Χαιρετώ και εγώ την κοινότητα!

Diasa

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2013
32
0
Καλησπέρα σε όλους.
Από χθες είμαι κι εγώ μέλος του φόρουμ.
Με λένε Αννα. Από τα δεκατέσσερα μου περίπου ασχολούμαι με σκυλιά. Είναι το μεγάλο πάθος μου, το χόμπι μου, η ψυχοθεραπεία μου, η μεγάλη μου αγάπη και η μεγάλη μου τρέλα! Ασχολούμαι παρα πολύ με αυτά και τα εκπαιδευω μονη μου.

Οπως έχω γράψει σε άλλο topic κατακαιρούς είχα διάφορα σκυλια και θα ήθελα να σας παρουσιάσω μερικά από αυτά. (δυστυχώς κάποια από αυτά δεν είναι πλέον εν ζωή)

Να ξεκινήσω από τα Collie μου.
(Συγνώμη για ασπρομαυρη φωτο αλλά τότε εκεί που ήμουνα δεν είχαμε και την πιο εξελιγμένη τεχνολογία)

Εδώ είμαι με την Alma και την Daja.
Και η δυο είναι δώρο απ τους γονείς μου.
Την Daja δυστυχώς οι γονείς μου αναγκαστικαν να της κάνουν ευθανασία γιατί είχε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ηταν 10 χρόνων.
Η Alma πέθανε από γεράματα.

Αυτός εδώ είναι ο Day.
Δώρο του άντρα μου.
Οταν ήταν τεσσάρων χρόνων περίπου μια μέρα ο άντρας μου τον πήρε για φύλακα σε μια μάντρα, κάποια μέρα ξέφυγε από την προσοχή του και τον πάτησε λεωφορείο.

Ταυτόχρονα με τον Day είχα δυο Doberman - τον Arturo (καφέ χρώμα) και τον Grief (μαύρος).
Ενώ είχα τον Grief (τον αγόρασα μονη μου γιατί ήθελα ένα Doberman) μου έφεραν τον Arturo. Μου τον έδωσαν τα αφεντικά του γιατί δεν τον ήθελαν πια διότι είπαν πως είχε προβλήματα συμπεριφοράς, ήταν τότε 4-5 χρόνων.
Σε μένα το σκυλί μια χαρά συμπεριφορά είχε! Αγαπούσε παρα πολύ εμένα και τα παιδιά μου (τότε ήταν μικρά - τώρα είναι παλικάρια 23 και 20 χρονων) αλλά δεν ήθελε καθόλου τον άντρα μου (όπως και αυτός εκείνον).
Μια χρόνια λοιπόν όταν πήγα με τα παιδιά μου διακοπές γυρίζοντας δεν το βρήκα το σκύλο μου (τον είχα αφήσει με τον άντρα μου να μου το προσέχει). Πως μου το εξήγησε; Απλά τον πυροβόλησε! Γιατί λέει αρπαχτικε με το λυκοσκυλο και ο άντρας μου δεν ήξερε πως να τους σταματήσει να μαλώνουν!
Τον Grief μου τον έκλεψαν... (στην φωτο δεν φαίνεται καλά αλλά δεν έχω άλλη φωτογραφία του, είναι κάτω στη γωνία, μαζί με τον Arturo)

Αυτή είναι (ηταν) η μεγάλη μου αγάπη! Μολοσσος η Sorbonne. Την αγόρασα απ το Beograd. (Είχα τότε ακόμα τον Day αν θυμάμαι καλά)
6 χρονων μου πέθανε ξαφνικά, ένα μήνα μετά τον θάνατο έναν απ τα κουτάβια της (που ήταν πλέον μεγάλα βέβαια).

Αυτά είναι τα κουτάβια της μικρά: Adam, Aster (αστέρι) και η Princes.
Μια και μοναδική γέννα είχε, 5 κουτάβια έκανε, μόνο τρία τα κατάφεραν δυστυχώς.

Εδώ είναι μεγάλα.

Την Πριγκίπισσα την έκανα δώρο σε μια φίλη μου. Τον Adam και τον Aster τα κράτησα για μένα.
Τον Aster μου τον φαρμακοσαν η "καλοί" γείτονες. Ηταν 1,2 χρόνων.
Η Sorbonne πεθάνει μετά από ένα μήνα όπως σας είπα.
Ο Adam έζησε μέχρι τα βαθιά γεράματα (10 χρόνων ήταν, τόσο περίπου ζουν αυτά τα σκυλια) και πέθανε πριν από δυο χρόνια.

Λίγο πριν πεθάνει ο Adam έφερε ο προκομενος μου τον Max λυκοσκυλο.
Εδώ είναι 3-4 μηνών

Εδώ - οχτώ μηνών

Diasa

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2013
32
0
Εκείνο το διάστημα περίπου ήρθε ο Sharko (Caucasian) και ο Bard (pit bull). Τον πρώτο μάλλον τον πέταξε κάποιος, τριγυρνουσε στο χωριό μας και ήρθε στην αυλή μου, άρρωστος, ταλαιπωρημένος και πολύ χτυπημένος, κάπου 3 μηνών κουτάβι. Τον πήρα, τον θεραπευσα, του έκανα όλα τα απαραίτητα εμβόλια, τον μεγάλωσα και τώρα ζει και βασιλεύει στην αυλή του αδελφού μου.

Ο Bard δεν ήταν ακριβώς δικός μου σκύλος. Μου ζήτησε ένας γνωστός να τον κρατησω για κάποιο χρονικό διάστημα γιατί έπρεπε να φύγει στο εξωτερικό.

Ο Μαξουλις μου πεθάνει από γαστρεντεριτιδα, αυτό το καλοκαίρι, με όλα τα εμβόλια, με τα πάντα όλα και όμως... Πέσαμε και σε βλακα γιατρό, λάθος θεραπεία και ο Μαξ δεν τα κατάφερε...

Και έτσι έμεινα μονη...
Εχουμε βέβαια και τρία κυνηγόσκυλα αλλά αυτά πιο πολύ του άντρα μου είναι. Εγώ μόνο βόλτα τα βγάζω.

Αποφάσισα λοιπόν να πάρω Rottweiler. Από παλιά θαύμαζα αυτή την ράτσα. Είδα μια αγγελία στο Ίντερνετ, πήγα, τα είδα, μου άρεσαν, και πήρα δυο αδελφάκια (με ολα τα απαραίτητα χαρτιά, με εμβόλια και με ότι άλλο χρειάζεται)
Τώρα κοντεύουν οχτώ μηνών - ο Rocky και η Lara.
Φωτογραφίες τους δεν έχω παιδιά, δεν τους έχω βγάλει ακόμα, ίσως να είναι βλακεία μου αλλά το έχω λίγο γρουσουζια, περιμένω να μου μεγαλώσουν λίγο ακόμα.

Αυτά...
Ελπιζω να μη σας ζαλισα πολυ. :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
καλώς ήρθες λοιπόν στο φόρουμ!

Δηλαδή, από τα 9 σκυλιά που πέρασαν από την ζωή σου, μόνο τα 2 έφτασαν να φύγουν από γηρατειά!
Δεν μετράω σ'αυτά, το καυκάσιο που δεν το έχεις εσύ και το pit bull, που το φιλοξενείς, αν κατάλαβα καλά.

Για τα κυνηγόσκυλα...άστο, δεν ρωτάω καν, τι ζωή ζουν.

Αλλά για το ότι, δεν παίρνουμε σκυλιά από αγγελίες, να μην ρωτήσω αν το ήξερες;
Τα rottweiller σου, τι χαρτιά υποτίθεται ότι έχουν;
Και τι θα κάνεις, όταν αδιαθετήσει το κοριτσάκι, με τα άλλα δύο αρσενικά του σπιτιού;

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Καλως ηρθες..

εκτος του οτι μου εκανε εντυπωση οτι τοσα σκυλια και μονο 2-3 καταφεραν να πεθανουν απο γεραματα, θα ηθελα να πω οτι επειδη εχουμε ενα οπλο στα χερια μας δεν μας δινει αυτοματα το δικαιωμα να το χρησιμοποιουμε οποτε και οπως θελουμε! πολυ ασχημο αυτο που εκανε ο αντρας σου..

Diasa

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2013
32
0
Καλώς σας βρήκα! :)
Τα πήρα από αγγελία γιατί εδώ που ζω (ένα μικρό χωριό) είναι λιγάκι δύσκολο να βρω από κάποια άλλη πηγή.
Από χαρτιά έχουν το πιστοποιητικό γέννησης. Εκεί γράφει για γονείς και αν δεν κάνω λάθος γράφει και παππούδες- γιαγιάδες.
Μετά έχουν βιβλιάριο με τα εμβόλια.
Οταν αδιαθετησει το κοριτσάκι μου θα την κλείνω χωρια, προσέχω πολύ και ξέρω από αυτά, ποτέ δεν είχα ατυχήματα σε αυτά τα θέματα. Μέχρι τότε άλλωστε μάλλον θα έχω μόνο τον Rocky.
Τα σκυλια αυτά που είχα δεν είναι ακριβώς 9, αυτά είναι μερικά από αυτά που είχα.
Είχα και ένα chihuahua, και κάποια αδέσποτα που κατακαιρους ερχοντουσαν ή τα έφερνε ο γιος μου.
Αλλά μη ρωτάς σε παρακαλω τι απέγιναν...

Sent from my iPhone using Tapatalk

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Καλώς σας βρήκα! :)
Τα πήρα από αγγελία γιατί εδώ που ζω (ένα μικρό χωριό) είναι λιγάκι δύσκολο να βρω από κάποια άλλη πηγή.
Τα χάριζαν δηλαδή;
Αδέσποτα εκεί τριγύρω, δεν έχετε;

Από χαρτιά έχουν το πιστοποιητικό γέννησης. Εκεί γράφει για γονείς και αν δεν κάνω λάθος γράφει και παππούδες- γιαγιάδες.
Αποκλείεται.

Οταν αδιαθετησει το κοριτσάκι μου θα την κλείνω χωρια, προσέχω πολύ και ξέρω από αυτά, ποτέ δεν είχα ατυχήματα σε αυτά τα θέματα. Μέχρι τότε άλλωστε μάλλον θα έχω μόνο τον Rocky.
Το κοριτσάκι σου, στην ηλικία των 8 μηνών, μπορεί να αδιαθετήσει από στιγμή σε στιγμή.
Επίσης, για όλη την υπόλοιπη [μακρόχρονη εύχομαι γι'αυτά] ζωή τους, θα έχεις τον αρσενικό να υποφέρει, δυό φορές τον χρόνο;

Είχα και ένα chihuahua, και κάποια αδέσποτα που κατακαιρους ερχοντουσαν ή τα έφερνε ο γιος μου.
Αλλά μη ρωτάς σε παρακαλω τι απέγιναν...
Οχι...ειλικρινά...φοβάμαι και να ρωτήσω άλλωστε...:(

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.115
1.392
αδυνατώ να κρίνω και να σχολιάσω όλα αυτά που γραφεις...αλλα μου έκανε εντύπωση αυτό!!! πήρες 2 σκυλιά τα οποια σύντομα δεν θα τα έχεις??? με ποια λογική???

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
αδυνατώ να κρίνω και να σχολιάσω όλα αυτά που γραφεις...αλλα μου έκανε εντύπωση αυτό!!! πήρες 2 σκυλιά τα οποια σύντομα δεν θα τα έχεις??? με ποια λογική???
Το pit bull δεν θα έχει, που είναι φιλοξενούμενο.
Θα μείνουν τα δύο rottweiller. Tο αρσενικό, είναι ο Rocky.

Αυτό που θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε εναλλακτικά, είναι το εσκεμμένο ζευγάρωμα της μολοσσίτσας.
Αλλά...άστο τώρα να πάει στην ευχή...

Diasa

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2013
32
0
Οχι, δεν κατάλαβες. Θα έχω τα δυο Rottweiler μου, και προς το παρόν φιλοξενώ τον Bard.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Που να καταλάβει; Κόσμος πάει, κόσμος έρχεται, θέλει να κρατάς σημειώσεις για να βγάλεις άκρη. Όποιος βρει πόσα και ποια σκυλιά έχεις τώρα, κερδίζει ένα ηλιακό κομπιουτεράκι για τους υπόλοιπους υπολογισμούς :paletas:

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Καλως ηρθες και να χαιρεσαι τα σκυλακια σου, αν και δεν εχω καταλαβει ακριβως ποσα και τι εχεις αυτη την περιοδο (2 ροτ?).
Χωρις να με παρεξηγησεις μου κανει λιγο ασχημη εντυπωση η περιγραφη της ζωης των σκυλιων που περασαν απο κοντα σας. Κατι σαν στραγαλια ή πασατεμπος...
Κατα τα αλλα ευχομαι απο δω και περα οτι σκυλια περασουν απο τη ζωη σας να μην "κοπουν", να μην κλαπουν, να μην πυροβοληθουν, να μην αρρωστησουν, να μην πατηθουν απο λεωφορεια, να μην φαρμακωθουν...

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Το ένα από Sochi, το άλλο από Μόσχα.

ok απλά μου έκανε εντύπωση γιατί τα 2 Collie που φαίνονται στην photo είναι καθαρά αμερικάνικη γραμμή και δεν έχουν καμία σχέση με την ευρωπαική γραμμή της εποχής πόσο μάλλον με τα ρώσικα εκείνης της εποχής.
Φαντάζομαι ότι για να μην έχουν χρώμα οι photo μιλάμε για δεκαετία 60, δηλαδή στην διάρκεια του ψυχρού πολέμου Ρωσσίας - ΗΠΑ.
Εντυπωσιακό που μέσα στον ψυχρό πόλεμο ένας Ρώσσος κατάφερει να εισάγει Collie από Αμερική.

Diasa

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2013
32
0
Χωρις να με παρεξηγησεις μου κανει λιγο ασχημη εντυπωση η περιγραφη της ζωης των σκυλιων που περασαν απο κοντα σας. Κατι σαν στραγαλια ή πασατεμπος...
Δεν σε παρεξηγω, απλά τα έγραψα έτσι για να μη γίνω και πολύ κουραστική.
Το τι και το πως πέρασα με το κάθε από αυτά τα σκυλια μόνο η ψυχή μου το ξέρει. Και περνάω κάθε φορά που τα σκέφτομαι και τα θυμάμαι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Πάντως Diasa, αν ο τρόπος ζωής σου, το περιβάλλον σου, δεν πληρούν τις προδιαγραφές, για την ευζωία ενός οποιουδήποτε σκύλου και δεν του εξασφαλίζουν μια τουλάχιστον ασφαλή ζωή [όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που μας παραθέτεις], τότε δεν είναι σώφρον, να αποκτάς συνεχώς καινούργια σκυλιά. Είναι θα έλεγα, άκρως εγωιστικό.

Diasa

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2013
32
0
Φαντάζομαι ότι για να μην έχουν χρώμα οι photo μιλάμε για δεκαετία 60,
Ε όχι και 60! :D Κόψει κάτι! :D Δηλαδή πόσο να είμαι τώρα?! Κοντευω τα 100? :D
Απλά όπως είπα από τεχνολογία η Ρωσία κάπου σχετικά πρόσφατα άρχισε να εξελιζετε. Δεν ξέρω κιόλας, έχω φύγει εδώ αρκετά χρόνια από εκεί.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Να σε καλοσωρίσω στο φόρουμ και να σου παραθέσω αυτό που θα έγραφα αν δεν με προλάβαινε το mareco.

Πάντως Diasa, αν ο τρόπος ζωής σου, το περιβάλλον σου, δεν πληρούν τις προδιαγραφές, για την ευζωία ενός οποιουδήποτε σκύλου και δεν του εξασφαλίζουν μια τουλάχιστον ασφαλή ζωή [όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που μας παραθέτεις], τότε δεν είναι σώφρον, να αποκτάς συνεχώς καινούργια σκυλιά. Είναι θα έλεγα, άκρως εγωιστικό.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως αφηνεις ενα σκυλο με τον αντρα σου οταν ξερεις οτι ο ενας δεν χωνευει τον αλλον, δηλαδη τι περιμενες να βρεις στο σπιτι οταν γυρισες ? τον αντρα σου να βλεπει ποδοσφαιρο και το τον σκυλο να του φερνει μπυρες και να καθεται στα ποδια του? θα επρεπε να ειχες βρει αλλο σπιτι για τον σκυλο η αλλο σπιτι για τον αντρα σου , διαλεγεις και περνεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi