Φοβία?

Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
Πριν ένα μηνα και κατι ειμασταν βόλτα το βραδυ στη γειτονια και βλεπω απο μακρυα μια κυρία με ένα ροτ. Το ροτ δεν ήταν δεμένο με λουράκι οπότε σε δευτερόλευτα το βλεπω να τρεχει καταπάνω μας.
Πιανω το μικρό αγκαλιά και φωνάζω ηρεμα στην ιδιοκτητρια να το φωνάξει κοντα της
Για να μην τα πολυλογώ το ροτ επι 10 λεπτα πηδούσε πάνω μου,του φωναζα εγω κάτσε , η ιδιοκτητρια ακινητη στα30μετρα ουτε καν πλησιασε-ουτε άκουσα καθολου την φων'η της καθόλη τη διαρκεια του περιστατικού αφου μου γεμισε τη πλατη γρατζουνιες,και ο μικρός απεκτησε ενα μικρο τραυμα σαν τρυπουλα στο μπουτακι, ντρεπομαι που το λέω αλλα στο τέλος φωναζα βοήθεια μπας και ερθει κανεις να μαζέψει το σκυλί. Το σκυλί απομακρυνεται μονο του και η ιδιοκτητρια χωρις να βγαλει τσιμουδια εξαφανίζεται. Εμένα από την ένταση μου κόβεται η αναπνοή και καθομαι κάτω στο πεζοδρόμιο.
Πιστεύω ότι το σκυλί ήθελε να παιξει αλλα πως εγώ μπορω να γνωρίζω τι θα αντιμετωπίσω όταν εγω βλεπω ένα σκυλί κάποιου άγνωστου να τρεχει καταπάνω μου και ο ιδιοκτητης να κάθεται απραγος χωρις να δίνει όυτε μια εντολή !!!!
Το περιστατικό αυτό, ο φοβος που ένιωσα για το τι θα μπορούσε να συμβεί και η αντιδραση του οργανισμού μου μετα το ότι δεν μπορούσα να αναπνέυσω(1η φορά μου συνεβη) με έκανε να φοβάμαι να βγάλω βόλτα το σκύλο μου. Ταράζομαι αφανταστα όταν βλέπω μεγαλόσωμο σκύλο απο μακρυα, τρεμω στην ιδεα ότι θα συναντησω κάποιο σκυλί χωρίς λουρί ή καλύτερα κάποιο ανεύθυνο ιδιοκτητη με σκύλο και θα ξαναγίνει το ίδιο σε σημείο που αναγκάζομαι να φωναζω παρέα στη βόλτα.. Να σημειώσω ότι αλλες δύο φορες από τότε συνάντησα ενα ρότ και ένα πίτμπουλ ελεύθερα. Στο ροτ ήταν εκπαιδευμένο και ο ιδιοκτητης το μαζεψε αμέσως και το πίτ το είδα απο μακρυα χωρις να με αντιληφθεί και ξαναγύρισα απο κει που ήρθα με ελαφρα..
Καμια ιδέα τι να κάνω για να το ξεπεράσω..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η βόλτα του σκυλού χωρίς λουρί είναι παράνομη. Ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να έχει το σκύλο του στο λουρί όταν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο.

Κατά τη γνώμη μου, κακώς πανικοβλήθηκες. Εγώ στη θέση σου θα φώναζα από μακριά στην ιδιοκτήτρια να μαζέψει το σκύλο και δεν θα έπαιρνα σε καμία περίπτωση αγκαλιά τον δικό μου. Τα Rotts σπανίως ασχολούνται με τα μικρόσωμα σκυλιά. Το συγκεκριμένο μάλλον ήταν νεαρό ζώο...
Όσο εσύ σήκωνες το σκύλο σου ψηλά, κουνούσες χέρια και φώναζες, τόσο το rott ενθουσιάζονταν! Εάν αντιδρούσες ψύχραιμα, δεν θα είχε πάρει το περιστατικό τέτοια διάσταση. ;)

Εννοείται βέβαια πως η ιδιοκτήτρια ήταν επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Δυστυχώς οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες σκύλου είναι μειοψηφία σε αυτή τη χώρα…

Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
Ναι πανικοβλήθηκα ειναι η αλήθεια αλλα περισσότερο γιατί η ιδιοκτητρια δέν έκανε τίποτα, σαν να πάγωσε. Ούτε το όνομα του δεν φώναξε ούτε καν πλησίασε κάθόταν και απλά το κοιτούσε να πηδάει πάνω μου. σαν να φοβόταν αυτη να το σταματήσει.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καταρχήν βίωσες μια κρίση πανικού. Γι' αυτό σου κόπηκε η αναπνοή (και στη συνέχεια, φαντάζομαι τα πόδια). Αν συνεχίσεις να μην αντιμετωπίζεις το φόβο σου, η μία κρίση θα γίνουν πολλές και θα τρέχεις. Βγες έξω με το σκυλάκι και θα δεις ότι το περιστατικό αυτό ήταν μεμονωμένο. Δεν συμβαίνει συχνά.
ΑΝ όμως ξαναγίνει ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη/ιδιοκτήτρια ότι θα λάβεις τα νόμιμα μέτρα σε περίπτωση που ξανασυμβεί. Πάντως μην ανησυχείς. Σπάνια ένα ζώο έρχεται καταπάνω σου με σαφή επιθετική πρόθεση. ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ! Αν θες να μιλήσουμε για την αντίδραση του οργανισμού σου στείλε μου π.μ.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Ποτέ μην σηκώνεις στα χέρια ένα σκυλί, για να το "σώσεις", γιατί αν πράγματι κινδύνευε, μετά την ανασήκωση του από το έδαφος τότε εξασφαλίζεις το ότι ο άλλος σκύλος θα δει την ενέργεια αυτή σαν εχθρική, και δεν θα αποφύγεις τις συνέπεις ούτε εσύ, ούτε ο σκύλος σου...

Η συνοδός του Ροτβάηλερ ήταν απαράδεκτη, γιατί ακόμα και όταν ελέγχεις πλήρως τον σκύλο σου, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει ο άλλος που θα πανικοβληθεί...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κρίμα, πολύ κρίμα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Φυσικό ήταν να τρόμαξες και φυσικό να φοβάσαι ακόμα. Αρκετοί το έχουν πάθει αυτό και δεν συνέρχονται εύκολα. Φοβάμαι πως μια ζωή θα έχεις το "νου" σου για επόμενη επίθεση. Και με το δίκιο σου γιατί δεν αποκλείεται καθόλου να σου ξανασυμβεί....

Λέω "επίθεση" κι ας μην ήμουν μπροστά γιατί μου είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ το αν το Ρόττι απλώς ήθελε να παίξει ή όχι. Και για την δικαιοσύνη πάλι αδιάφορο είναι. Με πιο δικαίωμα τρομάζει τα μικρόσωμα σκυλάκια στη βόλτα τους (το "παιχνίδι" αυτό είναι και τρομαχτικό και επικίνδυνο); Με πιο δικαίωμα τραυματίζει το σκύλο σου και σου γρατζουνάει όλη την πλάτη;;;

Δεν είχα ποτέ σκύλο κάτω από 35 κιλά. Παρ' όλα αυτά, φρόντιζα να μην ενοχλούν (ακόμη και στο παιχνίδι) τον οποιονδήποτε (σκύλο ή άνθρωπο). Ντρέπομαι για λογαριασμό αυτής της "κυρίας".

Δεν μπορείς να μάθεις που μένει; Εγώ προσωπικά θα της έκανα μήνηση. Νομικά ο σκύλος της σου επιτέθικε. Αυτή η αδιαφορία μερικών με σκοτώνει, πραγματικά.

Δεν παίρνεις και κανένα σπρέι αποθητικό σκύλων; (ρώτα σε μεγάλο Πετ-Σοπ). Κάνουν καλή δουλειά σ' αυτές τις περιπτώσεις. Θα το έχεις στη τσέπη σε κάθε βόλτα.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Κρίμα, πολύ κρίμα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Φυσικό ήταν να τρόμαξες και φυσικό να φοβάσαι ακόμα. Αρκετοί το έχουν πάθει αυτό και δεν συνέρχονται εύκολα. Φοβάμαι πως μια ζωή θα έχεις το "νου" σου για επόμενη επίθεση. Και με το δίκιο σου γιατί δεν αποκλείεται καθόλου να σου ξανασυμβεί....

Λέω "επίθεση" κι ας μην ήμουν μπροστά γιατί μου είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ το αν το Ρόττι απλώς ήθελε να παίξει ή όχι. Και για την δικαιοσύνη πάλι αδιάφορο είναι. Με πιο δικαίωμα τρομάζει τα μικρόσωμα σκυλάκια στη βόλτα τους (το "παιχνίδι" αυτό είναι και τρομαχτικό και επικίνδυνο); Με πιο δικαίωμα τραυματίζει το σκύλο σου και σου γρατζουνάει όλη την πλάτη;;;

Δεν είχα ποτέ σκύλο κάτω από 35 κιλά. Παρ' όλα αυτά, φρόντιζα να μην ενοχλούν (ακόμη και στο παιχνίδι) τον οποιονδήποτε (σκύλο ή άνθρωπο). Ντρέπομαι για λογαριασμό αυτής της "κυρίας".

Δεν μπορείς να μάθεις που μένει; Εγώ προσωπικά θα της έκανα μήνηση. Νομικά ο σκύλος της σου επιτέθικε. Αυτή η αδιαφορία μερικών με σκοτώνει, πραγματικά.

Δεν παίρνεις και κανένα σπρέι αποθητικό σκύλων; (ρώτα σε μεγάλο Πετ-Σοπ). Κάνουν καλή δουλειά σ' αυτές τις περιπτώσεις. Θα το έχεις στη τσέπη σε κάθε βόλτα.
Μια απορία την είχα μια που το ανάφερες.

Δουλεύουν ή τζάμπα λεφτά???????

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Αυτα τα σπρει τι κανουν? Βρωμανε? η τσουζουν ματια? Μηπως ειναι καρκινογονα?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Dr. σου εύχομαι να μην θέλει ποτέ να παίξει το ρωσάκι σου με ένα κανίς με ιδιοκτήτρια που έπαθε κρίση πανικού ...

ΝΟΜΙΚΑ επιθεση σκύλου για να υφισταται πρέπει αποδεδειγμένα να αποφέρει ΤΡΑΥΜΑΤΑ τα οποια θα εξεταστούν άμεσα και θα συνταχθεί ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ έρευνα απο δημόσιο νοσοκομείο.

Ούτε τρομαξε ούτε τις κόπηκε η αναπνοή ούτε έκλαιγε το κανίς ... ;)

GeorgeK

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2008
172
0
εδώ με πιάνεις λίγο αδιάβαστο..
αν δηλαδή της είχε δαγκώσει το κανίς και ήθελε να κάνει μήνυση, θα το πήγαινε στα εξωτερικά ιατρεία του υγεία;;;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οχι, στην κτηνιατρική υπηρεσία της νομαρχίας ;)

Στο υγεία ούτε άνθρωπος δεν καλύπτεται. Πρέπει να εξεταστεί από ιατροδικαστή, αν θέλει να μην αμφισβητηθεί η μήνυση και η πρόθεσή του. Χρειάζεται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πολλούς μάρτυρες.

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Υπαρχει τετοιο πραγμα; Συν απορώ με το Μάκη δουλευει; Δωσε λεπτομεριες εστω και με π.μ. γιατι μετα την ενημερωση που ειχα απο το φορουμ για το μπαστουνι σκεφτομουν σοβαρα να φτιαξω ενα τυπο τέιζερ για τετοιες περιπτωσεις (ειτε για τον ιδιοκτητη, ειτε για το σκυλο). Ισως ακουγετε σκληρο, αλλα δεν θα επιτρεψω σε κανενα να μου στερησει το δικαιωμα να βγαζω με ηρεμια βολτα το σκυλο μου.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Σε μια παρέα με 7 μπόξερ, 1 lab, 1 ΓΠ, 1 mix husky + ΓΠ & δύο cane corso, έχουμε 15 ράματα και μείον κομμάτια απο δύο αυτιά από κανίς άλλων που τα είχαν χύμα. Τα συμπεράσματα δικά σας... Υπόψιν ότι κανένα μικρό σκυλί δεν έπαθε ποτέ κάτι απο τα μεγάλα.

Κομπλεξικά ...

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
παιδια προσοχη με τα σπρει.. μην παθει καμια ζημια το αλλο. εμενα η αδερφη μου την πατησε ετσι, Με ντοπερμαν -η λυκοσκυλο?- απο σπιτι. Την εκανε απο αυλη και εσκασε αφηνιασμενο. Πηρε την μικρη αγκαλια-δηλαδη τι κανεις για να μη στη φαει?- και συνεχισε να περπαταει αγνοωντας τον τυπο ο ο οποιος πηδουσε στην πλατη της. Ο σκυλος εφυγε η μικρη χαλαρη η αγγελικη γυρισε μουσκεμα στον ιδρωτα και κατασπρη
παντως αν δεν τα εχουν κανει αγρια οι ιδιοκτητες τα μεγαλα συνηθως ειναι πανχαλαρα σκυλακια!!

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Το βάρος και ο όγκος ενός σκύλου, δεν είναι τεκμήριο επικινδυνότητας του, ούτε φυσικά η ράτσα του. Το αντίθετο θα έλεγα... Όσο πιο μεγάλο, τόσο πιο απίθανο είναι να έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα εαν μιλάμε για κοινωνικοποιημένους σκύλους...

Επειδή έχω υπάρξει ιδιοκτήτης ενός ροτβάηλερ, έκανα παρέα με πολλούς ροτβαηλεράδες, ασχολήθηκα αρκετά (σε ερασιτεχνικό επίπεδο) με την φυλή, θεωρώ ότι οι σκύλοι αυτοί, εφ όσον δεν βρίσκονται στα χέρια άσχετου ή ψυχανώμαλου ανθρώπου, είναι απόλυτα ισορροπημένα σκυλιά, με καμμία τάση επιθετικότητας προς άλλους σκύλους, ιδίως εφ όσον απέναντι τους βρίσκεται κάποιος κατωτερος (σε μέγεθος) σκύλος.

Αντιθέτως, πολλές φορές με μικρόσωμα σκυλιά συνοδευομενα από ανθρώπους που φοβούνται τους σκύλους γενικότερα αλλά ειδικά έχουν ιδιαίτερα μεγάλη φοβία με τις μεγαλόσωμες ράτσες, που αντιδρούν λάθος, και τελικά από τις αντιδράσεις τους τραβούν την προσοχή των σκύλων και προκαλούν λάθος αντιδράσεις με την συμπεριφορά τους.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Υπόψιν ότι κανένα μικρό σκυλί δεν έπαθε ποτέ κάτι απο τα μεγάλα.

Κομπλεξικά ...
ΣΟΒΑΡΑ? ΝΑ σου πω κι εγώ 10 ιστορίες με μικρόσωμα που έχουν δεχτεί επιθέσεις κι έχουν τραυματιστεί ή και σκοτωθεί από μεγαλόσωμα.
Έλεος μ' αυτή την καραμέλα... "κομπλεξικά"...
Έχω σιχαθεί να ακούω για το πόσο κακά σκυλιά είναι τα κανίς. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ. Όχι τα μικρόσωμα. Τα κανίς!

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Δεν κρίνεται το οποιοδήποτε σκυλί. Ο ιδιοκτήτης κρίνεται. Μου έχει τύχει και εμένα να μας "επιτεθεί" λυτό σκυλί, δεν έπαθα κρίση, εκτός από τα νεύρα μου, αλλά παραλίγο να χάσω το σκύλο μου.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Έχω σιχαθεί να ακούω για το πόσο κακά σκυλιά είναι τα κανίς. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ. Όχι τα μικρόσωμα. Τα κανίς! __________________
και εγω το ακουω αυτο.Εχεις δικιο.

Ισως ενας απτους λογους π δεν μπορουσα να βγαλω σκυλο βολτα ηταν ενα περιστατικο π μου ειχε τυχει.
Δηλαδη: Hμουν 9 περιπου,οτι ειχα μαζεψει ενα λυκοσκυλο 1μιση μηνων ,αποφασησαν οι δικοι μ να το κρατησω κ εγω πεταγα! αποφασιζω μια μερα να το βγαλω βολτα ....βγαινω εξω,ηξερα δεν υπηρχαν αλλα σκυλια παρα μονο ενα πιτ μπουλ(δεν το λεω για να κατηγορησω τη φυλη,το μεγεθος θελω να επισημανω) το οποιο το ειχαν σε ενα οικοπεδο και το εβλεπαν μια φορα τη μερα οι ιδιοκτητες.Εκεινη τη μερα ο πανεξυπνος ιδιοκτητης αποφασησε να το αφησει ΕΞΩ χωρις λουρι και επιβλεψη.Με αποτελεσμα να με δει απο μακρυα ,ορμαει πανω μας και αρχιζει να κυνηγαει γρυλιζοντας το κουταβι μου γυρω απτα ποδια μου.Στην αρχη φωναξα,και μετα απο λιγο δεν μπορουσα να φωναξω,παγωσα.Με ειδε ευτυχως η μανα μου και βγηκε εξω και εγινε της τρελης!!εκεινος αρχισε να λεει δεν πειραζει δεν πειραζει εκεινο γρυλιζε γαυγιζε σαν παλαβο καλα καλα εκεινος δεν το κραταγε...το επομενο αποκλειστικα δικο μ σκυλι δεν εβγαινε βολτες.Οταν με ρωτουσαν γιατι,ελεγα φοβαμαι μηπως συναντησω σκυλο.Τωρα ξεθαρεψα,με τη Χιονα.
ο φοβος ειναι μεγαλος παραγοντας τελικα...

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
συνηθως τα καημενα τα κανισακια ειναι "στιγματισμενα" λογω περιεργων ιδιοκτητων που τα κανουν πορτατιφ :(. Το ιδιο και τα ροτβαηλερ ντοπερμαν πιτμπουλ λογω ιδιοκτητων που τα κανουν πολεμικες μηχανες:(.
Ολα τα σκυλια -εκτος αν εχουν καποιο εξτριμ γενετικο προβλημα- ειναι μια χαρα σκυλια αρκει να εχουν μια χαρα ιδιοκτητες. Για εμενα δεν υπαρχουν κακα και καλα σκυλια υπαρχουν κακοι και καλοι ιδιοκτητες