Χαιρετώ και εγώ την κοινότητα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Εμένα ένα περίεργο πράγμα...ούτε στην βεράντα να μην θέλουν να βγουν...
Τα βγάζεις με το ζόρι, και σε κοιτάνε από την μπαλκονόπορτα με λαχτάρα, πότε να τους ανοίξεις για να ξαναμπούν...

Αφύσικα ζώα ρε παιδί μου :rolleyes:

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη

Ακριβώς! Για αυτό και εζηγω: όταν εσύ, εγω ή οποίος δηποτε άλλος βγαίνεις βόλτα (στο βουνό, χωράφια, πάρκο ή όπου αλλού θες) με το σκυλι (σκυλια) σου και είστε όλοι μαζί μια αγελη, δεν νιώθει ευτυχισμένο το σκυλι σου; Αυτό εννοώ "κοντά στη φύση τους και ελεύθερα".
Συμφωνώ. Αλλά άλλο όμως το σκυλι σε διαμέρισμα και άλλο σε αυλή (ειδικά όταν είναι μεγάλη), όσο να ´ναι πιο ελεύθερο νομίζω αισθάνεται. Μη τα συγκρίνουμε.

Μου φαινεται εχουμε προβλημα εκφρασης εδω , δηλαδη οταν πας ενα σκυλο βολτα στο βουνο σημαινει ευλευθερο και ευτυχισμενο ? εσυ σε αυτη την φραση δεν βλεπεις κατι περιεργο?
ο σκυλος και 100 στρεμματα να εχει περιφραγμενα και παλι ελευθερος δεν ειναι , αυτες ειναι αυταπατες που λεμε εμεις οι ανθρωποι που εξημερωσαμε ενα ζωο που αλλαξαμε την φυση του και το καναμε εξαρτημενο απο εμας , αλλα εξαρτημενο οταν μας συμφερει . Και για να μην παρεξηθω καλη η αυλη για να παιζει ο σκυλος , αλλα πρεπει τις υπολοιπες ωρες να ειναι με την οικογενεια του

Diasa

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2013
32
0
Diasa πανω σε αυτο θελω να μου πεις την αποψη σου..εχω ενα σκυλι το οποιο το βρηκα πριν 1.5 μηνα αδεσποτο και ειναι ενηλικο..εχει ζησει καποιους μηνες στη φυση μιας και το βρηκα σε βουνο..το σπιτι που μενουμε εχει και αυλη και κηπο..γιατι οταν εμεις μπαινουμε μεσα στο σπιτι και την αφηνουμε εξω, οταν εχει καλη μερα για να λιαστει, εκεινη ξυνει τη πορτα για να μπει μεσα?
Νομίζω πως απαντήσεις μονη σου στο ερώτημα σου. :)
"Εμείς μπαίνουμε μέσα στο σπίτι και την αφήνουμε έξω"
Βγαίνεις και εσύ (εσείς) έξω μαζί της για όση ώρα "λιαζετε"; Οχι. Μήπως αυτή θέλει να είναι με τη αγελη της (που έχει τώρα) δηλαδή μαζί σας; :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Μήπως αυτή θέλει να είναι με τη αγελη της (που έχει τώρα) δηλαδή μαζί σας; :)
Και γιατί δεν προτιμάει το..."όσο πιο κοντά στην φύση της" αλλά..."κυνηγάει" την αγέλη της;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Και γιατί δεν προτιμάει το..."όσο πιο κοντά στην φύση της" αλλά..."κυνηγάει" την αγέλη της;
Γιατι μονος του κανεις..... ουτε στον Παραδεισο!!!
Το ρωτας αν θελει να ειναι μεσα η εξω (εφ'οσων ειστε μαζι?)

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Και εμείς μεγάλη αυλή έχουμε οπου παιζουμε μαζί με τις ώρες αλλά όταν ανεβαίνω στο σπίτι η δικιά μου με ακολουθεί και προτιμαει να ξαπλώνει κάτω απο το γραφείο, αρκεί να είναι μαζί μου. Τα σκυλιά δεν είναι λύκοι, εξημερώθηκαν και η φύση τους τώρα είναι ο ανθρωπος τους.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.753
7.278
Diasa είναι πολύ καλή η αυλή και η επαφή με τη φύση (με τη φύση γενικά, σε αυτό δεν υπάρχει φύση του σκύλου, του ανθρώπου, του γυπαετού). Όλοι μας χρειάζομαστε επαφή με τη φύση. Τα σκυλιά μας, τα γατιά μας, τα παιδιά μας, εμείς οι ίδιοι. Εξαιρετικό θα ήταν και για τη σωματική και για την ψυχική υγεία όλων μας να υπήρχε ουσιαστική τέτοια επαφή με τη φύση.

Από κει και πέρα υπάρχει ένα συγκεκριμένο περιβάλλον που ζούμε όλοι στις αστικές και περιαστικές περιοχές. Αυτό το περιβάλλον έχει οφέλη και κινδύνους για ΟΛΟΥΣ μας. Και για τα ζώα ένας λόγος παραπάνω όσον αφορά τους κινδύνους καθώς αυτό το περιβάλλον φτιάχτηκε για τους ανθρώπους και αγνοεί παντελώς τις ανάγκες ευζωίας των ζώων, οικόσιτων και μη. Και για αυτό ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ όταν αναλαμβάνουμε μια ζωή να την προστατεύουμε από το αφιλόξενο για αυτά περιβάλλον.

Απορώ πώς ένας άνθρωπος που έχει βιώσει στο πετσί του το αποτέλεσμα των κινδύνων αυτών δεν έχει συνειδητοποιήσει δυο πράγματα παραπάνω. Αυτό δε σημαίνει πλήρη στέρηση ελευθεριών ώστε να κλείσεις τα ζώα, τα παιδιά, έσενα την ίδια σε ένα χρυσό κλουβί για να μην πάθουν τίποτα αλλά να κατανοήσεις το όριο μεταξύ του τι αποτελεί ελευθερία και τι "θέτω σε κίνδυνο τη ζωή μου/σου/του".

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Γιατι μονος του κανεις..... ουτε στον Παραδεισο!!!
Τι σημαίνει αυτό; Sorry αλλά δεν το καταλαβαίνω. Αν θέλεις λίγο πιο...λιανά;
Και αν κάπου σου παίξει ρόλλο ή δεν το θυμάσαι, απλώς να αναφέρω, ότι έχω τρία.

Το ρωτας αν θελει να ειναι μεσα η εξω (εφ'οσων ειστε μαζι?)
Την επιλογή την έχουν, αν εννοείς αυτό. Διότι και πάλι έχω ένα θέμα κατανόησης των λόγων σου :rolleyes:
Κατά τα λοιπά...επίσης δεν ρωτάω τι και πότε θα φάνε, που και πόσο θα κοιμηθούν, πόση ώρα θα πάνε βόλτα και που, αν προτιμάνε λυμμένα ή στο λουρί, αν φοβούνται τις βελόνες των εμβολίων, αν τρέμουν το τραπέζι του κτηνιάτρου κάθε τρεις και λίγο, αν ζαλίζονται στο αυτοκίνητο ή όχι, αν προτιμούν βουνό ή θάλασσα κλπ κλπ κλπ

Οπότε...για βοήθησέ με λίγο ακόμη...

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
...... παντως θεωρω πολυ ποιο λογικο και υγειες για ενα σκυλο, οταν καποιος φευγει απο το σπιτι να τον βγαζει στον κηπο παρα να τον κλεινει σε ενα crate στο σαλονι!!

@Hlianna

Γιατι θελει παρεα!
Αν ειχε αλλο σκυλο για παρεα θα ηταν διαφορετικα.
Αν παλι μπορουσε να διαλεξει θα ηθελε να ειστε μαζι στον κηπο, να εισαι σιγουρη γι'αυτο!
Εγώ πάλι θεωρώ ποιο υγειές και λογικό να τον αφήνω μέσα στο σπίτι ελεύθερο και προστατευμένο από φόλες, σκνίπες κτλ.
Στον κήπο μπορεί να είναι όταν είμαι και εγώ γιατί δυστηχώς η εξημέρωση ήρθε με ένα μεγάλο τίμημα για τα ζώα. Την εμπιστοσύνη προς όλους τους ανθρώπους και δυστηχώς οι άνθρωποι διαρκώς την προδίδουν! Όπως προχτές στην Βαρυμπόμπη που πέθανα από φόλες 15-20 σκυλιά και καποια από αυτά ήταν σε κήπους!
Άτιμο πράμα ο Άνθρωπος!!!

Στο δεύτερο σημείο σου, να σου απαντήσω ότι εμείς όταν είμαστε σε σκυλοπάρκο και κάνω να φύγω ούτε λογαριάζει άλλα σκυλιά και έρχεται σφεντόνα από πίσω μου. Όταν βγαίνουμε βόλτα ακόμα και όταν είναι με το flexi ανοικτό ακόμα και όταν κάποιο από τα αδέσποτα της περιοχής είναι μαζί μας πάντα κάθε πέντε μέτρα γυρνάει και τσεκάρει να δει που είμαι.

Σε όλα παίζει ρόλο η σχέση σου με τον σκύλο σου

Diasa

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2013
32
0
Μου φαινεται εχουμε προβλημα εκφρασης εδω
Αυτο ειναι μονο σιγουρο! :D

δηλαδη οταν πας ενα σκυλο βολτα στο βουνο σημαινει ευλευθερο και ευτυχισμενο ?

Eζηγω: όταν εσύ ... βγαίνεις βόλτα βουνό, χωράφια, πάρκο ή όπου αλλού θες με το σκυλι (σκυλια) σου και είστε όλοι μαζί μια αγελη, δεν νιώθει ευτυχισμένο το σκυλι σου; Αυτό εννοώ "κοντά στη φύση τους και ελεύθερα

Δεν υπάρχει φως στο τούνελ...
Αχ mareco ποσο δικιο εχεις! :D

Οτι και να λεμε παιδια αυτο (η αγελη, η ελευθερια, κλπ) ειναι στη φυση τους γιατι ειναι ζωα, και καποτε (πολυ πολυ παλια) ηταν και αγρια ζωα. Ασχετα που τωρα αυτη η φυση μπορει να ειναι βαθια θαμενει, και τα σκυλια μας να εχουν συνηθισει λιγο αλλιως, ειναι και πως το μαθεις η ας πουμε αντι να ζηταει βολτα να μην θελει καν να βγει στο μπαλκονι.
Τα δικα μου παλι τρελαινοντε για βολτα! Δηλαδη και ολη μερα να ειμαστε καπου βολτα και να περπαταμε και να τρεχομε δεν λενε οχι! Νερακι παντα εχω μαζι μου, θα σταματισουμε, θα πιουμε και δωσ' του παλι περπατιμα!

Diasa

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2013
32
0
Γιατί η φύση της είναι η αγελη της (πρώτα απ όλα) και η φύση. Καλό είναι να έχει και τα δυο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.753
7.278
Ναι, ναι. Και οι άνθρωποι από την άλλη είναι στη φύση τους να μένουν σε εσωτερικό χώρο από ξύλο, τσιμέντο και πλαστικό, μόνοι τους χωρίς καμιά άλλη συναναστροφή.

Η ελευθερία, η επαφή με τη φύση και ο σχηματισμός κοινωνικών ομάδων και οικογενειών είναι πολυτέλειες εντελώς άσχετες από την ανάγκη να προστατευτούν και να συνΑΓΕΛΑΣΤΟΥΝ άλλους.

Είδα το φως!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Diasa...τα 'χεις απείρως μπουρδουκλωμένα τα πράγματα στο μυαλό σου.

Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, να προλάβεις να αντιληφθείς, ποιό είναι το κλίμα που επικρατεί στο φόρουμ, πριν αναλωθούμε άπαντες για άλλη μια φορά, σε φαύλους κύκλους αντιπαραθέσεων.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@mareco
Δεν νομιζω οτι εχει εννοια να αναλυσω καποια πραγματα στα οποια υπαρχουνε διαμετρου αντιθετες αποψεις, γιατι καταλαβαινεις τι θελω να πω οσο κι αν κανεις οτι δεν καταλαβαινεις.
Εαν εσυ νομιζεις οτι ενα σκυλι ειναι ευτυχισμενο μεσα σε ενα διαμερισμα, περνοντας ωρες μεσα στο crate και βγαινοντας βολτα μονο με το λουρι στην Αθηνα, μονο κ μονο επειδη ειναι μαζι με τον ιδιοκτητη του, δικαιωμα σου να το πιστευεις. Δικαιωμα μου ειναι να διαφωνω καθετα αν κ σεβομαι τις επιλογες σου.

christos79

Ωραια ολα αυτα που λες κ θα συμφωνησω μαζι σου.
ΑΛΛΑ
εχεις παρατηρησει ποτε το σκυλο σου οσο εισαστε στην βολτα να θελει να γυρισει πισω στο διαμερισμα??
Κ δεν εννοω να ακολουθησει εσενα.... εννοω να θελει να γυρισει απο μονος του!

Εν παση περιπτωση εγω πιστευω οτι ο σκυλος ειναι πολυ ποιο ευτυχισμενος οταν ειναι εξω με μια αγελη.
Και το λεω εν πληρη γνωση εχοντας μεγαλωσει 8 σκυλια (εκ των οποιων 7 εφυγαν απο φυσικα αιτια -για να ειμαστε κ στο κλιμα του ποστ!!) και σε διαμερισμα κ μετεπειτα σε μονοκατοικια με κηπο.......

Diasa

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2013
32
0
Diasa...τα 'χεις απείρως μπουρδουκλωμένα τα πράγματα στο μυαλό σου
.
Δεν τα έχω καθόλου μπουρδουκλωμένα. Αυτά που σου είπα πιο πάνω σου τα είπε και άλλο μέλος, αν δεν μπορείς να καταλάβεις εσύ τι εννοούμε μήπως δεν φταίμε εμείς γι αυτο;
Τέλος πάντων... Δεν συνεχίζω άλλο την συζήτηση αφού μου το ζητάς τόσο ευγενικά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Δεν τα έχω καθόλου μπουρδουκλωμένα. Αυτά που σου είπα πιο πάνω σου τα είπε και άλλο μέλος, αν δεν μπορείς να καταλάβεις εσύ τι εννοούμε μήπως δεν φταίμε εμείς γι αυτο;
Δύο μέλη υποστηρίζετε κάτι και άλλα 4; 5; 6; κάτι άλλο.
Θεωρείς πραγματικά ότι έχει νόημα, να μπούμε σε τέτοια συγκριτικά στοιχεία;

Από κει και πέρα, το δικό σου ιστορικό απωλειών ζωών, που "διαβίωνε" υπό την σκέπη και την "φροντίδα" σας, λυπάμαι αλλά θεωρώ ότι θα έπρεπε να σε απασχολεί περισσότερο. Εσύ, μπορείς να συνεχίσεις να θέτεις σε κίνδυνο ζωές σκύλων. Δυστυχώς, δεν μπορεί να κάνει κανείς μας κάτι γι'αυτό. Το πως θα έχω εγώ, τα δικά μου δυστυχισμένα σκυλιά, άσε να το ξέρω και να το αποφασίζω εγώ.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Diasa μην παρασυρθείς στο να απολογείσαι για προσωπικά/οικογενειακά σου θέματα.
Δεν μας αφορούν ως κυνολογική ιντερνετική κοινότητα, αλλά δεν νοούμε να το καταλάβουμε.
Κανονικά δεν θα "έπρεπε" να υπάρχουν τέτοια σχόλια. Μην πέσεις όμως κι εσύ στην "παγίδα", του να ανταποκριθείς.
Ασχολήσου μόνο, με ότι μπορείς να μάθεις για την ευζωία των σκύλων σου. Αυτό τελικά είναι που μας ενδιαφέρει.

Και βλέποντας προς αυτή την κατεύθυνση...φρόντισε να δρομολογήσεις, την στείρωση της σκύλας σου, όταν έρθει η ώρα της.
Δύο μέλη υποστηρίζετε κάτι και άλλα 4; 5; 6; κάτι άλλο.
Θεωρείς πραγματικά ότι έχει νόημα, να μπούμε σε τέτοια συγκριτικά στοιχεία;

Από κει και πέρα, το δικό σου ιστορικό απωλειών ζωών, που "διαβίωνε" υπό την σκέπη και την "φροντίδα" σας, λυπάμαι αλλά θεωρώ ότι θα έπρεπε να σε απασχολεί περισσότερο. Εσύ, μπορείς να συνεχίσεις να θέτεις σε κίνδυνο ζωές σκύλων. Δυστυχώς, δεν μπορεί να κάνει κανείς μας κάτι γι'αυτό. Το πως θα έχω εγώ, τα δικά μου δυστυχισμένα σκυλιά, άσε να το ξέρω και να το αποφασίζω εγώ.
Κι εγώ νόμιζα πως τέτοια σχόλια δε θα έπρεπε να υπάρχουν..αφού δε μας αφορούν.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Να γράψω λιγάκι κι εγώ, μέσα σε ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο...

...δηλαδη τι περιμενες να βρεις στο σπιτι οταν γυρισες ? τον αντρα σου να βλεπει ποδοσφαιρο και τον σκυλο να του φερνει μπυρες και να καθεται στα ποδια του? ...
Αυτό παλεύω κι εγώ να κατορθώσω, εδώ και 1,5 χρόνο... αλλά, δεν τα έχω καταφέρει ακόμα...
Μέχρι τώρα, βλέπει εκείνος ποδόσφαιρο και του φέρνω εγώ τις μπύρες!

Φαντάζομαι ότι με το αρχικό σου ποστ μας περιέγραψες μια μεγάλη περίοδο της ζωής σου, με πιθανά λάθη και ατυχίες. Ποιος άλλωστε δεν τα έχει κάνει ή δεν τις έχει υποστεί...
Ναι... δεν μπορείς να φανταστείς με πόσο μεγάλη συντριβή ψυχής διαπίστωσα, για πρώτη φορά στη ζωή μου, τι σημαίνει: "τακτικές βιοχημικές εξετάσεις"...

Σκυλιά ράτσας παίρνουμε μόνο όταν χαρίζονται!
Σαφέστατα! Αυτό ακολουθώ κι εγώ στη ζωή μου!!!

Εμένα ένα περίεργο πράγμα...ούτε στην βεράντα να μην θέλουν να βγουν...
Τα βγάζεις με το ζόρι, και σε κοιτάνε από την μπαλκονόπορτα με λαχτάρα, πότε να τους ανοίξεις για να ξαναμπούν...
Και τα δικά μου, το ίδιο... ο μόνος λόγος για να βγουν "σφαίρα" (καμμιά φορά φοβάμαι μήπως περάσουν ΜΕΣΑ από την μπαλκονόπορτα!) στο μπαλκόνι είναι για να "διώξουν" τον κακό σκύλο που έχει σταματήσει έξω από τη μάντρα μας και μας την "σημαδεύει"... α και την ώρα του φαγητού, γιατί τα μπολάκια τους είναι έξω...

Αλλά:

...ο σκυλος και 100 στρεμματα να εχει περιφραγμενα και παλι ελευθερος δεν ειναι, αυτες ειναι αυταπατες που λεμε εμεις οι ανθρωποι που εξημερωσαμε ενα ζωο που αλλαξαμε την φυση του και το καναμε εξαρτημενο απο εμας, αλλα εξαρτημενο οταν μας συμφερει...
αλλά...
Υπάρχουν και τέτοια σκυλιά (όπως όλα τα Ορεινά Ποιμενικά - και σχεδόν μόνο αυτά), που δεν τους φτάνουν τα 100 στρέμματα για να νιώσουν ελεύθερα και άνετα... γι' αυτό και αποκαλούνται "ανεξάρτητα"...

Τέλος πάντων... Δεν συνεχίζω άλλο την συζήτηση αφού μου το ζητάς τόσο ευγενικά...
Καλώς ήλθες στο φόρουμ!!!
χαίρομαι το κουράγιο σου...:)

Diasa

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2013
32
0
Από κει και πέρα, το δικό σου ιστορικό απωλειών ζωών, που "διαβίωνε" υπό την σκέπη και την "φροντίδα" σας, λυπάμαι αλλά θεωρώ ότι θα έπρεπε να σε απασχολεί περισσότερο. Εσύ, μπορείς να συνεχίσεις να θέτεις σε κίνδυνο ζωές σκύλων.
Δεν είναι καθόλου ωραίο αυτό που έκανες τώρα. Αυτά που είπες και ειδικά το πως το είπες και ο τόνος σου είναι πολύ άδικος!
Δεν είσαι καθόλου καλός άνθρωπος! Πολύ άδικος και σκληρός εκεί που δεν πρέπει! Μπράβο σου που αγαπάς τόσο πολύ τα ζώα μάθε όμως να αγαπάς και τους ανθρώπους. Και να είσαι σκληρός εκεί που πρέπει να είσαι!

Παιδιά χάρηκα πολύ που σας γνώρισα όλους πραγματικά. Να ´στε καλά. Καλη συνέχεια.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Νομίζω πως απαντήσεις μονη σου στο ερώτημα σου. :)
"Εμείς μπαίνουμε μέσα στο σπίτι και την αφήνουμε έξω"
Βγαίνεις και εσύ (εσείς) έξω μαζί της για όση ώρα "λιαζετε"; Οχι. Μήπως αυτή θέλει να είναι με τη αγελη της (που έχει τώρα) δηλαδή μαζί σας; :)

Μα δεν καθεται καν να τη δει λιγο ο ηλιος και να χαρει την ωραια μερα..οταν ειναι μαζι μας εξω στη αυλη και παιζουμε και σε καποια φαση βαρεθει παλι ξυνει να μπει μεσα.. και ηταν ενα ζωο που ηταν εντελως εξω στη φυση με τα ολα του..και με τη βροχη και με το χιονι και με ελλειψη φαγητου και με το να παλευει καθε μερα για να ζησει.. μαλλον εχω πολυ αναποδο σκυλι τελικα..

α! επισης οταν βρεχει και το καταλαβει δεν παταει καν το νυχακι της εξω για να κανει την αναγκη της..κι αν τη βγαλεις με το ζορι τα κανει γρηγορα γρηγορα και μετα τραβαει για να ξαναμπει στο σπιτι! και ηταν ενα σκυλι που πιστευουμε οτι ζουσε σε κηπο οσο ειχε ιδιοκτητες και οχι μεσα σε σπιτι :rolleyes:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.025
Νεότερο μέλος
DinaT