Φοβάται τους ήχους

ManosΓ.Π

Member
30 Αυγούστου 2015
19
7
36
Καλημέρα!έχω ένα γερμανικό θηλυκό εξιμιση μηνών το οποίο φοβάται λίγο παραπάνω και περισσότερο τους θορύβους.σήμερα λοιπόν το πρωί ήρθε ένας μάστορας σπίτι και έβαλε μπροστά το κομπρεσέρ και το σκυλί φοβήθηκε πάρα πολύ με αποτέλεσμα η μήτερα μου να τον πάει βόλτα για να ηρεμήσει αφού εγώ είμαι δουλειά και δε μπορώ να κάνω κτ.ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να κανω;να το αφήσω εκεί μέχρι να καταλάβει ότι δεν είναι κτ κακό και να συνηθίσει η να το απομακρύνω;αν ξέρει κάποιος το σωστό ας με βοηθήσει!ευχαριστώ!

aem50

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2015
133
32
35
Και μένα μικρός φοβόταν τους δυνατούς & τους απότομους θορύβους.
Είναι θέμα χαρακτήρα του κάθε σκύλου, καθώς επίσης και ηλικίας.
Όταν τα παιδιά είναι σε ηλικία 6 χρονών & 7, είναι φυσιολόγικο να μην έχουν ακόμα την
ωριμότητα να καταλάβουν & να αντιμετωπίσουν κάποια πράγματα χωρίς φόβο. Εδώ και εμείς
οι μεγάλοι τρομάζουμε με κάποιον ξαφνικό, δυνατό θόρυβο, δεν θα τρομάξει το 6.5 μηνών κουτάβι;
Αντιδράει έτσι λόγω ηλικίας πιστεύω.
Μην την πιέσεις με το ζόρι να κάθεται εκεί & να ανέχεται οποιονδήποτε δυνατό θόρυβο που την τρομάζει, καλύτερο είναι να κάνεις κάτι για να νιώσει άνεση με τους δυνατούς ήχους γύρω της.
Είναι κουτάβι ακόμα, μην ανησυχείς, μεγαλώνοντας θα ωριμάσει & θα μάθει να αναγνωρίζει τους πραγματικούς κινδύνους, θα εξοικιωθεί...
Εγώ για να τον κάνω να νιώσει πιο άνετα, προκαλούσα μόνη μου ξαφνικούς θορύβους & πραγματικά- είδα αποτέλεσμα. Σίγουρα αρχικά θα αναστατωθεί, αλλα εσύ πρέπει αν την πλησιάζεις ήρεμα, να της μιλάς γλυκά & να της δέιχνεις αυτό που προκάλεσε τον θόρυβο, ώστε να καταλάβει πως είναι ακίνδυνο. Εμένα, αν και ενήλικο σκυλί πλέον, φοβάται το σεσουάρ & τν ηλεκτρική σκούπα- σιγά-σιγά & με την βοήθεια μου, τα συνηθίζει. Αρκεί να την ηρεμείτε μόλις τρομάξει & να την βοηθάτε να εξοικιωθεί με τέτοιους ήχους..!

Υπάρχει και η πιθανότητα να είναι 'φοβητσιάρικο' το σκυλί από μόνο του, δεν λέω, όμως αυτό το κρίνεις μόλις μεγαλώσει λίγο, ακόμα είναι μικρή..είναι νορμάλ..!

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλησπέρα! Είχα το ίδιο πρόβλημα, ο δικός μου φοβόταν τις καμπάνες (το σπίτι μου είναι δίπλα σε εκκλησία) και έκανα το εξής: Έβαζα στο youtube ήχους από καμπάνες και τη στιγμή που άρχιζε το βίντεο, σκόρπιζα στο πάτωμα λιχουδιές ή σπυριά απ' την τροφή του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να συνδυάσει τον ήχο της καμπάνας με κάτι θετικό και να μην αναστατώνεται πλέον... Βέβαια, δεν το καταφέραμε σε 1 μέρα, μου πήρε σχεδόν όλη τη βδομάδα... Εννοείται επίσης ότι η ένταση του ήχου δεν ήταν πάντα η ίδια, στην αρχή ήταν χαμηλά και σταδιακά δυνάμωνε.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Για να καταλήξουμε αν είναι κροτοφοβία ή κάποιο περιστατικό λόγω περιόδου φόβου θα πρέπει να δούμε τον σκύλο και σε άλλες καθημερινές εκφάνσεις του σε διάφορα ερεθίσματα...