Φοβάται

Giannis007

Member
27 Ιουλίου 2008
5
0
Γεια σας… έχετε ένα πολύ καλό φόρουμ….
Χρειάζομαι τη βοήθεια σας παιδιά…
Έχω ένα χασκυ θηλυκό σχεδόν 6 μηνών και φοβάται πάρα πολύ! Μόνο μαζί μου δεν φοβάται και με ακόμα 2 άτομα… Δεν ξέρω τι να κάνω… Αν μπορείτε δώστε μου κάποιες οδηγίες… άρχισα να ανησυχώ

ROTTIE: Η δημοσίευση διορθώθηκε και γράφτηκε στα Ελληνικά. Τα Greeklish δεν επιτρέπονται στο φόρουμ. Θα παρακαλέσω οι επόμενες δημοσιεύσεις σας να είναι γραμμένες στα Ελληνικά.

Last edited by a moderator:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
1)Kαλως ηρθες!
2)ΓΡΑΦΕ ελληνικα γιατι θα φας κυνηγι απτους λατρεμενους μας moderators
3)Aπο που πηρες το σκυλο σου?πετ σοπ?εκτροφεα?απο εναν γνωστο?απο σουπερ μαρκετ(πλακιτσαααα:D)?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες Giannis007! :)

Από την αρχή φοβόταν πολύ?
Να έχεις υπ’ όψιν σου πάντως, πως η σκύλα σου διανύει την δεύτερη περίοδο φόβου (6-14 μηνων)
Είναι πολύ σημαντικό αυτό το διάστημα να ΜΗΝ παρηγορούμε το σκύλο αγκαλιάζοντας τον ή χαϊδεύοντας τον διότι με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνουμε τους φόβους του! ;)

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θεμα: Mεγαλωνοντας ενα κουταβι

Giannis007

Member
27 Ιουλίου 2008
5
0
1)Kαλως ηρθες!
2)ΓΡΑΦΕ ελληνικα γιατι θα φας κυνηγι απτους λατρεμενους μας moderators
3)Aπο που πηρες το σκυλο σου?πετ σοπ?εκτροφεα?απο εναν γνωστο?απο σουπερ μαρκετ(πλακιτσαααα:D)?

το πηρα απο πετ σοπ.

Καλώς ήρθες Giannis007! :)

Από την αρχή φοβόταν πολύ?
Να έχεις υπ’ όψιν σου πάντως, πως η σκύλα σου διανύει την δεύτερη περίοδο φόβου (6-14 μηνων)
Είναι πολύ σημαντικό αυτό το διάστημα να ΜΗΝ παρηγορούμε το σκύλο αγκαλιάζοντας τον ή χαϊδεύοντας τον διότι με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνουμε τους φόβους του! ;)

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θεμα: Mεγαλωνοντας ενα κουταβι
απο την αρχη φοβοταν πολυ πιο λιγο,τωρα πολυ περισσοτερο

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
γιατι ετσι το μωρο? μεσα στο σπιτι το εχεις οχι εξω ε? δεν παιζει να το φοβισε κανεις?

mikerrgp

Active Member
20 Ιουνίου 2008
33
0
για μενα τον παν ειναι να την κοινονικοποιησης να μαθει με πολυ κοσμο κ αλλα ζωα θα βοηθηση κ σενα στην πορεια αυτο

μηπως καποιος την εχει χτυπηση χωρις να το ξερεις ?

Giannis007

Member
27 Ιουλίου 2008
5
0
γιατι ετσι το μωρο? μεσα στο σπιτι το εχεις οχι εξω ε? δεν παιζει να το φοβισε κανεις?
εξω το εχω ρε φιλε

για μενα τον παν ειναι να την κοινονικοποιησης να μαθει με πολυ κοσμο κ αλλα ζωα θα βοηθηση κ σενα στην πορεια αυτο

μηπως καποιος την εχει χτυπηση χωρις να το ξερεις ?
οχι δεν νομιζω,,,

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
εξω το εχω ρε φιλε
Για να μάθει να μην φοβάται ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ πρέπει να το βλέπει. Η διαδικασία λέγεται κοινωνικοποίηση. Απο τον κήπο δεν γίνεται. Πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον επαγγελματία για να προχωρησεις αναλυτικά και σωστά, γιατί μέχρι τώρα έχουν γίνει 2 λάθη. Η αγορά (ένα κουτάβι απο πετ-σοπ για διάφορους λογους μπορεί να εμφανίσει τέτοια προβλήματα πολύ συχνότερα ή εντονότερα) και η ανατροφή (περιορισμός έξω είναι ό,τι χειρότερο) ....

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Συμφωνώ απολύτως με τον Denis.

Σε ποιά ηλικία την πήρες; Πόσο καιρό την έχεις; Μπορείς να είσαι βέβαιος ότι δεν την πείραξε κανείς στον κήπο σου (περαστικά παιδάκια πχ; ) Μπορείς να είσαι βέβαιος πως δεν την τρόμαξαν στο πετ-σοπ;
Συχνά στα πετ-σοπ όταν ένα κουτάβι κλαϊει ή γαυγίζει, κοπανάνε δυνατά το κλουβί για να τρομάξει και να σκάσει (με το χέρι ή κάποιο αντικείμενο).
Πόσο συχνά την βγάζεις βόλτα και που;

Από τα λίγα που είπες έχω αυτό να σου πω:
Αν δεν γίνεται με τίποτα να κοιμάται μέσα (με την "αγέλη" της), τουλάχιστον να είναι μέσα λιγάκι κάθε μέρα (με "λιγάκι" εννοώ το λιγότερο 3 μισάωρα). Το να τον απομονώνεις τον σκύλο τελείως είναι απαράδεκτο και δημιουργεί προβλήματα αργότερα. Τα στεναχωρεμένα και μη κοινωνικοποιημένα Χάσκυ είναι από τα ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ σκυλιά (μάλλον επειδή είναι ιδιαίτερα έξυπνα και δραστήρια και βαριούνται πολύ εύκολα).

Αν η φοβίες της είναι κληρονομικές (θα το ήξερες αν έβλεπες τους γονείς της πριν την αγοράσεις) μάλλον θα έχει πάντα πρόβλημα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να την κοινωνικοποιήσεις όσο μπορείς (μόνο έτσι θα ελατώσεις τη φοβία, αν και όχι 100%).

Αν δεν είναι κληρονομικό (δηλ. κάποιος το τρόμαξε) είναι λίγο πιο πιθανό να δεις μεγάλη βελτίωση (με τον ίδιο τρόπο). Εξαρτάται βέβαια και ποιός τη πείραξε, πόσο και σε ποιά ηλικία.

Γενικά, τα Χάσκυ είναι πολύ θαραλλέα κουτάβια (εώς και ριψοκίνδυνα θαραλλέα) αλλά φυσικά τα Χάσκυ σωστού εκτροφείου και όχι από Πετ-Σοπ. Κανένας εκτροφέας της προκοπής δεν θα πούλαγε τα κουτάβια του σε Πετ-Σοπ.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά θα το διαβάσουν αυτό και άλλοι που δεν έχουν σκυλάκι ακόμη και καλό είναι να ξέρουν την πραγματικότητα. Η σκύλα σου μάλλον ποτέ δεν θα είναι 100% άνετη σε καινούργιες καταστάσεις (ή με καινούργους ανθρώπους). Θα παλεύεις για ένα "ποσοστό επιτυχίας".

Πρόσεξε πολύ μην την κανακεύεις όταν φοβάται και ψάξε από τώρα να βρείς έναν πολύ καλό εκπαιδευτή για να της κάνεις βασική υπακοή. Η υπακοή θα της δώσει θάρρος (κάτι να κάνει αντί να φοβάτα, να εστιάζει σε σένα κι όχι στ' άλλα ερεθίσματα) και θα τις μάθει ότι είσαι άξιος αρχηγός και προστάτης της.
Επίσης, δεν θα την αφήσει να "αυτοσχεδιάσει".

Συχνά τα φοβικά σκυλιά που δεν έχουν καλή υπακοή, δεν εμπιστεύονται αρκετά το αφεντικό τους και "αυτοσχεδιάζουν" για να γλυτώσουν από αυτό που τους τρομάζει.
Ο αυτοσχεσιασμός σ' αυτή τη φυλή (όταν είναι ο σκύλος φοβικός) συχνά γυρνάει σε νευρική επιθετικότητα. Στατιστικά το παρουσιάζουν περισσότερο οι σκύλες. Αυτό ξεκινά από τον 8ο μήνα συνήθως. Φρόντισε να την έχεις εκπαιδεύσει μέχρι τότε.

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
600-800 ευρώ.
Μην πας σ'εκπαιδευτή που δεν έχεις δει να δουλεύει (να πας χωρίς το σκύλο σου πρώτα) και μην διανοηθείς να το αφήσεις μόνο του στον εκπαιδευτή.
Αυτά βέβαια θα τα ήξερες αν διάβαζες παλαιότερα θέματα!:rolleyes:

velveteen

Member
1 Αυγούστου 2008
20
0
καλησπέρα !
Πήρα χτες ένα πανέμορφο σκυλάκι διασταύρωση labrador με rottweiler. Είναι 5 μηνών (κουτάβι δε θεωρείται?), και το πήρα καθώς οι ιδιοκτήτες του δε το θέλαν πια. Το πρόβλημα είναι πως αυτό το σκυλάκι , μεγάλωσε με τη μητέρα του , ένα καθαρόαιμο rottweiler,και ήταν πολύ δεμένο μαζί της..... οπότε τώρα που το έφερα σπίτι μου , είναι απίστευτα φοβισμένο , τρέμει και κάθεται ΟΛΗ την ώρα στο ίδιο σημείο.....:( ας μην αναφέρω το οτι κάθε φορά που προσπαθώ να κάνω οτιδήποτε για να του τραβήξω το ενδιαφέρον τα κάνει πάνω του(κυριολεκτικά όμως) :(:(
Ευτυχώς τρώει κανονικά το φαγητό του , νερό κλπ... Πως μπορώ να το αντιμετωπίσω? Μηπως πρέπει να το γυρίσω στους δικούς του για να είναι κοντά στη μητέρα του? είμαι πάρα πολυ προβληματισμένη , any ideas???:confused:
Εκτός και αν τελικά είμαι τόσο τρομαxτική... :shock:

thnx !

velveteen

Member
1 Αυγούστου 2008
20
0
Αχ γιατι ετσι? Θέλω πάρα πολύ ένα σκυλί και απλά δεν ήθελα να ενδόσω σε αυτό το "εμπόριο" με τα pet shops .. Φαίνεσαι κάθετος , φοβάσαι κάποια αρρώστεια? πιστεύεις οτι υπάρχει περίπτωση να μη με συνιθίσει? να μου πάθει κατάθλιψη?? Μήπως είναι μεγάλο ηλικιακά για τέτοιες αλλαγές?? Τελικά κατάφερα να του τραβίξω το ενδιαφέρον , φέρνοντας για λίγο το σκύλο μιας γειτόνισσας σπίτι... Αυτο τώρα τι μας λέει? :-|

thnx!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ξέρουμε πως το είχαν απαράδεκτοι άνθρωποι που μάλλον δεν το κοινωνικοποίησαν καθόλου. Επίσης πως η καλή μανούλα του τον κοινωνικοποίησε με τους σκύλους και του έμαθε να επικοινωνεί όμορφα μαζί τους.
Γι' αυτό και ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΑΠ' ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Η ηλικία του είναι πολύ μεγάλη για να ξεπεράσει το πρόβλημα 100%.
Το αποκλείω. Έχασε την κρήσιμη περίοδος (μέχρι 3ων μηνών)όπου έπρεπε να είχε μάθει πως οι άνθρωποι είναι καλοί (ή απλώς παράξενοι σκύλοι;)).

Έιτε δεν γνώρισε ανθρώπους αρκετά, είτε γνώρισε βία, το κουτάβι δεν θα έχει ποτέ εμπιστοσύνη σε καινούργιες καταστάσεις και νέες γνωριμίες. Δεν θα είναι "άνετος" παρά μόνο στο σπίτι (ή σε μέρη που θα ξέρει πολύ καλά όπου θα είναι μόνο άνθρωποι που ξέρει καλά).

Εσένα θα σε συνηθίσει σιγά, σιγά. Αλλά πάντα θα είναι πρόβλημα. Οι άνθρωποι που σου έδωσαν αυτό το σκύλο είναι το ίδιο καταστροφικοί όσο οι Πετ-Σοπάδες.

Ας μην μιλήσουμε για κληρονομικές ασθένεις ακόμη. Θα τον κρατήσεις;

Αν δεν ήθελες να πάεις καθαρόαιμο κουτάβι (από καλό εκτροφείο) γιατί, μα ΓΙΑΤΙ
δεν πήγαινες στη φιλοζωική για το ημίαιμο;;;; Θα διάλεγες από πολλά αυτό που σε ήθελε περισσότερο απ' όλα, όχι αυτό που κατουριέται από το φόβο του και δεν σε πλησιάζει για τίποτα....

Μην χαίρεσαι που πήρε θάρρος με το σκύλο του γείτονα. Δεν έχει πρόβλημα με τους σκύλους (σκύλος τον μεγάλωσε). ΑΛΛΟ οι κοινονικοποίηση με ανθρώπους και άλλες καταστάσεις.

Γιατί στην ουσία ανέλαβες το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ενός καθάρματος;
Δεν πιστεύω να το πλήρωσες κι όλας...

Πρόβλημα πήρες κι όχι κουτάβι. Τσάμπα το έκανες; Γιατί έπρεπε να σε πληρώσει να τον εξυπηρετήσεις έτσι! Περιμένει μήνες κάποιον να του λύσει το πρόβλημά του.

Πηγαινέ το πίσω. Αν το κρατήσεις να ξέρεις πως θα έχεις δειλό σκύλο που θα θέλει ειδική μεταχείριση για καιρό (και για πάντα σε κάποιο βαθμό). Ίσως να θέλεις να το κρατήσεις για να κάνεις καλό, όμως έτσι τον ενθαρρύνεις τον βλάκα που έχει τη μάνα του να την ξαναφήσει να κάνει κι άλλα "προβλήματα".

Αν αποφασίσεις να τον κρατήσεις, πάρε τον τουλάχιστον τηλέφωνο και μάθε λέπτομέριες. Πως μεγάλωσε; Που (σε σχέση με το σπίτι του ιδιοκτήτη); Είχε όνομα καν;
Εμβόλια; Έχει πάει βόλτα; Ξέρει το λουρί τι είναι;
Τι στείρωσε τη μάνα; Με ενδιαφέρει ΠΟΛΥ να στειρωθεί η σκύλα του τύπου!

Last edited:

velveteen

Member
1 Αυγούστου 2008
20
0
Το σκυλί το είχανε σε ένα αρκετά μεγάλο "κλουβί" με τσιμέντο κάτω μαζί με την μάνα του .. και όχι δεν το είχαν πάει ποτέ βόλτα, ούτε εμβόλια . Βόλτα πήγαιναν μόνο τη μητέρα.Πάντως για βία δε νομίζω. Επίσης έχει όνομα ,αλλά δεν ακούει σε αυτό.Ούτε έδωσα χρήματα για να το πάρω. Όσο για τη φιλοζωική -τουλάχιστον εδώ που είμαι εγώ- το κοίταξα , μα είχαν μόνο ενήλικα σκυλιά. Τώρα γιατί δεν πήρα καθαρόαιμο.. , δεν είναι κατι που προσέχω ιδιαίτερα . Συγκεκριμένα είχα για πολλά χρόνια ένα ημίαιμο που το λάτρευα , απίστευτα έξυπνο , οπότε με αυτό στο μυαλό είπα να δοκιμάσω πάλι κάτι ανάλογο.... Πάντως, είναι ακόμα φοβισμένο και δε σηκώνεται για να το βγάλω βόλτα , δεν ενδιαφέρεται :confused:. Μόνο όταν είδε το άλλο σκυλάκι φάνηκε να ζωηρεύει (πράγμα που επαληθεύει και όσα έλεγες στην αρχή του post σου). Λέω να προσπαθήσω μαζί του για ένα μήνα αλλά αν παραμείνει τόσο θλιμμένο θα το γυρίσω πίσω, στο περιβάλλον που ξέρει και αγαπάει (λέμε τώρα..)
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν θα τον πάρουν πίσω τότε. Ισως ουτε και τώρα.
Μπορούσες ξέρεις να βρείς και ημίαιμο κουτάβι με καλό χαρακτήρα μέσο της Χ. Ευκαιρίας.
Γιατί κοιτάς μόνο κουτάβια;
Τα ενήλικα είναι πολύ καλύτερα κατά τη γνώμη μου αλλά γούστα είναι αυτά.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Είναι λογικό για το κουτάβι να είναι φοβισμένο ειδικά αν ζούσε στις συνθήκες που λες. Σίγουρα δεν θα έχεις έναν ατρόμητο σκύλο με το σκυλάκι που διάλεξες αλλά προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να του δώσεις μια ευκαιρία να συνηθίσει το καινούργιο περιβάλλον και να δεθεί μαζί σου. Σίγουρα θα σε βοηθούσε πολύ η βοήθεια ενός εκπαιδευτή. Δώσε λίγο χρόνο και στους δύο και ενημέρωσέ μας για οτιδήποτε νεότερο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul