Φιλοζωος και κρεατοφαγος?

Status
Κλειδωμένο θέμα

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
τα μετρα εναντιον ειναι οχι καπνισμα,οχι λιπαρες τροφες,καφε,σοκολατα,οινοπνευμα,δυοσμο,μεντα,φαρμακα(αντιχολινεργικων,αναστολεων των διαυλων ασβεστιου)
μετα πρεπει να χασει κιλα,προσοχη στη θεση κρεβατιου οχι αριστερη πλαγια θεση στον υπνο κτλ κτλ
αν σου ειπαν για διαφορα αλλα μετρα ειναι επειδη οισοφαγιτιδα απο παλινδρομηση και διαφραγματοκηλη συχνα συνυπαρχουν... στην ακτινογραφια ειναι και δικην σαμπανιας ποτηρι !
αρε τζουλια προφητησα..
α επισης οχι σφιχτα ρουχα !
μια και το συγκεκριμενοποιησαμε τοσο,τα μετρα ειναι αυτα που σου εγραψα... δυο γαστρεντερολογοι ειχαν απολυτη ταυτιση αποψεων,μια και μιλαμε για εντυπο...τα απαγορευτικα ηταν...ντοματα,ακτινιδιο,πορτοκαλι,λεμονι,φραουλα,οινοπνευματωδη,σοκολατα,καμποσα ξηροκαρπια και λιπαρα...αναφορικα με τροπους μαγειρεματος ξερεις τι ειπωθηκε...τα επιτρεπομενα οτι σου ειπα και πριν...ηταν πολυ περισσοτερο τα απαγορευτικα ,οπως και τα επιτρεπομενα,αλλα μια και γραφω απο μνημης συγχωρουμαι...αυτα σε μπαρετ...

σε αλλες περιπτωσεις γοπ,πολυ χαλαροτερες ηταν παρεμφερη...σε φιλη που κατα βαση τρεφοταν με φυτικα προιοντα και ειχε ευερεθιστο εντερο ο θεραπων την προγκηξε διοτι δεν ετρωγε κρεας...

πολλες ακομη περιπτωσεις γνωστων και φιλων καθως και συζητησεις δικες μου περι μελετων με γαστρεντερολογους και μερικους παθολογους κυμανθηκαν στα ιδια επιπεδα...

απο κει και μετα εχω και καποια προσωπικη πειρα που επισης συνηγορει στα παραπανω...

στο κομματι της ζωοφιλιας μην τα ξαναπω...σαφη ηταν...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
στους vegan απαγορεύονται τα πάντα εκτος από το γαλα...
τα αυγά είναι σαν να σκοτώνεις το κοτόπουλο...
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά αυτό το ξέρω, δεν ρώτησα αυτό. Ρωτάω γιατί το αβγό που παίρνουμε από κότες ελευθέρας βοσκής βλάπτουν την κότα. Οι βέγκαν δεν πίνουν γάλα από ζώα, μόνο από σόγια ή αμύγδαλο.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά αυτό το ξέρω, δεν ρώτησα αυτό. Ρωτάω γιατί το αβγό που παίρνουμε από κότες ελευθέρας βοσκής βλάπτουν την κότα. Οι βέγκαν δεν πίνουν γάλα από ζώα, μόνο από σόγια ή αμύγδαλο.
μιλανε για τις κοτες σε κλωβοστοιχιες που κοβεται το ραμφος τους και παιρναν τα πανδεινα για να φας εσυ το αυγο σου,τωρα στην περιπτωση που εχεις κοτες οπως εγω δικαιολογησε!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
μιλανε για τις κοτες σε κλωβοστοιχιες που κοβεται το ραμφος τους και παιρναν τα πανδεινα για να φας εσυ το αυγο σου,τωρα στην περιπτωση που εχεις κοτες οπως εγω δικαιολογησε!
Kάνεις λάθος. Δεν μιλάνε για αυτές. Εγώ κατ αρχάς μίλησα για ελευθέρας βοσκής κότες που δεν τους κόβουν τίποτα. Αλλά και πάλι δεν είναι αποδεκτό. Και ξέρεις γιατί? Γιατί οι κότες δεν κάνουν αβγά για εμάς. Αλλά για αυτές. Και δεν έχουμε δικαίωμα να τις εκμεταλεύομαστε παίρνοντας τα αβγά τους που ούτως ή άλλως δεν χρησιμεύουν σε τίποτα και να τα τρώμε. Και δεν ειρωνεύομαι, το διάβασα.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Αυτο που ξερω είναι οι vegan ( καθως και τα σταδια πανω απο αυτους) εχουν φτασει σε τετοιο επιπεδο πιστης και πνευματικης δυναμης, οπου κατορθωνουν τρομερα (για εμας) πραγματα. Πχ κατορθωνουν νηστειες 20+ ημερων (χωρις την παραμικρη προσληψη τροφης) και ξηρασίες (χωρις να αγγιξουν καν νερο) για 7+ μερες.

**(οτι χιουμορ γινει ας γινει με γουστο παρακαλώ) :D αλλα πριν το κανετε (το χιουμορ) αφιερωστε λιγο χρονο και γκουγκλαρετε το και θα εκπλαγειτε.**

Δε λέω να κανουμε κι εμεις το ιδιο, προς θεου.

Φανταστειτε ομως ποσες μερες μπορει να μεινει νηστικος ενας ανθρωπος, χωρις -αποδεδειγμενα- να παθει κατι (αντιθετως νηστείες σαν κι αυτες λειτουργουν θεραπευτικα και αποτοξινωτικα για τους οργανισμους μας) ενω, εμεις, μενουμε μερικες ωρες χωρις τροφη και αρχιζουμε τη γκρινια...

Οπως και να το κανουμε, αποτελει "τροφη για σκέψη".

• Like
Reactions: d-friend

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Δεν το ήξερα αυτό για την νηστεία.
Εγώ αλλού έχω κολλήσει. Δεν καταναλώνουν τίποτα που να προέρχεται από ζώα. Και για το γάλα το καταλαβαίνω αλλά για τα αβγά γιατί; Είναι δόγμα τα πιστέυω τους; Δεν έχουν λογική εξήγηση;

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
μια και το συγκεκριμενοποιησαμε τοσο,τα μετρα ειναι αυτα που σου εγραψα... δυο γαστρεντερολογοι ειχαν απολυτη ταυτιση αποψεων,μια και μιλαμε για εντυπο...τα απαγορευτικα ηταν...ντοματα,ακτινιδιο,πορτοκαλι,λεμονι,φραουλα,οινοπνευματωδη,σοκολατα,καμποσα ξηροκαρπια και λιπαρα...αναφορικα με τροπους μαγειρεματος ξερεις τι ειπωθηκε...τα επιτρεπομενα οτι σου ειπα και πριν...ηταν πολυ περισσοτερο τα απαγορευτικα ,οπως και τα επιτρεπομενα,αλλα μια και γραφω απο μνημης συγχωρουμαι...αυτα σε μπαρετ...

σε αλλες περιπτωσεις γοπ,πολυ χαλαροτερες ηταν παρεμφερη...σε φιλη που κατα βαση τρεφοταν με φυτικα προιοντα και ειχε ευερεθιστο εντερο ο θεραπων την προγκηξε διοτι δεν ετρωγε κρεας...

πολλες ακομη περιπτωσεις γνωστων και φιλων καθως και συζητησεις δικες μου περι μελετων με γαστρεντερολογους και μερικους παθολογους κυμανθηκαν στα ιδια επιπεδα...

απο κει και μετα εχω και καποια προσωπικη πειρα που επισης συνηγορει στα παραπανω...

στο κομματι της ζωοφιλιας μην τα ξαναπω...σαφη ηταν...
δεν ειναι φιξ το θεμα.. ναι μπορει να μην κανει να φαει ο συγκεκριμενος ασθενης λαχανικα..αλλα δεν ισχυει γενικα σαν κανονας.. υπαρχουν αλλοι που τρωνε απο ολα σχεδον..
οι φυτικες ινες ειναι που κανουν κακο..
το πως εφτασε εως εκει ομως να μην μας ξεφευγει..

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Αυτο που ξερω είναι οι vegan ( καθως και τα σταδια πανω απο αυτους) εχουν φτασει σε τετοιο επιπεδο πιστης και πνευματικης δυναμης, οπου κατορθωνουν τρομερα (για εμας) πραγματα. Πχ κατορθωνουν νηστειες 20+ ημερων (χωρις την παραμικρη προσληψη τροφης) και ξηρασίες (χωρις να αγγιξουν καν νερο) για 7+ μερες.

**(οτι χιουμορ γινει ας γινει με γουστο παρακαλώ) :D αλλα πριν το κανετε (το χιουμορ) αφιερωστε λιγο χρονο και γκουγκλαρετε το και θα εκπλαγειτε.**

Δε λέω να κανουμε κι εμεις το ιδιο, προς θεου.

Φανταστειτε ομως ποσες μερες μπορει να μεινει νηστικος ενας ανθρωπος, χωρις -αποδεδειγμενα- να παθει κατι (αντιθετως νηστείες σαν κι αυτες λειτουργουν θεραπευτικα και αποτοξινωτικα για τους οργανισμους μας) ενω, εμεις, μενουμε μερικες ωρες χωρις τροφη και αρχιζουμε τη γκρινια...

Οπως και να το κανουμε, αποτελει "τροφη για σκέψη".
νηστεια και ξηρασια ειναι ακραια.. δεν υπαρχει λογος να το πας τερμα τα γκαζια..
αυτο με την πνευματικοτητα επισης.. με το στανιο να γινεις κατι παραπανω η να το πλησιασεις δεν μπορει να γινει..ουτε με νηστεια ουτε με ξηρασια ουτε με τιποτα..θελει και υποδομη το κονσεπτ..

• Like

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
σας παρακαλω να αφησουμε τα αυγα στην ησυχια τους... γιατι μας βλεπω να μιλαμε για τις εκτρωσεις...

μια κι εχουν αναπτυχθει ολες οι αποψεις ... δεν ριχνουμε μια ψηφοφορια απλα να τελειωνει το θεμα?

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.112
1.389
αυτό δεν το ξερα ότι δεν γίνονται όλα τα αυγά κοτόπουλα... αλλα είχα μια vegan συγκάτοικο πριν 10 χρονια η οποια μια χαρά έπινε κανονικό γαλα... γιατί αυτό δεν σκοτώνει...ξέρω κι εγώ κάτι τέτοια μου έλεγε βρε παιδιά δεν ξέρω και πολλούς vegan... :p

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
θα δεχόσασταν να πληρώνατε το κρέας και τα άλλα ζωικά προϊόντα πολύ περισσότερο αν οι συνθήκες παραγωγής του ήταν σωστές; Η παραγωγή θα κόστιζε πολύ περισσότερα, θα μειωνόταν, οπότε και οι τιμές θα ήταν ανάλογες.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
σας παρακαλω να αφησουμε τα αυγα στην ησυχια τους... γιατι μας βλεπω να μιλαμε για τις εκτρωσεις...

μια κι εχουν αναπτυχθει ολες οι αποψεις ... δεν ριχνουμε μια ψηφοφορια απλα να τελειωνει το θεμα?
Νομιζω οτι οι εκτρώσεις θα πρεπει να μην γινονται τοσο ελαφρα τη καρδια.
Το θεμα πρεπει να συζητηθει πιο σοβαρα.

Ακουω αποψεις.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
θα δεχόσασταν να πληρώνατε το κρέας και τα άλλα ζωικά προϊόντα πολύ περισσότερο αν οι συνθήκες παραγωγής του ήταν σωστές; Η παραγωγή θα κόστιζε πολύ περισσότερα, θα μειωνόταν, οπότε και οι τιμές θα ήταν ανάλογες.
Ναι, εγώ θα δεχόμουν. Ίσως έτσι κάποιοι θα κατανάλωναν κάποιο λιγότερο κρέας κάτι που θα τους έκανε μόνο καλό.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Θα πληρωναμε το ιδου αφου θα καταναλώναμε πολυ λιγοτερο.

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Kyveli οι vegan ειναι οι extreme κατα καποιο τροπο χορτοφαγοι αλλα οχι μονο αυτο.Υποστηριζουν οτι δεν αρκει να μην καταναλωνεις κρεας αλλα περνανε πιο πολυ στην ηθικη διασταση του θεματος.Ο βιγκανισμος λοιπον υποστηριζει οτι το να εκμεταλευομαστε τα ζωα κατα οποιονδηποτε τροπο ειναι λαθος.Εννοειται πως δεν καταναλωνουνε κρεας και τα παραγωγα του οπως επισης και γαλακτοκομικα,αυγα,ψαρια και θαλλασινα,μελι και δεν φορανε ρουχα που προερχονται απο ζωα πχ δερματινα αλλα ουτε και μαλλινα.Ειναι μια γενικοτερη σταση ζωης και δεν εχει να κανει αποκλειστικα με την διατροφη.Πραγματι οσα μπορουμε να ισχυριστουμε υπερ τις χορτοφαγιας αλλα τοσα μπορουμε να ισχυριστουμε και κατα αυτης.Το ζητουμενο ενος βιγκαν ειναι να μην υπαρχει ζωο σε σκλαβια.Ισως ακουγεται ακραιο για πολλους αλλα τα ζωα σε μια φαρμα για τους βιγκαν ειναι σκλαβοι και οσο καλες και να ειναι οι συνθηκες αυτο δεν αλλαζει.Οποιοδηποτε προιον λοιπον περιεχει υλικο το οποιο προερχεται απο ζωντανο οργανισμο σε σκλαβια ειναι απαγορευμενο για εναν βιγκαν.Η αληθεια ειναι οτι ειναι δυσκολο να ακολουθεις απολυτα αυτην την φιλοσοφια.Αυτο ητανε και το ζητουμενο απο το θεμα που αρχισα.Να δουμε δλδ την ηθικη πλευρα πιο πολυ και λιγοτερο το αν ειναι η δεν ειναι καλο να τρωμε κρεας.Δυστηχως καπου χαθηκε η ουσια.Για να μην πλατιαζω καλο θα ειναι για τα καημενα τα ζωα να "χρειαζομαστε" οσο λιγοτερα γινεται απο αυτα!Το να μου πει καποιος χρειαζομαι μπριζολα θα το καταλαβω,το να μου πει ομως χρειαζομαι δερματινο μπουφαν οχι!

• Like

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
οι αποψεις οσο ακραιες και εαν ειναι ,παραμενουν σεβαστες στο βαθμο που δεν κακοχαρακτηριζονται οι αντιθετες...

τι συνηθες,δυστυχως ειναι,οτι οι ακραιοι σχεδον παντοτε κατηγορουν τους υπολοιπους...εκει εγκειται κατα βαση η δικη μου διαφωνια...

δηλαδη...γουσταρεις να μην καταναλωνεις οτιδηποτε ζωικο?μαζι σου...μην κακοχαρακτηριζεις ομως εμενα που γουσταρω να καταναλωνω...

οπως ανεφερα και στο πρωτο μου ποστ αστειζομενος...γουσταρεις να με πεις μη φιλοζωο...λαμπρα...φροντισε ομως να το κανεις απο την κορυφη ενος βουνου ζωντας στις συνθηκες των πρωτανθρωπων...απο την στιγμη που απολαμβανεις τρεχουσες συνθηκες διαβιωσης που αποδεδειγμενα καταστρεφουν,η εχουν καταστρεψει το περιβαλλον,εισαι τοσο υποκριτης,οσο εγω μη φιλοζωος...

αυτα απο μενα...reinmeister over and out...

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Για να μην πλατιαζω καλο θα ειναι για τα καημενα τα ζωα να "χρειαζομαστε" οσο λιγοτερα γινεται απο αυτα!Το να μου πει καποιος χρειαζομαι μπριζολα θα το καταλαβω,το να μου πει ομως χρειαζομαι δερματινο μπουφαν οχι!
+1000

δηλαδη...γουσταρεις να μην καταναλωνεις οτιδηποτε ζωικο?μαζι σου...μην κακοχαρακτηριζεις ομως εμενα που γουσταρω να καταναλωνω...

οπως ανεφερα και στο πρωτο μου ποστ αστειζομενος...γουσταρεις να με πεις μη φιλοζωο...λαμπρα...φροντισε ομως να το κανεις απο την κορυφη ενος βουνου ζωντας στις συνθηκες των πρωτανθρωπων...απο την στιγμη που απολαμβανεις τρεχουσες συνθηκες διαβιωσης που αποδεδειγμενα καταστρεφουν,η εχουν καταστρεψει το περιβαλλον,εισαι τοσο υποκριτης,οσο εγω μη φιλοζωος...

αυτα απο μενα...reinmeister over and out...
+1000

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Μακάρι να μην χρειαζόταν να αφαιρέσουμε καμία ζωή ποτε, αλλά αυτό ειναι αδύνατον.
Δηλώνω μη φιλοζωη.
Εχω σκοτώσει κατσαρίδες, αράχνες, σκορπιους και ενα φίδι στην αυλή μου, σίγουρα εχω πατήσει πολλα μυρμήγκια και ας μη μιλήσω για τη γεννοκτονια των μυγών... Επίσης μια φορά ενα πουλί έπεσε στο παρμπρίζ του αυτοκινητου μου ενώ έτρεχα.
Εχω φάει πολλα ζώα που αγόραζα απο το χασάπη και το σούπερ μάρκετ όσο ζούσα στην Αθήνα, τα οποία προφανώς έζησαν και πέθαναν σε άθλιες συνθήκες.
Τωρα πια εχω την πολυτέλεια να ξέρω που και πως ζει το ζώο που τρώμε, με ελάχιστες εξαιρέσεις τις σπάνιες φορές που θα αγοράσουμε χοιρινό και ψάρι. Εγω και η οικογένεια μου είμαστε παμφαγοι αλλά έχουμε ελλατωσει σημαντικά το κρέας και φροντίζουμε όσο γινεται αυτό που θα φάμε να εχει ζήσει μια ανέμελη αξιοπρεπή ζωή.
Για μένα τα προβλήματα ειναι 2:
•Η φρενίτιδα με τον αμερικανικό τροπο ζωής (καθημερινή υπερκατανάλωση κρέατος) που εχει γινει πλέον παγκόσμιο φαινόμενο (είδατε τα κλονωποιημενα γουρούνια της Κίνας, μιας κοινωνίας που μέχρι πρόσφατα δεν κατανάλωνε ποσότητες κρέατος.)
•είμαστε πολλοί ρε παιδί μου... Με ο,τι δεινά αυτό συνεπάγεται για τις υπόλοιπες μορφές και είδη ζωής.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμεις:
να ελλατωσουμε την κατανάλωση κρέατος οσο γινεται, το οποίο ειναι καλύτερα να εχει ονοματεπωνυμο!(αντίθετα με την κολλητή μου, εγω τωρα πια μπορω να φάω μόνο ζώο που ξέρω πως το έλεγαν και που πως ζούσε, και που δεν εχει υποστεί μεταφορά εν ζωή).
για μένα τα δευτερόλεπτα της θανατωςης του ζώου (αν και θέλω να γινεται οσο το δυνατόν πιο ανώδυνα) ειναι λιγότερο σημαντικά απο μια καλη αξιοπρεπή ζωή μέχρι εκείνη την στιγμή.
να αξιοποιούμε ολόκληρο το σφαγιο εφόσον θανατώθηκε που θανατώθηκε. Προτιμάτε να το αγοράζετε ολόκληρο και οχι φιλέτα, στηθακια κλπ.

Status
Κλειδωμένο θέμα