Λοιπον.. καιρο εχω να ενημερωσω... Καταρχην ολες οι προσπαθειες για εκπαιδευση κτλ, αναβληθηκαν αρχικα γιατι ο μικρος κουτσαινε το ποδαρακι του. Λιγο πανω απο βδομαδα πηρε για να στρωσουμε (παιζαμε πολυ ατσαλα και ειχαμε τραυματισμο..). Επισης αυτες οι μερες-βδομαδες μου ειναι λιγο δυσκολες, πεσαν καποιες δουλειες μαζεμενες και δεν μπορεσα να κανονισω να ερθει απο'δω ο εκτροφεας και ο εκπαιδευτης. Βεβαια μου ειπε οτι με το που μπορεσω, να κανονισουμε να ερθουν εδω καποιες φορες να δουν και απο κοντα τι γινεται. Οταν του μιλησα για λεφτα μου ειπε φυσικα χωρις καποια επιβαρυνση... (δεν το λεω για διαφημιση, αλλα το εκτιμησα παρα πολυ). Τεσπα, ολα καλα πλεον απο υγεια και απο τριτη εχει μπει μπροστα το σχεδιο...
Μιλησα με τον εκτροφεα αναλυτικα για το θεμα του μικρου. Καταρχην μου ειπε να ηρεμησω παρα πολυ..
Το πιο πιθανο εως βεβαιο ειναι οτι ολα προερχονται απο τοτε που του ειχαν γαβγισει πολυ εντονα 2 σκυλοι και αυτος ηταν μικρος. Μου ειπε οτι οταν γινεται κατι τετοιο δεν ειναι απαραιτητο οτι θα εχει προβλημα με τα σκυλια γενικα, αλλα μπορει να εχει προβλημα με το χωρο και τη γενικη κατασταση, δλδη η βολτα στη συγκεκριμενη περιοχη κτλ. Και μεγαλο ΣΥΝ σε αυτο οτι στρεσαρω πολυ το σκυλο μου. Και μου το εχει ξαναματαπει και αυτος και η γυναικα του (και εσεις).. Αυτο που πρεπει να κανω ειναι εγω προσωπικα να αλλαξω τελειως και να μη στρεσαρομαι γιατι το μεταδιδω και σ'αυτον.. Να του ανεβασω την αυτοπεποιθηση και να του φτιαξω λιγο την ψυχολογια οσον αφορα την εδω περιοχη.
Καταρχην αποφευγω εδω τα μιτινγκς με αλλους σκυλους προς το παρων. Και αποφευγω τις βραδυνες βολτες οσο γινεται γιατι θαναι σιγουρα πιο νευρικος (στελιο
..), ή να διαρκουν ελαχιστα, μονο πιπι-κακα. Επομενως οι βολτες θα γινονται αποκλειστικα μερα και μονο με τη συνοδεια των παιχνιδιων του, κυριως το τσουβαλακι του που ειναι το αγαπημενο του και να μην "επεμβαινω" σχεδον σε τιποτα, να ειναι τελειως χαλαρος και ελευθερος ο μικρος.. Και αυτο κανω, αφοσιωνεται πολυ στο παιχνιδι του και δεν τον νοιαζει ιδιαιτερα τι γινεται τριγυρω. (Το πρωι στη βολτα του γαβγιζε ενα σκυλι,σηκωσε τριχα και γυρισε να το κοιταξει και οταν του τραβηξα το τσουβαλι δεν ξανασχοληθηκε..)..
Πρεπει επισης να αρχισω να τον ταιζω μονο εξω, δηλαδη ετοιμαζουμε το φαι και παμε στο δρομο να φαμε. Αυτο βεβαια ειναι λιγο καπως γιατι η γειτονια ηδη ειναι λιγο περιεργη, αλλα τεσπα, θα το βολεψουμε...
Αυτα εχουν σαν σκοπο να του "ξαναμαθουν" το μερος και να συνδιασει το εξω εδω μονο με παρα πολυ θετικες εμπειριες.
Σιγα σιγα θα πρεπει τα παραπανω να αρχισουν να γινονται κοντα σε μερη με αλλα σκυλια κτλ και σιγα σιγα θα μειωσουμε τις αποστασεις κτλ... Αλλα θα χρειαστει χρονος..