Καλημέρα
Ο άνθρωπος μπήκε στο φορουμ για να πει οτι δίνει τον σκυλάκο του, προφανώς για να φτάσει σε μια τέτοια απόφαση έχει αποκλείσει όλες τις εναλλακτικές.
Κατερίνα είναι άξια επαίνου η πράξη σου και προς Θεού δε την αποδοκιμάζω, θα ήθελα απλώς να πω το εξής. Έναν οικογενειάρχη δε τον νοιάζει να πεινάσει για να ταϊσει τα παιδιά του, αλλά σίγουρα θα τον νοιάξει αν το εισόδημα έχει μειωθεί τόσο ώστε να πεινάνε και τα παιδιά του ,τότε δε νοιάζεται να ταϊζει το σκύλο(όπως και αν ακούγεται αυτό και με όλη την αγάπη που έχω στα σκυλιά μου). Βάζω στο μυαλό μου πολύτεκνες οικογένειες, ίσως με έναν μισθό και τα εξοδα να τρέχουν απο παντού, να μην έχουν να φάνε και να πρέπει να συντηρήσουν και έναν σκύλο 40 κιλά. Θα μου πεις θα έπρεπε να το σκεφτούν πριν, ναι θα έπρεπε αλλά απο τη στιγμή που δε το έκαναν τουλάχιστον ψάχνουν να του βρουν ένα σπίτι. Ένας σκύλος έχει πολλά έξοδα και το ξέρουμε όλοι.. δεν είναι η τροφή που στην τελική αγοράζεις απο το super market 20 ευρώ για ένα μήνα (χρήματα που, βέβαια, μπορεί να είναι πολλά για κάποιον που δεν εργάζεται) αλλά είναι και ο κτηνίατρος που δε θα μπορούσες να πεις οτι χρειάζεται λίγα χρήματα, είναι και τα πράγματα του σκύλου κλπ κλπ. Για έναν άνθρωπο λοιπόν που βγάζει το μήνα τσίμα τσίμα και δεν έχει φαγητό να δώσει τα παιδιά του (μιλάω γενικά, και οχι για τον άνθρωπο που άνοιξε την αγγελία, εξάλλου δε τον ξέρω) είναι δύσκολο να κρατήσει ένα σκύλο, και επίσης είναι δύσκολο για μενα να κατανοήσω γιατι τον πήρε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Μπορεί εγώ και εσείς να τα λατρεύουμε τα σκυλιά μας, μπορεί να μη βγαίνουμε/αγοράζουμε αγαθά που άλλωτε αγοράζαμε για να μας μείνουν χρήματα και να μην υποβαθμίσουμε τη ζωη του σκύλου(σε πόσους απο εσας έχει συμβεί να πείτε κάτι που κάνετε για το σκύλο σας και ο άλλος- "μη-σκυλάς"- να βάλει τα γέλια ή να ειρωνευτεί, ή να πει "εδω τα παιδάκια πεινάνε και εσυ ταϊζεις το σκύλο σολωμό") αλλά δυστυχώς δεν ξέρεις ποτέ πως στα φέρνει η ζωή και αν τελικά καποια στιγμη καταλήξεις οτι ο σκύλος σου θα είναι πιο χαρούμενος σε ένα άλλο σπίτι και οχι στο δικό σου (είτε αυτό συμβεί λόγω χρημάτων, είτε λόγω χρόνου, είτε είτε είτε.. ) . Απο το να τον έχεις 24 ώρες τη μέρα δεμένο και να του δίνεις ένα ξεροκόμματο μια στις χίλιες, καλύτερα δώστο σε μια οικογένεια που να έχει τη δυνατότητα να του φερθεί σωστά.
Ξαναλέω, δεν αναφέρομαι στο μέλος που ανοιξε το θέμα αλλά εκθέτω τη γνώμη μου πάνω στο θέμα "δίνω το σκύλο μου γιατί... "