Φύλο-Γέννα-χαρακτήρας-γονίδια..πόσο σχετικά είναι;

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Με αφορμη καποιες συζητησεις που ειχα προσφατως θα ηθελα τις γνωσεις σας πανω στο θεμα.Ο Φοιβος γεννηθηκε απο ΕΠ γονεις. Και ο πατερας του αλλά και η μανα του ζουν σε στανες και φυλανε κοπαδια,με εξαιρετικους χαρακτηρες μαλιστα φυλαξης και αποτροπης λυκων απο οσα μου ελεγε ο βοσκος.
Η γεννα αυτη λοιπον ειχε 5 κουταβια και ο μοναδικος αρσενικος ηταν ο Φοιβος-σχεδον κατα τυχη ειχα ζητησει ΜΟΝΟ λευκο αρσενικο πριν γεννηθουν,αλλιως θα περιμενα αλλη γεννα....Τα υπολοιπα κουταβια ολα θυληκα.

Παιζει ρολο αυτο στον χαρακτηρα του σκυλου;Το γεγνονος οτι ηταν το μοναδικο αρσενικο στην "παρεα";Στο κατα ποσο θα βγει πιο δυναμικος ή οχι,στο αν πηρε ας πουμε ολο το "νταηλικι" της γεννας αφου τα αδερφια του ηταν θυληκα;Εχει να κανει αυτο με καποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικα ή στοιχεια χαρακτηρα ενος σκυλου;
Προσωπικα,προλεγω οτι δεν εχω γνωση σχετικη,αλλά κατα την ταπεινη μου αποψη δεν θα ελεγα οτι παιζει καποιο ρολο.Καποιοι στην παρεα μου ελεγαν το αντιθετο.Επισης και βοσκος που το συζητουσα μού ελεγε οτι εχουν καποια κριτηρια κατα τη γεννα...
Δωστε μια αποψη οι εμεπιροτεροι και σχετικοτεροι.Δεν ειναι οτι θελω να "βγει" κατι απλα θελω να μαθαινω εφοσον υπαρχουν και πολλα που πιθανον δεν γνωριζω!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
οοοοολα αυτα που εχεις αναφερει ,εκτος του οτι εχει τσουτσουνι,εχουν σχεση.μπορει ενα θηλυκο στην ιδια γεννα να ειναι πιο τσαμπουκας απο το αρσενικο.κατα τα αλλα,οπως ξερεις κ εσυ,ο,τι δουν τα σκυλια,αυτο κανουν.αυτος ειναι κ ο τροπος που μαθαινουν.κ ενα κοκερ να ριξεις μαζι με ε.π (που λεει ο λογος),θα μαθει να κανει ο,τι κ αυτα,ασχετα αν το κανει αποτυχημενα.αλλα αυτο θα προσπαθει να κανει μεχρι να το φαει κανα κουταβι λυκου!εχει παντως πολυ μεγαλη σημασια το που μεγαλωνει το σκυλι κ φυσικα το πως.πιστευω πως ολοι μπορουμε να το καταλαβουμε αυτο.αλλο να το εχεις στο βουνο κ αλλο στον καναπε να βλεπει super idol.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Θα συμφωνησω με τον Λαυρεντη. Σε εκεινες τις μικρες ηλικιες δεν παιζει ρολο το φυλο αναμεσα στα αδερφακια. Προσφατα ειδα κουταβια Staffy και ενα θηλυκο τα εκανε με τα κρεμυδακια τα 2 αρσενικα που υπηρχαν, και το φαι τους ετρωγε και ξυλο κανονικο τους εριχνε!
Το πως θα βγει ο σκυλος, ειναι πρωτα θεμα DNA, και μετα τροπου ζωης...

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Κώστα ξέρεις τι τσαούσικα θηλυκά κουτάβια υπάρχουν?Χαχα
Σαφεστατα και το γνωριζω.Αλλωστε πριν ακομη ανοιξω το θεμα ειχα και εχω την αποψη οτι δεν τιθεται θεμα φυλου και μοναδικοτητας σε μια γεννα.Αλλου ειναι τα στοιχεια που δειχνουν με καθε επιφυλαξη βεβαια το κουταβι που θελεις...Αλλά ποτέ η συζητηση δεν εβλαψε,ενδεχομενα να μην ξερουμε ολες τις περιπτωσεις υπαρχουν παντοτε.