Φυλάει το φαγητό του

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ιδιο ειναι να εχεις το σκυλί τις ώρες που λείπεις σε ένα κήπο, όπου μπορεί να τρέξει, σκάψει, κυνηγήσει μυρμήγκια κλπ κλπ και κλεισμένο σε ένα μπαλκόνι; Βέβαια ξέρω ότι και το crate παίζει πολύ στο forum, οπότε ίσως είναι και θέμα αντίληψης του τι νιώθει ο καθένας ότι χρειάζεται ένα ζώο.
Εκ των υστέρων διευκρίνισε η κοπέλα ότι δε μιλάει για μπαλκόνι διαμερίσματος, το οποίο για εμένα έχει μεγάλη διαφορά. Ο σκύλος μπορεί να θέλει παρέα, αλλά θέλει και εκτόνωση, χώρο να κινηθεί και ερεθίσματα. Και τις ώρες που δεν μπορεί να έχει την παρέα, ας έχει τουλάχιστον τα υπόλοιπα.
Επειδή το τονισμένο το γράφεις και το ξαναγράφεις, είτε γράφεις βάσει εκτυπώσεων (όχι πάντα σωστών) είτε ηθελημένα αγνοείς πια έχει γραφτεί ως ορθή χρήση του κλουβιού-crate

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Εγώ θα σας πω πως το βλέπω από τη μεριά του σκύλου:
Η γνώμη μου είναι ότι δεν περνάει καλά μαζί σας, λυπάμαι αν σας χαλάω τις εντυπώσεις (αλλά αυτό καταλαβαίνω από τα γραφόμενά σας). Είναι αποκλεισμένος σε ένα μπαλκόνι (έστω μεγάλο) το 1/3 της ημέρας -8 ώρες εργασίας σας. Έχει δίπλα του ασυνεπείς κηδεμόνες, που του δίνουν αντιφατικά μηνύματα (το τί _θέλετε_ να του πείτε με το να τελειώσει η βόλτα γρήγορα, με το τι _καταλαβαίνει_ είναι άλλα πράγματα). Τον ενοχλούν (έστω και με χάδια) την ώρα που κοιμάται ή χαλαρώνει ή τρώει. Τελικά, φτάνει να θεωρείται ο ίδιος ο σκύλος πρόβλημα -ενώ όπως σας είπαν και αρκετοί παραπάνω, μόνη σας το δημιουργήσατε όλο αυτό. Και ενώ είχατε βοήθεια από εκπαιδευτή, χωρίς να γνωρίζω πόσο αποτελεσματική, πάνω που άρχισε να ...δουλεύει η μέθοδος, εσείς χαλαρώνετε τα κριτήρια. Μεγάλη σύγχυση για το ζώο, που μιας και δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα, ερμηνεύει τη συμπεριφορά (και δεν βγάζει άκρη, γιαυτό και αντιδρά απρόβλεπτα).

Εάν δεν έχετε χρόνο/πόρους να αφιερώσετε στο να ξεκινήσετε από την αρχή μαζί του, σε νέα βάση (σαν να τον πήρατε σήμερα), ίσως όντως θα πρέπει να βρεθεί ένα πιο κατάλληλο σπίτι. Κι εσείς να μην αποκτήσετε άλλο κουτάβι, όσο δε μπορείτε να το διαχειριστείτε.
Προωθούμε καθημερινά τόσα ενήλικα σκυλιά, με κατασταλαγμένο χαρακτήρα και συνήθειες, ήρεμα και φιλικά με παιδιά και γάτες και άλλα σκυλιά, και η πρώτη κουβέντα που βγαίνει ανεξαιρέτως από τα στόματα των υποψήφιων κηδεμόνων είναι "Ααα εγώ το θέλω κουτάβι, να το μάθω και να με μάθει" (άντε να 'ναι η δεύτερη, μετά το 'τι ράτσα είναι' -που να ξέρω, ένα χνουδωτό μπαλάκι σαν ποντικό βρήκα στα σκουπίδια...). Να το μάθεις άνθρωπέ μου, δεν αντιλέγω, αλλά να ΞΕΡΕΙΣ εσύ πρώτα, όχι να μάθεις στου κασίδη το κεφάλι και μετά να σκούζεις και να ψάχνεις να ξεφορτωθείς το μουτζούρη -δεν το λέω αποκλειστικά για σας, δυστυχώς την ίδια νοοτροπία έχει και η πλειοψηφία του κόσμου.
Αναλογιστείτε λίγο το δικό σας μερίδιο ευθύνης και πράξτε ό,τι καλύτερο και για την οικογένειά σας -διάβασα πολύ ανησυχητικές περιγραφές σχετικά με το/τα παιδιά σας- αλλά και για το σκυλάκι σας. Και στο μέλλον αν σας λείπει η σκυλοπαρέα, δώστε μια ευκαιρία σε ένα ενήλικο σκυλί να γίνει μέλος της οικογένειας.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Η γνώμη μου είναι ότι δεν περνάει καλά μαζί σας, λυπάμαι αν σας χαλάω τις εντυπώσεις (αλλά αυτό καταλαβαίνω από τα γραφόμενά σας). Είναι αποκλεισμένος σε ένα μπαλκόνι (έστω μεγάλο) το 1/3 της ημέρας -8 ώρες εργασίας σας. Έχει δίπλα του ασυνεπείς κηδεμόνες, που του δίνουν αντιφατικά μηνύματα (το τί _θέλετε_ να του πείτε με το να τελειώσει η βόλτα γρήγορα, με το τι _καταλαβαίνει_ είναι άλλα πράγματα). Τον ενοχλούν (έστω και με χάδια) την ώρα που κοιμάται ή χαλαρώνει ή τρώει. Τελικά, φτάνει να θεωρείται ο ίδιος ο σκύλος πρόβλημα -ενώ όπως σας είπαν και αρκετοί παραπάνω, μόνη σας το δημιουργήσατε όλο αυτό. Και ενώ είχατε βοήθεια από εκπαιδευτή, χωρίς να γνωρίζω πόσο αποτελεσματική, πάνω που άρχισε να ...δουλεύει η μέθοδος, εσείς χαλαρώνετε τα κριτήρια. Μεγάλη σύγχυση για το ζώο, που μιας και δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα, ερμηνεύει τη συμπεριφορά (και δεν βγάζει άκρη, γιαυτό και αντιδρά απρόβλεπτα).
.
Κοινώς τα σκυλιά πρέπει να ζουν με νοικοκυρές, συνταξιουχους ή πλούσιους άεργους κληρονόμους; Γιατί ο μέσος άνθρωπος λείπει ένα 10ωρο για δουλειά και μερικές ώρες ακόμη για άλλες υποχρεώσεις. Και το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνει να χαϊδεύουν το σκυλί;

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα, δεν είπα κάτι τέτοιο. Και προσωπικά δεν είμαι τίποτα από τα παραπάνω, μακάρι να ήμουνα πλούσια και άνετη και να έχω όλη τη μέρα να ασχολούμαι. Πολλοί από δω θα ήθελαν, αλλά πιστεύω ελάχιστοι έχουν την άνεση. Άκυρη η παρατήρησή σου.
Επίσης, δεν είπα ότι το πρόβλημα είναι να χαϊδεύουν το σκυλί, αλλά το να το χαϊδεύουν την ώρα που κοιμάται ή τρώει (ειδικά έχοντας δείξει στο παρελθόν δείγματα απρόβλεπτης συμπεριφοράς).

Διάβασε λίγο καλύτερα, και μετά χώνεσαι.

• Like
Reactions: Stergianna

dafni1812

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
84
82
39

Εάν δεν έχετε χρόνο/πόρους να αφιερώσετε στο να ξεκινήσετε από την αρχή μαζί του, σε νέα βάση (σαν να τον πήρατε σήμερα), ίσως όντως θα πρέπει να βρεθεί ένα πιο κατάλληλο σπίτι. Κι εσείς να μην αποκτήσετε άλλο κουτάβι, όσο δε μπορείτε να το διαχειριστείτε.
Προωθούμε καθημερινά τόσα ενήλικα σκυλιά, με κατασταλαγμένο χαρακτήρα και συνήθειες, ήρεμα και φιλικά με παιδιά και γάτες και άλλα σκυλιά, και η πρώτη κουβέντα που βγαίνει ανεξαιρέτως από τα στόματα των υποψήφιων κηδεμόνων είναι "Ααα εγώ το θέλω κουτάβι, να το μάθω και να με μάθει" (άντε να 'ναι η δεύτερη, μετά το 'τι ράτσα είναι' -που να ξέρω, ένα χνουδωτό μπαλάκι σαν ποντικό βρήκα στα σκουπίδια...). Να το μάθεις άνθρωπέ μου, δεν αντιλέγω, αλλά να ΞΕΡΕΙΣ εσύ πρώτα, όχι να μάθεις στου κασίδη το κεφάλι και μετά να σκούζεις και να ψάχνεις να ξεφορτωθείς το μουτζούρη -δεν το λέω αποκλειστικά για σας, δυστυχώς την ίδια νοοτροπία έχει και η πλειοψηφία του κόσμου.
Αναλογιστείτε λίγο το δικό σας μερίδιο ευθύνης και πράξτε ό,τι καλύτερο και για την οικογένειά σας -διάβασα πολύ ανησυχητικές περιγραφές σχετικά με το/τα παιδιά σας- αλλά και για το σκυλάκι σας. Και στο μέλλον αν σας λείπει η σκυλοπαρέα, δώστε μια ευκαιρία σε ένα ενήλικο σκυλί να γίνει μέλος της οικογένειας.

Συγνώμη αλλά όλο το μήνυμα είναι λάθος. Το σκυλί περνάει μια χαρά μαζί μας. Δεν το ενοχλεί κανείς όλοι το αγαπάνε και το σέβονται. Δεν έχω επιτρέψει στα παιδιά μου να το ενοχλήσουν ή να το κακομεταχειριστούν ΠΟΤΕ. Και ούτε ποτέ είχαν την πρόθεση. Ξέρω οτι όλες οι μανάδες το ίδιο λένε για τα παιδιά τους, αλλά τα παιδιά μου είναι πολύ ήρεμα. Δεν είναι ταλιμπανάκια δλδ είναι ήρεμα , υπάκουα και ισορροπημένα ( καμία σχέση με το σκύλο δηλαδή) .
Όσες φορές ενόχλησα τον σκύλο με το φαγητό είχε να κάνει αποκλειστικά με την εκπαίδευση του.
'Οσο για το 8 ώρες εργασίας τι να πώ. Κανείς σας δεν δουλεύει? Όλοι φραγκάτοι είστε?

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα, δεν είπα κάτι τέτοιο. Και προσωπικά δεν είμαι τίποτα από τα παραπάνω, μακάρι να ήμουνα πλούσια και άνετη και να έχω όλη τη μέρα να ασχολούμαι. Πολλοί από δω θα ήθελαν, αλλά πιστεύω ελάχιστοι έχουν την άνεση. Άκυρη η παρατήρησή σου.
Επίσης, δεν είπα ότι το πρόβλημα είναι να χαϊδεύουν το σκυλί, αλλά το να το χαϊδεύουν την ώρα που κοιμάται ή τρώει (ειδικά έχοντας δείξει στο παρελθόν δείγματα απρόβλεπτης συμπεριφοράς).

Διάβασε λίγο καλύτερα, και μετά χώνεσαι.
Λες ότι το βασικό θέμα είναι ότι το σκυλί μένει μόνο 8 ώρες. Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό είναι η πραγματικότητα. Συνολικά 10 και βάλε ώρες οι άνθρωποι λείπουν.
Δεν αμφιβάλλω ότι ένα σκυλί θα πέρναγε καλύτερα σε 10 στρέμματα κήπο, με άλλα 2 σκυλιά και τους ανθρώπους όλη μέρα να γυρίζουν έκει γύρω. Αλλά για ελάχιστες περιπτώσεις γίνεται αυτό, και παρόλα αυτά τα σκυλιά δεν δαγκώνουν τα αφεντικά τους.
Ούτε είναι φυσιολογικό το σκυλί να υποφέρει από δυστυχία επειδή το χάιδεψε το παιδί στη βόλτα ή όταν έτρωγε ή δεν ξέρω πότε άλλοτε.
Καμια φορά ο σκύλος είναι απλά κακομαθημένος και ξέρει ότι είναι το αφεντικό, όχι δυστυχισμένος.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Αληθεια τωρα Δαφνη,πιστευεις πως ενα σκυλι που δαγκωνει περναει καλα?
Δεν εχει τι να κανει και μοιραζει δαγκες?
Στρες,μεγαλο στρες....

Δεν νομιζω οτι ειπε κανεις οτι το κακοποιειτε.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Αληθεια τωρα Δαφνη,πιστευεις πως ενα σκυλι που δαγκωνει περναει καλα?
Δεν εχει τι να κανει και μοιραζει δαγκες?
Στρες,μεγαλο στρες....

Δεν νομιζω οτι ειπε κανεις οτι το κακοποιειτε.
Τα σκυλιά δαγκώνουν μόνο λόγω στρες;;;
Γιατί εμένα μου ακούγεται ότι το σκυλί το συγκεκριμένο εξηγεί με όλους τους τρόπους ότι αυτό πουλάει τσαμπουκά και οι άλλοι καλά θα κάνουν να τρέμουν.

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Από δύο γεμάτες παραγράφους, κολλήσατε δηλαδή στο 8 ώρες (και αν διαβάσετε, δεν είπα για το ότι μένει μόνο του -και το δικό μου μόνο του είναι, και τόσα άλλα σκυλιά μόνα τους μένουν), είπα για το ότι μένει ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ στο μπαλκόνι.
Και επίσης, δεν έγραψα ότι το κακοποιείτε, διαβάστε καλύτερα το ποστ πριν θιγείτε.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Ο σκυλος που δεν εχει αρχηγο εχει στρες.
Ο αρχηγός της αγέλης έχει στρες; Οκ, έχει το άγχος να διατηρήσει την κυριαρχία. Αλλα δεν είμαι βέβαιη ότι ο σωστός όρος είναι στρες.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Eμένα πάντως όταν λείπω, είμαι βέβαιος ότι ρίχνει ξεγυρισμένους ύπνους. Αντε να τους διακόπτει στιγμιαία για να «τρομαξει» κάποιον που πλησίασε την εξώπορτα και του διεκοψε τον ύπνο.
Οχι ότι τις λοιπές ώρες κάνει τίποτα άλλο, αλλά λέμε τώρα...:)

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Συμφωνώ με όλη σου την απάντηση εκτός από αυτή την παράγραφο. Αφιέρωσα πάρα πολύ χρόνο για τον σκύλο. Έκανα μαθήματα με εκπαιδευτή, καθημερινά μαθήματα στο σπίτι μου και στον χώρο του.
Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω πως ένας μέσος ιδιοκτήτης σκύλου αφιερώνει περισσότερο χρόνο στον σκύλο του απο ότι εγώ. Σχεδόν όλο το απόγευμα το περνάω με τον σκύλο. Τα βράδια είναι μαζί μου. Έκανα ασκήσεις και παιχνίδια και με τον μικρό.

Αλλά προφανώς δεν διαθέτω τον κατάλληλο χαρακτήρα για να μπορέσω να επιβληθώ και να διατηρήσω τις ισορροπίες.

Και σίγουρα όλα τα λάθη έγιναν στην κουταβοπερίοδο. Ένα απο αυτά είναι ότι τους άφηνα να παίζουν άγρια μεταξύ τους, αλλά τότε ο Λιο ήταν κουτάβι, ο μικρός δεν πονούσε κι εγώ ήμουν επικίνδυνα ανίδεη.
Γραψε λαθος για την τελευταια παραγραφο...υποθετω το ειχες αναφερει καπου για τον χρονο που ειχες αφιερωσει, my mistake.

Κατα τ' αλλα συμφωνουμε. Απο τοτε με το παιχνιδι σκυλου-παιδιου ''αγριεψαν'' τα πραγματα εν αγνοια σου...

dafni1812

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
84
82
39
Η γνώμη η δική μου είναι ότι ο σκύλος απλά είναι αρχηγός και γι' αυτό κάνει οτι κάνει.
Επίσης δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας το νιώθω ( για όλους τους λόγους που έχουμε πει)
Προφανώς και όλα αυτά του δημιουργούν στρες , αλλά έχω προσπαθήσει πολύ δεν νομίζω ότι έχω κάτι άλλο παραπάνω να κάνω , σύμφωνα με τις δυνατότητες μου σαν άνθρωπος.

Τη μέρα του δαγκώματος ο σκύλος ήταν όντως πολύ στρεσαρισμένος. Σε όλη τη βόλτα μας ακολουθούσε ένα σκύλι που όλη την ώρα τον μύριζε απο πίσω και ο Λίο φοβόταν. Το έδιωχνα και δεν έφευγε. Μόλις επιτέλους έφυγε ο μικρός είχε την φαϊνή ιδέα να τον χαιδέψει και μπαμ.

Αλλά όπως έχω ξαναγράψει κάπου , έχω συναναστραφεί με δεκάδες σκυλια από την παιδική μου ηλικία μέχρι τώρα. Όλα ημιδεσποζόμενα όπως συνηθίζεται στα χωριά. Ποτέ κανένα και για κανένα λόγο δεν με δάγκωσε, και ποτέ κανένας ενήλικος δεν μας επέβλεπε όταν παίρναμε τα σκυλάκια της γεινονιάς και τα βαφτίζαμε σε μια λεκάνη με νερό και μετά τα βάζαμε στο πλαστικό ροζ καροτσάκι και τα σκεπάζαμε με κουβερτάκια. Ή όταν γεννούσε η σκύλα της γειτόνισσας και τρέχαμε να πάρουμε αγκαλιά τα κουταβάκι πριν καλά καλά ανοίξουν τα ματάκια τους.
Γι αυτο και όλο αυτό μου πέφτει βαρύ.

dafni1812

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
84
82
39
Τέλος πάντων όσο και να το αναλύουμε η ζημιά έγινε. Αν δεν βρεθεί ένα ΚΑΛΟ σπίτι , ο σκύλος θα συνεχίσει να ζει μαζί μας. Το θέμα είναι οτι ντρέπομαι να το πω ότι θέλω να τον δώσω.....
Ντρέπομαι να το πω στην κτηνίατρο , στον εκπαιδευτή , να το βάλω στο φεις.....

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δαφνη διαβαζοντας το θεμα απο την αρχη καταλαβαινω οτι μια χαρα γνωριζεις το σκυλο σου και ξερεις που ειναι ακριβως το λαθος. Και φαινεται οτι εχεις "εμπειρια" με σκυλια. Ομως εδω με αυτον τον μικρο, εχασες λιγο το παιχνιδι. Αυτο που δεν καταλαβαινω, ειναι γιατι δεν συμβουλευεσαι εναν ειδικο? Έχει περάσει ενας χρονος και διαπιστωσες οτι με τον πρωτο εκπαιδευτη δεν πετυχε...

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Τέλος πάντων όσο και να το αναλύουμε η ζημιά έγινε. Αν δεν βρεθεί ένα ΚΑΛΟ σπίτι , ο σκύλος θα συνεχίσει να ζει μαζί μας. Το θέμα είναι οτι ντρέπομαι να το πω ότι θέλω να τον δώσω.....
Ντρέπομαι να το πω στην κτηνίατρο , στον εκπαιδευτή , να το βάλω στο φεις.....
Η ερώτηση είναι για ποιον λόγο ντρέπεσαι. Γιατί δεν θες να παραδεχτεις ότι απέτυχες? Ή ότι δεν πιστεύεις ότι μπορείς να φτιάξεις τα πράγματα? Όσο και να σου φαίνονται το ίδιο έχουν μεγάλη διαφορά και επομένως τελείως διαφορετική αντιμετώπιση (εκ μέρους σου για το πως θα τον δώσεις ,Εάν τον δωσεις)

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Ο αρχηγός της αγέλης έχει στρες; Οκ, έχει το άγχος να διατηρήσει την κυριαρχία. Αλλα δεν είμαι βέβαιη ότι ο σωστός όρος είναι στρες.
genie τι πσιτευεις εσυ δλδ; Οτι ο σκυλος ειναι ο τσαμπουκας και δαγκωνει τους παντες για γουστο του; Φυσικα και εχει στρες γιατι οπως ειπε και η @M_and_M δεχεται αντιφατικα μηνυματα. Οταν ενα σκυλι δεν εχει εξασκηθει ιδιαιτερα στην επι τοπου διορθωση ωστε να κανει την συνδεση μεταξυ σωστου και λαθους, αντιθετως τον ''τιμωρουμε'' πχ οταν επσιτρεψουμε σπιτι μετα τη βολτα, λογικο ο σκυλος να μπερδευτει φουλ και στην καλυτερη να μας θεωρησει παλαβους....ολα αυτα οδηγουν σε στρες και σε αποτομες αντιδρασεις απο μερια του σκυλου, διοτι εν ολιγοις: δεν ξερει πως να φερθει!

• Like
Reactions: M_and_M

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie