Χαιρετώ κι εγώ

11 Νοεμβρίου 2010
14
0
Χαιρετώ όλη την παρέα του forum.Λέγομαι Ηρακλής,είμαι από Λάρισα,27 χρονών και μηχανολόγος/μηχανικός στο επάγγελμα.Η μεγάλη μου αγάπη είναι η 4,5 μηνών Νόρμα μου,ένα καθαρόαιμο Γερμανικό Ποιμενικό που θα δείτε παρακάτω.Καλώς σας βρήκα!

Υ.Γ Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες πριν από 1 μήνα,όταν η Νόρμα δηλαδή ήταν 3,5 μηνών

Attachments

11 Νοεμβρίου 2010
14
0
Εδώ μαζί με εμένα και τον αδερφό της τον Μπακ.Τον Μπακ τον κράτησε το αφεντικό του μπαμπά και της μαμάς της Νόρμα

Attachments

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Καλώς ήρθες Ηρακλή :)
Να την χαίρεσαι την μικρή σου.
Το αφεντικό του μπαμπά και της μαμάς της, είναι εκτροφέας γερμανικών;

11 Νοεμβρίου 2010
14
0
Είναι ερασιτέχνης εκτροφέας με την έννοια ότι έχει Γ.Π γενιά προς γενιά τα τελευταία 30 χρόνια,δεν έχει ασχοληθεί με αγώνες κτλ αλλά πραγματικά ο άνθρωπος πεθαίνει γι'αυτά,είναι τρελαμένος.Είναι οικογενειακός φίλος πολλά χρόνια και από την τελευταία γέννα μας πρότεινε την Νόρμα μιας και μορφολογικά είπε πως θα γίνει μεγαλόσωμη και γεροδεμένη που όπως βλέπω κι εγώ έτσι είναι.3,5 μηνών ζυγίστηκε 18 κιλά

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλώς Ήρθες Ηρακλή!

Η νόρμα έχει pedigree;
Είναι δηλωμένη στον ΚΟΕ;

Σε ρωτάω για να καταλάβω τι εκτροφή κάνει ο εκτροφέας;;

Πάντως είναι κουκλάρα!!!

11 Νοεμβρίου 2010
14
0
Όχι παιδιά,δεν έχει pedigree,άλλωστε δεν με απασχολούσε κάτι τέτοιο.Την λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που την είδα,απλά ο οικογενειακός μας φίλος αυτός έχει τα τελευταία 30 χρόνια Γ.Π τα οποία από καιρός εις καιρό αναπαράγει με σκοπό να δώσει σε επιλεγμένα άτομα χωρίς βεβαίως να ζητάει λεφτά αφού πρόκειται για φίλους που όντως ξέρει ότι θα τα φροντίσουν.Η μαμά της Νόρμα ονόματι Μπλάκι είναι 5 ετών και ο μπαμπάς ονόματι Μπόραν είναι 6.Αυτή ήταν η πρώτη γέννα της Μπλάκυ και μάλλον δεν θα υπάρξει άλλη.Ο παππούς και η γιαγιά του Μπόραν πάντως αν θυμάμαι καλά ήταν γνωστού εκτροφείου του εξωτερικού και είχαν διακρίσεις.Όταν τον συναντήσω θα τον ρωτήσω περισσότερα.Η κορμοστασιά της Νόρμα πάντως είναι ίδια με του Μπόραν

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Χμμμ..
Πρέπει να ξέρεις πως καθαρόαιμους σκύλους παίρνουμε μόνο από σοβαρούς εκτροφείς.
Διάβασε αυτά
Πως διαλέγω εκτροφέα
Εμπειρίες από πετ σοπς-ΒΥΒ

Όχι παιδιά,δεν έχει pedigree,άλλωστε δεν με απασχολούσε κάτι τέτοιο.
Ξέρεις τι είναι το pedigree;
Οι γονείς του σκύλου σου είναι κατάληλοι αναπαραγωγής;

Ένας από τους λόγους που πέρνουμε από εκτροφέα είναι ότι οι γεννήτορες έχουν κάνει τις κατάλληλες εξετάσεις υγείας και έτσι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες για κληρονομικές παθήσεις.
Επίσης έχουν κριθεί κατάλληλοι αναπαραγωγής, δενκάνουν όλοι οι σκύλοι για αναπαραγωγή.

Με τόσες χιλλιάδες αδέσποτα είνα τεράστιο λάθος να εκτρέφονται μη κατάλληλοι σκύλοι για αναπαραγωγή και να έρχονται κι άλλα κουτάβια στον κόσμο.

11 Νοεμβρίου 2010
14
0
Αυτό που με ενδιέφερε βασικά ήταν αν υπήρχε ιστορικό δυσπλασίας του ισχίου πράγμα το οποίο για τις 4 τελευταίες γενιές που ξέρω δεν ισχύει.Όλες οι γέννες έδωσαν υγιέστατα κουταβάκια

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Δηλαδή τα σκυλιά του εκτροφέα έχουν κάνει όλα εξετάσεις δυσπλασίας ;;

Περίεργο μου φαίνεται να κάνει τις εξετάσεις, σε όλα τα σκυλιά,αλλά να μην έχει καθαρόαιμους σκύλους με χαρτιά.

11 Νοεμβρίου 2010
14
0
Δηλαδή τα σκυλιά του εκτροφέα έχουν κάνει όλα εξετάσεις δυσπλασίας ;;

Περίεργο μου φαίνεται να κάνει τις εξετάσεις, σε όλα τα σκυλιά,αλλά να μην έχει καθαρόαιμους σκύλους με χαρτιά.

Έχει κάνει όλες τις εξετάσεις.Όταν έρθει η ώρα για αναπαραγωγή τα ζευγαρώνει με Γ.Π του κολλητού του που είναι κτηνίατρος.Ο άνθρωπος δεν θέλει να εκμεταλλευτεί εμπορικά τις γέννες γι'αυτό άλλωστε και δεν ζητάει λεφτά από κανέναν παρά μόνο για τα πρώτα εμβόλια όταν τους κάνει και απ'ότι κατάλαβα είναι περισσότερο "επαγγελματίας" από άλλους επαγγελματίες που δίνουν τα κουτάβια όταν είναι 1 μηνός.Εμάς μας το έδωσε 2 μηνων και 5 ημερών παρόλο που τον ζαλίσαμε να μας το δώσει νωρίτερα,ήταν κατηγορηματικός

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Ηρακλή, εγώ θα σταθώ μόνο στην τελευταία πρόταση της sofouli:
Με τόσες χιλλιάδες αδέσποτα είνα τεράστιο λάθος να εκτρέφονται μη κατάλληλοι σκύλοι για αναπαραγωγή και να έρχονται κι άλλα κουτάβια στον κόσμο.
Ο φίλος σου δεν μπορώ να πω με σιγουριά, αν είναι ένας από όλους αυτούς, τους οποίους λιθοβολούμε όταν μπαίνουν στο φόρουμ. Ελπίζω να κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να ζευγαρώσει τα σκυλιά του, αλλά βρε παιδί μου, πραγματικά αφού λες ότι δεν σε ενδιαφέρει η καθαροαιμία και με τόσα αδέσποτα ακόμη και γερμανικά με αρκετά καλή μορφολογία, για ποιό λόγο να σας "προμηθεύει" με τόσα κουτάβια; Κρίμα είναι...

Για ποιό λόγο κάνει γέννες;
Αφού δεν είναι εκτροφέας και δεν έχει σκοπό το κέρδος, γιατί να πάρει η ευχή, θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει αυτή η διαδικασία;

11 Νοεμβρίου 2010
14
0
Παιδιά μην γενικεύουμε,δεν είπα πουθενά ότι κάνει γέννες.Η Μπλάκι είπα είναι 5 ετών και γέννησε για πρώτη φορά και πιθανότατα δεν θα ξαναγεννήσει.Κάνει γέννες ΜΟΝΟ όταν μαζευτούν κάποιοι του στενού φιλικού και οικογενειακού κύκλου και του ζητήσουν κουτάβι και όταν έρθει η ώρα να θελήσει αυτός να κρατήσει κάποιο και πάντα αφού σιγουρευτεί ότι πρόκειται για ανθρώπους που θα τα φροντίσουν και θα τα αγαπήσουν.Ολόκληρο briefing μας έκανε επί 3 μήνες και πριν γίνει ακόμα η γέννα μέχρι να μας υποσχεθεί ένα κουτάβι

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Καλώς όρισες project.breeze κ να χαίρεσαι την κούκλα σου :)

Αυτός ο γνωστός σου, αφού αχολείται τόσα χρόνια με τους ΓΠ, γιατί δεν εγγράφει τις γέννες του στον ΚΟΕ;
Αν αγαπα τόσο τη ράτσα μόνο θετικά θα συνεισφέρει στην κυνοφιλία.

11 Νοεμβρίου 2010
14
0
Δεν γνωρίζω τί είναι ο ΚΟΕ.Ίσως και να είναι γραμμένος δεν γνωρίζω,θα τον ρωτήσω.Ευχαριστώ για τις ευχές σου και εσύ να χαίρεσαι το κουκλί σου!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος.
Εκεί οι εκτροφείς δηλώνουν τις γέννες(εφόσον οι γεννήτορες έχουν pedigree) και εκδίδεται το πεντιγκρι.

Έτσι όπως τα λες, ακούγεται σαν ένας ανθρωπος που αγαπάει τα σκυλιά.
Ρώτα τον και αν σου πει ότι δεν είναι εγγεγραμένος κάντου μια συζήτηση, και ενημέρωσε τον.

Κυνοφιλικά στην χώρα μας είμαστε πολύ πίσω, πιθανώς να μην γνωρίζει τις διαδικασίες.

Αν ασχολείτε με το ιντερνετ πες του να κάνει εγγραφή αν θέλει στο φόρουμ.

Λεφτά δεν παίρνει, ανεξέλεκτες γέννες δεν κάνει, κάνει εξετασεις για δυσπλασία, φροντίζει τα κουτάβια του να βρουν καλές οικογένειες, ασχολείται 30 χρόνια, εμβολιάζει τα κουτάβια, τα αφήνει με την τοκετομάδα πάνω από 2 μήνες!

Ρε παιδιά ο άνθρωπος προφανώς ή κάτι δεν ξέρει, ή ο φίλος μας δεν ξέρει εάν είναι τελικά στον ΚΟΕ δηλωμένος και κάνει κανονικά εκτροφή.

Εγώ ακούω ένα άνθρωπο με μεράκι, και αν δεν είναι κανονικά εκτροφέας, μπορεί να γίνει.
Κάνε μια συζήτηση μαζί του να δούμε τι παίζει φίλε project breeze,μου κάνει τεράστια εντύπωση!

11 Νοεμβρίου 2010
14
0
Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος.
Εκεί οι εκτροφείς δηλώνουν τις γέννες(εφόσον οι γεννήτορες έχουν pedigree) και εκδίδεται το πεντιγκρι.

Έτσι όπως τα λες, ακούγεται σαν ένας ανθρωπος που αγαπάει τα σκυλιά.
Ρώτα τον και αν σου πει ότι δεν είναι εγγεγραμένος κάντου μια συζήτηση, και ενημέρωσε τον.

Κυνοφιλικά στην χώρα μας είμαστε πολύ πίσω, πιθανώς να μην γνωρίζει τις διαδικασίες.

Αν ασχολείτε με το ιντερνετ πες του να κάνει εγγραφή αν θέλει στο φόρουμ.

Λεφτά δεν παίρνει, ανεξέλεκτες γέννες δεν κάνει, κάνει εξετασεις για δυσπλασία, φροντίζει τα κουτάβια του να βρουν καλές οικογένειες, ασχολείται 30 χρόνια, εμβολιάζει τα κουτάβια, τα αφήνει με την τοκετομάδα πάνω από 2 μήνες!

Ρε παιδιά ο άνθρωπος προφανώς ή κάτι δεν ξέρει, ή ο φίλος μας δεν ξέρει εάν είναι τελικά στον ΚΟΕ δηλωμένος και κάνει κανονικά εκτροφή.

Εγώ ακούω ένα άνθρωπο με μεράκι, και αν δεν είναι κανονικά εκτροφέας, μπορεί να γίνει.
Κάνε μια συζήτηση μαζί του να δούμε τι παίζει φίλε project breeze,μου κάνει τεράστια εντύπωση!

Βεβαίως θα τον ενημερώσω για τον ΚΟΕ.Φαντάζομαι θα τον γνωρίζει,αν τον γνωρίζει θα τον ρωτήσω γιατί δεν είναι μέλος,ίσως να έχει τους λόγους του δεν ξέρω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Sofouli δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα του να γραφτεί στον ΚΟΕ, ή στο φόρουμ, ή όπου αλλού του λέμε εμείς.
Δεν είναι υποχρεωμένος να γίνει "κανονικός" εκτροφέας. Ισως και να τα ξέρει όλα αυτά και να μην τον ενδιαφέρουν.
Που το παράξενο;