Από τον Όμιλο έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες ενέργειες και ο χρήστης Theodora είναι σε συνεχή επαφή. Βρέθηκαν ήδη κάποια άτομα, θα βρεθούν και άλλα, εφόσον η ανάγκη να δοθεί ο σκύλος δεν είναι τόσο βραχυπρόθεσμη.
Από αρκετά μεγάλες συζητήσεις που είχα με τον χρήστη Theodora με μεγάλη διάθεση κάθισε, τον βομβάρδισα με ερωτήσεις και είχε όλη την υπομονή και διάθεση να μου απαντήσει... το ίδιο είμαι σίγουρος πως θα κάνει και σε όποιον επικοινωνήσει μαζί του.
Για να βοηθήσω λοιπόν κι εγώ, θα πω πως συμπερασματικά προέκυψαν τα παρακάτω:
Αναγκάζεται να δώσει τον σκύλο, όχι επειδή δεν είχε ενημερωθεί αρχικά επαρκώς σχετικά με την φυλή, αλλά επειδή πολλες φορές (σε προσωπικό επίπεδο) συμβαίνουν κάποια απρόοπτα πράγματα.
Είναι απόλυτα ειλικρινής και θεωρεί πως ο σκύλος στα δικά του χέρια θα είναι εφεξής δυστυχισμένος, αφού και ο χρόνος και ο χώρος (με οποιαδήποτε έννοια) έχουν περιοριστεί. Επιθυμεί ωστόσο να ελέγξει, στον βαθμό που μπορεί, τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες (κυρίως ως προς την καταλληλότητά τους) και θα είναι βεβαίως άμεσα διαθέσιμος σε οποιαδήποτε απορία ή υποστήριξη χρειαστεί ο νέος ιδιοκτήτης στο μέλλον.
Ως προς την συμπεριφορά του σκύλου:
ο σκύλος έχει την απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά ενός Ντόγκο που βρίσκεται στην εφηβεία (το τι σημαίνει αυτό περιμένω να το γνωρίζει ο οποιοσδήποτε υποψήφιος ιδιοκτήτης), ενώ είναι κοινωνικοποιημένος και εκπαιδευμένος. Δεν γαβγίζει χωρίς λόγο, δεν κλαίει παρατεταμένα κι αδικαιολόγητα και γενικότερα δεν κάνει τους γείτονες να παραπονιούνται για την παρουσία του.
Ελπίζω να βοήθησα.