Μα τι ερώτηση είναι αυτή? Που να ξέρουμε για ποιόν μιλας?
Μιλάω για τα δύο άτομα που αναφέρθηκα στην αρχή του θέματος. Έστω με αυτές τις λίγες πληροφορίες (που νομίζω είναι αρκετες) που σας έδωσα..
Απλώς κάποιοι έχουν τόσο μυαλό που θεωρούν άλλο το ένα κ άλλο το άλλο. Από άγνοια? Με πρόθεση? Από ηλιθιότητα? Οπως κ να έχει ότι αφορά τους ίδιους, για πολλούς είναι "άλλο". Αλλά το -άσχημο- αποτέλεσμα παράμενει το ίδιο...
Μωρέ ναι, στην τελική το αποτέλεσμα μένει το ίδιο, όμως εαν ο άλλος το κάνει εν άγνοια του τότε μπορείς να τον βάλεις στον ίσιο δρόμο (έστω και με πολλή προσπάθεια), ενώ εκείνος που γνωρίζει αλλά πάει να εκμεταλευτεί την κατάσταση, ε τότε μιλάμε για μία πολύ δύσκολη περίπτωση.
Ο καθενας μας εχει στο μυαλο του το πως ειναι ο φιλοζωος. Προφανως αυτο που εχεις στο μυαλο σου εσυ δεν ειναι το ιδιο με αυτο που εχουν στο μυαλο τους οι ανθρωποι των 3 περιπτωσεων που μας περιεγραψες.
περιέγραψα κάποια άτομα που μαζεύουν-φροντίζουν-περιποιούνται-μπλα-μπλα-μπλα άτυχα σκυλιά από τον δρόμο.
Για μένα αυτός είναι ο ορισμός του φιλόζωου για μένα! Ίσως όχι ενός ''σωστού'' φιλόζωου, διότι μπορεί να τους λείπει η γνώση...
Θα συνεχίζω να τους αποκαλώ ''φιλόζωους'', εκτός και αν μάθω τελικά πως ήξεραν τι έκαναν όταν μου πρότειναν να πάρω από byb.
Αν υπάχρει κάτι , που κάνει έναν φιλόζωο να ξεχωρίζει από έναν ''με τα σκυλιά ευαίσθητο'', αυτό είναι η δράση και τα έργα του.
Αν μεν , του λείπει η γνώση , μπορεί να γίνει καταστροφικός, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα
βιαστώ να κατηγορήσω κάποιον επείδη έχει διαφορετική σκέψη από μένα, όταν εγώ απλά μένω στην σκέψη και τα λόγια χωρίς να κάνω κάποιο έργο.
(οι δύο πρώτοι που περιέγραψα είναι φιλόζωοι, ο τρίτος δεν είναι)
Φιλοζωος μπορει να αποκαλειται καποιος που εχει μια στοργικη σταση απεναντι στα ζωα, ή ενεργει υπερ του συμφεροντος καποιων ζωων, ταιζοντας, εμβολιαζοντας, κλπ. Αυτο δεν σημαινει δυστυχως οτι παραλληλα θα ειναι βαθυς γνωστης και συνειδητοποιημενος σε ολα οσα αφορουν τα ζωα. Σε μια παρακινδυνευμενη ''λογικευση'', θα μπορουσε να πει καποιος τετοιος φιλοζωος οτι αφου η γεννα του ΒΥΒ ηταν πλεον γεγονος, τα κουταβια θα επρεπε να βρουνε σπιτι και να γλυτωσουν τον καδο...
Ειλικρινά έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι έγραψες.
Αν όμως , θέλει κάποιος πραγματικά να γλυτώσει ένα σκύλο από το κάδο , δεν θα προσπαθούσε να πείσει τον byb να το χαρίσει και όχι να το πουλήσει;
Ξέρω πως στην τελική το να προωθήσεις ένα σκύλο από byb μπορεί να γίνει και για καλό σκοπό , και ότι αν αυτό τελικά πωλείται και δεν χαρίζεται , είναι θέμα του Byb και όχι εσένα που το προώθησες...όμως κάτι μπορείς να κάνεις και γι αυτό.