Φταίει η τροφή?

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ενα εξυπνο κολπο για διατηρηση ειναι μια χουφτα ρυζι σε ενα μαντηλι λεπτο η δυχτακι που το δενεις κομπο,,, το ρυζι αποροφα την υγρασια,,, εγγυημενο ==))

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
και εγώ αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα κάποια στιγμή. Έδινα συγκεκριμένη κροκέτα για μήνες. Ξαφνικά μια μέρα σταμάτησε να την τρώει. Δεν έκανε βέβαια εμετούς και ήταν μια χαρά γενικά οπότε δεν ανησύχησα. Για τρεις μέρες δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα.

Μετά έκανε το εξής: Πήγαινε έπαιρνα μια κροκέτα απο το πιάτο του απομακρυνόταν δύο μέτρα απο το πιάτο του και την έτρωγε. Στην αρχή σκεφτόμουν οτι το κάνει για να με τεστάρει μιας και είναι παμπόνηρος αλλά όταν το είδα αυτό σκέφτηκα μήπως τον ενοχλεί κάποια οσμή την οποία εγώ δεν καταλαβαίνω. Τίποτα.

Μου λέει τότε ένας φίλος να λιώσω τις κροκέτες με νερό ή γάλα για να δώ αν θα της φάει σε χυλό. Πάω να το κάνω και μόλις σπάω τις κροκέτες βλέπω μέσα τους κάτι μικρά άσπρα σκουληκάκια..... Φρίκαρα!!!

Οτιδήποτε μπορεί να χαλάσει γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς το έχουν παράγει, πώς το έχουν αποθηκεύσει πρίν τη μεταφορά του, πώς το μετέφεραν, πως το αποθήκευσαν στο κατάστημα πώλησης και σίγουρα αν το έχουν επηρεάσει οι συνθήκες στο σπίτι μας.

Να τονίσω οτι τα σκουληκάκια δεν φαινόταν στην ολόκληρη κροκέτα.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
και εγώ αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα κάποια στιγμή. Έδινα συγκεκριμένη κροκέτα για μήνες. Ξαφνικά μια μέρα σταμάτησε να την τρώει. Δεν έκανε βέβαια εμετούς και ήταν μια χαρά γενικά οπότε δεν ανησύχησα. Για τρεις μέρες δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα.

Μετά έκανε το εξής: Πήγαινε έπαιρνα μια κροκέτα απο το πιάτο του απομακρυνόταν δύο μέτρα απο το πιάτο του και την έτρωγε. Στην αρχή σκεφτόμουν οτι το κάνει για να με τεστάρει μιας και είναι παμπόνηρος αλλά όταν το είδα αυτό σκέφτηκα μήπως τον ενοχλεί κάποια οσμή την οποία εγώ δεν καταλαβαίνω. Τίποτα.

Μου λέει τότε ένας φίλος να λιώσω τις κροκέτες με νερό ή γάλα για να δώ αν θα της φάει σε χυλό. Πάω να το κάνω και μόλις σπάω τις κροκέτες βλέπω μέσα τους κάτι μικρά άσπρα σκουληκάκια..... Φρίκαρα!!!

Οτιδήποτε μπορεί να χαλάσει γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς το έχουν παράγει, πώς το έχουν αποθηκεύσει πρίν τη μεταφορά του, πώς το μετέφεραν, πως το αποθήκευσαν στο κατάστημα πώλησης και σίγουρα αν το έχουν επηρεάσει οι συνθήκες στο σπίτι μας.

Να τονίσω οτι τα σκουληκάκια δεν φαινόταν στην ολόκληρη κροκέτα.
Απιστευτο! :shock:

antonis6

Active Member
1 Δεκεμβρίου 2012
31
0
Thessaloniki
Όντως απίστευτο! Θα λιωσω κι εγώ μερικές μπας και! Πάντως προς το παρον μαζί με το γιαουρτάκι που τρώει όλα πανε καλα... Όσο για την υγρασία αυτό που έλεγε ο blade αν καταλαβα καλα ειναι οτι βγαζει τον αέρα απο το σακουλάκι και μετά κλείνει το ζιπάκι

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Αυτό που περιγράφει η IrAr είναι και ο κυρίως λόγος που δίνουμε αντιπαρασιτική αγωγή στα σκυλιά,κάθε 3 μήνες.

Επίσης όσο καλά στεγανά κ αν έχεις,σε όσο καλές συνθήκες κ αν αποθηκεύεις την τροφή,από τη στιγμή που θα ανοίξει ένα σακί πρέπει να καταναλωθεί μέχρι την πάροδο των 6 εβδομάδων (40 μέρες περίπου)εντελώς.
Μετά από αυτό το διάστημα χάνει σημαντικά από τη θρεπτική του αξία,μηδενίζοντας ουσιαστικά την οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε για να ταίζουμε πλούσια και θρεπτική τροφή!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
γαιτι ρε παιδια εσεις στα καρφουρ και στα λιντλ δεν εχετε παρει ποτε χαλασμενα συσκευασμενα τροφημα,,??? και ειναι για ανθρωπους που υποτιθεται οτι θα τους κανουμε καταγγελια,,, φαντασου τωρα μια εταιρια της πλακας,,, η μια εταιρια κορυφαια αλλα ο διανομεας να ειναι της πλακας και να τα εχει τα τσουβαλια η τις κονσερβες εξω στον ηλιο με καυσωνα καμια εβδομαδα,,,ειδικα επαρχια κλαφτα,,,, να παιρνεις νερο εμφιαλωμενο και να εχει χορταρια μεσα,,, γιαυτο πολλες εταιριες γραφουν οτι αν συναντησεται παραξενη μυρωδια η γευση η υφη να επιστρεψεται το προιον,,, γιατι ξερουν οτι και να εχουν αριστο προιον αν ο βλακας δεν λαβει τα μετρα ασφαλους αποθηκευσης θα χαλασει σε χρονο μηδεν,,,

PrincePapillon

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
142
1
12
Τις τροφές του Prince τις βάζω σε τάπερ Tupperware που κλείνουν αεροστεγώς, υδατοστεγώς και πραγματικά σφραγίζουν τέλεια για να διατηρούν το περιεχόμενο φρεσκότατο! Εκεί που του έδινα μια τροφή βαρέθηκε και σταμάτησε να τρώει, έτσι απλά! Πήγαμε στη γιατρό του έδωσε την ίδια μάρκα απλά την κτηνιατρική σειρά! Μια του βάζω μισή-μισή, μια την μία, μια την άλλη! Βαριέται εύκολα και είναι επιλεκτικός! Αλλά αφού κάνει και εμετό καλό είναι να πας κατευθείαν στον κτηνίατρο και να έχεις και τα τηλέφωνα του εύκαιρα για έκτακτα περιστατικά!!

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Να προσθέσω οτι τους πήγα το τσουβάλι πίσω και μου το αντικατέστησαν αμέσως ενημερώνοντας και την εταιρία. Αν βρείτε το οτιδήποτε μην το αφήσετε έτσι. Εφόσον βέβαια έχετε απόδειξη αγοράς και δεν το έχετε κανένα δίμηνο....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog