για τις μεγαλες εταιριες δε ξερω κατα ποσο θα συμφωνησω και τοσο ,θυμουμενη το σαλο με την (τοτε απο τις καλυτερες) eukanuba....ειχα και προσφατη συζητηση με ενα φιλο που ειχε μαστινο επι τοτε εποχη,μου λεει ταιζα eukanuba απο τοτε που το πηρα απο μωρο δλδ,το ζωο του εφυγε απο καρκινο στα 4,μου ελεγε και ποιος μου λεει οτι δεν ηταν απο την τροφη,η καλυτερη τροφη ηταν...πλεον ταιζει εκ πεποιθησεως μια μεσαια τροφη,επισης δε μπορω να συμφωνησω στο οτι δε θα παιξουν με τη φημη τους,αν μπορουσε να αποδειχθει οτι ο σκυλος,η γατα η καποιο ζωακι μας τελοσπαντων "χαθηκε" λογω τροφης οκ,ομως και να φταιει η τροφη δεν μπορεις να το αποδειξεις,ειδικα ενα ατομο,δλδ για την royal canin που για τα δεδομενα της ελλαδος μιλωντας παντα θεωρειται απο τις καλυτερες,(που οκ υπαρχουν κλασης ανωτερες τροφες ομως οι ελληνες δεν εχουμε και τοσες επιλογες),το αν θα εβγαινες να πεις εσυ η καποιος αλλος να πεις "χαθηκε το ζωακι μου" απο την τροφη σας,στο ενα θα μπαινε και στο αλλο θα βγαινε...ποιασε το αυγο και κουρευτο
ξερω προσωπικα ανθρωπους που ταιζουν απο το λιντλ
(σε μια προσφατη ερευνα μου,λογω του οτι ο αντρας μου δουλευει πια στο παλιο εργοστασιο της σοφτεξ και εκει εχει απειρα αδεσποτα,ειπαμε να τους παιρνουμε τροφη να τα ταιζουμε,αλλα οκ οικονομικα δε βγαινουμε για κατι καλυτερο και ψαχνοντας λοιπον ειδα οτι ειναι και αρκετα καλη τροφη,η optidog που περισσοτερο σαν κατηγορια θεωρειται premium και οικονομικα βγαινει σαν την τονους ας πουμε και πιο ακριβη κιολας και η orlando η μπλε,οχι η κοκκινη,δλδ στην γερμανια εχει μεγαλη περαση και χρονια αγοραστικο κοινο που δεν εχει καποιο παραπονο και εχει δοκιμαστει γιατι μπορει σε μας το λιντλ να ειναι το χειροτερο και καλα αλλα εκει ειναι απο τα καλυτερα και το εμπιστευοντε οσο εμεις καποια αλλη μεσαια ξηρα τροφη ας πουμε)
και εχουν σκυλια σε ηλικια 9-12-14 ετων,ενα καυκασου,ενα ροτβαιλερ και ενα κοκερακι, ξερω απο πρωτο χερι οτι τα ζωα ειναι υγιεστατα,τυχαιο?ισως,ισως και οχι..καποτε θυμαμαι,ημουν μικρη ακομη μολις ειχα αγορασει την πρωτη ξηρα τροφη για το σκυλο μου τον τοτε,ενα ντομπερμαν και οχι καποια εταιρια,χυμα απο τσουβαλι,ετσι λοιπον ημουν χαρουμενη και παω σπιτι,εκει ηταν ενας φιλος του θειου μου,μεγαλος σε ηλικια και μολις ειχε ερθει απο καναδα που δουλευε σε μια εταιρια παραγωγης ξηρων τροφων,χαρουμενη εγω και μου λεει το εξης: αν δεις κοριτσι μου πως φτιαχνεται η ξηρα τροφη που μολις αγορασες για τον σκυλο σας,απο την καλυτερη,μεχρι την χειροτερη οχι δεν θα τον ταιζες, αλλα ουτε που θα την ακουμπουσες για να του βαλεις να φαει!!!
κανουμε καλο που δινουμε ξηρα τροφη στο σκυλο μας?δεν κανουμε καλο?μηπως πρεπει να το γυρισουμε στο μαγειρευτο?μηπως στην ωμη διατροφη?που ειναι πιο κοντα στη φυση τους?αλλα απο την αλλη ποτε ειδατε εσεις τελευταια φορα σκυλο στη φυση?τα μονα που μου ερχοντε στο μυαλο πιο κοντα στη φυση ειναι τα αδεσποτα που τρωνε οτι βρουν απο σκουπιδια μεχρι ψοφιμια κτλ και πολλα εξ αυτων αν δεν υπαρξει καποιος αλλος παραγοντας(αρρωστεια,τροχαιο,κακοποιηση κτλ) ζουνε μεχρι τα γεραματα.. ποτε ειδε καποιος ενα τσιουαουα στη φυση,η ενα γαλλικο μπουλντογκ η καποιο μαστινο σαν την κιρκη(που αν την παρεις απο το καναπε της ειναι σαν να την πυροβολεις στο κεφαλι
PP )τι ειναι αυτο που πρεπει να κανουμε με σιγουρια, οσων αφορα τα ζωα μας?ξερει κανεις μας?εγω διαβαζω καθημερινα,πλυμμυριζω το κεφαλι μου με τοσες πληροφοριες,ακουω,συζηταω (οπως ολοι μας δλδ) και δε μπορω να βγαλω ακρη....η προσωπικη μου παντα αποψη,για να καταληξω μετα το κατεβατο ο καθενας οπως μπορει μεγαλωνει το ζωο του και σκεφτομαι πως αν ενα ζωο εχει μια στεγη,εναν ανθρωπο να το αγαπαει, να το φροντιζει,να το προσεχει κτλ,εεε μεσα σε αυτα αν συμπεριλαμβανεται και η τροφη απο το λιντλ, ας ειναι..................