Φοβιτσιαρης

Jason2131

Member
8 Νοεμβρίου 2015
16
17
26
Τί εννοείς να γαυγίσει "προειδοποιητικά"; Σε προειδοποιώ να μου φέρεσαι όμορφα αλλιώς την έβαψες;
Ίσως θα ήταν καλύτερα ο σκύλος σου απλά να μάθει να αγνοεί τυχόν προκλήσεις και να μη δίνει περαιτέρω συνέχεια, γιατί μπαίνοντας σε φάση ετοιμότητας και προειδοποίησης, εύκολα μπορεί να συνεχίσει και να περάσει και σε άλλες φάσεις.

Να μην εκνευρίζεσαι για τη συμπεριφορά των άλλων σκυλιών είναι κάτι που δε μπορείς να ελέγξεις ούτε έχει νόημα να θέλεις ή να μη θέλεις να συμπεριφέρονται στο δικό σου με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Αυτό που μπορείς να ελέγξεις είναι η συμπεριφορά του δικού σου σκύλου, για τα υπόλοιπα απλά αδιαφορείς.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να θέλεις ο σκύλος σου να βάλει στη θέση του οποιοδήποτε άλλο σκύλο ανεξαρτήτως μεγέθους, κάτι τέτοιο μάλλον θα δυσκολέψει τη ζωή σας και τη βόλτα σας.
Εννοω οτι τωρα ειναι γρυλισματα, αν μεθαυριο ειναι δαγκωματα? Ουτε θελω να τραυματιστει ο δικος μου σκυλος ουτε κανενας αλλος σκυλος ομως στην περιπτωση που ενα σκυλι δαγκωνει ενα αλλο δν θα καταληξει πουθενα αλλου απο το να τραυματιστει καποιο σκυλι. προειδοποιητικά εννοω να μην καθεται να τις τρωει αλλα να αντιδρα με γαυγισμα για να δειξει στο αλλο σκυλι οτι δεν θελει να συνεχιστει αυτο.

Jason2131

Member
8 Νοεμβρίου 2015
16
17
26
Τί εννοείς να γαυγίσει "προειδοποιητικά"; Σε προειδοποιώ να μου φέρεσαι όμορφα αλλιώς την έβαψες;
Ίσως θα ήταν καλύτερα ο σκύλος σου απλά να μάθει να αγνοεί τυχόν προκλήσεις και να μη δίνει περαιτέρω συνέχεια, γιατί μπαίνοντας σε φάση ετοιμότητας και προειδοποίησης, εύκολα μπορεί να συνεχίσει και να περάσει και σε άλλες φάσεις.

Να μην εκνευρίζεσαι για τη συμπεριφορά των άλλων σκυλιών είναι κάτι που δε μπορείς να ελέγξεις ούτε έχει νόημα να θέλεις ή να μη θέλεις να συμπεριφέρονται στο δικό σου με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Αυτό που μπορείς να ελέγξεις είναι η συμπεριφορά του δικού σου σκύλου, για τα υπόλοιπα απλά αδιαφορείς.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να θέλεις ο σκύλος σου να βάλει στη θέση του οποιοδήποτε άλλο σκύλο ανεξαρτήτως μεγέθους, κάτι τέτοιο μάλλον θα δυσκολέψει τη ζωή σας και τη βόλτα σας.
Εννοω οτι τωρα ειναι γρυλισματα, αν μεθαυριο ειναι δαγκωματα? Ουτε θελω να τραυματιστει ο δικος μου σκυλος ουτε κανενας αλλος σκυλος ομως στην περιπτωση που ενα σκυλι δαγκωνει ενα αλλο δν θα καταληξει πουθενα αλλου απο το να τραυματιστει καποιο σκυλι. προειδοποιητικά εννοω να μην καθεται να τις τρωει αλλα να αντιδρα με γαυγισμα για να δειξει στο αλλο σκυλι οτι δεν θελει να συνεχιστει αυτο.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
το σκυλι ειναι κουταβι , τον αληθινο του χαρακτηρα θα τον δεις μετα την εφηβεια και την ενηλικιωση , μην ανησυχεις αδικα απλα προσεχε παντα με τι σκυλια κανει παρεα και απεφευγε τις κακοτοπιες

• Like
Reactions: ghelly

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ειναι η τελευταια χρονια που μου μενει στο σχολειο και οι γονεις δεν θελουν να τον βαλω μεσα, απο το καλοκαιρι ομως που θα μενω μονος μου θα τον εχω μεσα στο σπιτι μαζι μου.
ΥΓ: Στο πιο πανω μνμ που λεω προειδοποιητικο εννοω γαυγισμα μην νομισει κανεις οτι εννοω δαγκωμα η τπτ τετοιο
Στελιο δν ειπα οτι θελω να ειναι υποτακτικο ή κυριαρχο απλα δν θελω να του φερονται επιθετικα αλλα σκυλια ιδιαιτερα κατι "σκυλια τσεπης" που οσο να ναι εκνευριζομαι οταν ερχονται και του γρυλιζουν, αυτο αλλωστε μπορει να οδηγησει σε προβλημα για τα μικρα σκυλια γιατι λογικα καποια στιγμη αν τον δαγκωσουν αυτος θα αντιδρασει και μπορει να τα τραυματισει, οποτε θα προτιμουσα απλα να γαυγιζει προειδοποιητικα
Αν μεγαλώσει σωστά ο σκύλος και έχει σωστό γενετικό υπόβαθρο και σωστά ερεθίσματα από τον ιδιοκτήτη του τέτοιες καταστάσεις θα μάθει να τις αγνοεί γιατί θα ξέρει πολύ καλά και τις ικανότητες του και το μέγεθος του και τα όλα του. Όσο πιο "γεμάτος" εμπειρικά είναι ένας σκύλος και δουλεμένος σωστά ξέρει τον εαυτό του και τόσο θα αγνοεί τέτοιες καταστάσεις...είτε μικρόσωμος, είτε μεγαλόσωμος δεν έχει καμία σημασία γιατί το όλο παιχνίδι παίζεται πιο πριν, στην οπτική επαφή και στην γλώσσα σώματος, πριν πέσουν οι...ψιλές...

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Σε πρώτη φάση θα χρειαστεί να μάθεις να διαβάζεις τη στάση του σώματος των σκύλων. Δεν είναι το πλέον εύκολο πράγμα (για μένα τουλάχιστον) αλλά ένα γαύγισμα / γρύλισμα από μόνο του δε λέει τίποτα για να ερμηνεύσεις τις προθέσεις ενός σκύλου.

Έστω ότι ο σκύλος που σας πλησιάζει γρυλίζοντας έρχεται για καυγά, και ο δικός σου απαντάει με γαυγίσμα, είναι σίγουρο ότι ο άλλος σκύλος θα κάνει πέρα; Ίσως απλά ν' αρχίσει να κλιμακώνεται η ένταση εκατέρωθεν, και τελικά να πέσουν κι οι δαγκωνιές που απεύχεσαι.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ελέγχεις όσο μπορείς με ποια σκυλιά έρχεται ο σκύλος σου σε επαφή - αν βλέπεις κάτι που δε σου αρέσει, προσπερνάς. Δείξε του πρώτα εσύ με τη στάση σου ότι δεν κινδυνεύει, ότι δεν έχει λόγο να μπει σε αντιπαράθεση, πέρασέ του το μήνυμα ότι τέτοιες καταστάσεις απλά τις αγνοεί.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα