Χάσκυ και Ελλάδα

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Ξανακαλησπερίζω την παρέα! Χτες το βράδυ, έτυχε να βρεθώ σε μια παρέα και η συζήτηση σχεδόν μοιραία έφτασε στα σκυλάκια μας. Μέσα στην κουβέντα ένα από τα παιδιά που ήταν εκεί μας είπε ότι από μικρός είχε όνειρο να πάρει ένα χασκύ (τώρα έχει έναν ημίαιμο λυκοσκυλάκο περίπου 3 ετών, και είναι ένας από τους πιο καλούς και υπεύθυνους ιδιοκτήτες που έχω γνωρήσει). Μας είπε όμως ότι δεν θα πάρει ποτέ γιατί θεωρεί ότι αυτές οι ράτσες δεν είναι φτιαγμένες για τις Μεσογειακές χώρες, και ότι ταλαιπωριούνται απίστευτα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου λόγω καιρού, και εκτός από δυσφορία κινδυνεύει και η υγεία τους πολλές φορές. Και η ερώτηση μου:παρόλο που έχω δει άπειρες φορές στον δρόμο χάσκυ και γενικά είναι μια από τις "δημοφιλείς" ράτσες ένας υπεύθυνος ιδιοκτήτης που προσέχει και φροντίζει το σκύλο του όσο πρέπει και όπως χρειάζεται, θα μπορούσε να αποκτήσει έναν τέτοιο σκύλο προσφέροντας στην Δεν κάνει κρύο (στην) Ελλάδα, μια αξιοπρεπέστατη ζωή ή αναπόφευκτα τα σκυλιά πέραν της αγάπης περνάν μια ζωή γεμάτη ταλαιπωρία?

Ojeriza

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
217
2
Rion
Φίλε μου διαφωνώ με αυτή την άποψη! (περί μεσογειακού κλίματος του φίλου σου δηλαδή)
Με αυτή την λογική υπάρχουν αρκετές φυλές οι οποίες ενδεχομένως να μην "ταιριάζουν" στις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας.
Ωστόσο με έναν υπεύθυνο ιδιοκτήτη όπως πολύ σωστά ανέφερες ένας σκύλος μπορεί να περάσει μία πολύ πιο υγιή , άνετη και όμορφη ζωή σε σχέση με το...."φυσικό" του περιβάλλον!

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Η (ελάχιστη) προσωπική μου εμπειρία με 2 Samoyed λέει:

Ναι, μπορούν να ζήσουν μια αξιοπρεπέστατη ζωή, στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον που κατοικοεδρεύω

Όχι, δεν θα "πετύχουν" ποτέ το 100% αυτού που η φύση γονιδιακά και εξελικτικά τα εφοδίασε να πετύχουν (αλλά και ποιο pet το επιτυγχάνει αυτό?)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.918
Έχοντας ζήσει με σάμογιεντ 13 χρόνια στην Αθήνα έχω να πω ότι θέλει μεγάλη προσοχή και κλιματισμό στις ζέστες.