Και μένα μικρός φοβόταν τους δυνατούς & τους απότομους θορύβους.
Είναι θέμα χαρακτήρα του κάθε σκύλου, καθώς επίσης και ηλικίας.
Όταν τα παιδιά είναι σε ηλικία 6 χρονών & 7, είναι φυσιολόγικο να μην έχουν ακόμα την
ωριμότητα να καταλάβουν & να αντιμετωπίσουν κάποια πράγματα χωρίς φόβο. Εδώ και εμείς
οι μεγάλοι τρομάζουμε με κάποιον ξαφνικό, δυνατό θόρυβο, δεν θα τρομάξει το 6.5 μηνών κουτάβι;
Αντιδράει έτσι λόγω ηλικίας πιστεύω.
Μην την πιέσεις με το ζόρι να κάθεται εκεί & να ανέχεται οποιονδήποτε δυνατό θόρυβο που την τρομάζει, καλύτερο είναι να κάνεις κάτι για να νιώσει άνεση με τους δυνατούς ήχους γύρω της.
Είναι κουτάβι ακόμα, μην ανησυχείς, μεγαλώνοντας θα ωριμάσει & θα μάθει να αναγνωρίζει τους πραγματικούς κινδύνους, θα εξοικιωθεί...
Εγώ για να τον κάνω να νιώσει πιο άνετα, προκαλούσα μόνη μου ξαφνικούς θορύβους & πραγματικά- είδα αποτέλεσμα. Σίγουρα αρχικά θα αναστατωθεί, αλλα εσύ πρέπει αν την πλησιάζεις ήρεμα, να της μιλάς γλυκά & να της δέιχνεις αυτό που προκάλεσε τον θόρυβο, ώστε να καταλάβει πως είναι ακίνδυνο. Εμένα, αν και ενήλικο σκυλί πλέον, φοβάται το σεσουάρ & τν ηλεκτρική σκούπα- σιγά-σιγά & με την βοήθεια μου, τα συνηθίζει. Αρκεί να την ηρεμείτε μόλις τρομάξει & να την βοηθάτε να εξοικιωθεί με τέτοιους ήχους..!
Υπάρχει και η πιθανότητα να είναι 'φοβητσιάρικο' το σκυλί από μόνο του, δεν λέω, όμως αυτό το κρίνεις μόλις μεγαλώσει λίγο, ακόμα είναι μικρή..είναι νορμάλ..!