Οπως περιγράφεις τον δικό σου είναι ο τέλειος σκύλος!! Αυτό ψάχνω και γώ. Ενα σκυλί on-off να τα δίνει όλα έξω και μετά ξάαααπλα! να το χαίρεσαι τον Περρίτο=D>Το δικό μου σπίτι είναι πάρα πολύ μικρό και παρόλο που ο Περρίτο είναι μεγαλόσωμος του φτάνει κ του περισεύει. είναι μονιμα στα ποδια μας κ κοιμάται. όταν όμως του λεμε ¨πάμε βόλτα¨ μπορεί να το σπάσει όλο απο την χαρά του. Βέβαια πηγαίνουμε βόλτα 4 φορές την ημέρα τουλάχιστον, τρέχουμε, και γενικά παντού πηγαίνουμε και οι 3 πακέτο. έτσι όταν γυρνάει σπίτι είναι πτώμα! Πάρε αυτό που λαχταρά η καρδιά σου... να τον βλέπεις τον σκύλο και να τον καψουρεύεσαι κάθε μέρα περισσότερο και είμαι σίγουρη πως θα βρεις την χρυση τομή για να είσαστε και οι δυο ευτυχισμένοι!!!
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Το chesapeake bay δεν το είχα σκεφτεί καθόλου, θα το κοιτάξω. Τα κόλι δεν είναι ασχημη ιδέα... ειδικά το μπλου μερλ είναι πολύ εντυπωσιακό και έχουν ιδιαίτερη φατσα. Αππό κόλι έχουμε κανέναν καλό εκτροφέα Ελλάδα ? το ριτριβερ θα το ψάξω ακόμη. ΕυχαριστώΑφού είσαι ανοικτός σε προτάσεις να πω και εγώ το μακρύ μου
Εάν σκέφτεσαι για labrador δες και τα chesapeake bay retriever. Εμένα μου αρέσουν πολύ παραπάνω μου δείνουν την αίσθηση του πιο αθλητικού
Γνωρίζουμε τα Chesapeake Bay Retriever - Φυλές - Σκύλος ∼ Παρατρίχα
Εάν θες κάτι πιο ήρεμο με κουμπί on - off που να μπορείς να κάνεις agility (όχι στα επίπεδα του border) και πολλές άλλες δραστηριότητες δες και τα Rough Collie. Είναι πιο χαμηλής ενέργειας από border με σημαντικό μείον την τρίχα! Το ότι είναι μακριά είναι θετικό γιατί δεν μπαίνει στα ρούχα, κάλτσες, καναπέδες και μαζεύεται πολύ εύκολα αλλά χρειάζεται κάθε 2ρη μέρα 5 λεπτά χτένισμα (ειδικά όταν είναι κουτάβι) και ένα 15 -20λεπτο κάθε ΣΚ
Η άλλη όψη της Lassie - Φυλές - Σκύλος ∼ Παρατρίχα
Γνωρίζουμε τα Rough Collie. - Φυλές - Σκύλος ∼ Παρατρίχα
ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ... αν χρειαστει ψαλίδισμα ή κατι τέτοιο πρεπει να βρώ ένα καλό groomer.
Στα βρακιάΨαλιδισμα νομίζω γίνεται πίσω απο τα μπούτια...
Αντε και λίγο στις γάμπες......και αν δεν κάνω λάθος πάνω-κάτω απο της πατούσες.