Παιδιά απίστευτο το θέμα αυτό... εχω μία Olympus SP-560UZ και παράλληλα την εντύπωση ότι δεν ξέρω να τη χειρίζομαι ΚΑΘΟΛΟΥ, με αποτέλεσμα η κακομοίρα να μην κάνει όλα αυτά που ίσως μπορούσε.
Για πείτε μου και για αυτή μια κουβεντούλα:
Να ανεβάζετε σε μεγαλύτερο μέγεθος
, να διακρίνουμε εστιάσεις κλπ, exif δεν υπάρχει εδώ....
Εδώ έχουμε μια καλή περίπτωση φωτισμού, καλό φως, από τη σκιά καταλαβαίνουμε ότι είναι πλάγιος και από τη μήκος της σκιάς ότι ο ήλιος είναι στο χαμήλωμα ή στο ανέβασμα.....
Από πλευράς σύνθεσης, ενώ πρέπει να αποφεύγουμε το θέμα μας να είναι στη μέση του κάδρου [ένας από τους αρμονικούς κανόνες], όπως εδώ, η ύπαρξη του μικρού κορμού στα δεξιά σώνει την κατάσταση και το κάδρο αποκτά μια ισορροπία - αρμονία.....
Τώρα, 2 προβλήματα, το πάγωμα μάλλον δεν έγινε παρατρίχα [ή είχαμε μετακίνηση της μηχανής κατά το κλικ - γιατί και οι μαργαρίτες είναι φλου - εκτός αν είχε δυνατό αέρα] και η εστίαση έγινε μάλλον στο επίπεδο του κορμού του δένδρου....
Πράγματι, σε αυτές τις κόμπακτ υπάρχει ένας παράγοντας που μας δυσκολεύει να βγάλουμε καλές φωτογραφίες [με κίνηση] εύκολα, είναι η καθυστέρηση κλείστρου, όταν κάνετε κλικ και η φωτογραφική μηχανή αργεί να έρθει σε θέση έτοιμη για το επόμενο κλικ, τότε η μηχανή σας καθυστερεί, αποτέλεσμα, ενώ έχετε, ας πούμε στη συγκεκριμένη περίπτωση, εστιάσει τον σκύλο στο ύψος του κορμού δένδρου, μέχρι να τελειώσει τη διαδικασία η μηχανή, ο σκύλος έχει φτάσει στο σημείο που βλέπουμε στη φωτογραφία και έχουμε φλου το σκύλο και τέλειο τον κορμό π.χ.
Αυτοί που έχουν γνώση του θέματος, προεστιάζουν λίγο πιο μπροστά [μισό κλικ και ακούνε τον ήχο της εστίασης λίγο πιο μπροστά από το θέμα και κάνουν το πλήρες κλικ την κατάλληλη στιγμή - αυτό όμως θέλει μεγάλη εμπειιρία].