Φοβίαστα

Stellak100

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2017
56
4
26
Έχω ενα μικρόσωμο σκυλακι και μια φίλη μου εχει ενα labrador σήμερα τα πήγαμε μαζι σε ενα γήπεδο και τα δυο σκυλιά ειναι πολυ φιλικά ο δικός μου όμως ως πρώην αδέσποτο καταλαβα ότι φοβόταν το σκυλι λόγο του μεγέθους του πως θα μπορούσα να τον βοηθήσω;;

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Να μην είσαι υπερπροστατευτική μαζί του γιατι θα ενισχύσεις τη φοβία, να τον ενθαρρύνεις χωρίς να τον πιέζεις, να μην του μιλάς "μωρουδίστικα" αλλα με μια σίγουρη και χαρούμενη φωνή να τον επιβραβεύεις και να του δίνεις και μια λιχουδιά όταν παει να παίξει με τον άλλον σκύλο... Βέβαια να αποφεύγεις τις συναντήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε καβγά και να επιλέγεις για παρέα μόνο φιλικά σκυλιά και καλύτερα αντίθετου φύλου. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται, θα ξεθαρρέψει μόνος του σιγά σιγά.

Η δικιά μου σκύλα όταν την βρήκα φοβόταν όλα τα σκυλιά και ορμούσε χωρίς προειδοποίηση όταν πήγαιναν να την μυρίσουν. Τώρα είναι γριούλα, παιχνιδιάρα δεν έγινε βέβαια αλλά τα πάει περίφημα με όλους τους σκύλους ανεξαρτήτως φύλου και μεγέθους. Δεν έκανα κάτι το ιδιαίτερο γι'αυτό εκτός από αυτά που είπα πιο πάνω.

• Like
Reactions: AGRIAN

Stellak100

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2017
56
4
26
Να μην είσαι υπερπροστατευτική μαζί του γιατι θα ενισχύσεις τη φοβία, να τον ενθαρρύνεις χωρίς να τον πιέζεις, να μην του μιλάς "μωρουδίστικα" αλλα με μια σίγουρη και χαρούμενη φωνή να τον επιβραβεύεις και να του δίνεις και μια λιχουδιά όταν παει να παίξει με τον άλλον σκύλο... Βέβαια να αποφεύγεις τις συναντήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε καβγά και να επιλέγεις για παρέα μόνο φιλικά σκυλιά και καλύτερα αντίθετου φύλου. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται, θα ξεθαρρέψει μόνος του σιγά σιγά.

Η δικιά μου σκύλα όταν την βρήκα φοβόταν όλα τα σκυλιά και ορμούσε χωρίς προειδοποίηση όταν πήγαιναν να την μυρίσουν. Τώρα είναι γριούλα, παιχνιδιάρα δεν έγινε βέβαια αλλά τα πάει περίφημα με όλους τους σκύλους ανεξαρτήτως φύλου και μεγέθους. Δεν έκανα κάτι το ιδιαίτερο γι'αυτό εκτός από αυτά που είπα πιο πάνω.
Ο δικός μου δεν ειναι επιθετικός απλα με τα μεγαλύτερα σκυλιά ειναι λιγο υπερπροστατευτικός..σημερα που ήταν με το labrador το οποίο το συγκεκριμένο σκυλι ειναι πάρα πολύ ήρεμο και φιλικό όταν έτρεχε προς τον δικό μου, ο δικός μου φοβόταν και έτρεχε και μετά όταν το labrador πήγαινε να τον μυρίσει ο δικός μου ορμουσε..νταξει μην φανταστείς τιποτα το ιδιαίτερο ενα μικρό αγριεμα και ειναι και αντίθετα φύλα! Θα ήταν καλο να τα ξανά παμε εκει μαζι η καλύτερα οχι;

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Aν δεν ήταν πολύ στρεσαρισμένος μετά εγώ θα έλεγα ναι. Δεν γίνεται να ζει χωρίς να επικοινωνεί με άλλα σκυλιά, η φοβία μόνο θα επιδεινωθεί. Το βασικό είναι να τον επιβραβεύεις όταν φέρεται σωστά και να αγνοείς τα ήπια σημάδια του φόβου (όχι να τον μαλώνεις ή να προσπαθείς να τον καλμάρεις με χάδια).
Αλλά χωρίς υπερβολές, αν τον δεις να χάνει τον έλεγχο, να αγριεύει πραγματικά, απλά σταματάς το παιχνίδι τον παίρνεις και φεύγεις ήρεμα. Αλλά νομίζω την επόμενη φορά θα τα πάνε λίιιιγο καλύτερα, την μεθεπόμενη ακομα καλυτερα κοκ...
ΥΓ είναι στειρωμένος;

Stellak100

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2017
56
4
26
Aν δεν ήταν πολύ στρεσαρισμένος μετά εγώ θα έλεγα ναι. Δεν γίνεται να ζει χωρίς να επικοινωνεί με άλλα σκυλιά, η φοβία μόνο θα επιδεινωθεί. Το βασικό είναι να τον επιβραβεύεις όταν φέρεται σωστά και να αγνοείς τα ήπια σημάδια του φόβου (όχι να τον μαλώνεις ή να προσπαθείς να τον καλμάρεις με χάδια).
Αλλά χωρίς υπερβολές, αν τον δεις να χάνει τον έλεγχο, να αγριεύει πραγματικά, απλά σταματάς το παιχνίδι τον παίρνεις και φεύγεις ήρεμα. Αλλά νομίζω την επόμενη φορά θα τα πάνε λίιιιγο καλύτερα, την μεθεπόμενη ακομα καλυτερα κοκ...
ΥΓ είναι στειρωμένος;
Ενταξει την επόμενη φορά θα πάρω και λιχουδιές μαζι μου..και εγω ετσι πιστεύω αντε να δουμε

Theodora_t

Member
2 Δεκεμβρίου 2017
15
13
29
Κοίτα και ο δικός μου όταν πήγε για πρώτη φορά βόλτα με μεγάλο σκύλο φοβόταν πάρα πολύ αλλά σιγά σιγά συνηθίσαν το ένα το άλλο και ήταν μια χαρά... πιστεύω πως αν πάτε κάνα δυο φορές βόλτα μαζί θα συνηθίσει και δεν θα φοβάται... επιβράβευσε το κάθε φορά που δεν φοβάται και παίζει με το μεγαλύτερο σκυλί και θα είναι μια χαρά;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν