Φιλόζωοι και «φιλόζωοι»…

Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
Nα ασχοληθεί το κράτος με όλα αυτά σοβαρά, και κάποιος να το πιέσει να γίνει αυτό, οργανωμένα και με ομοφωνία.
Μονο αυτο ειναι η λυση του προβληματος!

Για τον καθε εναν απο εμας η λεξη ζωοφιλια εχει τελειως διαφορετικο νοημα και γιαυτο δεν προκειται να βγει κατι αν το κρατος οργανωμενα δεν κανει κατι.
Στην γειτονια μου ειναι μια κοπελα,που καθε φορα που θα παει στο πετ σοπ αγοραζει και μια σακουλα ξηρα τροφη για τα αδεσποτα,τα χαιδευει,τα ταιζει,ενα ξερω οτι το εχει εμβολιασει και το εχει στο σπιτι των γονιων της,και θα σκεφτουν πολλοι οτι αυτη ειναι ζωοφιλη,για μενα δεν ειναι καθολου,γιατι στην αυλη της εχει ενα βελγικο λυκοσκυλο δεμενο απο το πρωι μεχρι το βραδυ και αυτη την στιγμη που γραφω το ακουω που γαυγιζει κλαιγοντας,προχθες δεμενο ειχε σχεδον κρεμαστει εξω απο την μαντρα και οταν της ειπαμε να μην το εχει δεμενο γιατι βασανιζεται ολη μερα,και πολλες φορες χωρις νερο αφου το αδειαζει,μας απαντησε οτι το σκαει και γιαυτο αναγκαζεται να το δενει :shock:

Γιαυτο θελω να πω οτι η ζωοφιλια και ο τροπος που ο καθε ενας αγαπα τα ζωα,ειναι τελειως διαφορετικος,με μεμονομενες ιδιωτικες προσπαθειες το μεγαλο θεμα των αδεσποτων δεν λυνεται.
Σιγουρα ολοι μπορουμε να βαλουμε ενα λιθαρακι ...πχ να μαθουμε στα μικρα παιδια μας να σεβονται τα ζωα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Παιδιά ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει λοιπόν…

Επιτρέψτε μου τουλάχιστον να κάνω μια παρατήρηση.
Η λέξη «φιλόζωος» έχει διττή σημασία.
1) αυτός που αγαπά υπερβολικά τη ζωή του.
2) Αυτός που αγαπά τα ζώα.

Θερμή παράκληση.
Εάν θέλουμε να περιγράψουμε έναν υπέρμετρα εγωιστή άνθρωπο, είναι ΑΔΙΚΙΑ για κάποιον που αγαπά τα ζώα, να χρησιμοποιούμε τον ίδιο χαρακτηρισμό.
Υπάρχει μια λέξη που θα του ταίριαζε καλύτερα: «Φιλοτομαριστής».

spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
Εγώ συμφωνώ απόλυτα στην προσωπική προσπάθεια, όποια κι αν είναι αυτή. Είτε να ευαισθητοποιήσουμε κάποιον(δύσκολο σαφώς), είτε να μαζέψουμε κάποιο αδέσποτο ΣΠΙΤΙ μας, είτε οτιδήποτε άλλο. Όμως βρε ROTTIE μπορώ εγώ να πάω να κατηγορήσω τη γριούλα που ταϊζει 1-2 σκυλάκια;; Ή μπορώ να την ευαισθητοποιήσω;; Εδώ δεν μπορείς να ευασθητοποιήσεις έναν μορφωμένο και νέο άνθρωπο, θα μπορέσεις να το κάνεις σε μια γριά, σ'έναν τέλος πάντων άνθρωπο αυτής της ηλικίας;; Σαφώς θα ήταν καλύτερα να τα πάρει τα ζωάκια σπίτι της/του. Αλλά όπως διάβασα και κάπου πιο πάνω, αν προσπαθήεις να "μάθει" στον γέρο της γειτονιάς, αυτός θα γυρίσει στο άλλο άκρο και οι δυο-τρεις ζωές που σωζόντουσαν, θα παν κι αυτές στα "μνήματα".

Συμφωνώ λοιπόν στην προσωπική προσπάθεια, δεν είναι κάτι δύσκολο ούτε και κάτι πανεύκολο όμως, γιατί παίζεις με ζωές και ψυχές, ανθρώπων και ζώων.

Το θέμα είναι όμως η ΕΝΩΣΗ του λαού κάτω από κοινές ανάγκες. Πώς να το πώ αλλιώς; Αν όλοι απαιτήσουμε από αυτούς που έχουν τη δύναμη (δύναμη=χρήμα=υποδομές), δηλαδή την Τοπική Αυτοδιοίκηση κυρίως, γιατί αν περιμένουμε από το κράτος, θα μας φάει το "παρακράτος", η οποία Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένη να βοηθήσει και εν ανάγκη με τη βοήθειά της ας ιδρυθούν διάφορα ΜΗ κυβερνητικά σωματεία.

Ας πάρουμε τη δύναμη στα χέρια μας. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί πολλά προγράμματα, που η αγνοιά μας και ο "φιλοτομαρισμός" μας, όπως πολύ σωστά είπες ROTTIE, δίνουν την ευκαιρία στους ανεγκέφαλους κυβερνώντες να μοιράζονται τα λεφτά από αυτά τα προγράμματα μεταξύ τους.

Αυτά. Δεν ξέρω αν φαίνομαι πολύ σοβαρός και ρεαλιστής, αλλά έτσι πρέπει να μιλάμε πλέον. Και φυσικά όπως ανέφερε κάποιος παραπάνω, όλα θα ξεκινήσουν από την Παιδεία. Αν είναι να γεννηθεί ένα "νέο" Κράτος, αυτό θα γεννηθεί από τα νέα παιδιά.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Στις περιπτώσεις όπως "η μέριμνα/περιποίηση/φιλοξενία αδέσποτων" κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί, καθώς πρόκειται για εθελοντική εργασία και "ξεσκάτωμα" κατάστασης - σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό - που την δημιούργησαν άλλοι (όπως π.χ. αυτοί που τον παράτησαν αδέσποτο). Εδώ γίνονται χειρότερα γύρω μας - νομίζω ότι αυτό είναι ο μικρότερος λόγος για να εξοργίζεται κανείς, όταν γύρω του συμβαίνουν άλλα σημεία και τέρατα.

Τώρα, όσον αφορά την "ευθύνη του κράτους" συμφωνώ με τους προλαλήσαντες στο ότι "ΝΑΙ, σαφώς και υπάρχει ευθύνη".

- Σας ελέγξει ποτέ κανείς αν έχετε chip? Όχι, άρα μπορείτε χαλαρά να πετάξετε το pet στο δρόμο.

- Πουλάνε τα pet shops? Χρυσές δουλειές κάνουν... άρα το πρόβλημα συνεχίζεται.

- Είδατε πουθενά καμιά καμπάνια ότι η στείρωση των αδέσποτων είναι "καλό πράγμα"? Από τηλεοπτικές καμπάνιες θυμάμαι μία μόνο τα τελευταία χρόνια - και μάλλον ήταν του stray αν θυμάμαι καλά?

- Για τα παιδάκια στο σχολείο, δεν συζητάμε, αυτά δεν μαθαίνουν ούτε ότι πρέπει να περνούν το φανάρι με πράσινο. ...Περί "ζωοφιλίας" θα μάθουν?

- Είδατε κανέναν δήμο να σας κυνηγάει ή κανένα γείτονα να σας καρφώνει επειδή αφήνετε τα σκουπίδια χύμα έξω από τους κάδους? Η - όπως είδα χθες το απόγευμα - χύμα μπογιές και ανοιχτά μπουκάλια με νέφτι έξω από τον σκουπιδοτενεκέ? Νομίζω ότι τα ψαροκόκαλα και τα αποκόμματα προκαλούν πολύ λιγότερη ζημιά από τα παραπάνω...

Δεν ξέρω ποιος θα ήταν ο τρόπος - πάντως όπως είπαν και άλλοι πριν, οι μεμονωμένες προσπάθειες είναι καλές και μπράβο σε όσους τις κάνουν, αλλά δεν αποτελούν λύση του προβλήματος. Το πρόβλημα είναι πολύ σύνθετο και έχει τη ρίζα του σε αυτό που λέμε "παιδεία" καιπου ξεκινάει από το σχολείο (άρα από το κράτος). Αν όλα τα άλλα ήταν οκ και αν υπήρχε μέριμνα, τότε συμφωνώ ακόμη και στο να μηνύσει κανείς αυτούς που δεν πράττουν το πρέπον ως προς τη "φιλοζωϊα", όπως κάνουν οι τρελλοί βορειοευρωπαίοι.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Kοιτάξτε τί γίνεται και δη στο site αυτό... φανταστείτε εκτός....

Εγώ συμφωνώ απόλυτα στην προσωπική προσπάθεια
VS
οι μεμονωμένες προσπάθειες είναι καλές και μπράβο σε όσους τις κάνουν, αλλά δεν αποτελούν λύση του προβλήματος
έχει τη ρίζα του σε αυτό που λέμε "παιδεία" καιπου ξεκινάει από το σχολείο (άρα από το κράτος)
και
Για τον καθε εναν απο εμας η λεξη ζωοφιλια εχει τελειως διαφορετικο νοημα και γιαυτο δεν προκειται να βγει κατι αν το κρατος οργανωμενα δεν κανει κατι.
VS
Μήπως είναι πολύ εύκολο να λέμε «να κάνει κάτι το Κράτος»? Έλεος πια με αυτήν την «καραμέλα»!!!
και
Όποιος εξακολουθεί να περιμένει τις παροχές από το κράτος για να δει άσπρη μέρα, ακόμα αναθεματίζει τους Τούρκους για τα 400 χρόνια σκλαβιά!
Το θέμα είναι όμως η ΕΝΩΣΗ του λαού κάτω από κοινές ανάγκες. Πώς να το πώ αλλιώς; Αν όλοι απαιτήσουμε από αυτούς που έχουν τη δύναμη (δύναμη=χρήμα=υποδομές), δηλαδή την Τοπική Αυτοδιοίκηση κυρίως, γιατί αν περιμένουμε από το κράτος, θα μας φάει το "παρακράτος", η οποία Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένη να βοηθήσει και εν ανάγκη με τη βοήθειά της ας ιδρυθούν διάφορα ΜΗ κυβερνητικά σωματεία.
VS
Παιδιά ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει λοιπόν…
Συμπέρασμα: λόγω ασυμφωνιών και διαφορετικών αντιλήψεων και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ (ΟΧΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΕΣ... :D )

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
:lol: :lol: :lol: Aφού έχεις χιούμορ, και το ξέρω! :lol: :lol: :lol:
Μπορεί να μην είναι αστείο, αλλά είναι η πραγματικότητα.
Αλλιώς ας δώσουμε ραντεβού να συντάξουμε κείμενο διαμαρτυρίας πίεσης και αντίδρασης στο κοιμισμένο κράτος!

spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
Συμπέρασμα: λόγω ασυμφωνιών και διαφορετικών αντιλήψεων και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ (ΟΧΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΕΣ... :D )

ΟΚ. Αν αυτό θερωρείς σωστό ας κάτσει ο καθένας στη δουλειά του.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπαθώ με τις δυνάμεις που έχω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ αλλά πλέον έχω ξεμείνει από γνωστούς, φίλους και συγγενείς για να «φορτώσω» το επόμενο σκυλάκι ή γατάκι που θα ψάχνει σπίτι μια και έχω δώσει σε όλους από ένα.

Όταν λέω ότι το κράτος είναι αυτό που πρέπει να πάρει θέση είναι γιατί έχω δει πως λειτουργούν τα πράγματα στο εξωτερικό (όπως και πολλοί άλλοι εδώ). Στην Αμερική υπήρχαν ιδιωτικά rescue τα οποία λειτουργούσαν με συγκεκριμένους κανόνες, δηλαδή, αν δεν θέλεις άλλο το σκυλί σου θα το φέρεις εδώ και θα πληρώσεις ένα ποσό. Τώρα όταν θέλεις να υιοθετήσεις ένα πρέπει να απαντήσεις σε ένα μεγάλο ερωτηματολόγιο να πληρώσεις ένα ποσό και να υιοθετήσεις το σκυλί αφού σε εγκρίνουν. Φυσικά είχαν επίγνωσή της πραγματικότητας ότι δηλαδή δεν μπορούν όλα τα σκυλιά να επιβιώσουν, στα άρρωστα σκυλιά ή στα πολύ επιθετικά σκυλιά έκαναν ευθανασία.

Υπήρχε ο θεσμός της ανάδοχης οικογένειας, όταν γέμιζαν τα rescue κάποιες οικογένειες φιλοξενούσαν τον σκύλο μέχρι να υιοθετηθεί. Τα rescue εκτός από τα χρήματα που εισέπρατταν από αυτούς που άφηναν ή υιοθετούσαν ένα σκύλο, επιδοτούνταν και από το κράτος και το ίδιο κράτος έδινε χρήματα σε αυτούς που φιλοξενούσαν ζώα.

Στην Ελλάδα έφτιαξαν ολόκληρες εγκαταστάσεις (Σχιστό) για να μαντρώσουν τα σκυλιά για τους Ολυμπιακούς και τώρα είναι άδειες και εγκαταλελειμμένες όταν θα μπορούσαν να τις οργανώσουν να δουλεύουν με εθελοντές και να έχουν την εποπτεία.
Στην Ελλάδα αν φιλοξενήσεις το σκυλί του αδελφού σου που πήγε διακοπές πρέπει να απολογείσαι κάθε μέρα όλη μέρα στους συγκατοίκους σου και να σε απειλούν με εξώσεις και μηνύσεις.

Είμαστε πολύ πίσω και το λέω με μεγάλη μου λύπη αυτό.

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
ROTTIE said:
Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό έντονης αντιπαράθεσης που είχα με κάτοικο της περιοχής που μένω, ξεκινώ συζήτηση για να προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε τι ακριβώς θεωρούμε ζωοφιλία στη χώρα μας.

Ποιος είναι ο λοιπόν ο φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος πολίτης?

Αυτός που αφήνει τις εφημερίδες με τα ξινισμένα και μουχλιασμένα υπολείμματα τροφών στις γωνίες των πεζοδρομίων με αποτέλεσμα να γίνονται εστία μόλυνσης?

Αυτός που γεμίζει δυο φορές την εβδομάδα με νερό το βρώμικο μπωλ απέναντι από το σπίτι του?

Πόσες φορές σας επιτέθηκαν «αδέσποτα» τα οποία κάποιος έχει μαζέψει αλλά εκτός από τα αποφάγια που τους πετάει δεν αναλαμβάνει καμιά εύθηνη για τα ζώα αυτά?

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις ενός πραγματικά φιλόζωου που παίρνει υπό την προστασία του ένα αδέσποτο ζώο?
αυτο που σε ενοχλει ειναι οτι αφηνουν "σκουπιδια" για να ταισουν τα αδεσποτα και οτι τα μπωλ ειναι βρωμικα ή γενικα οτι τα ταιζουν και οτι ενω τα ταιζουν δεν αναλαμβανουν την ευθυνη τους?
ποια ευθυνη τους ομως?
αληθεια η γριουλα της γειτονιας που λυπαται το αδεσποτο και του αφηνει φαγητο εχοντας στο μυαλο της οτι δεν μπορει να το σκεφτεται πεινασμενο, πρεπει να ειναι και ενημερη για το τι πρεπει να τρωει ενας σκυλος???
πρεπει και να το αναλαμβανει?? τι εννοεις? επειδη του αφηνει φαγητο(ναι εστω ο,τι περισσευει) πρεπει και να ειναι εκει να το προσεχει να μη χιμηξει σε δεσποζομενα??

αυτη σκεφτεται οτι το λυπαται το ζωντανο και του προσφερει λιγο φαγητο και νερο, γιατι αυτο μπορει να κανει. τι αλλο να κανει απο κει και περα?
για ποιο λογο εχει ευθυνη?
θα ηταν πιο υπευθυνη αμα δεν αφηνε τιποτα, για να μη δημιουργηθει εστια μικροβιων??

δεν την καταλαβαινω αυτη τη λογικη καθολου.
και χρησιμοποιω το παραδειγμα "γριουλας" αν και θα μπορουσε ναναι οποιοσδηποτε.
και εγω ταιζω αδεσποτα, αν και δεν τους βαζω αποφαγια. τι επρεπε να κανω? να τα εχω υπο την ευθυνη μου?

μια απο τις αγαπημενες μου "εικονες" ειναι μια κυριουλα που καθε πρωι βαζει νερο και φαγητο στον αδεσποτο τυπα της γειτονιας μας. ο αρχοντας ξερει και την περιμενει καθε μερα την ιδια ωρα. μαλιστα, μια φορα περνουσα την ιδια ωρα και εγω με το σκυλο μου και αυτη τον κρατουσε απο το κολαρο(ενω αυτος ηταν ξαπλωμενος και δεν εδινε καμμια σημασια οπως παντα... :p ) φοβουμενη μη μας χιμηξει.
αληθεια, ειχε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να το κανει αυτο???
οκ, μονιμως του βαζει βλακειες να φαει και συνηθως κοκκαλα μαγειρεμενα... ε πού να ξερει η γυναικα?? τι επρεπε να κανει? να αγοραζει ξηρα τροφη?? και να τρεχει και ολη μερα πισω του ενω αυτος κανει βολτες σε ολη την περιοχη, για μην τσακωθει με δεσποζομενα??

:roll: :roll:

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Στη γειτονιά μου,μια πολύ καλή κυρία,γύρω στα 50,ταϊζει τις γατούλες.
Βάζει ξηρή τροφή και κονσέρβες που αγοράζει ειδικά για τις γατούλες και τοποθετεί το φαγητό και το νεράκι τους σε 2 σημεία στη γειτονιά μου,σε ένα ακατοίκητο σπίτι και σε ένα οικόπεδο.
Παλαιότερα της έκαναν την παρατήρηση ότι τα μέρη που αφήνει τα φαγητά έχουν γίνει εστίες μόλυνσης (όντως αναδύουν μια απίστευτη μπόχα) και άλλαξε λίγο συνήθειες,βάζοντας εφημερίδες και πετώντας την επόμενη μέρα ότι έμενε και ότι μπορούσε να φτάσει και να πετάξει.
Αυτό δεν βελτίωσε την κατάσταση όμως!...
Βρίσκοντας αφθονη τροφή και νερό,οι γάτες ευημερούν και πολλαπλασιάζοντε (οι αδέσποτες γάτες πληθαίνουν δηλαδή και το θέαμα σκοτωμένων γατιών είναι πια σύνηθες στη γειτονιά μου,από αυτοκίνητα ή σκύλους),οι γάτες που τρώνε πολύ...χέζουν και πολύ οπότε και το πρόβλημα της μόλυνσης και της μπόχας μεγαλώνει,κοντά στις γάτες "ευημερούν" και άλλα ζώα όπως αρουραίοι και ποντίκια που τους καλοκαιρινούς μήνες έβγαιναν σε κοπάδια και έτρωγαν την τροφή από τις γάτες!...Μεγάλοι αριθμοί από κατσαρίδες "τιμούν" καθημερινά τα γεύματα της κυρίας και τα αδέσποτα σκυλάκια της περιοχής ξέρουν που θα βρούν φαϊ και νερό αλλά και "παιχνίδι" (τις γάτες).

Αυτή λοιπόν η κυρία με τις αναμφίβολα καλές προθέσεις,έχει δημιουργήσει μια σειρά προβλημάτων σε μια τοπική κοινωνία,άθελα της μάλλον,με πολλές προεκτάσεις.

Δηλαδή από τα γύρω σπίτια δεν μπορούσαν να ξεμυτίσουν οι άνθρωποι από τη μπόχα και το ποντίκι,τα μικρά παιδιά αλλά και οι ενήλικες κινδυνεύουν από μολύνσεις,έντονο το πρόβλημα των τρωκτικών που οδήγησε κάποιους σε χρήση φαρμάκων από τα οποία πέθαναν και γατιά και σκυλιά (και μάλιστα ένα δεσποζόμενο που έφαγε από εκεί),κλπ.

Το απότέλεσμα αυτής της αγαθής αλλά απερίσκεπτης και μπορεί και ανούσιας πράξης της κυρίας είναι οι αδέσποτες γάτες να πολλαπλασιάζοντε,οι νεκρές γάτες να πολλαπλασιάζοντε,να θρηνούμε αδέσποτους και δεσποζόμενους σκύλους,να μολύνετε μια περιοχή,μια τοπική κοινωνία να αποκτά πολλά προβλήματα και να εναντιώνετε σε μιά καλή κυρία και KAΝΕΝΑ πρόβλημα να μη λύνετε.

Υπάρχουν λοιπόν πολλές κυρίες ή κύριοι που κάνουν παρόμοιες πράξεις.Καλές μεν,σαν πρόθεση,αλλά απερίσκεπτες και αναποτελεσματικές εώς καταστροφικές σαν πράξη.
Πιστεύω ότι η αιτία που δεν αποδίδουν αυτές οι κινήσεις είναι γιατί δεν είναι ολοκληρωμένες.

Τι ενοώ?
Ότι το να βάζεις 1,2,3 κιλά φαϊ στο δρόμο είναι το πιο απλό αλλά το να περιθάλψης με ιατρικές φροντίδες στειρώσεις,εμβολιασμούς και σεβόμενος κανόνες υγειηνής και για σκυλιά και για ανθρώπους,κανόνες στοιχειώδους ευγένειας και να μην δημιουργείς 10 προβλήματα για να λύσεις (εάν λύνεις) 1...είναι το δύσκολο.

Ρωτώ λοιπόν...
Μήπως αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να διασφαλίσουν όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να σκεφτούν καλύτερα αυτό που κάνουν?

Μήπως τελικά αντί να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος,γίνοντε μέρος του ίδιου του προβλήματος και έχουν αντίθετα αποτελέσματα?

Και δεν αμφιβάλω για τα καλά τους κίνητρα και τις καλές τους προθέσεις.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Και στην γειτονιά μου υπάρχει ένα γατοκρατούμενο κομμάτι, με παρόμοιες συνθήκες σαν αυτές που περιγράφει ο Ντόγκο, και θεωρώ ότι έχει απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφει.

Μάλιστα έχω παρατηρήσει πως η υπερπληθώρα των γατών έχει επιφέρει γατοπολέμους, και οι περισσότερες γάτες είναι μονόφθαλμες, και μια είναι σχεδον τυφλή. Όταν παώ βόλτα με τον σκύλο μου, αποφεύγω να πλησιάσω εκεί, γιατί βρωμάει ο τόπος!!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμφωνώ (ακόμα μια φορά :wink: ) με κάθε λέξη που έγραψε ο Dogo...!

Για να μην γίνουμε και οι ίδιοι μέρος του προβλήματος πρέπει να δούμε το ζήτημα αποστασιοποιημένα με γνώμονα τον σεβασμό στα ζώα που φροντίζουμε, στους συνανθρώπους μας και στον εαυτό μας. Φιλοζωία εξάλλου σημαίνει ΚΑΙ σεβασμός και αγάπη στη ζωή.

Καλό θα είναι λοιπόν εάν αποφασίσουμε να δράσουμε ως μονάδες, (γιατί αν περιμένουμε από το Κράτος…) να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη.
Πόσα αδέσποτα ζώα χρειάζεται να πεταχτούν στους δρόμους, να βασανιστούν και να πεθάνουν για να μάθει ο κάθε «φιλόζωος» (ο οποίος δεν θέλει να επωμιστεί το πρόβλημα, αλλά το μέρος του προβλήματος που τον βολεύει) από τα λάθη του?

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Dogo said:
Ρωτώ λοιπόν...
Μήπως αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να διασφαλίσουν όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να σκεφτούν καλύτερα αυτό που κάνουν?

Μήπως τελικά αντί να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος,γίνοντε μέρος του ίδιου του προβλήματος και έχουν αντίθετα αποτελέσματα?

Και δεν αμφιβάλω για τα καλά τους κίνητρα και τις καλές τους προθέσεις.
ναι οταν καταληγει να γινεται αυτος ο χαμος που περιεγραψες παραπανω ειναι τραγικο.

ωστοσο επιμενω οτι δε μπορουμε να κατηγορουμε ως "φιλοτομαριστες" αυτους που ταιζουν αδεσποτα επειδη πονανε οταν τα βλεπουν να ψαχνουν φαγητο στα σκουπιδια ή να κυκλοφορουν σκελετωμενα..
αν ειναι να τα βαζουμε ΚΑΙ με αυτους, τοτε τι πρεπει να κανουμε σαυτους που τα κλωτσανε, τους πετουν πετρες, ριχνουν φολες, κλπ

τουλαχιστον το να βοηθησεις ενα αδεσποτο που ΠΕΙΝΑΕΙ ειναι κατι αμεσο και ευκολο( η "βολευει" οπως λετε)
το να το δεις στο δρομο και να γυρισεις απο την αλλη, βολευει περισσοτερο.

εν ολιγοις, ειναι τοσοι και τοσοι αυτοι που εχουν τις μακραν κακες προθεσεις, μη ριχνουμε στην πυρα ακομα και αυτους με την καλη προθεση.

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Κατανοώ απόλυτα τι θες να πείς και συμφωνώ,απλά και οι δύο πλευρές χρήζουν ενημέρωσης.

Δε λέω να τα "βάλουμε" με κανέναν απλά να βλέπουμε αντικειμενικά τα πράματα.
Φαντάσου πως στα μάτια μου (πόσο μάλλον και πιο άσχετων με τα ζωοφιλικά θέματα) αυτός που αδιαφορεί για τα αδέσποτα γατιά και σκυλιά είναι προτιμότερος από την κυρία ή τον κάθε,τέτοιου είδους,φιλόζωο γιατί δεν μου δημιουργεί πρόβλημα...απλά δεν συμμετέχει.

Θέλει λοιπόν να "πιάσεις" αυτούς τους ανθρώπους και να τους πείς μια κουβέντα,ευγενικά και όμορφα μήπως και κατανοήσουν.
Σίγουρα πάντως δεν θέλουν "χειροκρότημα" και σίγουρα δεν είναι αυτοί (οι μόνο αυτοί) οι φιλόζωοι.

Δύσκολο βέβαια θέμα γιατί 9 στις 10 φορές πρόκειτε και για ανθρώπους με "ιδιαίτερα" χαρακτηριστικά και προβλήματα ίσως.

Είναι δύσκολο θέμα και σίγουρα η λύση του είναι πολύ πιο πολύπλοκη από "μια σακούλα φαϊ"... :?

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Dogo said:
Φαντάσου πως στα μάτια μου (πόσο μάλλον και πιο άσχετων με τα ζωοφιλικά θέματα) αυτός που αδιαφορεί για τα αδέσποτα γατιά και σκυλιά είναι προτιμότερος από την κυρία ή τον κάθε,τέτοιου είδους φιλόζωο,γιατί δεν μου δημιουργεί πρόβλημα...απλά δεν συμμετέχει.
ωστοσο αυτος που αδιαφορει επειδη ετσι κ αλλιως δε μπορει ουτε να τα βλεπει τα αδεσποτα, ειναι ο ιδιος που δε θα συμμετεχει σε οποιαδηποτε ενεργεια γινει για αυτα.
αυτος που τα ταιζει επειδη ειναι το μονο ισως που ΜΠΟΡΕΙ να κανει, ειναι ο ιδιος που οταν χρειαστει να συμμετασχει σε μια ομαδικη προσπαθεια για αυτα, πιστευω θα το κανει. και ας μην μπορει να παρει καποιο στο σπιτι του.
και θα ναι ο ιδιος που θα μαθει και στα παιδια του να μην βλεπουν αδεσποτο στο δρομο κ το κλωτσανε. ο ιδιος που δε θα μαθει στα παιδια του να πανε στο βουνο ναφησουν το ανεπιθυμητο ζωο, για να μη βρει το δρομο της επιστροφης!

κλπ κλπ.........

μην ψαχνουμε το δεντρο κ χασουμε το δασος

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Δίκιο έχεις.

Για αυτό λέω πως και οι 2 πλευρές θέλουν προσέγγιση και ενημέρωση,οι μεν για να πιστούν πως το πρόβλημα των αδεσπότων είναι πρόβλημα όλων μας και να βοηθήσουν...και οι δε για να καταλάβουν πως με αυτό τον τρόπο δεν βοηθούν αλλά εντείνουν το πρόβλημα δημιουργώντας και άλλα και πως αυτή τους την "ενέργεια" μπορούν να την διοχετεύσουν αλλιώς και ουσιαστικότερα..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Να παρέμβω και εγώ λέγοντας ότι είναι ακραίο να κατηγορούμε τέτοιους ανθρώπους, μπορούμε όλοι μας να πιέσουμε τον Δήμο μας να βάλει 4-5 ειδικά σημεία σίτισης και νερού, με επιχείρημα ότι τα ζώα θα ειναι τουλάχιστον πιο συγκεντρωμένα, και θα ''τσακώνονται'' και πιο εύκολα για στειρώσεις κλπ ... ενέχει βέβαια αυτό τον κινδυνο της ομαδικής φόλας, αλλά έτσι κιαλλιώς οι φόλες είναι πια παντού, ακόμα και δίπλα σε παιδικές χαρές ... Επίσης υπάρχουν άνθρωποι (εγώ με αυτούς τα βάζω) που βγάζουν το νερό ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΤΟΥΣ έξω από το σπίτι, αμολάνε και τον σκύλο όσο λοίπουν στη δουλειά ή και εγώ δεν ξέρω ίσως και μόνιμα, και όποιον πάρει ο χάρος ... το αστείο είναι πως όποτε έχουν συναντηθεί δικά μου σκυλιά με τέτοιου είδους ημιδεσποζόμενα (πώς να τα πώ) επειδή κερδίζουν κι όλας στον σκυλοκαυγά που ακολουθει - (φεύγει το άλλο κλαίγοντας και μπαίνει στο σπίτι πχ) βρίσκω και το μπελά μου ... να αφήσω εγώ δηλαδή έξω απο την περίφραξη ένα ροτ και ο Θεός βοηθός ... :shock:

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
denis said:
Επίσης υπάρχουν άνθρωποι (εγώ με αυτούς τα βάζω) που βγάζουν το νερό ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΤΟΥΣ έξω από το σπίτι, αμολάνε και τον σκύλο όσο λοίπουν στη δουλειά ή και εγώ δεν ξέρω ίσως και μόνιμα, και όποιον πάρει ο χάρος ... το αστείο είναι πως όποτε έχουν συναντηθεί δικά μου σκυλιά με τέτοιου είδους ημιδεσποζόμενα (πώς να τα πώ) επειδή κερδίζουν κι όλας στον σκυλοκαυγά που ακολουθει - (φεύγει το άλλο κλαίγοντας και μπαίνει στο σπίτι πχ) βρίσκω και το μπελά μου ... να αφήσω εγώ δηλαδή έξω απο την περίφραξη ένα ροτ και ο Θεός βοηθός ... :shock:
μα αυτα δεν ειναι τα λεγομενα ημιδεσποζομενα
ειναι τα δεσποζομενα σκυλια ηλιθιων!!!

εδω εχουμε μια γυναικα με καμμια 10ρια σκυλια που τα εχει μαζεψει ολα απο το δρομο.
οκ, δεχομαι οτι τα εσωσε μιας και δεν ηταν απο τα αδεσποτα που περνανε καλα(γιατι ΝΑΙ υπαρχουν και τετοια)
ΑΛΛΑ οποτε της γουσταρει αμολαει και κανα-δυο να κανουν τη βολτα τους στη γειτονια και να ορμανε σε δεσποζομενα!
και οταν τα βγαζει βολτα εχει στο λουρι 1-2 και τα αλλα να τρεχουν ελευθερα!

με αυτην εξοργιζομαι!!!!!!! αμα θες να εχεις 10, εχε τα οπως πρεπει!!!!! τοτε ναι ΕΧΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ
η συγκεκριμενη κανει και κηρυγμα περι ακαθαρσιων στους δρομους..
μην τρελαθω!
μεχρι να μαζεψει του ενος, τα εχουν κανει και μισα απο τα αλλα και σιγα μην τα μαζευει. γιατι οντως δεν τα μαζευει.... :? :?