Φοβάμαι...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κάποιος ρίχνει φόλες εδώ τριγύρω μας. Της τελευταίες μέρες έχουν χαθεί οι γάτες απο την γειτονιά μας. Το Σάββατο καθώς έβγαινα απο το πάρκινγκ πάτησα μια νεκρή γάτα που είχε παραδωθεί κάτω απο το αυτοκίνητο. Οποτε βγάζω βόλτα τα σκυλιά βλέπω ψάρια μέσα σε θάμνους και κοντά στους κάδους σκουπιδιών.
Πριν λίγο άφησα λυτά τα σκυλιά στην πυλωτή/αυλή να παίξουμε λίγο πριν πάμε βόλτα. Καθώς πήγαινα προς την εξώπορτα να τους φορέσω λουριά να βγούμε με την άκρη των ματιών μου είδα τη σκύλα να σκυβει και να γλύφει κάτι. Έριξα μια φωνή που έβαλε την ουρά ανάμεσα απο τα πόδια και ήρθε κοντά. Πάω να δω τι ήταν και ήταν ένα κεφάλη ψαριού. Κάποιος έριξε κάτι μέσα στην αυλή μου...
Αν πάρουμε την χειρότερη περίπτωση, δηλαδή η σκύλα να έγλυψε φάρμακο τι πρέπει να προσέξω στην συμπεριφορά της? Προς το παρών έφαγε κανονικά και παίζει με τον άλλον.

airy

Member
15 Μαρτίου 2011
19
0
Athens
Να προσεξεις αν αρχισει να εχει πεσμενη διαθεση ή σπασμους εστω και μικρης εντασης.. Αν ειναι νωχελικη ή τρεμει εστω και λιγο.. Αυτα ξερω απο προσωπικη εμπειρια.. Αν το παρατηρησεις στον γιατρο σας αμεσως! Μην κανεις ενεσεις ατροπινης μονος σου ειναι επικινδυνο αν δεν ειναι σιγουρο οτι εφαγε φολα.. Απλα εγω θα σε συμβουλεψω συνεχη παρατηρηση στη βολτα η ακομη και φιμοτρο.. (ξερω ακουγεται σκληρο αλλα προκειμενου να το προφυλαξεις.. Εγω το κανω οταν το αφηνω ελευθερο να ειμαι ησυχη γιατι και στη γειτονια εχουνε τετοια ατομα )

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν κρατήθηκα και πηρα τον κτηνίατρο τηλέφωνο.
Να της δώσω γάλα να πιεί για απόψε και αν προσέξω έστω και μια μικρή αλλαγή στην συμπεριφορά της να την πάω ιατρείο. Μου είπε ότι αν και εξαρτάτε απο το φάρμακο, ένα μικρό γλύψημο πολύ πιθανόν να μη προκαλέσει πρόβλημα (αν υπήρχε όντως φάρμακα καταρχείν).

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Αν εχει φαει φολα το σκυλι/γατι συνηθως μεσα σε μιση εμφανιζονται τα συμπτωματα. Προσοχη παιδια, οσοι μπορειται μην φευγετε απο το σπιτι (για δουλεια ή οτι εχετε να κανετε) αμεσως μετα την βολτα με τον σκυλακο σας, ειδικα αν δεν ειναι αλλο μελος της οικογενειας στο σπιτι.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν εχει φαει φολα το σκυλι/γατι συνηθως μεσα σε μιση εμφανιζονται τα συμπτωματα. Προσοχη παιδια, οσοι μπορειται μην φευγετε απο το σπιτι (για δουλεια ή οτι εχετε να κανετε) αμεσως μετα την βολτα με τον σκυλακο σας, ειδικα αν δεν ειναι αλλο μελος της οικογενειας στο σπιτι.
Γιατί?

Εγώ έχω πολύ καλά συστήματα κουφωμάτων στο σπίτι!
Λες να μπαίνει η φόλα με τηλε-μεταφορά?:D

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
ισως δεν το διατυπωσα καλα, εννοουσα οταν επιστρεφουμε απο την βολτα να μην φευγουμε αμεσως και μενει ο σκυλος μονος του, μιας και τα συμπτωματα εκδηλωνονται σχετικα αμεσα.

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
Τελικά τι έγινε από χτες το βράδυ; Όλα καλά; Ελπίζω ναι!

Και εγώ είχα φρικάρει πριν από 2-3 βδομάδες όταν βρήκα μισό κοτόπουλο σε μια γωνιά του πάρκου :S Τουλάχιστον αυτό ήταν μεγάλο και το είδα πριν το προλάβει η μύτη της. Τα ψαροκόκαλα δεν ξέρω αν θα τα έβλεπα νύχτα :S

Στέλιο, τρολάρεις ελπίζω; Για την απίθανη περίπτωση που δεν, νομίζω ότι δεν πρέπει να φύγεις αμέσως για να δεις τις αντιδράσεις του σκύλου σε σχέση με αυτό που ίσως έφαγε κατά τη διάρκεια της βόλτας. Εκτός αν η ώρα αιχμής για τις τηλεμεταφερόμενες φόλες είναι μισή ώρα μετά τη βόλτα :p

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Οκ οκ παιδιά γράψτε λάθος!:D:paja1:

Λίγο η ώρα, λίγο το ότι κατάλαβα ότι ο επίδοξος..."φολατζής"...θα πετάξει την φόλα στο μπαλκόνι ή ακόμα ακόμα και μέσα στο σπίτι σε πιθανή ανάκληση της μπαλκονόπορτας φεύγοντας από το σπίτι!

Έκαψα φλάντζα σήμερα...:D

Πάντως δεν χρειάζεται πανικός, ούτε φόβος, τα σκυλιά από κοντά να έχετε και αν δεν είναι λυτά νομίζω οι πιθανότητες να "τσιμπήσει" κάτι από κάτω χωρίς να το δούμε ελαχιστοποιούνται πολύ!

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
πολυ σωστο, ποτε δεν ξερεις, εγω προσπαθω να το τηρω

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Σε παρομοια περιπτωση, που ο Φωντας εγλυψε πολυκαιρισμενη φολα που καποιος ειχε ριξει στην αυλη του εξοχικου
του εδωσα να πιει πολυ γαλα (συμφωνα με την συμβουλη του κτηνιατρου) και ευτυχως δεν χρειαστηκε να κανω
κατι παραπανω. Αλλα αμεσως τον ειδα και ειχε πεσει η διαθεση του, ειχε την ουρα κατω και ηταν κατατονικος.

τελικα τι εγινε με την δικια σου?

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Και στη γειτονια μου μια απο τα ιδια! Προχθες είδα μια γατουλα απο τις πολλες αδεσποτες που υπαρχουν εδω ψοφια στην ακρη του δρομου και υπεθεσα οτι την πατησε αυτοκινητο. Αργοτερα που πηγα βολτα τον σκυλο βλέπω σε μια γωνια σε ενα πεζοδρομιο (εκει κοντα που ηταν ψοφια η γατα) ενα μεγαλο ψαρι κομμενο σε κομματακια. Ο λιγουρης ο δικος μου επιασε αμεσως την μυρωδια και αρχισε να με τραβαει προς τα κει. Αρχισα να φωναζω και κατεβασε τα αυτια και φυγαμε για το σπιτι. Μετα απο λιγο γυρισα να τα μαζεψω και δεν ηταν εκει... Θελω να πιστευω οτι καποιος αλλος τα μαζεψε και δεν τα εφαγε κανενα δυσμοιρο ζωακι. ΕΛΕΟΣ!!! Να φοβομαστε να παμε τα σκυλια μας βολτα!! Ευχομαι μονο να δω καποιον να βαζει φολες...

elenib

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
105
0
Σπετσες
Aπο τοτε που εχασα το πρωτο μου σκυλι απο φολα και εγω το ιδιο σκεφτομαι.φοβαμαι τοσο πολυ .Το βραδυ βγαινουμε βολτα και παντα εχουμε φακο.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Σήμερα μετά την δουλειά πέρασα μια απο τον κτηνίατρο, όχι επειδί είδα κάποια συμπτώματα αλλα να μου φύγει το άγχος και να καθαρίσω λίγο το νου μου απο το συμβάν (όλη μέρα αυτό σκεφτόμουν). Με την ευκαιρεία της επίσκεψεις κάναμε το πενταπλού και αντιλυσσιακό στον παππού και πήραμε αίμα και απο τα δύο μιας και κλείσαμε εξάμηνο. Δεν είδε κάτι που χρήζει ανησυχία ο ιατρός αλλα μου ζήτησε να την παρακολουθήσω στενά για της επόμενες 2-3 εβδομάδες γιατί αν όντως δέχτηκε φάρμακο δεν ξέρουμε τι είδος ήταν.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αυτό που με τρόμαξε είναι ότι όλο το συμβάν έγινε στην αυλή μου. Ή κάποιος το πέταξε στο χώρο μου, ή το έφερε καμιά γάτα ή απλά δεν ήταν φόλα και βρέθηκε με κάποιο άλλο τρόπο εκεί...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.043
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Παίζει να το πέταξαν στην αυλή σου... Ουκ ολίγα σκυλιά δηλητηριάστηκαν έτσι :( Τι να πω... ευχομαι να πάνε όλα καλά και να τον πιάσουν τον ******

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
BigBilly δεν νομίζω να έπαθε τίποτα - θα είχε ήδη συμπτώματα.

Σχετικά με τις φόλες τώρα, τα "σκατοσακουλάκια" που κουβαλάω μαζί μου στι βόλτα έχουν δύο χρήσεις: αφενός για την αποκομιδή περιττωμάτων και αφετέρου για να μαζέψω οτιδήποτε τρόφιμο βρω στο δρόμο - έχω βρει σαρδέλες, λουκάνικο, ωμό κρέας και τα κεσεδάκια με αποφάγια που εξακολουθούν να βάζουν οι ανεγκέφαλοι "φιλόζωοι".

Προσοχή έρχεται Πάσχα, που ως γνωστόν μαζί με του Αγ. Πνεύματος, Δεκαπεντάγουστο και άλλες ωραίες αργίες που λείπει ο κόσμος, είναι εποχή "εκκαθαρίσεων".

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie