Φόλες και ηθικοί αυτουργοί

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η επιλογή της βιολογικής εξόντωσης της ενόχλησής τους είναι μια πράξη που ορισμένες φορές έχει ως αφορμή τα περιττώματα, την φασαρία...
Η αιτία ποτέ δεν είναι αυτή...
Υπάρχουν άλλες υποβόσκουσες καταστάσεις που "οπλίζουν" τα χέρια τους...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
...Μιλαμε για αυτον που εχει φτασει στο αμην και πολυ απλα δεν εχει μαθει να ξεχωριζει το σωστο απο το λαθος και προβαινει σε αυτη την πραξη γιατι ετσι του μαθανε οτι κανουνε σε τετοιες περιπτωσεις.
Εχει φτάσει στο αμήν;
Πολύ απλά...;
Ετσι του μάθανε;

Επαναλαμβάνω εκτός από τα bold, για να υπερτονίσω το άτοπο της σκέψης σου. Οποιος φτάνει δηλαδή στο αμήν με κάτι, δικαιολογείται να διαπράττει βασανιστήρια και φόνο; Ποιός του το'χει μάθει αυτό;

Ακριβως οπως του μαθανε να πιανει την κοτα και να την αποκεφαλιζει με τον μπαλτα ενω ειναι ζωντανη.
Εκτός που είναι κάπως άσχετο, τουλάχιστον έτσι δεν την βασανίζει. Αλλωστε, πως αλλιώς, θα φτάσει στο πιάτο μας; Με ολική νάρκωση πριν τον μπαλτά;

Υ.Γ. Οι απαντησεις μερικων μου θυμιζουν την διαφημιση με τον Γαλιλαιο: "ΕΙΠΕ ΓΥΡΙΖΕΙ;" "ΕΝΟΧΟΣ!!!" :D
Ποιανών οι απαντήσεις, στο θυμίζουν αυτό;

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Υ.Γ. Οι απαντησεις μερικων μου θυμιζουν την διαφημιση με τον Γαλιλαιο: "ΕΙΠΕ ΓΥΡΙΖΕΙ;" "ΕΝΟΧΟΣ!!!" :D
Γίνε σε παρακαλώ πιο συγκεκριμένος...

Το πρόστιμο για το μη έγκαιρο μάζεμα των ακαθαρσιών του σκύλου είναι 100 ευρώ... το ξαναγράφω μπας και δεν το καταλάβει κάποιος... 100 ευρώ.. τόσο αξιολόγησε ο νομοθέτης και η πολιτεία την παράβαση και επιβάλλει αυτή την ποινή.

Ο κάθε ανώμαλος επιβάλλει την θανατική ποινή και μάλιστα ανεξέλεγκτα, και όποιον πάρει ο χάρος

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Εχει φτάσει στο αμήν;
Πολύ απλά...;
Ετσι του μάθανε;

Επαναλαμβάνω εκτός από τα bold, για να υπερτονίσω το άτοπο της σκέψης σου. Οποιος φτάνει δηλαδή στο αμήν με κάτι, δικαιολογείται να διαπράττει βασανιστήρια και φόνο; Ποιός του το'χει μάθει αυτό;
Του το εχει μαθει η οικογενεια του,οι γειτονες του,οι συνχωριανοι του και γενικοτερα το περιβαλλον μεσα στο οποιο εζησε και μεγαλωσε.Να πω αλλη μια φορα πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τους δικαιολογει και σε καμια περιπτωση δεν εχουν το δικαιωμα να το κανουν.

Οσο για το υστερογραφο,αστειακι ηταν και εννοουσα πιο πολυ το υφος της συζητησης και των απαντησεων στην αλλη αποψη γενικοτερα και οχι καποιων συγκεκριμενα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
αναρωτιέμαι αν οι φολορίχτες καθάρισαν ποτέ τα λερωμένα απο ακαθαρσίες ή και άλλα σκουπίδια και μπάζα κοινόχρηστα σημεία......:rolleyes:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Το μόνο που θέλω να συμπληρώσω καθώς με έχουν καλύψει αρκετοί προλαλήσαντες είναι πώς:
1) Ναι, δεν διαφωνεί πιστεύω κανείς ότι είναι μεγάλη μλκία εφόσον γνωρίζεις πως υπάρχουν πολλοί τέτοιοι "άνθρωποι" που ψάχνουν αφορμές για να εκδηλώσουν με φόνο πως ο κόσμος όλος είναι το τσιφλίκι τους και ως αυτού θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα της βιολογικής εξόντωσης του μέσου το οποίο τους ενοχλεί αντί για την επίλυση του προβλήματός τους, επίλυση που πλέον ο νόμος τους δίνει τη δυνατότητα να επιτύχουν στοχεύοντας στην πηγή του προβλήματος (ιδιοκτήτη) και όχι το μέσο (ζώο) να χαρίζεις όντως αυτές τις αφορμές - πέραν του ότι ανάλογα κι εσύ με ηπιότερο τρόπο θεωρείς την περιοχή σου τσιφλίκι σου αγνοώντας την καθαριότητα και τη γενικότερη κατάσταση του περιβάλλοντός σου και της κοινωνίας στην οποία διαμένεις. Και για αυτό το λόγο ξαναλέω ότι αυτό το θρεντ είναι εξαιρετικά χρήσιμο.

2) Όχι, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καμία αφορμή για την εκδήλωση τέτοιων πράξεων και η αιτία όπως προειπώθηκε ΔΕΝ είναι αυτά τα περιστατικά. Η δικαιολόγηση και η αποδοχή των ακραίων πράξεων δε σε οποιοδήποτε επίπεδο καταδεικνύει το φαύλο κύκλο της νοσηρότητας της κοινωνίας μας που δεν επιτρέπει τους μη νοσηρούς ανθρώπους να ξεκολλήσουν από τα φτηνά ελαφρυντικά που επιβάλλουν οι κοινωνικές επιταγές του σήμερα. Δεδομένων δε ανάλογων πράξεων σε επίπεδο σχέσης ανθρώπου με άνθρωπο που πλέον έχουν μελετηθεί και έχουν αναχθεί σε ένα καλό επίπεδο ερμηνείας και αντιμετώπισης, ενώ στο παρελθόν ακολουθούσαν την ίδια λογική φτηνής δικαιολογίας, είμαι πολύ σίγουρη ότι σε επίπεδο ψυχολογίας, η συμπεριφορά των δύο παραβατικών συμπεριφορών κοινωνικά είναι πολύ κοντινή (= δεν υπάρχει διάθεση να υπολογίσουν την επίπτωση των πράξεών τους στο κοινωνικό τους περίγυρο), προσωπικά δε ο καταφεύγων στο άκρο (φόνο) έχει σοβαρότατο ψυχολογικό πρόβλημα και ο λόγος που εναρμονίζεται (αν πραγματικά εναρμονίζεται) με το σύνολο στις υπόλοιπες κοινωνικές του συναναστροφές είναι επειδή οι υπάρχοντες κοινωνικοί και νομικοί κανόνες του το επιβάλλουν και τίποτα παραπάνω.

Και κάτι άσχετο, απλά επειδή - αν και όχι άμοιρη τέτοιων λαθών - μάλλον είμαι αυτό που λένε στο Αμέρικα grammar nazi, θα ήθελα να σημειώσω ένα ορθογραφικό λάθος συχνά επαναλαμβανόμενο στο φόρουμ από πολλούς που με ενοχλεί στο μάτι: όταν γίνεται η έκθλιψη/σύνθλιψη/δεν-ξέρω-πώς-το-λένε το φαινόμενο στα ελληνικά, τεσπά αυτό που στα γαλλικά λέγεται liaison, ανάμεσα σε μία πρόθεση που τελειώνει σε ν και μια άλλη λέξη για να δημιουργηθεί μια νέα, τότε όταν η δεύτερη λέξη ξεκινάει από κ,γ,χ το ν γίνεται γ. Όταν ξεκινάει από π,β,φ τότε το ν γίνεται μ. Το ν παραμένει ως έχει μόνο όταν η 2η λέξη αρχίζει από τ,δ,θ. Παράδειγμα: συν + χωριανοί = συγχωριανοί, συν + κάτοικος = συγκάτοικος, εν + γενής = εγγενής, συν + πατριώτης = συμπατριώτης, συν + βίωση = συμβίωση, συν + φέρω = συμφέρω, για τ,δ,θ δε βάζω παραδείγματα. Στο ζ, ξ εξαφανίζεται το ν εντελώς (σύζευξη, για ξ δε βρίσκω).

Last edited:

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Και κάτι άσχετο, απλά επειδή - αν και όχι άμοιρη τέτοιων λαθών - μάλλον είμαι αυτό που λένε στο Αμέρικα grammar nazi, θα ήθελα να σημειώσω ένα ορθογραφικό λάθος συχνά επαναλαμβανόμενο στο φόρουμ από πολλούς που με ενοχλεί στο μάτι: όταν γίνεται η έκθλιψη/σύνθλιψη/δεν-ξέρω-πώς-το-λένε το φαινόμενο στα ελληνικά, τεσπά αυτό που στα γαλλικά λέγεται liaison, ανάμεσα σε μία πρόθεση που τελειώνει σε ν και μια άλλη λέξη για να δημιουργηθεί μια νέα, τότε όταν η δεύτερη λέξη ξεκινάει από κ,γ,χ το ν γίνεται γ. Όταν ξεκινάει από π,β,φ τότε το ν γίνεται μ. Το ν παραμένει ως έχει μόνο όταν η 2η λέξη αρχίζει από τ,δ,θ. Παράδειγμα: συν + χωριανοί = συγχωριανοί, συν + κάτοικος = συγκάτοικος, εν + γενής = εγγενής, συν + πατριώτης = συμπατριώτης, συν + βίωση = συμβίωση, συν + φέρω = συμφέρω, για τ,δ,θ δε βάζω παραδείγματα. Στο ζ, ξ εξαφανίζεται το ν εντελώς (σύζευξη, για ξ δε βρίσκω).
Ευχαριστω για το μαθημα γραμματικης!:D Δυστυχως δεν προσεχαμε ολοι στο σχολειο.

Για το υπολοιπο κειμενο δεν εχω να σημειωσω κατι.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Ευχαριστω για το μαθημα γραμματικης!:D Δυστυχως δεν προσεχαμε ολοι στο σχολειο.
Σόρρυ αν φάνηκε έτσι, δεν το λέω ειδικά για σένα, αν το κανες μόνο εσύ βασικά δεν θα λεγα τίποτα αλλά είναι τρομερά συνηθισμένο από ότι παρατήρησα. Ε δεν κάνει κ κακό να μαθαίνουμε κάτι καινούριο, κάνει? :D

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.128
4.809
Καποια σχολια με οδηγησαν στον παρακατω συνειρμο.
Ολες οι γυναικες κυκλοφορουν με καυτα σορτσακια, φλερταρουν, η τηλεοραση δειχνει καθε βραδυ τσοντες, εχω μια γειτονισσα που βγαινει στο μπαλκονι καθε μερα ημιγυμνη και εχω να κανω και σεξ κανα χρονο... ε μετα φταιει ο βιαστης?

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Καποια σχολια με οδηγησαν στον παρακατω συνειρμο.
Ολες οι γυναικες κυκλοφορουν με καυτα σορτσακια, φλερταρουν, η τηλεοραση δειχνει καθε βραδυ τσοντες, εχω μια γειτονισσα που βγαινει στο μπαλκονι καθε μερα ημιγυμνη και εχω να κανω και σεξ κανα χρονο... ε μετα φταιει ο βιαστης?
Μερικά μυαλά κάνουμε τους ίδιους συνειρμούς ;) (Δες σχόλιο #5)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.128
4.809
Μερικά μυαλά κάνουμε τους ίδιους συνειρμούς ;) (Δες σχόλιο #5)
χαχα ειδες τι παθαινει κανεις οταν διαβαζει ενα θεμα απο το τελος? :D

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Σόρρυ αν φάνηκε έτσι, δεν το λέω ειδικά για σένα, αν το κανες μόνο εσύ βασικά δεν θα λεγα τίποτα αλλά είναι τρομερά συνηθισμένο από ότι παρατήρησα. Ε δεν κάνει κ κακό να μαθαίνουμε κάτι καινούριο, κάνει? :D
Δεν με πειραξε και το καταλαβα γιαυτο αλλωστε εβαλα και την φατσουλα.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Επειδή το περιστατικό έγινε στην περιοχή που μένω, ναι μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ρίξανε φόλες. Υπάρχουν αρκετές όψεις του θέματος. Καταρχάς το Πάρκο του Παπάγου, το οποίο πριν 10 χρόνια ήταν παρθένο, τελευταία τυγχάνει συστηματικής εκμετάλλευσης. Χτίστηκε το verde , θεατράκι, παιδικές χαρές και γενικά χάθηκε ο "άγριος" γοητευτικός χαρακτήρας του. Τελευταία δε, ελέω οικονομικής κρίσης, τακτικότατα γίνονται παιδικά parties γενεθλίων, βαπτίσεων κ.λπ., με αποτέλεσμα πλήθος κόσμου (υστερικού και άνευ εξοικείωσης με τα σκυλιά και τη φύση, να συρρέουν στο πάρκο). Ειδικά τα σ/κ τακτικότατα θα δείς αυτοκίνητα ή βαν (υποστήριξης των εταιριών catering, η περαστικών μαμάδων οι οποίες βαριούνται να περπατήσουν μέχρι την παιδική χαρά και βολτάρουν μέσα στο πάρκο με το αυτοκίνητό τους. Αυτό είναι σίγουρα υποβάθμιση για όλους εμάς οι οποίοι κυκλοφορούμε και περνάμε ώρες σε αυτό το πάρκο, κάθε μέρα βγάζοντας τον σκύλο μας. Από την άλλη, το πάρκο είναι βομβαρδισμένο με σκατά. Συγγνώμη κιόλας, αλλά είναι διάσπαρτο με τεραστίων διαστάσεων κοπράνων σε όλα τα πιθανά σημεία, και εξαιτίας της ζέστης η μυρωδιά είναι ανυπόφορη σε διάφορα σημεία. Στο πάρκο του παπάγου σε καθημερινή βάση βολτάρουν τουλάχιστον 100 με 200 σκυλιά. Όσοι τα μαζεύουμε τα κόπρανα των σκύλων είμαστε λίγοι αλλά δεν κάνουμε τη διαφορά. Αν δεν φροντίσουμε και εμείς να μην ενοχλούμε με τα ζώα μας, θα δεχόμαστε τέτοιες επιθέσεις. Η θα αλλάξουμε νοοτροπία ή θα πεθαίνουν τα σκυλιά. Και δεν αναφέρομαι προφανώς σε όσους είναι ψυχοπαθείς. Με αυτούς δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Με τους δυσαρεστημένους όμως μπορούμε...

Christ0

Member
11 Ιουνίου 2013
8
0
τώρα με τις φόλες τι θα γίνει; θα περιμένουμε να ξεθυμάνουν, θα μαζευτούμε να καθαρίσουμε ή κάτι άλλο; δεν έχω παρόμοια εμπειρία γι αυτό και ρωτάω

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι. Προφανώς οι φόλες φαγώθηκαν από τα σκυλιά τα οποία είχαν την ατυχία να βγούνε πιο νωρίς το σάββατο το πρωί. Στις 12.00 που έβγαλα εγώ τον δικό μου στο ίδιο ακριβώς μέρος, δεν έπαθε τίποτα. Οι σκύλοι που βγήκαν στις 830 9 φάγανε και κάποιοι εξαυτών μεταξύ των οποίων και ο γλυκύτατος scotty πέθανε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Οι φόλες καθαρίστηκαν επειδή φαγώθηκαν. Αν υπάρχουν άλλες δεν μου φαίνεται εφικτό να ψάξουμε όλο το πάρκο για κεφτεδες ή λουκάνικο ή ότι άλλο πετάξανε. Αυτό το οποίο θα κάνω εγώ είναι να αποφεύγω το πάρκο. Για κάποιο διάστημα. Πριν 2 χρόνια είχε ξαναγίνει αυτό. Και θα ξαναγίνει εάν τα σκατά των σκύλων μας πνίξουν, υπάρχουν λυτά επιθετικά σκυλιά κ.λπ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Πήγα σήμερα και με έκπληξη είδα στο σκυλόπαρκο ιδιοκτήτες με τους σκύλους τους ενώ απέξω ήταν η ταμπέλα που προειδοποιούσε προσοχή φόλες..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Και θα ξαναγίνει εάν τα σκατά των σκύλων μας πνίξουν, υπάρχουν λυτά επιθετικά σκυλιά κ.λπ.
Εγώ λυπάμαι, αλλά θα επιμείνω, ότι κανένας από αυτούς τους λόγους δεν είναι ικανός, να δικαιολογήσει τον μαρτυρικό θάνατο, αυτών που δεν φταίνε. Και οι δολοφόνοι αυτοί, είναι θρασύδειλοι και ψυχικά ασθενείς και θα έπρεπε να βρίσκονται υπό έλεγχο/παρακολούθηση/θεραπεία. Κάτι, τέλος πάντων.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Μπορεί να νομίζουν ότι είναι φάρσα, για να μην φέρνουν τα σκυλιά τους. Αλλά σε κάθε περίπτωση, οι φόλες που έπεσαν το σάββατο, φαγώθηκαν. Οπότε εκεί υποθέτω είναι ασφαλές μέρος. Αν δεν ξανα ρίξουν. Εγώ βέβαια δεν το ρισκάρω. Θα κάνω καιρό να ξαναπάω.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Ξέρεις όμως γιατί νευριάζω? Γιατί αυτός ή αυτοί που θέλανε να μας διώξουν από το πάρκο, το καταφέρανε. Το σάββατο μαζευόμασταν 20 σκυλιά τουλάχιστον το απόγευμα. Λυτά δεμένα, μικρά μεγάλα, χαρούμενα παίζανε. Το σάββατο το απόγευμα, η εικόνα στο πάρκο ήταν εικόνα ερήμωσης από σκυλιά...Οι λίγοι ιδιοκτήτες ήταν τρομοκρατημένοι και τα σκυλιά, δεμένα δίπλα τους, κολλητά στο πόδι τους. Κοιτάζαμε όλοι που μυρίζουν, τι μυρίζουν, γιατί μυρίζουν, και να είναι στα 30 εκατοστά από τον ιδιοκτήτη τους....Αν κάτι κατάφερε αυτός-οι είναι να μας διώξουν από το πάρκο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn