Φόβος...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Γνωρίζω ότι αυτό είναι προσωπικό θέμα, αλλά θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, γιατί νιώθω ότι παρ'όλο που δεν είμαστε "φίλοι" έχουμε κάτι κοινό που μας δένει και συχνά η αποστασιοποιημένη επικοινωνία μας γίνεται ουσιαστική και αποκτά αξία.

Φοβάμαι ότι αγαπώ το σκυλί μου πάρα πολύ.
Αγαπώ λίγους ανθρώπους ΟΣΟ αυτό.
Φοβάμαι μη μου πάθει τίποτα, πώς θα ζω μετά.
Φοβάμαι πως δε θα υπάρξει άλλο σκυλί που θα μου προκαλέσει αυτά τα συναισθήματα.
Φοβάμαι ότι υπερβάλω.

Οι άνθρωποι γύρω μου δεν έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν πώς νιώθω.
Είναι μεγάλος... του χρόνου θα είναι μεγαλύτερος. Ήδη το βλέπω.
Αρρωσταίνει πιο συχνά και έχει επηρεαστεί ήδη η ακοή του. Η ηλικία του είναι ένας αριθμός διψήφιος.

Διαβάζω για κουτάβια, για σκυλιά 2-3ων ετών και σκέφτομαι: Ναι, τα αγαπούν, νομίζουν ότι η ζωή μαζί τους είναι ρόδινη.
Όμως θα έρθει μια μέρα που θα συνειδητοποιήσουν ότι τα χρόνια που έζησαν κοντά τους είναι περισσότερα απ' αυτά που αναμένεται να ζήσουν στο μέλλον. Και πιο ξέγνοιαστα...

Νομίζουν ότι έχουν καιρό μπροστά τους. Όμως ο χρόνος περνάει πολύ, πάρα πολύ γρήγορα, και το γλυκό κουταβάκι εμφανίζει τα πρώτα σημάδια της τρίτης ηλικίας.

Τότε καταλαβαίνεις, φίλε μου, σύντροφε κυνόφιλε, πόσο αγαπάς το σύντροφό σου... αν όντως είναι σύντροφος και όχι ένα εργαλείο σου χρηστικό για οποιοδήποτε λόγο.

Φεύγεις απ' το σπίτι και νιώθεις ότι χάνεις πολύτιμο χρόνο μαζί του.
Κοιτάζεις τα πραγματάκια του και σκέφτεσαι ότι κάποια στιγμή αυτά θα είναι εκεί κι εκείνο όχι...

Είμαι από μικρή κυκλοθυμική και αγαπώ πολύ λίγους ανθρώπους. Μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αλλά τους αγαπώ με όλη τη σημασία της λέξης. Και στις πρώτες θέσεις είναι το κανισάκι μου.

Ανώμαλο? Για πολλούς ναι.

Έκλαιγα χθες και τον κρατούσα, γιατί έχει αρρωστήσει πάλι. Δεν είναι τίποτα με λίγη δίαιτα θα συνέλθει.

Συμβουλή: Συμφιλιώσου με την ιδέα, όλοι το περνάμε, μπορεί να ζήσει υπέροχα άλλα δέκα χρόνια, υπερβάλεις, δεν έγινε τίποτα για να στενοχωρηθείς τώρα, ο δικός μου είναι 15, πώς κάνεις έτσι μπλα μπλα μπλα. Όλες αυτές οι συμβουλές είναι ολόσωστες.

Πώς απευθύνεσαι όμως σε έναν άνθρωπο σαν και μένα χαζοχαρούμενο πάντα με ένα μόνιμο σφίξιμο στο στήθος?

Μη δώσετε αστέρια και πολλή σημασία. I'm a drama queen άνευ λόγου μάλιστα. Παλαβιάρα. Πιο πολύ να τα γράψω ήθελα και συνειδητοποιώ πόσο μελοδραματικά ακούγονται (διαβάζονται). Δε θα επαναληφθεί (σύντομα). Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όσοι συμμετέχουμε εδώ, σε καταλαβαίνουμε απόλυτα (ομοιοπαθούντες γαρ!) Μην ανησυχείς! Οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί στη θέση σου ή θα βρεθούμε κάποια στιγμή.

Ο χρόνος είναι αδυσώπητος και αφήνει σε ότι αγγίζει τα ανεξίτηλα σημάδια του. Φρόντισε να χαλαρώσεις και να χαρείς ξέγνοιαστα όσα χρόνια θα ζήσεις ακόμα με το σκύλο σου χωρίς άγχη και στεναχώριες. Ο μόνος τρόπος να νικήσουμε τον φόβο του θανάτου, είναι να αποδεχτούμε το θάνατο ως μια φυσιολογική κατάληξη.

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Ειναι πολυ δυσκολος ο Θανατος του αγαπημενα μας ζωου...
Δεν ηθελα να γραψω τιποτα εδω..γιατι με στεναχωρει ..και επειδη την 1/5 εχασα την αγαπημενη μου σκυλα δεν μπορω να κρατησω τα δακρυα μου.. :cry:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Chloe σε καταλαβαινω απολυτα!!
Καθε χρονο που εχει γενεθλεια η Εσμεραλντα μου στενοχοριεμαι παρα πολυ- νιωθω οτι δεν προλαβαινω να την χορτασω. Οτι ο χρονος τρεχει απιστευτα γρυγορα. Στης 9.Ιουνιου κλεινει τα 9 το χρυσο μου και οταν σκεφτομαι οτι τα γαλλικα φτανουν στα 12-14 περιπου.......

Ξερω οτι μια μερα θα φυγει απο την ζωη μας- αλλα τουλαχιστον θα εχω την συνειδηση μου καθαρη, οτι ειχε οραια ζωη μαζι μας, περασε καλα και ενιωθε παρα πολυ αγαπη και στοργη.
Ος τοτε προσπαθω να ζησουμε την καθε μερα, σαν να ειναι η τελευταια μας!
Αλλα ευχομαι αυτη η μαυρη μερα που θα μας αφησει το κοριτσακι μας να ειναι πολυ μακρια ακομα!

antonis_xl

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2008
92
0
Σιγουρα η Φοίβη μου ειναι μικρή ακομα για να σκεύτομαι την τρίτη ηλικία της αλλα συχνα σκεύτομαι οτι μπορεί να συμβεί οτιδίποτε και να φείγει απο κοντα μας βέβαια το ίδιο συναίσθημα με διακατέχει και για όλους οσους υπέρχουν στην ζωή μου ανθρώπους και ζώα. Είναι λογικό αφου εχουμε δεθει με πρόσωπα και καταστάσεις. Λοιπων People Die ειναι η φυσική ροή των πραγμάτων δεν θελω να σε στεναχωρω αλλα πρέπει σιγα σιγα να το δεχτείς!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Oταν πήρα το μαλτεζάκι μου ήμουν γύρω στα 10..με το που το πρωτόπειρα στην αγκαλιά μου το λάτρεψα με την μια..!!
Από τότε κάθε μέρα φοβόμουν μην μου πάθει κάτι..!!
Πολλές φορες σκεφτόμουν ότι δεν πρέπει να το αγαπώ τόσο πολύ γιατί δεν κάνει..,αλλα η αγάπη δεν έχει όρια και δεν σε ρωτάει..,δεν έχει μετρο..!!
Είμαι και εγώ υπερβολική και λίγοι με καταλαβαίνουν..
Όταν πέρασε το αγόρι μου στην Πάτρα ,μια κοπέλα σπούδαζε και αυτή εκεί και είχε σκυλί μου φαινόταν αδιανόητο πως άφησε το σκυλί της και χάνει τόσα χρονια από τα χρονια του!!!
Μετά σκέφτηκα να πάω Aγγλία αλλα έναν από τους λόγους που με κρατάγανε συναισθηματικά ήταν να μην χάσω χρονια από το μαλτεζάκι μου και από την γιαγιά μου!!
Οποτε βλέπεις ότι ίσος υπάρχουν και χειρότερες καταστάσεις..
Οσο όμως περνάνε τα χρονια το καταλαβαίνεις ότι ο καιρός τελειώνει..και αν θέλεις σε "προετοιμάζει"...
Αλλα μην το σκέφτεσαι..
Οσο σκέφτεσαι το αύριο χάνεις το σήμερα..,που αύριο θα δίνεις τα πάντα για να έχεις έστω και μια στιγμή ακόμα αυτό που εσύ τώρα έχεις στην αγκαλιά σου!!
Οποτε παίξε μαζί του και μην το σκέφτεσαι!!
Ζήσε και χτίσε τις αναμνήσεις σας!!
και να θυμάσαι ότι στην ζωή ενός ζωόφιλου έχει ζήσει τέτοια σκηνικά και έχει πάντα τις ίδιες ανησυχίες!!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
μονο στον πρωτο μου σκυλο ενιωθα καπως ετσι,μετα στους επομενους ηταν ολα πολυ πιο απλα και κατανοητα...οταν δε προστεθηκαν και τα παιδια στην ζωη μου,δεν εμεινε χωρος για τετοιου ειδους σκεψεις.

παρολα αυτα,σημερα που σε διαβαζα το πρωι,επιρεαστηκα και εβλεπα στον υπνο μου το μεσημερι ,οτι ο γερμανικος μου ,ενω ηταν καλα το πρωι,το απογευμα τα πισω του ποδια ηταν καχεκτικα,δεν τα πατουσε καθολου,επεφτε στον πωπο του,αλλα δεν πονουσε...
εψαχνα πανικοβλητη να βρω κτηνιατρο και κλασσικα δεν εβρισκα :lol: και οσο εψαχνα,ειδα πως αλλαξε και το χρωμα του και εγινε λευκος με λιγα καφε πουα (αυτο επειδη το πρωι σκεφτομουν και τον πρωτο μου σκυλο,που ηταν ποιντερ :lol: )
εκεινη την ωρα λοιπον,περνουσε ενας κτηνιατρος-μελος του φορουμ,τον ρωταω τι εχει ο ακυλος,πρωτη φορα το εβλεπε κι αυτος,πηγαινε και σε ενα παρτυ και δεν ειχε χρονο(σε παρτυ θα παω αυριο :lol: )...
αφηνιασμενη εγω,κοκκινισμενη,κλαμμενη,καθομαι και σκεφτομαι/
βρε γαλαζια μου :lol: ο σκυλος ειναι πλεον μεγαλος,εφοσον δεν ποναει,χεσε τους κτηνιατρους και απολαυστε την ηρεμια σας,οσο εχετε καιρο...εκει ηρεμησα και πηγα να συγυρισω την ντουλαπα που γινοταν μεσα της καλλιροης ...
(και δεν ειμαι εκτος τοπικ,το ενα τεταρτο ειναι εντος,αντε μπραβο! :lol: )

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν είχα σκοπό να σου ταράξω τον ύπνο ρε γαλάζια :lol: :lol: :lol:

(Σόρρυ παιδιά σας ψυχοπλάκωσα, δεν ξέρω τι με πιάνει ώρες - ώρες με το μελόδραμα. Απλά σήμερα το πρωί σκεφτόμουν πολύ έντονα....)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Chloe said:
Φοβάμαι ότι αγαπώ το σκυλί μου πάρα πολύ.
Αγαπώ λίγους ανθρώπους ΟΣΟ αυτό.
Φοβάμαι μη μου πάθει τίποτα, πώς θα ζω μετά.
Φοβάμαι πως δε θα υπάρξει άλλο σκυλί που θα μου προκαλέσει αυτά τα συναισθήματα.
Φοβάμαι ότι υπερβάλω.
Η αγάπη που αισθάνεσαι, για τον σκύλο σου, για τους ανθρώπους που εσύ επιλέγεις κλπ, είναι δικό σου συναίσθημα, σου ανήκει.
Προστάτευσε το. Δεν το χάνεις όταν ο σκύλος σου φύγει.

Εαν το συναίσθημα αυτό στο δημιουργούσε ο σκύλος αυτός, εαν ήταν δικό του ταλέντο, δικιά του ικανότητα, τότε... θα το πετύχαινε και με όλους τους άλλους!!!

Την αγάπη που έχεις μέσα σου, εσύ την αφήνεις να εκδηλωθεί στον συγκεκριμμένο σκύλο. Εσύ επιλέγεις, εσύ αποφασίζεις. Εσύ βάζεις εμπόδια να αγαπήσεις άλλους σκύλους, άλλους ανθρώπους, για να προστατευτείς, για να μην προδοθείς, για να μην πονέσεις.

Αγάπη χωρίς πόνο δεν υπάρχει. Αγάπη με όρους και με ασφαλιστικές δικλείδες, δεν υπάρχει. Εσύ αισθάνεσαι ασφαλής, και εκδήλωσες στον σκύλο αυτό αυτό που έτσι και αλλιώς είχες μέσα σου. Και έχεις κι άλλο πολύ, αλλά ο σκύλος δεν μπορεί να στο απελευθερώσει.

Εγώ δεν συμφωνώ με το σλόγκαν ότι γνώρισα τους ανθρώπους και γι αυτό αγάπησα τα ζώα. Εγώ πιστεύω πως χάριν στα ζώα, έμαθα να αγαπάω, και τώρα μπορώ να αγαπήσω και τους ανθρώπους... :wink:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Τα ζωάκια μας, επειδή τα εμπιστευόμαστε, μας επιτρέπουν να απελευθερώσουμε αισθήματα που κρύβουμε μέσα μας, αλλά δεν τα εκδηλώνουμε σε άλλες περιπτώσεις, γιατί φοβόμαστε.

natalia

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2008
47
0
Σε καταλαβαίνω.. και εγώ σκέφτομαι πως αν πάθω τίποτα η μικρή μου δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτή. Είναι πάνω από όλα για μένα. Φυσικά οι περισσότεροι με θεωρούν υπερβολική και ότι απλά ένας σκύλος είναι.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
εγω οπως βλεπετε δεν εχω γραψει τπτ σ αυτο το θεμα γτ με ποναει πολυ...
δεν...απλα δεν...