Φύλακας από το πουθενά

twipsy

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
329
1
Αργος
Τι νόημα έχει να κρατάς τον σκύλο σε crate στην αυλή?
για την ακριβια του έχω φτιάξει του σκύλου κάτι σαν και τον έχω μέσα λίγες ώρες την ημέρα περίπου 1-2 ώρες το μεσημέρι και όλο το βράδι ....Κατά την άποψη μου είναι καλύτερα να ξέρεις που βρίσκετε ο σκύλος σου όταν εση κοιμασε η βλέπεις τηλεόραση ( από την στιγμή που δεν μπορώ να τον έχω μέσα διότι είναι περίοδος που μαδάει αν και τον χτενίζω και έχουμε στρώσει το σπίτι και όσο νάνε μπορώ και τον περνώ μέσα στην μέρα 2-3 ώρες αλλά δεν μπορώ να τον έχω όλη μέρα και ιδιετερα την νύχτα) και τον έχω και σε κλουβί και για λόγους ασφαλίας π.χ. φόλες η από χαζούς οι οποίοι κλέβουν (έχουμε αρκετές κλοπές σκύλων στην περιοχή) και φυσικά για λόγους εκπεδευσης αν και είναι ελάχιστες ώρες στο κλουβί

Το πιθανοτερο ειναι ο πακιστανο.......ξενος ,τελος παντων , να φοβηθηκε και ο σκυλος αντεδρασε ετσι αφου "μυρισε την αδρεναλινη" και αντεδρασε αψογα κατα την αποψη μου
μερικα σκυλια το εχουν εμφυτο ....,
(δουλεψετο πιστευω οτι αξιζει τον κοπο )
όταν λες δούλεψε το πως ???

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
λογικό δεν είναι όταν κάποιος ξένος πάει να παραβιάσει το χώρο σου/του ο σκύλος ν'αντιδράσει;

τα δικά μου πάντα όταν κάποιος άγνωστος ανεβαίνει στη βεράντα χαλάνε τον κόσμο... βέβαια μέχρι στιγμής δεν έχουν αρπάξει κανένα (αν και μεταξύ μας πολύ θα ήθελα να το δω....)
να, για παράδειγμα πριν από μισή ώρα ανέβηκε η σπιτονοικοκυρά να μου αφήσει το λογαριασμό του οτε (ιδιαίτερα φουσκωμένος!!!) και αυτά λυσσάξανε. και ο άρης απ'έξω και η ρούνη από μέσα.... πολύ πριν σκάσει μύτη στην πόρτα. αφού αυτή άκουσε τα γαβγίσματα και της κόπηκε η φόρα...
μετά που είδα το λογαριασμό λύσσαξα κι εγώ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.....

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Η Φαιη ενα ωραιο καλοκαιρινο βραδακι ειχε επιτεθει κανονικα σε καποιο φιλο που πηγε να μπει απο το παραθυρο στο σπιτι ενω κοιμομασταν... ευτυχως τη γλιτωσε μονο με σκισμενο παντελονι:)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εμένα πάλι δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση αυτή η αντίδραση. Τα husky αλλά και τα malamute στο φυσικό τους περιβάλλον είναι πολύ σκληρά και άγρια σκυλιά που κοιμούνται στο χιόνι σε θερμοκρασίες 30 και 40 υπό το μηδέν και περά από καλοί εργάτες είναι και τρομεροί φύλακες. Η προσπάθεια που έχουμε κάνει να εκφυλίσουμε κάποιες ράτσες κρατώντας χαρακτηριστικά της εμφάνισης και του χαρακτήρα που μας αρέσουν και έχουμε εξαλείψει κάποια αλλά που μας ενοχλούν, είναι σημαντική όμως δεν έχει καταφέρει να εξαφανίσει μέσα σε λίγες δεκαετίες κάποια αρχέγονα ένστικτα που έχουν ηλικία κάποιες χιλιάδες χρόνια.

twipsy

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
329
1
Αργος
Εμένα πάλι δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση αυτή η αντίδραση. Τα husky αλλά και τα malamute στο φυσικό τους περιβάλλον είναι πολύ σκληρά και άγρια σκυλιά που κοιμούνται στο χιόνι σε θερμοκρασίες 30 και 40 υπό το μηδέν και περά από καλοί εργάτες είναι και τρομεροί φύλακες. Η προσπάθεια που έχουμε κάνει να εκφυλίσουμε κάποιες ράτσες κρατώντας χαρακτηριστικά της εμφάνισης και του χαρακτήρα που μας αρέσουν και έχουμε εξαλείψει κάποια αλλά που μας ενοχλούν, είναι σημαντική όμως δεν έχει καταφέρει να εξαφανίσει μέσα σε λίγες δεκαετίες κάποια αρχέγονα ένστικτα που έχουν ηλικία κάποιες χιλιάδες χρόνια.
τρομερό ποστ δεν το ήξερα αυτό δηλαδή το ότι ήταν και φυλακές στο παρελθόν ....!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Φύλακες υπό προϋποθέσεις. Φυλούσαν το χώρο τους από παρείσακτους και άγρια ζώα. Όπως ξέρεις τα σκυλιά αυτά τραβούσαν έλκηθρα σε τεράστιες αποστάσεις. Όταν σταματούσαν στη μέση του πουθενά στην παγωμένη έρημο για κάποια διανυκτέρευση έπρεπε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν τόσο στις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες όσο και σε διάφορους εξωτερικούς παράγοντες όπως ληστές, άγρια ζώα κτλ.

twipsy

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
329
1
Αργος
ενδιαφέρον αυτά που λες. Φυσικά και ήξερα ότι τραβούσαν έλκηθρα ,κρίμα που με την πάροδο του χρόνου έχει μιωθει πολύ αυτή η ιδιότητα ..

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
τα σκυλια αυτα ανηκουν στην οικογενια των spitz και θεωρουνται πρωτογονες και δυσκολες φυλες με εντσικτα πολυ κοντα σε αυτα του λυκου. Στην οικογενεια αυτη ανηκουν και μικρες φυλες βεβαια οπως ειναι τα pomeranian τα οποια λογω διαστασεων ελεγχονται ευκολα, αλλα οταν μιλαμε για husky, malamute, akita κτλ αναφερομαστε σε αλλη ταξη μεγεθους.http://en.wikipedia.org/wiki/Pomeranian_%28dog%29

twipsy

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
329
1
Αργος
τα σκυλια αυτα ανηκουν στην οικογενια των spitz και θεωρουνται πρωτογονες και δυσκολες φυλες με εντσικτα πολυ κοντα σε αυτα του λυκου. Στην οικογενεια αυτη ανηκουν και μικρες φυλες βεβαια οπως ειναι τα pomeranian τα οποια λογω διαστασεων ελεγχονται ευκολα, αλλα οταν μιλαμε για husky, malamute, akita κτλ αναφερομαστε σε αλλη ταξη μεγεθους.http://en.wikipedia.org/wiki/Pomeranian_%28dog%29
ναι ναι είμαι ενημερωμένος για αυτά και τα ξέρω... μόνο το ότι ήταν φύλακας και αυτό χάθηκε με τα χρόνια δεν ήξερα ....ευχαριστώ παντός για τον χρόνο σου !!!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Όντως, η Βερόνικα ειδοποιεί και την είδα χτες που ήρθε επισκέπτης στο σπίτι (ουτε εγω τον ειχα ξαναδει) δε σταμάτησε να γαυγίζει ενω πηγαινοερχόταν κοντά μου. Τωρα να τον άρπαζε δε νομίζω, αλλά μού φτάνει και αυτό που κάνει ήδη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97