Χαιρετώ κι εγώ

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ το λέω σε περίπτωση που δεν είναι ενημερώμενος, είτε ο εκτροφέας, είτε ο project breeze.
Δεν τον υποχρέωσα, μια ιδέα είπα.
Ούτε τον υπερασπίστηκα.

Μπορεί ο φίλος μας να μην ξέρει αν είναι στον ΚΟΕ ο εκτροφέας κλπ κλπ.
Απλά δεν θέλω να βγάλω αυθαίρετα συμπεράσματα, και περιμένω να μας πει.

Μου κάνει εντύπωσει που τα κάνει όλα αυτά και περιμένω να ακούσω τι παίζει.

Παλιά μας δώσανε σκύλο με pedigree και νομίζαμε ότι το χαρτί αυτό είναι από τον κτηνίατρο για τα εμβόλια!!
Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, περιμένω να ακούσω όλη την ιστορία για να κρίνω, και αυτό θα γίνει μόνο εάν ο φίλος μας μάθει, η εάν μας πει ο "εκτροφέας".

11 Νοεμβρίου 2010
14
0
Όταν τον βρω θα τον ρωτήσω και θα σας ενημερώσω,δυστυχώς τον τελευταίο καιρό δεν έχω καθόλου προσωπικό χρόνο και όσο χρόνο έχω τον αφιερώνω στην Νόρμα οπότε δεν έτυχε να τον συναντήσω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι περιμένεις να σου εξηγήσει και ποιός και τι θέλεις να κρίνεις και τελικά τι σου κάνει τόση πολύ εντύπωση;
Μια χαρά ενημερωμένος εγώ πιστεύω ότι είναι ο "εκτροφέας". Φαίνεται να ξέρει τι κάνει και γιατί. Δεν είναι απαραίτητο να τον ενδιαφέρει ο ΚΟΕ.
Ο φίλος project breeze, μπορεί επίσης μια χαρά, τώρα που έγινε μέλος του φόρουμ, να ενημερωθεί για πάρα πολλά πράγματα.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς.
Πιάστηκα από το ποστ της Νατάσσας
Αυτός ο γνωστός σου, αφού αχολείται τόσα χρόνια με τους ΓΠ, γιατί δεν εγγράφει τις γέννες του στον ΚΟΕ;
Αν αγαπα τόσο τη ράτσα μόνο θετικά θα συνεισφέρει στην κυνοφιλία.
και συμπλήρωσα αυτό
Ρε παιδιά ο άνθρωπος προφανώς ή κάτι δεν ξέρει, ή ο φίλος μας δεν ξέρει εάν είναι τελικά στον ΚΟΕ δηλωμένος και κάνει κανονικά εκτροφή.
Δηλαδή : ή κάτι δεν ξέρει του στυλ τα δίνει σε πετ σοπ,
ή κάτι δεν ξερει του στυλ είναι δηλωμένος στον ΚΟΕ και τα σκυλιά έχουν χαρτιά.

Εγώ ακούω ένα άνθρωπο με μεράκι, και αν δεν είναι κανονικά εκτροφέας, μπορεί να γίνει.
Κάνε μια συζήτηση μαζί του να δούμε τι παίζει φίλε project breeze,μου κάνει τεράστια εντύπωση!
Έχω περιέργια, μου κάνει εντύπωση η όλη κατάσταση.
Ποιο είναι το μεμπτό, ότι θέλω να μάθω;;

Ξαναείπα πως υπάρχουν άνθρωποι (και το ξέρεις πολύ καλά) που δεν ξέρουν ούτε τα βασικά.
Γι αυτό δεν θέλω να βγάλω αυθαίρετα συμπεράσματα και ρωτάω για να έχω μια γενική άποψη.

Ο οποιοσδήποτε άνθρωπος, εκτροφέας τσομπάνος κλπ κλπ καλό είναι να μπει στο φόρουμ που είναι πηγή γνώσης για τα κυνοφιλικά που πιθανώς αγνοεί.

Μια χαρά ενημερωμένος εγώ πιστεύω ότι είναι ο "εκτροφέας". Φαίνεται να ξέρει τι κάνει και γιατί. Δεν είναι απαραίτητο να τον ενδιαφέρει ο ΚΟΕ.
Αυτό δεν το ξέρουμε 100%

11 Νοεμβρίου 2010
14
0
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι περιμένεις να σου εξηγήσει και ποιός και τι θέλεις να κρίνεις και τελικά τι σου κάνει τόση πολύ εντύπωση;
Ο φίλος project breeze, μπορεί επίσης μια χαρά, τώρα που έγινε μέλος του φόρουμ, να ενημερωθεί για πάρα πολλά πράγματα.

Όντως mareco έχεις δίκιο.Δεν με απασχόλησε ποτέ το θέμα pedigree κτλ γιατί τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον γνωρίζω χρόνια και γνωρίζω τί "ψύχωση" έχει με την ράτσα την συγκεκριμένη και γενικά με τα ζώα.Γι'αυτό λοιπόν ποτέ δεν θεώρησα αναγκαίο να του ζητήσω κάποιο χαρτί,του είχα και του έχω τυφλή εμπιστοσύνη γιατί είναι ίσως ο μοναδικός άνθρωπος στην ζωή μου που έχω γνωρίσει που να αγαπάει τόσο πολύ τα ζώα και να τους συμπεριφέρεται σαν να είναι η μάνα τους,ούτε καν ο πατέρας τους.Παρόλα αυτά για να λυθεί η απορία σε όσους έχουνε απορία θα τον ρωτήσω αν και για μένα λίγη σημασία έχει αν είναι στον ΚΟΕ ή οπουδήποτε γιατί ξέρω ότι έχω πάρει κουτάβι από έναν άνθρωπο που φροντίζει για την υγεία των ζωντανών περισσότερο από την δικιά του και εφόσον μου είπε ξεκάθαρα ότι τα κουτάβια είναι καθαρά από οποιοδήποτε γενετικό ελάττωμα,εχώ του έχω τυφλή εμπιστοσύνη.Άλλωστε μην ξεχνάμε,την αναπαραγωγή την έκανε αποκλειστικά για να δώσει κουτάβια σε κάποιους κοντινούς του ανθρώπους,όχι για εμπόριο,δεν έχει τίποτα να κερδίσει και το μόνο που μου ζήτησε είναι να το αγαπάω και να το φροντίζω όπως εκείνος

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
100% δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ και τίποτα απ' όσα γράφονται.
Απλά θεωρώ ότι κάποια θέματα, πρέπει να φτάνουν μέχρι ενός σημείου και όχι μέχρι τελικής πτώσης.

Δηλαδή : ή κάτι δεν ξέρει του στυλ τα δίνει σε πετ σοπ,
ή κάτι δεν ξερει του στυλ είναι δηλωμένος στον ΚΟΕ και τα σκυλιά έχουν χαρτιά.
Δεν υπάρχουν μόνο αυτές οι δύο περιπτώσεις. Υπάρχουν και πολλές ενδιάμεσες.

Και τέλος, για να μην το κουράζω κι εγώ περισσότερο, απ' ότι εγώ η ίδια θεωρώ ότι πρέπει, το να έχουμε την προσδοκία ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε τσομπάνος όπως λες, να γίνει μέλος του φόρουμ ως πηγή γνώσης ή για να ενημερωθεί κυνοφιλικά, είναι κάπως, πως να το πω...ουτοπικό...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ουτοπικό μπορεί να είναι, εγώ απλά πρόταση έκανα όμως,δεν έβαλα το μαχαίρι στο λαιμό κανενός να μπει στο φόρουμ.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παιδιά το θέμα μας είναι αν είναι γραμμένος στο ΚΟΕ?

Το θέμα μας είναι να μην υπάρχουν γεννετικές αρρώστιες στα κουτάβια από το γενεαλογικό τους δέντρο!Εντάξει δεν έχει εγγράψει τα σκυλιά στο ΚΟΕ και γι αυτό τον λόγο δεν μπορεί να πάρει πιστοποιημένο χαρτί του pedigree!

Έστω και έτσι μην χάνουμε την ουσία!

Πάμε παρακάτω...

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.013
ΑΤΤΙΚΗ
ο.κ. τα θέματα είναι πολλά..
να μην υπάρχουν γενετικές ασθένειες...
να ζευγαρώνουν τα καλύτερα άτομα της φυλής..
οι απόγονοι να έχουν σωστό χαρακτήρα και μορφολογία σύμφωνα με το πρότυπο (και τα δύο)..
να υπάρχει καταγραφή του τι γερμανικό ποιμενικό κυκλοφορεί.....
και το ποιό ζευγαρώνει με ποιό.....

και αυτά να μην τα κρίνει αποκλειστικά ένα άτομο που δεν πιστοποιείται απο πουθενά ότι έχει τις γνώσεις για ότι κάνει.......

stamys

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2010
144
0
Δηλαδη η ουσία ειναι να γινουν καπιοι νομιμοι και καπιοι ευσυνειδητοι.....
Βάσικα μου αρέσει η ενημερωση που εχει το φορουμ και η "αγάπη" που δειχνετε όλοι σε "εμάς" τους ανενημερωτους,
αλλα σας παρακαλω μην μπερδευουμε την δικη σας γνώμη και άποψη με το "λάθος" η την επιτηδες επιλογη καποιων επιτιδιων και μη, στο να εκτρεφουν,να εμπορεύονται η οτιδιποτε κανουν στις συναλαγες τους με σκυλια!!!!
το τι επιλεγει καποιος ειναι δικο του διακαωμα,δικη του επιλογη,δικο του λαθος,μα πανω απο ολα ειναι ανθρωπος και για να παρει ενα ζωακι σημαινει κατι.....μην πεφτεται πανω του και "κρινεται"...ποιοι ειστε για να κρινεται και γιατι να σας ακουσει καποιος!!!!
εγώ προσωπικα μπηκα στο σάιτ να ενημερωθω βαση την αγαπη μου και για το πως θα δωσω οτι καλυτερο για να ζησω αρμονικα και υγειηνα με την dogina μου.....φυσικα δεν ειμαι αχαριστος και ΣΑΣ ΧΙΛΙΟΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙς ΣΥΖΗΤΗΣΕΙς ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ αλλα μου φαινεται πολυ κακο να κανετε καποιον να νιωθει τοσο ασχημα γαι την επιλογη του,στο κατω κατω δικη του ειναι....
και ειστε τοσοι πολλοι και ως συνηθως κανενας απο εσας δεν υπερασπιζετε τον καθε απο εμας.....επειδη λοιπον ειναι dog forum και οχι δικαστηριο χαλαρωστε λιγακι ρε παιδια,μια παρεα ειμαστε.................συγνωμη αν ακουγομαι καπως,απλα λεω αυτα που νιωθω.....εχουμε δικαιωμα στα λαθη ολοι..........

11 Νοεμβρίου 2010
14
0
Έριξα μία προσεκτική ματιά στα τελευταία μηνύματα και πραγματικά θλίβομαι.Βλέπω ανθρώπους καχύποπτους (όχι όλοι) με ανακριτικό-ξερολίστικο ύφος να προσπαθούν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι και να ψάχνουν να βρουν κάτι μεμπτό σε οτιδήποτε είπα.Δυστυχώς ήθελα να παραμείνω μέλος του φόρουμ αρκετό καιρό γιατί πραγματικά αγαπώ και νοιάζομαι την Νόρμα μου αλλά θεωρώ πως σε ένα τέτοιο κλίμα δύσκολα θα μπορέσω να εγκλιματιστώ.Ευχαριστώ όλους όσους καλοπροαίρετα με συμβούλεψαν και είπαν την γνώμη τους,λυπάμαι όσους προσπαθούν να το παίξουν εισαγγελείς γιατί προφανώς όντες καχύποπτοι βλέπουν το κακό και την παρανομία παντού και υπόσχομαι στον εαυτό μου πως θα κάνω ό,τι μπορώ για να βρω τις καλύτερες πηγές πληροφόρησης για την σωστή ανατροφή και εκπαίδευση της Νόρμας μου,πράγματα που δυστυχώς δεν θα μπορέσω να βρω εδώ υπό τέτοιες συνθήκες.Μην ξεχνάμε ότι αυτό το thread ξεκίνησε σαν καλωσόρισμα ενός νέου μέλους,κοιτώντας αυτό το μήνυμά μου αναρωτηθείτε γιατί θα είναι και το αποχαιρετιστήριο.Να είστε καλά και να προσέχετε τα ζωντανά σας σαν τα μάτια σας

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ θα σου πρότεινα να μείνεις εδώ, είμαι σίγουρη πως σιγά σιγά θα εγκλιματιστείς.
Βέβαια είναι επιλογή σου το να διαβάζεις, ή να γράφεις ή τίποτα από τα 2.

Σαν κάτοχος σκύλου, το φόρουμ μου έχει ανοίξει τα μάτια σε πολλά θέματα, και ακόμα μαθαίνω. :)

Για να μην βγούμε off topic όμως, εγώ εύχομαι να ζήσεις πολλά ευτυχισμένα χρόνια με την Νόρμα.

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
Φιλε μου με ολο το θαρρος θα προτεινα να μην φυγεις.....κρατα αυτα που θεωρεις σημαντικα και με τα υπολοιπα μην ασχολησε
υγ.θα ηθελα να ηξερα σε ολες τις ερωτησεισ που κανουμε ειδικα στα νεα μελη(ειμαι κ εγω ενα απο αυτα) με τι τροπο τισ κανουμε και ειμαστε ολοι ειδικοι πχ κτηνιατροι εκτροφεις εκπαιδευτες;;;;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Φιλε μου με ολο το θαρρος θα προτεινα να μην φυγεις.....κρατα αυτα που θεωρεις σημαντικα και με τα υπολοιπα μην ασχολησε
υγ.θα ηθελα να ηξερα σε ολες τις ερωτησεισ που κανουμε ειδικα στα νεα μελη(ειμαι κ εγω ενα απο αυτα) με τι τροπο τισ κανουμε και ειμαστε ολοι ειδικοι πχ κτηνιατροι εκτροφεις εκπαιδευτες;;;;
Δεν χρειάζεται να έχεις κάποια ειδικότητα για να ξέρεις 5 πράγματα παραπάνω. Τις περισσότερες φορές, η εμπειρία και η ενασχόληση, σε κάνουν πιό ειδικό από τον ειδικό. Και θα πρέπει πάντα, μα πάντα, να έχετε στο μυαλό σας, ότι δεν είναι καθόλου εύκολο μέσω διαδικτύου, να καταφέρεις να μεταφέρεις το σωστό ύφος αυτού που θέλεις να πεις. Θα πρέπει η οθόνη να έχει περισσότερες φατσούλες από λέξεις.
Και όσα νέα μέλη, νομίζετε πως πρέπει να κρίνετε κι εσείς με την σειρά σας, αυστηρά, κάποιους λίγο ή πολύ παλαιότερους, που το παλεύουν ακόμη, μπείτε κι εσείς στην δική τους θέση και προσπαθείστε κι εσείς να αφιερώσετε χρόνο προς ενημέρωση των νέων. Και τα ξαναλέμε...:)
Το φόρουμ έχει αποδειχτεί μεγάλη πηγή γνώσεων και η συμμετοχή σε αυτό, μόνο κέρδος μπορεί να είναι :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.399
10.579
Athens
Έριξα μία προσεκτική ματιά στα τελευταία μηνύματα και πραγματικά θλίβομαι.Βλέπω ανθρώπους καχύποπτους (όχι όλοι) με ανακριτικό-ξερολίστικο ύφος να προσπαθούν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι και να ψάχνουν να βρουν κάτι μεμπτό σε οτιδήποτε είπα.Δυστυχώς ήθελα να παραμείνω μέλος του φόρουμ αρκετό καιρό γιατί πραγματικά αγαπώ και νοιάζομαι την Νόρμα μου αλλά θεωρώ πως σε ένα τέτοιο κλίμα δύσκολα θα μπορέσω να εγκλιματιστώ.Ευχαριστώ όλους όσους καλοπροαίρετα με συμβούλεψαν και είπαν την γνώμη τους,λυπάμαι όσους προσπαθούν να το παίξουν εισαγγελείς γιατί προφανώς όντες καχύποπτοι βλέπουν το κακό και την παρανομία παντού και υπόσχομαι στον εαυτό μου πως θα κάνω ό,τι μπορώ για να βρω τις καλύτερες πηγές πληροφόρησης για την σωστή ανατροφή και εκπαίδευση της Νόρμας μου,πράγματα που δυστυχώς δεν θα μπορέσω να βρω εδώ υπό τέτοιες συνθήκες.Μην ξεχνάμε ότι αυτό το thread ξεκίνησε σαν καλωσόρισμα ενός νέου μέλους,κοιτώντας αυτό το μήνυμά μου αναρωτηθείτε γιατί θα είναι και το αποχαιρετιστήριο.Να είστε καλά και να προσέχετε τα ζωντανά σας σαν τα μάτια σας
Μη θλίβεσαι... άμα δεν υπάρξει αντίλογος πως θα γίνει διάλογος? Πάντως η περίπτωσή σου έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον - μας φαίνεται περίεργη γιατί ακούγεται "πολύ καλή για να είναι αληθινή". Εάν ο άνθρωπος αυτός κάνει αυτά που κάνει (εξετάσεις, 3μηνο brief κλπ.) σε ενδιαφερόμενους και έχει τέτοια καλή εμμονή με τους σκύλους του είναι κρίμα να μην αναδεικνύεται και να να "επισημοποιείται μέσω χαρτιών". Θα μπορούσε ενδεχομένως και να "ταπώσει" μερικούς "εσπίσημα καταγεγραμμένους" ;)

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
Δεν χρειάζεται να έχεις κάποια ειδικότητα για να ξέρεις 5 πράγματα παραπάνω. Τις περισσότερες φορές, η εμπειρία και η ενασχόληση, σε κάνουν πιό ειδικό από τον ειδικό. Και θα πρέπει πάντα, μα πάντα, να έχετε στο μυαλό σας, ότι δεν είναι καθόλου εύκολο μέσω διαδικτύου, να καταφέρεις να μεταφέρεις το σωστό ύφος αυτού που θέλεις να πεις. Θα πρέπει η οθόνη να έχει περισσότερες φατσούλες από λέξεις.
Και όσα νέα μέλη, νομίζετε πως πρέπει να κρίνετε κι εσείς με την σειρά σας, αυστηρά, κάποιους λίγο ή πολύ παλαιότερους, που το παλεύουν ακόμη, μπείτε κι εσείς στην δική τους θέση και προσπαθείστε κι εσείς να αφιερώσετε χρόνο προς ενημέρωση των νέων. Και τα ξαναλέμε...:)
Το φόρουμ έχει αποδειχτεί μεγάλη πηγή γνώσεων και η συμμετοχή σε αυτό, μόνο κέρδος μπορεί να είναι :)

συμφωνω σε ολα αρκει ομως να υπαρχει καποιο οριο .....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Τα "όρια" δεν είναι απλό πράγμα.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να τεθούν, σε μια τόσο μεγάλη κοινότητα, με τέτοια ποικιλλία θεμάτων και αριθμό μελών.
Και όταν ζητάς να μπαίνουν όρια (όχι εσύ), πρέπει να μπορείς πρώτος να τα εφαρμόσεις.
Πολύ δύσκολο σου λέω :)

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
Τα "όρια" δεν είναι απλό πράγμα.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να τεθούν, σε μια τόσο μεγάλη κοινότητα, με τέτοια ποικιλλία θεμάτων και αριθμό μελών.
Και όταν ζητάς να μπαίνουν όρια (όχι εσύ), πρέπει να μπορείς πρώτος να τα εφαρμόσεις.
Πολύ δύσκολο σου λέω :)
παλι συμφωνω αλλα στο θεμα δυσκολιας εφαρμογης καποιων οριων ας κανουμε μια προσπαθεια ολοι μας συμπεριλαμβανομενου και εμου

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
φανταστείτε μιά κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι είναι σαν να παίρνουν ηρεμιστικά....
είναι το ίδιο άχρηστο και βλακώδες πρότυπο με μιά κοινωνία που όλοι είναι επιθετικοί και βίαιοι

εγώ την βρίσκω με την ποικιλία απόψεων και αντιδράσεων
τα δε όρια τα βλέπω στο να μην πώ τον άλλο "Βλάκα" αλλά να του πώ ότι κατα την γνώμη μου αυτό που έκανε ήταν βλακεία

για το παρών θέμα
κανείς δεν γίνεται να μείνει αν δεν θέλει
αλλά φίλε
αξίζει να μπαίνεις ώς επισκέπτης και να διαβάζεις-το φόρουμ είναι γεμάτο με πολύτιμη γνώση και εμπειρία
δεν το λέω για εσένα αλλά για το καλό του σκύλου σου

χωρίς να με παρεξηγήσεις σε παρακαλώ ώς ανακριτή ή ότι άλλο
Ο γνωστός σου, με την τόσο τέλεια εκτροφή κατα τα λεγόμενά σου
γιατί δεν κάνει μιά επωνυμία στον ΚΟΕ να αναδειχτεί το έργο του και να πουλάει και τα κουτάβια του νόμιμα και επίσημα και σίγουρα κατα πολύ ακριβότερα -αφού τέτοιας ποιότητας σκυλιά δεν βρίσκει κανείς ευκολα?
και εφόσον τα αγαπάει,δεν θέλει να ζευγαρώσουν και με σκυλιά άλλων εκτροφείων με επίσης πολύ καλές περγαμηνές και εγγυήσεις?

εκ πρώτης όψεως-κάποιο λάκο έχει η φάβα, μέσα στο πεδίο των δικών μου γνώσεων
αφού όμως το θές
ας συμπληρώσω και το απαραίτητο για εσένα
"τόσα ξέρω τόσα λέω αλλά παρακαλώ πολύ όποιος ξέρει κάτι περισσότερο ας με ενημερώσει" :)