Φοβος στην βολτα

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
stelloo, εγώ με το τράβηγμα έκανα το εξής. Κάθε φορά που τράβαγε, σταματούσα για λίγο. Μόλις ηρεμούσε και ερχόταν δίπλα μου ξεκίναγα να προχωράω. Δεν ήταν ευκολο αλλά σιγα-σιγά νομίζω συνδύασε πως αν τραβάει βόλτα γιοκ. Στην αρχή σταματούσα και άλλαζα κατευθυνση αλλά δε με βοήθησε πολύ γιατί απλά τραβούσε προς την άλλη κατευθυνση.
Πέρα απο το σταματημα. το μυστικό είναι και η επιβραβευση την κατάλληλη στιγμη.
Τη στιγμη που δεν τραβαει δηλαδη.

stelloo

Well-Known Member
19 Μαϊου 2010
99
1
Ποσο μπορει να τραβαει ενα σκυλι 3 μηνων? Τοσο ωστε να σε αναγκαζει να τρεχεις? Δε το καταλαβαινω αυτο. Μπορεις να τη φωναζεις με το ονομα της και μολις περπαταει σωστα να τη χαιδευεις κ να της δινει μια λιχουδια.
3 μηνων ξερει τοσες εντολες? Δηλαδη αν της λες κατσε καθεται αμεσως και ξαπλωσε πεφτει και ξαπλωνει? Τοτε δεν ειναι εξυπνη ειναι ο Αινσταιν των σκυλων!
Δεν με αναγκαζει να τρεχω αλλα να πηγαινω πιο γρηγορα γιατι την ακουω να βαριανασαινει..Και ολες αυτες τις εντολες τις κανει καποιες φορες αμεσως καποιες οχι..εξαρταται απο το περιβαλλον που ειμαστε εκεινη τη στιγμη!!Στο δρομο δυσκολα μακουει..περα απο δυο φορες που ειμασταν σε παρκο και της εβγαλα το λουρι της και ερχοταν αμεσως στο "ελα"..δεν παιρνω θαρρος ομως μ'αυτο γιατι ειναι μικρη και φοβιτσιαρα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παντως αν ενα σκυλι, ακομα και κουταβι, βαζει το κεφαλι κατω και τραβαει με μανία, τα πραγματα ειναι δυσκολα. Ετσι ηταν και οι δυο οι δικες μου. Άλλα σκυλια παλι δεν τραβανε καθολου ακομα και χωρις καμια εκπαιδευση. Απλά πηγαινοερχονται στην βολτα χωρις να κανουν "δίπλα", αλλά μολις το λουρι τεντωσει συνερχονται αμεσως και ακολουθανε.

stelloo

Well-Known Member
19 Μαϊου 2010
99
1
Amaliaz, γιατί σου κάνει εντύπωση? και η Κίλλα στους 3,5 μήνες ήξερε το "κάτσε" το "ξάπλα" το "ελα". Οσον αφορα το τράβηγμα, μου έβγαζε τα χέρια.. επαιρνα βόλτα άλλα σκυλιά γνωστών και ένιωθα ότι έσερνα σφουγγαρόπανα σε σχέση με τη δικιά μου.

stelloo, εγώ με το τράβηγμα έκανα το εξής. Κάθε φορά που τράβαγε, σταματούσα για λίγο. Μόλις ηρεμούσε και ερχόταν δίπλα μου ξεκίναγα να προχωράω. Δεν ήταν ευκολο αλλά σιγα-σιγά νομίζω συνδύασε πως αν τραβάει βόλτα γιοκ. Στην αρχή σταματούσα και άλλαζα κατευθυνση αλλά δε με βοήθησε πολύ γιατί απλά τραβούσε προς την άλλη κατευθυνση.
Ναι ακριβως αυτο συμβαινει αν αλλαξω κατευθυνση!! Και οταν σταματαω καθεται τις περισσοτερες φορες και πιο σπανια ερχεται σε μενα. Ουφ!!Ουτε μεχρι το επομενο στενο δε μας βλεπω να φτανουμε!Εσυ το εκανες σε ολη τη διαρκεια της βολτας?Ειναι οντως το πιο δυσκολο κομματι μεχρι τωρα..μαζι με την τουαλετα φυσικα!

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
stelloo, καθε 2 βήματα!! κυριολεκτικά!! αν την αφήσεις στη μισή διαδρομή να τραβάει και στην άλλη μισή σταματάς δε θα πάρει ποτέ το σωστό μήνυμα .. η βόλτα μας βεβαια μπορεί να κράταγε μιάμιση ώρα έτσι αντι για μισή.. έχε μαζί σου λιχουδιές και φώναζε τη για να έρθει κοντά σου... θα μάθει! είναι μικρή ακόμα και θέλει υπομονή!

stelloo

Well-Known Member
19 Μαϊου 2010
99
1
Μολις γυρισαμε απο τη βολτα!στους ησυχους δρομους ηταν πολυ καλυτερα δηλαδη τεντωνε το λουρι, σταματαγα, τις ελεγα να ερθει και πολλα μπραβο και ζαμπονακι φυσικα..και τα πηγαινε αρκετα καλα!!αλλα οταν φτασαμε στην πλατεια που ειχε κοσμο με εγραφε κανονικοτατα. Οποτε κι εγω για να μη με γραφει δεν της ελεγα να ερθει και μολις χαλαρωνε καναμε δυο ολοκληρα βηματα (οπως τα λες killah) !!!Απο φοβο παλι τα ιδια. Μολις ακουει γαυγισμα τρεχει σαν μανιακη.Ειναι πιο σωστο να φευγουμε οπως θελει εκεινη η να καθομαστε??με το παιχνιδι της δυστυχως δεν ξεχνιεται καθολου εκεινες τισ στιγμες..

stelloo

Well-Known Member
19 Μαϊου 2010
99
1
Καλησπερα παιδια!
Υστερα απο τοσες βολτες σταματα-ξεκινα και αντε παλι,ανθρωποι να με κοιταζουν σαν ουφο που το κανω αυτο και αρκετα νευρα καλα κρυμμενα απο τη Ναλα μπορω να πω οτι περπαταει πολυ πολυ καλυτερα και σταματαμε πλεον λιγες φορες!!
Ειμαι πολυ χαρουμενη μ'αυτη την εξελιξη της:):):D:D:D!!
Ο φοβος βεβαια συνεχιζεται αλλα τον ξεπερναει με τους ρυθμους της!
Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας!:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97