Χαδι στο κεφαλι και φοβος!

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
καλημερα!! χτες στην βραδυνη βολτα συναντησαμε εναν γνωριμο κυριο παντα φιλικο προς τον σκυλο μου και πηγε να τον χαιδεψει στο κεφαλι και αυτο γυρισε απο την αλλη το κεφαλι για να το αποφυγει! η σκηνη αυτη εγινε 3 φορες! το ιδιο κανει και σε μενα. δεν μπορω να καταλαβω γιατι το κανει? γενικοτερα του αρεσουν πολυ τα χαδια. αλλα με το κεφαλι εχει ενα θεμα.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Καλημέρα και σε σένα.

Τι ηλικία έχει το σκυλί σου?? Πολλά σκυλιά έχουν πρόβλημα με το να τα χαϊδεύεις στο κεφάλι (κυρίως οι λεγόμενες και σαν ''κυρίαρχες'' φυλές). Εμένα από 4 μηνών που ξεκινήσαμε τις βόλτες δεν άφηνε κανέναν μα κανέναν να τον χαϊδέψει στο κεφάλι. Απλά μπορείς να τους λες να τον χαϊδεύουν παντού εκτός από το κεφάλι.

Το περίεργο είναι ότι δεν αφήνει κ σένα να τον χαϊδέψεις εκεί! Μάλλον (μπορεί να κάνω και λάθος, ας με διορθώσουν τα πιο έμπειρα μέλη) θεωρεί τον εαυτό του ''αρχηγό'' και ότι είναι πιο πάνω από σένα. Το ότι δεν το δέχεται μπορεί να σημαίνει ότι δεν θέλει να του επιβληθείς. Κάτι άλλο, στην κοιλιά γυρνάει για να τον χαϊδέψεις ή δεν σ'αφήνει να τον ακουμπήσεις εκεί?

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
ο δικος μου εκτος απο ελαχιστες φορες δεν ανεχεται χαδια στο κεφαλι και στην ουρα ,του αρεσει στον θωρακα και στα πλαγια. εχτες ανακαλυψα οτι του αρεσει να του ξυνω τη μουσουδα .

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Για ποιο λόγο να αφήσεις ξένο να απλώνει το χέρι του στο κεφάλι του σκύλου?

Ή το σκυλί πρέπει να έχει πολλά νεύρα για να αποδεχτεί τα χάδια στο κεφάλι ή πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι να σου έχει περισσότερη εμπιστοσύνη.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
ειναι 13 μηνων! στην κοιλια καθεται να τον χαιδεψω αλλα οχι παντα. καποιες φορες εκνευριζεται οταν τον γυρναω εγω ανασκελα για να τον χαιδεψω. γενικοτερα ομως ειναι επιφυλακτικος για οτιδηποτε στο κεφαλι του. π.χ. δεν με αφηνει ευκολα να του καθαρισω τα ματια, να τον χτενισω. και αυτο πιστευω οτι εγινε γτ προσπαθουσα καποια στιγμη να του βαλω σταγονες για στα ματια και τον ζορισα παρα πολυ! μηπως οφειλεται σε αυτο?η ειναι αυτο περι κυριαρχιας???εγω σκεφτηκα μηπως ειναι και φοβος!

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
Για ποιο λόγο να αφήσεις ξένο να απλώνει το χέρι του στο κεφάλι του σκύλου?

Ή το σκυλί πρέπει να έχει πολλά νεύρα για να αποδεχτεί τα χάδια στο κεφάλι ή πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι να σου έχει περισσότερη εμπιστοσύνη.
γενικοτερα δεν μ αρεσει να ασχολουνται ξενοι μαζι του γιατι μπορει να κανουν κατι ατσουμπαλα! το θεμα ειναι οτι ανησυχω μηπως θεωρει οτι ειναι αυτος αρχηγος οπως αναφερθηκε παραπανω, ή να εχει καποιο φοβο!

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Φόβο δεν νομίζω να έχει......επιφυλακτικός είναι και αυτό δεν είναι καθόλου κακό, το να μην θέλει χάδια από ξένους!

Το ότι δεν αφήνει και σένα να τον χαϊδεύεις στο κεφάλι δεν μπορώ να το ερμηνεύσω κάπως αλλιώς........ή σε φοβάται (που δεν νομίζω), ή πονάει κάπου στο κεφάλι, ή δεν σου έχει εμπιστοσύνη, ή δεν γουστάρει ούτε από σένα χάδια στο κεφάλι γιατί θεωρεί τον εαυτό του πάνω από σένα στην ''αγέλη'' σας.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
κανεις δεν τον εχει μαλωσει! εγω εχω την ευθυνη για την φροντιδα του και την ανατροφη του :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...Πολλά σκυλιά έχουν πρόβλημα με το να τα χαϊδεύεις στο κεφάλι (κυρίως οι λεγόμενες και σαν ''κυρίαρχες'' φυλές).

2. ...Εμένα από 4 μηνών που ξεκινήσαμε τις βόλτες δεν άφηνε κανέναν μα κανέναν να τον χαϊδέψει στο κεφάλι...

3. ...Απλά μπορείς να τους λες να τον χαϊδεύουν παντού εκτός από το κεφάλι.

4. ...Το περίεργο είναι ότι δεν αφήνει κ σένα να τον χαϊδέψεις εκεί! Μάλλον (μπορεί να κάνω και λάθος, ας με διορθώσουν τα πιο έμπειρα μέλη) θεωρεί τον εαυτό του ''αρχηγό'' και ότι είναι πιο πάνω από σένα...
1. Οντως, σχεδόν όλα τα σκυλιά (αλλά και σχεδόν όλοι οι άνθρωποι !!!) δεν γουστάρουν το χάδι στο επάνω μέρος του κεφαλιού... και, ιδίως, αυτό το ταπ-ταπ που κάνουν διάφοροι...
Ειδικά, από αγνώστους...

Τα κυριαρχικά σκυλιά (επίδοξοι αρχηγοί, ή "φτασμένοι" αρχηγοί), τα θυμώνει και τα εξιτάρει αρνητικά...
Τα υποτακτικά σκυλιά (ακόλουθοι), τα κατεβάζει... τα στρεσσάρει (πάρα πολύ!) κι αυτά, αλλά δεν εξωτερικεύονται τόσο δυναμικά...

Τα ισορροπημένα σκυλιά, απλά το ανέχονται για λίγο (και, έτσι, ο μέσος άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται τη δυσφορία)...
Τα φοβικά σκυλιά... τα στέλνει στον "πάτο"... ακόμα και οι άσχετοι σε ρωτάνε: "φοβάται το κακόμοιρο?"...

2. Ετσι και ο Casper... δεν άφηνε (και δεν αφήνει) κανέναν...
Και η Μόκα μου, κανέναν δε ήθελε (και εξακολουθεί να μην θέλει) να αφήσει να της χαϊδέψει το κεφάλι, αλλά δεν είναι τόσο δυναμική... οπότε "μίκραινε" και οπισθοχωρούσε, αν ήταν στο λουρί... ή, απλά, έφευγε πιο μακριά, αν ήταν λυτή...

3. ...Και, αν δεν τους πιάσεις το χέρι (και δεν το κρατήσεις, όσο χαϊδεύουν)...
Θα παρατηρήσεις ότι, παρόλα αυτά, στο κεφάλι θα καταλήξουν... οι πιο πολλοί άνθρωποι φοβούνται (από ελάχιστα έως πολύ) και το κεφάλι παρουσιάζει μιά (σωτήρια, όπως λανθασμένα νομίζουν) ιδιότητα: Είναι μακριά από το στόμα!!!

4. Ξαναείπαμε: Δεν τους αρέσει... δεν είναι το καλύτερό τους...
Αρα, τον ιδιοκτήτη και την οικογένεια (όσους αναγνωρίζουν ιεραρχικά ψηλότερα - αλλιώς, ανάλογα με το σκύλο, μπορεί και να δαγκώσει, ή τουλάχιστον να γρυλίσει) τον αφήνουν (και οφείλουν να τον αφήνουν να κάνει τα πάντα!)... αλλά οι αντιδράσεις είναι οι ίδιες, απλά πιο ήπιες... για παράδειγμα:
Η Μόκα, πάντα θα χαμηλώσει το κεφάλι (πάντα!)... έστω κι αν, τελευταία δεν το χαμηλώνει τόσο πολύ (και, έτσι, ο πολύ άσχετος δεν το αντιλαμβάνεται, όταν με βλέπει να τη χαϊδεύω)...
Η Casper, πάντα θα το γυρίσει ελαφρά προς το πλάϊ (όταν τον χαϊδεύω απαλά)... αλλά και αυτός θα το χαμηλώσει, αν του κάνω, με φόρα, το "αγενές" πατ-πατ...

1. ...επιφυλακτικός είναι και αυτό δεν είναι καθόλου κακό, το να μην θέλει χάδια από ξένους!

2. ...Το ότι δεν αφήνει και σένα να τον χαϊδεύεις στο κεφάλι δεν μπορώ να το ερμηνεύσω κάπως αλλιώς... ή σε φοβάται (που δεν νομίζω), ή πονάει κάπου στο κεφάλι, ή δεν σου έχει εμπιστοσύνη, ή δεν γουστάρει ούτε από σένα χάδια στο κεφάλι γιατί θεωρεί τον εαυτό του πάνω από σένα στην ''αγέλη'' σας.
1. Συμφωνώ σε αυτό... δεν είναι απαραίτητο να τον χαϊδεύουν όλοι όσοι συναντάει...

2. Ναι... ή φοβάται (σπάνιο)... ή πονάει (πολύ σπάνιο - θα είχε και άλλα συμπτώματα)... ή δεν έχει εμπιστοσύνη (πιθανό)... ή δεν γουστάρει (το πιο πιθανό)... μιάς και, είπαμε, ότι για τα σκυλιά δεν είναι το καλύτερό τους...

Θεωρώ, όμως, ότι δεν μεταφράζεται άμεσα (αυτή η δυσφορία) στο ότι θεωρεί τον εαυτό του αρχηγό της "αγέλης"...

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Ευχαριστούμε πολύ κ.Γιάννη για το λεπτομερέστατο κείμενό σας....μου ''ανοίγετε'' τα μάτια κάθε φορά που διαβάζω post σας με την εμπειρία και τα παραδείγματα σας!!!

Θεωρώ, όμως, ότι δεν μεταφράζεται άμεσα (αυτή η δυσφορία) στο ότι θεωρεί τον εαυτό του αρχηγό της "αγέλης"...
Όσο γι'αυτό......εσείς κάτι παραπάνω θα ξέρετε......ευχαριστώ για τη διόρθωση που μου κάνατε (για να μην λέω και ανακρίβειες).

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Πριν δωδεκα χρονια στο σκυλοπαρκο του Χολαργου ηταν η τελευταια φορα που χαϊδεψα το κεφαλι αγνωστου σκυλου. Ερχοταν στο παρκο ενα εκπληκτικο ροτβαϊλερ, ο Μπραντο. Μια μερα λοιπον η Λαρα, μωρακι τοτε, πηγε σαν χαζοχαρουμενο και του εκανε χαρουλες. Εγω πηγα μαζι της για να εχω τον ελεγχο σε περιπτωση που επρεπε να επεμβω. Ο Μπραντο, κυριος, σιοβαρος, διπλα στον ιδιοκτητη του με κοντο λουρι υπεμενε στοϊκα τα φιλια και τα καμωματα της Λαρας. Οταν πλεον ημουν μπροστα του, και πριν προλαβει ο ιδιοκτητης του να μου πει κατι, απλωσα το χερι μου και χαϊδεψα εντονα τον Μπρντο στο κεφαλι. Ο σκυλος παρεμεινε αταραχος και ο ιδιοκτητης ειχε μεινει εκπληκτος αλλα παγωμενος. Και του λεω εγω:«ειναι πολυ ηρεμος, ετσι;». Και μου λεει:«Συνηθως δεν του αρεσει αυτο, αλλα αφου εχεις χερι τοτε ολα καλα».

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Η Βερόνικα δεν κάθεται για χάδια. Μυρίζει λίγο, κοιτάει και γυρίζει την πλάτη της. Μού την λενε σνομπ, αλλά λέω ότι δεν κάνει εύκολα φίλους ανθρώπους. Και γιατί άλλωστε;
Με μας όμως είναι βούτυρο... και με μερικά γλυκά κοριτσάκια στο μπόι της... :p

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...πριν προλαβει ο ιδιοκτητης του να μου πει κατι, απλωσα το χερι μου και χαϊδεψα εντονα τον Μπρντο στο κεφαλι. Ο σκυλος παρεμεινε αταραχος και ο ιδιοκτητης ειχε μεινει εκπληκτος αλλα παγωμενος. Και του λεω εγω:«ειναι πολυ ηρεμος, ετσι;». Και μου λεει:«Συνηθως δεν του αρεσει αυτο, αλλα αφου εχεις χερι τοτε ολα καλα».
Σαν να το βλέπω...

Ξέρεις, (οι ιδιοκτήτες) παγώνουμε καμμιά φορά, σαν να μην πιστεύουμε τα μάτια μας και μπορεί να συμβεί το "κακό"... ή, μπορεί και να μη συμβεί...

Οπως λέγαμε και σ' ένα άλλο θέμα χτες, η εμπειρία (και οι επαναλήψεις παρόμοιων προσεγγίσεων και εξέλιξής τους) είναι αυτή που σώζει τα προσχήματα και όχι τόσο πολύ η γνώση...:)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ξέρεις, (οι ιδιοκτήτες) παγώνουμε καμμιά φορά, σαν να μην πιστεύουμε τα μάτια μας και μπορεί να συμβεί το "κακό"... ή, μπορεί και να μη συμβεί...
Ειδικα ιδιοκτητες μεγαλοσωμων σκυλων αρκετες φορες επαναπαυονται γιατι θεωρουν οτι το μεγεθος του σκυλου λειτουργει αποτρεπτικα. Δεν ειναι ομως λιγοι αυτοι που δεν θα διστασουν να πλησιασουν για να αγγιξουν το σκυλο τους και ας μην εχουν διδαχθει τον σωστο τροπο προσεγγισης. Για αυτο το λογο οι ιδιοκτητες μεγαλοσωμων σκυλων πρεπει να ειναι δυο φορες προσεκτικοι.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ειδικα ιδιοκτητες μεγαλοσωμων σκυλων αρκετες φορες επαναπαυονται γιατι θεωρουν οτι το μεγεθος του σκυλου λειτουργει αποτρεπτικα...
Δυστυχώς, δεν συμβαίνει αυτό... δεν λειτουργεί πάντα αποτρεπτικά...
Αυτό που λειτουργεί αποτρεπτικά είναι το χρώμα, τελικά...

Ολοι (μα όλοι - το έχω ξαναγράψει) τρέμουν τη Μόκα (γιατί είναι μαύρος)...
Και τρελλαίνονται να πάνε καταπάνω στον Casper, γιατί είναι ξανθός... και, γιατί (ως γνωστόν) τα τεράστια pitbull λατρεύουν τους ανθρώπους...

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Δυστυχώς, δεν συμβαίνει αυτό... δεν λειτουργεί πάντα αποτρεπτικά...
Αυτό που λειτουργεί αποτρεπτικά είναι το χρώμα, τελικά...

και, γιατί (ως γνωστόν) τα τεράστια pitbull λατρεύουν τους ανθρώπους...
Στην δική μου περίπτωση δεν ισχύει αυτό.....ο δικός μου είναι κατάμαυρος και όλοι (εκτός από κάποιες εξαιρέσεις) απλώνουν χέρι να τον χαϊδέψουν, χωρίς καν να ρωτήσουν!!! Και πάντα πάνε στο κεφάλι :confused: και ο δικός μου του γυρνάει το μυαλό :rolleyes:!!

Και εμείς τεράστια pitbull είμαστε.....είδατε τελικά που όλοι μας (άνω των 50 κιλών σκύλοι) στο τέλος θα γίνουμε συγγενείς :cool:??

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97