και μόνο επί αυτού μπορώ να σχολιάσω. Επί του αποτελέσματος.
Και τελικά το πόσο εύκολο είναι για τον καθένα, να υποστηρίξει τα πιστεύω του, ασχέτως των πόσων άλλων την ζωή ορίζει, το ξέρει μόνο ο ίδιος.
Ασφαλώς καλή τύχη να έχει το ζωντανό. Σ'αυτό συμφωνούμε όλοι.

ChristineAngel

Active Member
30 Σεπτεμβρίου 2012
43
0
Δεν βρίσκω κανέναν λόγο να σχολιάζεται την κίνηση αυτού του ανθρώπου χωρίς να ξέρετε τη καταστάσεις αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή,σε τι οικογενειακή κατάσταση βρίσκεται και γενικά χωρίς να ξέρετε τίποτα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.Αυτό το λέω γιατί ξέρω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και έχω και εγώ παιδιά και ξέρω ότι οτιδήποτε προκύψει το πρώτο που θα κάνω θα είναι να σκεφτώ τα παιδιά μου.Πως ξέρετε όλοι εσείς που τον κατηγορείται πως δεν έχει αποκλείσει οπιαδήποτε εναλλακτική;Ξέρω πόσο πονάει ο αποχωρισμός ενός σκύλου επειδή το έχω ζήσει από πρώτο χέρι και είμαι σίγουρη ότι δεν μεγάλωσαν ένα κουτάβι μέχρι τους 10 μήνες για να το βαρεθούν μετά και να το δώσουν.Οπότε δεν με νοιάζει εμένα τι κάνει ο ένας και τι ο άλλος,με νοιάζει όμως ότι ο άνθρωπος μπήκε να βάλει μια αγγελία εδώ ότι χαρίζει το σκυλάκι του και πέσατε όλοι να τον φάτε.Φανταστείται πως νιώθει αυτός ο άνθρωπος τώρα που τον υποχρεώνεται όλοι να απολογηθεί.Έλεος δηλαδή φανταστείται να είσασταν εσείς σε αυτή τη θέση.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.788
20.095
Να μην είσαι καθόλου σίγουρη για τίποτα. Μετά από περισσότερο καιρό στο φόρουμ, θα διαπιστώσεις ότι συνήθως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Χωρίς αυτό να έχει καθόλου να κάνει, με τον άνθρωπο που άνοιξε το θέμα. Είναι μια γενική παρατήρηση, για να μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα.

Ξαναλέω, εγώ προσωπικά, δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να σχολιάσω, να κρίνω αν θέλεις, τα προσωπικά/οικογενειακά προβλήματα, τα οποία δεν έχω ιδέα ποιά είναι, ενός ανθρώπου, που δεν τον ξέρω. Κι εμένα δεν με νοιάζει τι κάνει ο ένας και ο άλλος. Στην ζωή του, στο σπίτι του, στην οικογένειά του, με τα παιδιά του. Με τον σκύλο του όμως, εφόσον μου δίνει το βήμα, με μια δημόσια δημοσίευση, έχω το δικαίωμα να πω την άποψή μου. Μόνο για τον σκύλο. Για τίποτα άλλο στην ζωή του. Δεν τον υποχρεώνει κανένας να απολογηθεί. Μπορεί κάλλιστα να μην ξαναμπεί καν στο θέμα. Την αγγελία την έβαλε και τρέχει. Οποιος τυχόν ενδιαφέρεται θα επικοινωνήσει μαζί του. Απλά πράγματα.

Και τέλος...που ξέρεις σε τι θέση βρίσκεται, για να ξέρεις αν βρίσκονται ή όχι και άλλοι στην ίδια ή και χειρότερη;

ChristineAngel

Active Member
30 Σεπτεμβρίου 2012
43
0
Να μην είσαι καθόλου σίγουρη για τίποτα. Μετά από περισσότερο καιρό στο φόρουμ, θα διαπιστώσεις ότι συνήθως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Χωρίς αυτό να έχει καθόλου να κάνει, με τον άνθρωπο που άνοιξε το θέμα. Είναι μια γενική παρατήρηση, για να μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα.

Ξαναλέω, εγώ προσωπικά, δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να σχολιάσω, να κρίνω αν θέλεις, τα προσωπικά/οικογενειακά προβλήματα, τα οποία δεν έχω ιδέα ποιά είναι, ενός ανθρώπου, που δεν τον ξέρω. Κι εμένα δεν με νοιάζει τι κάνει ο ένας και ο άλλος. Στην ζωή του, στο σπίτι του, στην οικογένειά του, με τα παιδιά του. Με τον σκύλο του όμως, εφόσον μου δίνει το βήμα, με μια δημόσια δημοσίευση, έχω το δικαίωμα να πω την άποψή μου. Μόνο για τον σκύλο. Για τίποτα άλλο στην ζωή του. Δεν τον υποχρεώνει κανένας να απολογηθεί. Μπορεί κάλλιστα να μην ξαναμπεί καν στο θέμα. Την αγγελία την έβαλε και τρέχει. Οποιος τυχόν ενδιαφέρεται θα επικοινωνήσει μαζί του. Απλά πράγματα.

Και τέλος...που ξέρεις σε τι θέση βρίσκεται, για να ξέρεις αν βρίσκονται ή όχι και άλλοι στην ίδια ή και χειρότερη;
Εννοείται πως έχεις κάθε δικαίωμα να λες την γνώμη σου και κανείς δεν μπορεί να σου το απαγορέψει.Ούτως ή άλλως forum που ασχολείται με τον σκύλο είμαστε και πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο γράφουμε.Δεν αναφέρθηκα αποκλειστικά σε εσένα αλλά σε όλους όσοι έπεσαν να του κάνουν ανάκριση.Δεν είπα ότι ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται αλλά εσύ δεν πιστεύεις ότι τον σκύλο τον δίνει επειδή υπάρχει κάποιος λόγος;Οικογενειακός ή δεν ξέρω και γω τι.Τέλος πάντων μπήκε ο άνθρωπος να βάλει μια αγγελία και το έχουμε κάνει το θέμα εδώ πέρα.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.788
20.095
Ολοι κάποιον λόγο έχουν για ότι κάνουν.
Ετσι είναι τα θέματα. Για να αναπτύσσονται. Πόσο μάλλον, σ'ενα τόσο...ζωηρό φόρουμ, σαν το δικό μας :rolleyes:

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
εφοσον υπαρχει αυτη η ενοτητα στο φορουμ, μπορει ο καθενας να δωσει το ζωακι του εφοσον για δικους του λογους δεν μπορει να το κρατησει. κατακριτεο κατέμε θα ηταν να το πουλησει και οχι να το δωσει. και ναι υπαρχουν ασταθμητοι παραγοντες πχ ανεργια που μπορουν να οδηγησουν καποιον σε αυτη την κινηση. Εγω προσωπικα δεν θα εδινα κανενα ζωο μου (7 γατες και 1 σκυλι) σε οσο δυσκολες οικονομικες συνθηκες και να βρισκομουν αλλα μην ξεχναμε οτι μιλαω και εκ του ασφαλους αυτη την στιγμη.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Το σκυλί μου το πήρα από οικογένεια με ένα παιδάκι που για λόγους οικονομικούς θα μετανάστευαν εξωτερικό. Είχαν άλλα δύο σκυλιά (σύνολο τρία) και φαντάζεστε πόσο δύσκολο θα είναι να πηγαίνεις σε άλλη χώρα και να έχεις να σκεφτείς τον εαυτό σου, το παιδί σου, τη δουλειά σου και να βρεις σπίτι που να δέχεται τρία σκυλιά.

Δε σας περιγράφω το πόσο αγαπούσαν (και αγαπάνε ακόμα) και τα τρία σκυλιά τους. Δε σας περιγράφω τι κλάμμα έπεσε όταν αναγκάστηκαν να μου τη δώσουν..Ένα σκυλί που τους κόστισε 7 χρόνια από τη ζωή τους σε συναισθήματα κι εμπειρίες κι άλλα τόσα λεφτά σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη/συντήρηση/εκπαίδευση.

Γι' αυτό, επειδή ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να περνάει ο άλλος, όσα κι αν έχουν δει τα μάτια μας κι ακούσει τα αυτιά μας, ας έχουμε μια ελπίδα ότι μπορεί η κίνηση να γίνεται με κάθε καλό σκοπό. Μπορούμε να συμβάλουμε να γίνει με τον καλύτερο τρόπο. Εκτός αν σας έχουν πάρει τα χρόνια και χάσατε την ελπίδα σας ότι υπάρχουν όντως άνθρωποι που χαρίζουν το σκύλο τους επειδή νοιάζονται πραγματικά γι' αυτόν.

Και να χ*σω και τα pedigree και όλα. Για μια ψυχή μιλάμε που χρειάζεται ένα καλό σπίτι.