Φοιτητης για πατερας κανει;

Ste

Member
6 Δεκεμβρίου 2015
5
2
27
Καλο απογευμα,
πρωτη φορα γραφω και μολις το εγγράφηκα στο forum. Παρολα αυτα σας διαβαζω πολυ συχνα και ειδικοτερα τον τελευταιο μηνα σε καθημερινη βαση.
Το ονομα μου ειναι Στελιος και ειμαι (πρωτοετης) φοιτητης ενδιαφερομαι να αφησω παραμερα την πολυποθητη ανεξαρτησια των φοιτητικων χρονων ωστε να συμπορευτω με εναν σκυλο.
Δεν ειχα ποτε στον κοντινο περιγυρω μου καποιο σκυλο παραμονο οταν ημουν πολυ μικρος.
Ειμαι λατρης ολων των λυκοειδων απο θεμα εμφανισης ,παρολα αυτα δεν ταιριαζουμε ολοι με ολους.
Σαν φρεσκος εχω επιλεξει να ξεκινησω αυτον τον τροπο ζωης με ενα σκυλι απο τη φιλοζωικη και οχι απο καποιον εκτροφεα. Τα σκυλια-αιτιες που θα παω να γνωρισω απο κοντα στη φιλοζωικη ειναι ενα γερμανικο ποιμενικο 2 ετων (αρσενικο)και ενα ημιαιμο λυκοειδες 11 μηνων(θηλυκο) . Περιμενω την αποφαση του παππου που μου νοικιαζει το σπιτι (65-70 τμ) αν θα με αφησει να βαλω μεσα κατοικιδιο για αυτο και δεν εχουν προχωρησει τα πραγματα ακομα.
Αυτο που ζηταω απο σας ειναι μια καθοδηγηση στο αν σκεφτομαι καλα, τι θα πρεπει να ξανασκεφτω,τι να κανω η να μην κανω και εναν προχειρο υπολογισμο των (πρωτων) εξοδων.
Δεν ξερω επισης αν επιτρεπεται να μου πειτε σε καποιες φυλες την τιμη των εκτροφειων τους (θα σας πω τις φυλες μετα την επιβεβαιωση) και ποια εκτροφεια εχετε σε εκτιμηση οι εχοντες και οι γνωστες.

Ευχαριστω πολυ για το χωρο και την προσοχη σας.

(Σημειωση: Αν δεν εχω φιλοξενηθει στον καταλληλο χωρο του φορουμ λογω ακυροτητας του ποστ, μπορειτε να το διαγραψετε.)

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ο σκύλος θα σε δεσμεύσει, όπως και να το κάνεις.
Δλδ ξεχνάς
- το " ξέμεινα στο σπίτι φίλου για το βράδυ"....θα πρέπει να γυρίσεις σπίτι γιατί είναι ο σκύλος.
- το " πάμε μια εκδρομή;; "......ή θα πάρεις το σκυλί μαζί ή θα πρέπει να το κρατήσει κάποιος.
Έχεις μεταφορικό μέσο δικό σου ;....πως θα τον μεταφέρεις ;
Όταν πηγαίνεις σπίτι σου στις διακοπές, οι γονείς σου θα δέχονται τον σκύλο ;
Όταν πας στρατό ο σκύλος που θα μείνει ;
Το οικονομικό το αφήνουμε για πιο κάτω, αφού σκεφτείς τα πιο πάνω.

Ste

Member
6 Δεκεμβρίου 2015
5
2
27
Σε ευχαριστω για την απαντηση καταρχας.
Τις δυο παυλες τις εχω πολυ καλα στο μυαλο μου και δεν εχω θεμα.
Στο μεταφορικο μεσο ειναι το προβλημα που δεν εχω.
Μεχρι να αποκτησω οι μετακινησεις προς τους δικους μου θα ναι πραγματικα ελαχιστες (οταν θα κατεβαινουν φιλοι μου με δικα τους αμαξια). Στο πατρικο μου δεν θα υπαρχει θεμα να μεινει ο σκυλος εκει οσο θα μενω εγω εκει. Οταν θα πρεπει να παω γιατι δεν γινεται αλλιως για 1-2 μερες , ο σκυλος θα μενει η στον κολλητο μου η σε καποιο πανδοχειο ζωων(ειναι καλη σκεψη αυτη?).
Στον στρατο ο σκυλος θα μεινει με τους δικους μου η στον αδερφο μου που εχει και αυτος αυλη με βελγικο ποιμενικο τον τελευταιο χρονο η στους παππουδες μου που εχουν και αυτη αυλη και περπατανε 3-4 χμ καθημερινα. Τους εχω ρωτησει ολους και ειναι ολοι διατεθιμενοι αν αναλαβουν το σκυλο να μην του αλλαξουν τα παραμικρο απο το προγραμμα που θα του εχω.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Άρα λοιπόν αυτά τα θέματα τα έχεις τακτοποιήσει και ξέρεις τι θα κάνεις.
Εγώ είμαι της άποψης ότι μια χαρά μπορεί με έναν φοιτητή να ζήσει ο σκύλος εφόσον κάποιος έχει σκεφτεί κάποια πράγματα πρώτα :)
Προσωπικά θα προτιμούσα να αφήσω το σκυλί σε κάποιο κολλητό (που να μην είναι χύμα αυτός εννοείται :p )..παρά σε κάποια πανσιόν, γιατί αυτό και κοστίζει και δεν ξέρεις την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν.
Φαντάζομαι ότι τα σκυλιά που θα πας να δεις στην φιλοζωική θα έχουν κάνει τις ανάλογες εξετάσεις τους για καλαζάρ κλπ.
Στα πρώτα έξοδα...βάζεις
- μια πρώτη επίσκεψη σε κτηνίατρο να αποκτήσεις επαφή μαζί του (μάλλον θα έχουν κάνει κάποια εμβόλια αλλά για αυτά θα σε ενημερώσουν οι άνθρωποι της φιλοζωικής)
- την τροφή του (υπάρχουν πολλά θέματα στο φόρουμ να διαβάσεις)
- τα προικιά του (περιλαίμιο, οδηγό μη μείνεις στα φτηνά ...αλλά πλήρωσε κάτι παραπάνω για να είναι καλής ποιότητας και ασφαλή)
- κάνα χαλάκι να κοιμάται (ή κρεββάτι αν θες :p )
- κάνα παιχνίδι για να αρχίσετε να παίζετε
- καμιά βούρτσα για χτένισμα
- και κάνα καλό σαμπουάν αν θα χρειαστεί κάποιο μπάνιο
Σου εύχομαι καλή επιλογή :)

• Like
Reactions: ISKENDER

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Κι εγώ έτσι απέκτησα το πρώτο μου σκυλί. Ως φοιτητής.
Αυτά που γράφει η stamatia είναι όλα υπαρκτά θέματα, αλλά βάσει εμπειρίας δεν είναι το ίδιο σοβαρά στην πράξη. Εξηγώ...

Το ξενοκοιμάμαι παίζει, αρκεί να έχει μάθει το σκυλί να κρατιέται και να υπάρχει μπαλκόνι με την πόρτα ανοιχτή... Βέβαια, δυσκολεύει το πράγμα όταν μιλάμε για ...απρόοπτα... :D:D:D
Σημείωσε εδώ ότι τα σκυλιά είναι ....ματάκηδες !!!

Η εκδρομή δεν είναι πρόβλημα....δεν θα πας εκδρομή!
Ούτε το αυτοκίνητο είναι πρόβλημα. Ούτε εγώ είχα τα πρώτα 5-6 χρόνια...
Ότι βολεύει να έχεις δικό σου, δεν το συζητώ! Αλλά και να μην έχεις... δεν πειράζει...

Για το δε οικονομικό...τη βρίσκεις την άκρη. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως.... Το σκυλί πρέπει να έχει οοοοοτι χρειάζεται. Από εσένα θα κόβεις, όχι από τον σκύλο!

Σοβαρό θέμα είναι οι γονείς σου και το εάν δέχονται το σκυλί όταν θα επιστρέφεις σπίτι!!! Εμένα για παράδειγμα ΔΕΝ το δεχόταν για πολύ καιρό και δεν ήταν λίγες οι φορές που δεν κατέβαινα Ελλάδα (ήμουν Ιταλία) εξαιτίας του σκύλου.
Το θέμα του στρατού είναι επίσης πολύ σοβαρό. Αν οι γονείς σου δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν τον σκύλο, θα έχεις θέμα σοβαρό, χωρίς να έχεις χρόνο για να το λύσεις! Και φυσικά όταν λέω αναλάβουν το σκυλί, εννοώ να το αναλάβουν κανονικά, όχι απλά να τον ταΐζουν....
Άσε που ισχύει και το ανάποδο....το σκυλί να θέλει να το αναλάβει κάποιος άλλος...

Εγώ να φανταστείς ήμουν Αλεξανδρούπολη και το σκυλί ήταν Ρώμη στο σπίτι της κοπέλας μου, η οικογένεια της οποίας είχε σκύλο που όμως ήταν εκτός σπιτιού. Περιττό να σου πω ότι η δικιά μου ήταν μέσα στο σπίτι!!!

Με άλλα λόγια, ως φοιτητής και ιδιοκτήτης σκύλου ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ (κατά τη γνώμη μου) θα πρέπει να βρεις έναν άνθρωπο απόλυτης εμπιστοσύνης που ΕΑΝ χρειαστεί να μπορεί και να θέλει να βοηθάει!

Κρύωσες βρε αδερφέ κι έχεις 39 πυρετό...ποιος θα βγάλει εγώ τον σκύλο?
Πρέπει να υπάρχει ένας συγκάτοικος, μια κοπέλα, ένας κολλητός...κάποιος...

Δεν είναι πολύ εύκολο αυτό που θέλεις να κάνεις!

Ste

Member
6 Δεκεμβρίου 2015
5
2
27
Σε ευχαριστω πολυ stamatia, δηλαδη να υπολογιζω για αρχη κανα 200-250 ευρω?
Φιλε kostillos (σε ευχαριστω που ασχοληθηκες), συμφωνω σε ολα οσα ειπες και ευτυχως παρολο που μενω μακρια απο το σπιτι μου εχω δικους μου ανθρωπους αν τους χρειαστω...

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.003
2.717
Δραμα
Καλησπερα και απο εμενα :)
Εγω θα σου δωσω τη μια μερια του νομισματος χωρις να διεκδηκω την απολυτη αληθεια σαφως, λεγοντας σου τη δικη μου περιπτωση

Δεν εχω παρει ακομη σκυλο ενω το ψαχνω εδω και χρονια. Περιμενα να τελειωσω τις σπουδες μου,το στρατο και τα μεταπτυχιακα θελοντας να μπορω να ασχοληθω οσο και οπως θελω εγω με το σκυλο,χωρις να εχω καποια αλλη υποχρεωση που να με αποσπα (χωρις αυτο να σημαινει οτι το μονο που κανω/προκειται να κανω στη ζωη μου ειναι ο σκυλος και η δουλεια μου).

Δεν θεωρω οτι ενας φοιτητης δεν ειναι σωστος τυπος ιδιοκτητη εξ ορισμου, απλως θεωρω οτι ο φοιτητης εχει ή πρεπει να εχει αλλες προτεραιοτητες. Απο το να τελειωσει τη σχολη στην ωρα του μεχρι το να ξενυχτισει,να κοιμηθει αλλου,να φυγει διακοπες η βολτα χωρις να εχει προγραμμα να ψαχτει να κανει λαθη να να να....

Τωρα ειναι ο καιρος να τα κανεις αυτα,καλως η κακως το προγραμμα σου και η καθημερινοτητα σου εξαρταται τοσο πολυ απο τα κεφια σου που δεν θα το εχεις σε καμια αλλη περιοδο της ζωης σου και αυτο ειναι και καλο και κακο.

Εγω δυο πραγματα θα σου πω.

1.Μην αποκτησεις το σκυλο πριν την πρωτη σου εξεταστικη (θα σου ελεγα πριν τη δευτερη αλλα σε βλεπω πολυ ψημενο) ωστε να δεις που βρισκεσαι,τι παιζει με τη σχολη, τι ωρες παρακολουθησης θελει, τι διαβασμα κτλ κτλ. Δεν ξερω σε τι σχολη περασες και εαν ειναι καποια μικρη απομωνομενη πολη (παιζουν κατα τη γνωμη μου πολυ σοβαρο ρολο στην αποφση σου για το εαν κ ποτε θα παρεις το σκυλο) ωστοσο εισαι 1 μηνα και κατι οπου κ αν ειναι εφοσον εισαι πρωτοετης και ακομα δεν εχει κανει καν τον κυκλο σου (οχι...δεν ειναι ο κυκλος σου οι παραταξεις...σου το ευχομαι τουλαχιστον :D )και δεν ξερεις καν ακομα τι σπουδαζεις,ποια ειναι τα παλουκια κτλ κτλ

2. Μην ρωτας τον εαυτο σου ευκολες ερωτησεις πχ που θα τον παω βολτα; εχω παρκο κοντα. Ποσα λεφτα θελω το μηνα; τοσα,τα εχω αρα οκ. Ποιος θα τον κρατησει το 5ημερο που θα παω Χαλκιδικη διακοπες; η μανα μου.
Βαλε στον εαυτο σου δυσκολα σεναρια,εξαιρεσεις απο τον κανονα, προσπαθησε δηλαδη να "δεις" τι θα γινει αργοτερα και στην εξισωση προσθεσε και το σκυλο.
Πχ. Εχω εξεταστικη,εχουν ολοι οι φιλοι μου,δεν εχω χρονο για να ασχοληθω με το σκυλο,τι κανω;
Παω φανταρος,η μανα μου εχει την ταδε δουλεια και ο παππους μου δε μπορει για τον ταδε λογο
Θα κανω πρακτικη ασκηση στην ταδε πολη,θα βρω σπιτι που να δεχονται το σκυλο;

Δεν ξερω αν εγινα κατανοητος,γενικα,ψαξε την εξαιρεση στον κανονα και γενικα σκεψου πως σε οτι προγραμμα και να βαλεις προστιθεται ο σκυλος,εγω γιαυτο δεν κινηθηκα ακομα

Τελος για να σε βοηθησω σου παραθετω μια λιστα που την εχω γενικα σε ενα εξελακι,σαφως και δεν ισχυουν ολα για σενα η για ολους,υπαρχουν ισως καποια εξτρα που δεν θα τα χρειαστεις η δεν τα θες; οτιδηποτε edit: Αυτα ειναι εξοδα "εγκαταστασης" δηλαδη αρχικα,οχι λειτουργικα,ποσα θα χρειαστεις ανα μηνα για το σκυλο,σε αυτα αναφερομαι

Οσοι πιστοι προσθεστε πιθανα εξτρα εξοδα απο οσα δεν εχω γραψει

1. ΑΓΟΡΑ ΣΚΥΛΟΥ
2. ΑΜΠΟΥΛΑ
3. ΒΟΥΡΤΣΑ
4. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
5. ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ
6. ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
7. ΚΛΟΥΒΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
8. ΚΡΕΒΒΑΤΙ
9. ΚΡΕΙΤ
10. ΛΟΥΡΙ
11. ΜΠΑΛΑ
12. ΜΠΟΛ ΝΕΡΟΥ
13. ΜΠΟΛ ΦΑΓΗΤΟΥ
14. ΠΑΛΤΟ
15. ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΟ
16. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ
17. ΣΑΜΑΡΑΚΙ
18. ΣΠΙΤΑΚΙ
19. ΣΧΟΙΝΙ
20. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
21. ΦΙΜΩΤΡΟ

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Εγώ βρήκα τη σκυλίτσα μου τον Ιούνιο, στην εξοχή αδέσποτη, 2,5 μηνών. Θα σου πω τα δικά μας έξοδα (που είναι πρόσφατα) και αφορούν σε ΚΟΥΤΑΒΙ (το τονίζω γιατί ενήλικος σκύλος που σε ενδιαφέρει θα ναι αλλιώς. Με τη σειρά λοιπόν:
1. ΓΙΑΤΡΟΣ (εμβόλια * τσιπάκι)
2. ΚΡΕΒΆΤΙ (* από τον Ιούλιο έχουμε αλλάξει λόγω ατυχημάτων 5 κρεβάτια - περίπου 20 ευρώ το καθένα)
3. SCALIBOR (ανα 4 μήνες - 20 περίπου ευρώ)
4. Κολάρο (αυτό που φοράει είναι το τρίτο και θα πάμε για τεταρτο γιατί κατάφερε να το φάει! λάβε υπόψη σου πως το τελευταίο αυτό - δερμάτινο μεγάλο για σκύλι 23 κιλά - έκανε περίπου 20 ευρώ)
5. Αμπούλα (κάθε μήνα)
6. Χάπια αποπαρασίτωσης
7. Το χάπι για τα τσιμπούρια
8. Σιτρονέλες για ψέκασμα
9. Βούρτσα
10. Ταυτότητα
11. Παιχνίδια (αυτά εμένα μου πάνε τουλάχιστον ένα 20ευρω το μήνα, το ξέρω είναι πολλά, αλλά με τη ταχύτητα που τα δαγκώνει πρέπει να ναι όλα καλής ποιότητας)
12. Λιχουδιές
13. Οδηγός (λουρί) - πήραμε 3, κυρίως γιατί δεν ξέραμε. τελικά μ το τελευταίο (2μετρο δερμάτινο,έχουμε βρει το σωστό)
14. Στηθόλουρο (εν τέλει δε το χρησιμοποιώ γιατί έμαθε να βγαίνει)
15.Εξετάσεις αίματος
16. Τροφή (εγώ παίρνω puppy ακόμα βέβαια, αλλά υπολογιζε κανα 50ευρω το μήνα)
17. Εκπαίδευση
18. Μπολ

Τέλος, θα πρέπει να προσθέσω 5 ζευγάρια παπούτσια που καταστράφηκαν και 4 παντόφλες. Αλλά χαλάλι.

Ste

Member
6 Δεκεμβρίου 2015
5
2
27
zenio πολυ ωριμος ο τροπος σκεψης σου και δεν μπορω να διαφωνησω...ουτε να συμφωνησω ομως.(y)
Η σχολη μου ειναι στην αθηνα ηλεκτρολογος μηχανικος. Εγινες πολυ κατανοητος και σου ευχομαι να βρεις το συνοδοιπορο σου και να χετε την υγεια σας. Μιας και ειπα αθηνα , ξερεις τι παιζει με το μετρο και τα μεγαλα σκυλια?
kosmaki χαιρομαι για σενα και το σκυλακι σου σε ευχαριστω για την βοηθεια σου..να τη χαιρεσαι και το αναποδο..:):)

• Like
Reactions: kosmaki

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Μ.μ.μ. και σκυλιά μεγαλύτερα απο μέγεθος τσάντας δεν... Είμαι κι εγώ Αθήνα, και αμάξι τώρα πήρα, οπότε κάναμε ένα εξάμηνο χωρίς όχημα. Το πιο σημαντικό είναι να είναι ο κτηνίατρος κοντά, εμένα είναι 10 λεπτά με τα πόδια (ιλίσια μένω), οπότε τα υπόλοιπα δε με απασχόλησαν.
Τώρα αν θες τη δική μου γνώμη,πάντα υπάρχουν λόγοι να μην έχεις σκυλι. Πάντα. Εγώ τη βρήκα, την είχα σπίτι και τους σκεφτόμουν. Άλλοι λόγοι είναι αντικειμενικοί, άλλοι όχι. Για μένα, αν έχεις (όσο το δυνατό) λυμένο το οικονομικό, ξέρεις τι θα γίνει ο σκύλος στο στρατό και αποφασίσεις πως είναι σαν να υιοθετεις ενα άτομο με ειδικές ανάγκες για τα επόμενα 15 χρονια, το οποίο θα εξαρτάται απόλυτα απο εσένα (Αλλα να κατανοήσεις πλήρως την ευθύνη αυτή) τα υπόλοιπα βρίσκονται.
Ο λόγος που σε πολλούς χτυπάει άσχημα το σχήμα φοιτητής-σκύλος είναι η αβεβαιότητα του μέλλοντος: κακα τα ψέματα δε ξέρεις που θα σε βγάλει η ζωή και το να έχεις και μια τέτοια ευθύνη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ νομίζω ότι μερικές φορές γινόμαστε υπερβολικοί, ως προς τις απαιτήσεις που υποθέτουμε ότι έχει ο σκύλος από μας.
- Δεν είναι όλοι οι φοιτητές αραχτοί στα καφενεία όλη μέρα ή συνέχεια με ένα σακίδιο να κόβουν βόλτες στην ελληνική επαρχία για ταξιδάκια :)
- Χαλαρά ένας σκύλος μπορεί να ξενυχτήσει παρέα σου στο σπίτι κάποιου φίλου, αν το ξενύχτι είναι εκτός σπιτιού απλά τον έχεις τακτοποιήσει πριν βγεις. Θα πέσει για ύπνο...
- Όταν έχεις εξεταστική ε..δεν διαβάζεις και 24 ώρες (που κάποιοι το κάνουν) ....μια ώρα διάλειμμα θα το κάνεις ...τον πας βόλτα να ξελαμπικάρεις και εσύ (μην περιμένετε να διαβάσετε την ύλη στην εξεταστική ...δεν βγαίνει :p )
- Ο σκύλος είναι ωραίο παρεάκι και κίνητρο για να κάνεις και άλλα πράγματα.
Γενικά θέλω να πω ότι παιδιά που θέλουν να έχουν σκύλο ή έχουν σκύλο τα καταφέρνουν μια χαρά, ας μη φέρνουμε την καταστροφή.
Εφόσον οι γονείς σου και λοιποί συγγενείς δεν έχουν θέμα με την φιλοξενία του σκύλου αν και όποτε χρειαστεί, για μένα το μόνο που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι τα μηνιαία έξοδα.
Αν μπορείς να ανταποκριθείς σε αυτά τότε μια χαρά.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και στην τελική, εχω δεί πολλούς φοιτητές να φροντίζουν περισσότερο το σκυλί τους από ένα σωρό εργαζόμενους ενήλικες.
Αν έχεις μια εναλλακτική φιλοξενίας σε άτομο εμπιστοσύνης, το οικονομικό θέμα οργανωμένο και μυαλό στο κεφάλι σου ότι "δεν μπορώ να κάνω τη ζωή μου ως φοιτητής, χωρίς έγνοια γιατί έλα μωρε σκυλί είναι".... go for it!
Η συνέπεια και η υπευθυνοτητα δεν είναι αποκλειστικά θέμα ηλικίας!

Ste

Member
6 Δεκεμβρίου 2015
5
2
27
Με συγχωρειτε για την καθυστερηση και ευχαριστω τον καθενα ξεχωριστα. Αποφασισα τελικα να παρω το σκυλο. Το μονο κολλημα ειναι ο ιδιοκτητης του σπιτιου που ακομα δεν μου εχει απαντησει οριστικα. Να στε ολοι καλα.

• Like
Reactions: kosmaki

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μακάρι, να σου απαντησει θετικά και να μπορέσεις να αποκτήσεις τον σύντροφο που επιθυμείς. Φέρσου διπλωματικά, να νιώθει ασφαλής ότι τυχον ζημιές που προκύψουν θα τις καλύψεις στο ακέραιο... επίσης καλό είναι αν το μισθωτήριο το υπέγραψες εσύ, να μπει και κάποιος ενήλικας εγγυητής υπέρ σου. Μπορείς να του προτείνεις ειδικά τον πρώτο καιρό προσαρμογής του σκύλου να ερχεται σε εβδομαδιαία βάση να τσεκάρει ότι όλα βαίνουν καλώς.
Όμως... αν σου πει όχι, έχεις πρόβλημα (το απεύχομαι). Μην θεωρήσεις ότι σε καλύπτει ο νόμος, εκεί που λέει για τον Κανονισμό πολυκατοικίας... γιατί δεν σε καλύπτει. Είναι συχνή παρανόηση.

Σου εύχομαι σύντομα να μας παρουσιάσεις τον τετράποδο συγκάτοικο σου!