Φιλόζωοι εναντίoν κυνηγών

Status
Κλειδωμένο θέμα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το θέμα όπως ορίζεται από τον τίτλο και το πρώτο πόστ είναι η στρεβλή άποψη περί του κυνηγιού -τα στερεότυπα που αυτή γεννάει και κατ επέκταση η "διαμάχη" μεταξύ δήθεν και αληθινού

• Like
Reactions: kryptiae

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Πριν πω οτι πω θα ηθελε να τονισω οτι δεν εχω ασχοληθει ποτε μου με το κυνηγι δεν εχω παει ουτε μια φορα κ ουτε ειχα ποτε μου κυνηγοσκυλο..

Θελω να πω ομως οτι ολοι οι κυνηγοι δεν ειναι ιδιοι κ μην ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ μεγαλο ποσοστο ναι μπορει να συμφωνησω αλλα οχι συντριπτικη πλειοψηφια οπως αναφερθηκε πιο πανω.
Ζω σε επαρχια κ ξερω κυνηγους που πιστεψτε με εχουν τα σκυλια τους σαν παιδια τους (με τις βολτες τους καθημερινα με οδηγους παντα κτλ κτλ) ,υπαρχουν βεβαια κ οι αλλοι που ειναι το ακρως αντιθετο δεν αντιλεγω..

Αλλα περισσοτερο μπηκα να γραψω μεσα εδω γιατι ενα μελος(lara-koyklara) τους στοχοποιησε κ τους τσουβαλιασε ολους κ αναφερθηκε πολυ απαξιωτικα προς ολους τους κυνηγους χαρακτηριζοντας τους "αξεστα ανθρωπακια" αυτο κ μονο ειναι ΝΤΡΟΠΗ τπτ αλλο...

K επειδη ειναι πολλοι ειναι μια νοοτροπια που χαρακτηριζει την συντριπτικη πλεοψηφια τους????
Μπορει να ειναι δικη σου νοοτροπια αυτη η φιλοσοφια αν θες,οπως λες...
Σε ολους τους χωρους υπαρχουν αυτοι που λες αγαπητη κ οχι μονο στους κυνηγους ας ηρεμησεις λιγο..

υγ οπως ξαναειπα ζω σε επαρχια κ σε πληροφωρω τα περισσοτερα αδεσποτα η μαλλον η συντιπτικη πλειοψηφια ειναι σκυλακια "αγκαλιας" να αρχισω να γενικευω κ να τους βριζω ολους???

• Like

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Λατρευω μια φυλη που πρωτιστως ειναι κυνηγος μεγαλου θηραματος.
Μετα απο περιπου 6 χρονια εντονης ενασχολησης με τη φυλη αυτη σε Ελλαδα και εξωτερικο και εχωντας γνωρισει πια τα "μυθικα" τερατα της φυλης σε εκτροφικο και εργασιακο επιπεδο... εχω να πω οτι το Dogo θα ζουσε πολυ καλυτερα σημερα παγκοσμιως και πιθανων να ειχε γλιτωσει και αρκετα θεματα υγειας αν δεν ηταν κυνηγος. Αυτο ειναι ομως, καλως ή κακως.

Ειναι η νοοτροπια των περισσοτερων κυνηγων... δυστυχως.

Ομως... και γω διαφωνω με τον τιτλο του θεματος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Τα σκυλάκια "αγκαλιάς" [αλήθεια, ποιά εννοείς εσύ Αγγελε σκυλάκια αγκαλιάς; των πόσων κιλών δηλαδή; έτσι απο περιέργεια...], είναι όντως νέα μόδα, στο τεραίν των εγκαταλείψεων. Λόγω κρίσης δήθεν τάχα μου. Βρήκαμε τώρα ΤΗΝ δικαιολογία, γιά όλες τις αποφάσεις των καμμένων παντός τύπου, εγκεφάλων.

Τα βασανισμένα κυνηγόσκυλα, είναι "άθλημα" παλιό. Πολύ παλιό. Μόνο στους Ολυμπιακούς δεν το έχουν συμπεριλάβει ακόμη.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αν δεν κυνηγούσαν τα ντόγκο ΔΕΝ θα υπήρχαν απλά....
οπότε δες το αλλιώς Αμαλία

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εδώ μιλάμε για κυνηγούς Άγγελος 13. Φυσικά και υπάρχουν παντού τέτοιοι και στα αντίστοιχα θέματα θα μιλήσουμε και γι'αυτούς. Και αναφέρομαι μόνο στην ιδιότητά τους ως κάτοχοι σκύλων - όχι στη γενικότερη παρουσία τους εντός κοινωνικού συνόλου.

Δεν έχουν ανάγκη εμένα οι κυνηγοί να τους στοχοποιήσω, στοχοποιούνται ολομόναχοι χωρίς καμία βοήθεια - ως κάτοχοι σκύλων, τονίζω πάλι.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
αν δεν κυνηγούσαν τα ντόγκο ΔΕΝ θα υπήρχαν απλά....
οπότε δες το αλλιώς Αμαλία
Αυτο ειναι αλλο πραγμα... αλλη συζητηση... δε μιλαμε για τη δημιουργια της φυλης και τα χαρακτηριστικα της.

Εγω μιλαω για αυτο που περναει τωρα η φυλη εξαιτιας ενος χαρακτηριστικου.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Ε..εντάξει...
Άμα είναι μην υπήρχε η φυλή και να πάθει τέτοιο κακό η ανθρωπότητα...ΚΑΛΩΣ υπάρχει ως κυνηγοφυλή και ας περνάει του λιναριού τα πάθη!

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Τα σκυλάκια "αγκαλιάς" [αλήθεια, ποιά εννοείς εσύ Αγγελε σκυλάκια αγκαλιάς; των πόσων κιλών δηλαδή; έτσι απο περιέργεια...], είναι όντως νέα μόδα, στο τεραίν των εγκαταλείψεων. Λόγω κρίσης δήθεν τάχα μου. Βρήκαμε τώρα ΤΗΝ δικαιολογία, γιά όλες τις αποφάσεις των καμμένων παντός τύπου, εγκεφάλων.

Τα βασανισμένα κυνηγόσκυλα, είναι "άθλημα" παλιό. Πολύ παλιό. Μόνο στους Ολυμπιακούς δεν το έχουν συμπεριλάβει ακόμη.
Μαρια εννοω ολα αυτα τα "πατσαβουρακια" που ειναι καθαρα για μεσα στο σπιτι να μην λεω τωρα ρατσες των 5 με 6 κιλων..

Εμενα δεν μου αρεσει το τσουβαλιασμα κ η γενικευση σε τετοια θεματα για αυτο κ ειπα την γνωμη μου.
δυστηχως η βλακεια υπαρχει παντου κ δεν ειναι μονο στους κυνηγους..
Ειναι μια λανθασμενη νοοτροπια που εχουν οι ελληνες κ οχι ξεχωρα οι κυνηγοι..

• Like

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.516
Athens
Καταρχήν θα συμφωνήσω με τον Sea-mol πολλές σελίδες πριν για τα περί της αναγκαιότητας του να κυνηγήσουμε για να τραφούμε σήμερα. Εξάλλου, αυτοί που το κάνουν, εάν το κάνουν με γνώμονα το καταναλώσουν το σούπερ κρέας, ας ξεκινήσουν πρώτα από άλλα πιο βασικά: να φυτεύουν ντομάτες και κρεμμύδια, να έχουν κατσίκες για να αρμέγουν, να φτιάχνουν τις δικές τους τραχαναδοχυλοπίτες κλπ. Άμα θέλουν να είναι "επιλεκτικοί" στο τι τρώνε ας το κάνουν σωστά.

Πάντως κάτι κυνηγοί που έχω δει εγώ, πλην του κυνηγιού, η κατά τα άλλα επαφή τους με τη φύση περιορίζεται στο τι αυτοκόλλητο αρκούδας θα κολλήσουν στη ρεζέρβα του τζιπ. Άντε να περπατήσουν και 10 λεπτά στα βασιλικά κτήματα τις κυριακές για να κάνουν καύσεις πριν πάνε για μασαμπούκες στις ταβέρνες, φυσικά με φόρμα (για να τεντώνει) και σκαρπίνι.

Ωστόσο ο οποιοσδήποτε ψυχάκιας, χωρίς κανένα έλεγχο, παίρνει από ένα όπλο και σκοτώνει μπεκάτσες (τις οποίες συχνά δεν τρώει κιόλας) ή ό,τι άλλο νά 'ναι (αρκούδες, λύκους, αλεπούδες) κλπ. Έχει πάρει και το ουάου κυνηγόσκυλο από τον θείο Μάκη (του Sea-mol… αχαχαχα!) που το ταϊζει friskies και το χει στην υπόγα ή στο μπαλκόνι όλο το χρόνο για να του συσσωρευτούν τα κυνηγο-drive του και να τον βγάλει το λαγό στο πιτς φιτίλι. Φυσικά το σκυλί δεν κυνηγάει, οπότε ο κυνηγός ή θα το πυροβολήσει ή θα το ξαμολύσει στα βασιλικά κτήματα πριν να πάει να φάει τα μπριζολίδια. Γι αυτό τα αδεσποτο-καταφύγια μοιάζουν με εκτροφεία σέτερ και πόιντερ. Σε περίπτωση πάντως που το σκυλί κυνηγήσει καλά, θα πεθάνει έτσι κι αλλιώς γιατί θα του βάλει φόλα στο τρέιλερ άλλος κυνηγός.

Το κακό με αυτούς τους κυνηγούς είναι ότι είναι πολλοί και ότι είναι ανάμεσά μας. Το καλό είναι σκοτώνονται και μεταξύ τους οπότε κάπως μειώνεται ο πληθυσμός τους που και που. Τώρα εάν υπάρχουν "καλοί κυνηγοί" ας καθαρίσουν μόνοι τους το στάβλο του Αυγεία για να μην τους παίρνει μπάλα όλους. Αλλά δεν το κάνουν γιατί κανείς δεν μιλάει.

Το τρέιλερ... άλλη πονεμένη ιστορία! Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί με τα κοινότατα αυτοκίνητα βολεύουμε τους σκύλους μια χαρά μέσα στο αυτοκίνητο. Τα τζιπ των κυνηγών πρέπει μάλλον να έχουν αλλεργία στη σκυλότριχα - δεν εξηγείται διαφορετικά. Προβληματικά αυτοκίνητα σου λέει...

Τέλος, όσον αφορά τώρα τη γνωστή καραμέλα για το πως περνούν τα εργασιακά και τα κυνηγόσκυλα σε σχέση με τα "pet" και "καναπεδόσκυλα" ας μην την πιπιλάμε άλλο. Ας κάνουμε εδώ μέσα μια πρόχειρη έρευνα και ας δούμε ποια από τις δύο κατηγορίες περνάει περισσότερο χρόνο καλύτερα, με περισσότερα ερεθίσματα και με περισσότερη χαρά για το σκύλο.

ΥΓ. Ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος; Γιατί ακούγονται τουφεκιές τις τελευταίες μέρες στα βασιλικά κτήματα...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ε..εντάξει...
Άμα είναι μην υπήρχε η φυλή και να πάθει τέτοιο κακό η ανθρωπότητα...ΚΑΛΩΣ υπάρχει ως κυνηγοφυλή και ας περνάει του λιναριού τα πάθη!
Ε καλα το παρακανες εσυ τωρα! Αν δεν υπηρχε το Dogo η λιστα με τις φυλες θα ηταν πολυ φτωχη!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Όμως οι κυνηγοί πρέπει να συνεπείς για να αποφεύγονται παρόμοια περιστατικά.

Έτσι πρέπει :

• Να τηρούν το πρόγραμμα εμβολιασμού των σκύλων και να ενημερώνουν το βιβλιάριο υγείας.
  • Να έχουν πάντα μαζί τους το βιβλιάριο υγείας του σκύλου τους όταν πάνε για κυνήγι
  • Να τηρούν όλους τους κανόνες μεταφοράς του σκύλου ώστε να υπάρχει επαρκής φωτισμός, αερισμός και καθαριότητα στο μέσο με το οποίο μεταφέρεται ο σκύλος.

Θα επανέλθουμε με πρισσσότερες λεπτομέρειες . Ας προσπαθήσουμε όλοι να μην δίνουμε δικαιώματα σε “φιλόζωους” να δημιουργούν προβλήματα σε εμάς και στο κυνήγι.

:cool: Α
ρα οι οι κυνηγοί σύμφωνα με το ihunt πρέπει να τα κάνουν όλα αυτά για να μην έχουν προβλήματα και τους χαλάει το κυνήγι απο κάποιους " φιλόζωους" μάλιστα.......

Last edited:

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Καταρχήν θα συμφωνήσω με τον Sea-mol πολλές σελίδες πριν για τα περί της αναγκαιότητας του να κυνηγήσουμε για να τραφούμε σήμερα. Εξάλλου, αυτοί που το κάνουν, εάν το κάνουν με γνώμονα το καταναλώσουν το σούπερ κρέας, ας ξεκινήσουν πρώτα από άλλα πιο βασικά: να φυτεύουν ντομάτες και κρεμμύδια, να έχουν κατσίκες για να αρμέγουν, να φτιάχνουν τις δικές τους τραχαναδοχυλοπίτες κλπ. Άμα θέλουν να είναι "επιλεκτικοί" στο τι τρώνε ας το κάνουν σωστά.

Πάντως κάτι κυνηγοί που έχω δει εγώ, πλην του κυνηγιού, η κατά τα άλλα επαφή τους με τη φύση περιορίζεται στο τι αυτοκόλλητο αρκούδας θα κολλήσουν στη ρεζέρβα του τζιπ. Άντε να περπατήσουν και 10 λεπτά στα βασιλικά κτήματα τις κυριακές για να κάνουν καύσεις πριν πάνε για μασαμπούκες στις ταβέρνες, φυσικά με φόρμα (για να τεντώνει) και σκαρπίνι.

Ωστόσο ο οποιοσδήποτε ψυχάκιας, χωρίς κανένα έλεγχο, παίρνει από ένα όπλο και σκοτώνει μπεκάτσες (τις οποίες συχνά δεν τρώει κιόλας) ή ό,τι άλλο νά 'ναι (αρκούδες, λύκους, αλεπούδες) κλπ. Έχει πάρει και το ουάου κυνηγόσκυλο από τον θείο Μάκη (του Sea-mol… αχαχαχα!) που το ταϊζει friskies και το χει στην υπόγα ή στο μπαλκόνι όλο το χρόνο για να του συσσωρευτούν τα κυνηγο-drive του και να τον βγάλει το λαγό στο πιτς φιτίλι. Φυσικά το σκυλί δεν κυνηγάει, οπότε ο κυνηγός ή θα το πυροβολήσει ή θα το ξαμολύσει στα βασιλικά κτήματα πριν να πάει να φάει τα μπριζολίδια. Γι αυτό τα αδεσποτο-καταφύγια μοιάζουν με εκτροφεία σέτερ και πόιντερ. Σε περίπτωση πάντως που το σκυλί κυνηγήσει καλά, θα πεθάνει έτσι κι αλλιώς γιατί θα του βάλει φόλα στο τρέιλερ άλλος κυνηγός.

Το κακό με αυτούς τους κυνηγούς είναι ότι είναι πολλοί και ότι είναι ανάμεσά μας. Το καλό είναι σκοτώνονται και μεταξύ τους οπότε κάπως μειώνεται ο πληθυσμός τους που και που. Τώρα εάν υπάρχουν "καλοί κυνηγοί" ας καθαρίσουν μόνοι τους το στάβλο του Αυγεία για να μην τους παίρνει μπάλα όλους. Αλλά δεν το κάνουν γιατί κανείς δεν μιλάει.

Το τρέιλερ... άλλη πονεμένη ιστορία! Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί με τα κοινότατα αυτοκίνητα βολεύουμε τους σκύλους μια χαρά μέσα στο αυτοκίνητο. Τα τζιπ των κυνηγών πρέπει μάλλον να έχουν αλλεργία στη σκυλότριχα - δεν εξηγείται διαφορετικά. Προβληματικά αυτοκίνητα σου λέει...

Τέλος, όσον αφορά τώρα τη γνωστή καραμέλα για το πως περνούν τα εργασιακά και τα κυνηγόσκυλα σε σχέση με τα "pet" και "καναπεδόσκυλα" ας μην την πιπιλάμε άλλο. Ας κάνουμε εδώ μέσα μια πρόχειρη έρευνα και ας δούμε ποια από τις δύο κατηγορίες περνάει περισσότερο χρόνο καλύτερα, με περισσότερα ερεθίσματα και με περισσότερη χαρά για το σκύλο.

ΥΓ. Ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος; Γιατί ακούγονται τουφεκιές τις τελευταίες μέρες στα βασιλικά κτήματα...
ναι σε ολα.. ειδικα εκει στο ειναι πολλοι και γιατι και πως ζουν αναμεσα μας.. γρουπ θεραπι κανουν,οκ,αλλα οχι σε βαρος ψυχων.. ας παρουν εκεινο το μηχανημα να τους πεταει κατι μπαλακια στον αερα και να τα χτυπανε με τα οπλα τους... αυτο παλι με τα οπλα.. χωρις σχολιο !!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046

:cool: Α
ρα οι οι κυνηγοί σύμφωνα με το ihunt πρέπει να τα κάνουν όλα αυτά για να μην έχουν προβλήματα και τους χαλάει το κυνήγι απο κάποιους " φιλόζωους" μάλιστα.......
Είπα να μην το σχολιάσω, αλλά δεν μ'αφήνετε...:D

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Να, δεν χρειάζονται στοχοποίηση από κανέναν. Τα καταφέρνουν περίφημα μόνοι τους :rolleyes:
Ελπίζω μόνο να τους ανάγκασαν να τσιπάρουν τα σκυλιά τους, αν και πολύ αμφιβάλλω και γι'αυτό.
Εδώ στην περιοχή το πέρασαν στο ντούκου τελικά το τσιπάρισμα, τους το χάρισαν στους καημένους μωρέ...

Status
Κλειδωμένο θέμα