Χάμστερ - Έκπληξη!

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
Σήμερα στα ξαφνικα είχαμε εναν νέο μικρόσωμο επισκέπτη στο σπίτι!!
Δεν προλαβαινω να δώσω ενα ζωάκι τσουπ εμφανιζεται ενα αλλο!o_O

Παει η αδελφη μου εξω στο μπαλκονι το πισω να βγαλει κατι πραγματα ακουει κατι χρουτς χρουτς φασαρια σε κατι γλαστρες πιο κει πεταγεται και αρχισε να ουρλιαζει και φωναζει τον αδελφο μου!!!

παει ο αδελφος μου να δει τι ειναι. παιρνει μια σκουπα και αρχιζε να κουναει τις γλαστρες, παιρνει εναν φακο και βλεπει να εχιε εγκλοβιστει εκει μεσα ενα ποντικακι! Τρομαγμενοι φωναζουν εμενα "ειδικη στα ζωα" να δω τι ειναι και αν ειναι να το παω σε κανενα χωραφι πιο περα μακρυα. φανταστικα κανενα ποντικακι του αγρου οτι θα ειναι ή καμια μυγαλή. παω να το δω, ολοι να με παρακολουθουν απο μεσα απο τη μπαλκονοπορτα και να με βλεπουν εντρομοι να το πιανω και να γελαω! Μολις βρηκαμε ενα νανο χαμστερ κοριτσακι!!! χαχαχαχα :D

Είναι πολυ φιλικη και γλυκουλα, πολύ όμορφη, διχρωμη και με το που της εβαλα φαγακι και νερο σε μιμπερο αμεσως εφαγε και ηπιε του σκασμου!! τωρα παιζει με τη ροδα της!! :love:

Μα καλα ποιος εγκληματίας την άφησε ελεύθερη όταν την βαρέθηκε!! Δεν ξερω αν θα μπορουσε να επιβιωσει εξω μονη της γιατι ειναι πολ φιλικη και εχει γατια η περιοχη και αν ζουσε τι καταστρφη θα εκανε ενα ξενο ειδος στο περιβαλλον? pffff.. ανθρωποι το χειροτερο ειδος.. :cautious:

μερικες φωτο της μικρης! Δεν ξερω ανθα την κρατησω γιατι εχω αλλεργια στα κουνελια (μπορει γενικοτερα στα τρωκτικα θα δειξει) αλλα ειναι τρισχαριτωμενη, δραστηρια και εγκληματιστηκε στο νεο της κλουβακι (ευτυχως ειχα) αρα ηταν απο σπιτι η κυρια!

Δεν ξερω και πολλα για χαμστερ μιας και δεν ειχα ποτε μου. οι πιο σχετικοι αναγνωριζουν τι ειδος νανου ειναι? ειναι δεν ειναι 5 γραμμαρια (πουπουλο) και δεν εχει σχεδον καθολου ουρα.

Δεν είναι πολύ γλυκούλα?:love:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.922
Βρε θηρίο πως κατάλαβες ότι ήταν χάμστερ?
Κι εγώ είχα παλιά αλλά δεν ξέρω αν θα το ξεχώριζα από κοινό ποντικάκι.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Οι φωτό δεν φαίνονται όντως. Όταν λες χάμστερ νάνος εννοείς τα κλασικά τα Robovski; Αν ναι, αυτά ζουν σε ομάδες και καλό θα ήταν να έχει παρεούλα. Αν πρόκειται για Syrian (σαν κι αυτό που έχει βάλει η Frenchie αν βλέπω καλά), τότε μόνο του απαραιτήτως! Μπράβο σου που το μάζεψες! Είχα χάμστερ για πάρα πολλά χρόνια. Απο πιτσιρικάκι μέχρι πρίν απο 4 χρόνια περίπου. Είναι κοινωνικά ζωάκια, αν σε συνηθήσουν, και φαίνεται να τους αρέσουν και τα χαδάκια, αλλά για λίγη ώρα. Προσπάθησε όταν μπορέσεις, να μας βάλεις ξανά καμια φωτό :)

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48

τωτα φαινονται οι φωτογραφιες?

Βασικα δεν ξερω και πολλα για χαμστερ ουτε αμα εχουν καμια ιδιαιτεροτητα σε βιταινες (οπως τα χοιριδια) αλλα μολις το ειδα αμεσως μου εκανε για χαμστερ παρα για ποντικακι του αγρου δεν μοιαζουν καθολου και δεν εχει καν ουρα?

τι θα πρεπει να υτου παρω και ταιρι?

ποτε δεν ειχαμε χαμστερ στην οικογενεια γιατι τα φοβοταν η μαμα μου "ποντικι μεσα στο σπιτι??" :p

παιδια θα τρελαθω καθεται για χαδια!!:ROFLMAO:

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Μαριλένα, έτσι όπως το βλέπω, μου κάνει για winter white russian (Σιβηρίας όπως λες). Οπότε όχι. Καλύτερα μόνος του. Τα Robovski ζουν σε ομάδες. Αλλά δεν εννούσα να του πάρεις ταίρι, γιατί θα σου κάνει μικρά ανά 6μηνο, με χίλια δυο προβλήματα που συνεπάγονται (θα πρέπει να τα βάλεις σε χωριστά κλουβιά, η μητέρα μπορεί να φάει τα μικρά, τα νεογέννητα θέλουν ειδική φροντίδα κλπ κλπ). Κατά πάσα πιθανότητα, το να βάλεις μέσα κάποιο, εφόσον δεν έχουν μεγαλώσει μαζί, θ αποβεί μοιραίο για ένα απο τα δύο. Οπότε καλύτερα έτσι. :)

• Like
Reactions: l.Kyveli

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
ευχαριστω πολυ παιδια για τη βοηθεια σας!
και εμενα για Σιβηριας μου κανει απο τις φωτο.
οταν ελεγα ταιρι εννοουσα του ιδιου φυλλου για παρεα αλλα αμα ειναι να σκωτοθουν καλυτερα αστο καλυτερα.
απο οτι ειδα πρεπει να ειναι κοριτσακι οποτε πλεον την λενε Λολιτα (Λόλα) και πριν αφου πηρε οσο πιο πολλα μπιλακια αρακα μπορουσε μεσα στο στομα της τα πηγε στο σπιτακι της και τωρα κοιμαται!:D

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
χαχαχα ελα μου ντε! :p
παντως μια περιπτωση ηταν να ειναι και χαμενο (δραπετης)..
εκαναν εναν κοπο να ρωτησω την γειτονισσα αν εχασε κανενα ημερο χαμστερ,ηπως το πηρανε για το μωρο που εχουν να το βλεπει. στην αρχη με ρωτησε τι ειναι χαμστερ και μολις εμαθε οτι ειναι ποντικι με κοιταζε λες και ειμαι απο αλλο πλανητη!
Στο τελος κατεληξε οτι τα ποντικια ειναι γρουσουζικα, φερνουν συμφορες και να το σκοτωσω.. αρα δεν ειναι δικο της.. :whistle:

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
ευχαριστω πολυ παιδια για τη βοηθεια σας!
και εμενα για Σιβηριας μου κανει απο τις φωτο.
οταν ελεγα ταιρι εννοουσα του ιδιου φυλλου για παρεα αλλα αμα ειναι να σκωτοθουν καλυτερα αστο καλυτερα.
απο οτι ειδα πρεπει να ειναι κοριτσακι οποτε πλεον την λενε Λολιτα (Λόλα) και πριν αφου πηρε οσο πιο πολλα μπιλακια αρακα μπορουσε μεσα στο στομα της τα πηγε στο σπιτακι της και τωρα κοιμαται!:D
Ωραία! Να τη χαίρεσαι λοιπόν τη Λολα :D Διάβασε κάποια πράγματα και για τη διατροφή της. Καλό είναι να προσθέτεις κάποια φρέσκα λαχανικά, μαζί με την στάνταρντ τροφή που θα πάρεις απο το πετ σοπ. Καθώς και συμπληρώματα διατροφής. Δες όμως ποια πρέπει και ποιά όχι (πχ η πατάτα και η ντομάτα, είναι απαγορευτικά). Ρίξε μια ματιά και σ αυτά:

http://www.petwebsite.com/hamsters/hamster_fruit_vegetables.asp

http://www.hamsterific.com/nutrition.cfm

• Like
Reactions: MarilenaG

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
αχαχαχα αυτό με τα ψάρια δεν το είχα δει!! Τώρα το πήρα χαμπάρι. Μη χειρότερα..Αυτό με τα ψάρια δεν το έχω ξανακούσει..Χάμστερ και κουνέλια, έχω ακούσει..αλλά ψάρια όχι. Τι άλλο θα δούμε..

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
αδεσποτα ψαρια ουτε εγω εχω ξαναδει γιατι μαλλον δεν επιβιωνουν και πολυ.. βασικα ψαρια ειναι οποτε δεν δινουν και πολυ μεγαλη σημασια οτι ειανι και αυτα μια ζωουλα.. εχω εγω γνωστο μου που ειχε 2 τεραστια οσκαρ και επειδη τα βαρεθηκε και ηθελε να βαλει πολλα μικρα κοπαδια και φυτεμενο ενυδρειο, τα σκοτωσε.. με χλωρινη στα βραγχια.. μαρτυρικα πεθανανε τα καημενα και δεν μου εδωσε καν επιλογη να τους βρω αλλο σπιτι...