Φιλοζωια - Καθαροαιμια ζωου!

Status
Κλειδωμένο θέμα

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Νομίζω ότι όλα αυτά που αναφέρεις είναι μια προσωπική σου άποψη γενικά σε σχέση με αυτά που βλέπεις και αυτά που διαβάζεις. Τα καταφύγια βρίθουν από ζώα πάσης φύσεως, πάσης ηλικίας ή ότι άλλο βάζεις ως παράγοντα. Είναι φυσιολογικό να παραμένουν εκεί και να μην υιοθετούνται τα ζώα που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας γιατί οι άνθρωποι είτε δεν ξέρουν να το χειριστούν είτε φοβούνται κλπ.
Όλα αυτά που αναφέρεις δεν έχουν κάποια στατιστική βάση.
Φυσικά και υπάρχει το γεγονός ότι βάζεις αγγελίες για υιοθεσίες και όταν ακούν ότι είναι ημίαιμο να μην ενδιαφέρονται.
Αν θέλω να υιοθετήσω σκύλο από καταφύγιο ανάλογα με τα κριτήρια που βάζω ...θα πάω σε καταφύγιο και δεν θα πάω σε εκτροφέα. Η προδιαγραφή που βάζεις ευτυχώς ισχύει μόνο για σένα.

PuppyMentality

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2015
81
10
35
Αθήνα
Δηλαδή όποιος υιοθετήσει καθαρόαιμο που για τους Χ λόγους βρέθηκε αδέσποτο δεν είναι φιλόζωος? Η φιλοζωία κάνει τέτοιες διακρίσεις? Το καθαρόαιμο δεν είναι ζώο?
Σε παρακαλω διαβασε και τα παραδειγματα που αναφερω μαζι με αυτο, μην το απομονωνεις απ'το υπολοιπο κειμενο μου! δεν ειπα οτι δεν ειναι φιλοζωος & εξηγησα και παραπανω οτι δεν το εθεσα οντως σωστα (διαβασε). Η φιλοζωια δεν οριζει 'καθαροαιμα' σκυλια που χαρακτηριζονται ετσι βαση φαινοτυπου γιατι προκαλουνται συγχυσεις & τις επιπτωσεις δεν τις δεχεται κανεις αλλος, αλλα το αμοιρο το ζωακι! Αν ο αλλος ψαχνει το ταδε ζωο & θελει να ειναι και καθαροαιμο και νεαρο και υγιες και απόλα, τοτε για μενα οχι, απλα θελει ρατσατο στο τσαμπα! Αν εχεις προτιμηση σε καποια φυλη αλλα δεν θες να αγορασεις, τοτε αποδεχεσαι οτι το ταδε ζωο οριζεται 'καθαροαιμο' αποκλειστικα και μονο βαση φαινοτυπου, το υιοθετεις και με τα προβληματα υγειας του & με τις ιδιαιτεροτητες του (αν υπαρχουν, ετσι οπως ειναι το ζωο δηλαδη) και δεν το επιστρεφεις αν δεις οτι δεν προσαρμοζεται με την μια και θελει ενα τσακ παραπανω απασχοληση μαζι του για να μαθει!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Και συγγνωμη τωρα, στην περιοχη που μενω (Περιστερι, Αθηνα) ολα οσα βλεπω συχνα φρεσκοπαρατημενα σκυλια & τα περισσοτερα ειναι ή κοκκαλιασμενα ή τους λειπει μαλλι- δηλαδη ολα αρρωστησαν μεσα σε διαστημα μιας εβδομαδας, αποκλειεται η περιπτωση να ηταν αρρωστα απο πριν και να μην ηθελαν να χαλασουν χρηματα για την θεραπεια του σκυλου τους;!
Το φρεσκοπαρατημένο σκυλί φαίνεται ...κάνει μπαμ από μακριά. Δεν είναι κοκκαλιασμένο .....τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις. Το ότι το βλέπεις εσύ πρώτη φορά στο δρόμο δεν σημαίνει ότι το παράτησαν χθες.

• Like
Reactions: Estranged

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Σε παρακαλω διαβασε και τα παραδειγματα που αναφερω μαζι με αυτο, μην το απομονωνεις απ'το υπολοιπο κειμενο μου! δεν ειπα οτι δεν ειναι φιλοζωος & εξηγησα και παραπανω οτι δεν το εθεσα οντως σωστα (διαβασε). Η φιλοζωια δεν οριζει 'καθαροαιμα' σκυλια που χαρακτηριζονται ετσι βαση φαινοτυπου γιατι προκαλουνται συγχυσεις & τις επιπτωσεις δεν τις δεχεται κανεις αλλος, αλλα το αμοιρο το ζωακι! Αν ο αλλος ψαχνει το ταδε ζωο & θελει να ειναι και καθαροαιμο και νεαρο και υγιες και απόλα, τοτε για μενα οχι, απλα θελει ρατσατο στο τσαμπα! Αν εχεις προτιμηση σε καποια φυλη αλλα δεν θες να αγορασεις, τοτε αποδεχεσαι οτι το ταδε ζωο οριζεται 'καθαροαιμο' αποκλειστικα και μονο βαση φαινοτυπου, το υιοθετεις και με τα προβληματα υγειας του & με τις ιδιαιτεροτητες του (αν υπαρχουν, ετσι οπως ειναι το ζωο δηλαδη) και δεν το επιστρεφεις αν δεις οτι δεν προσαρμοζεται με την μια και θελει ενα τσακ παραπανω απασχοληση μαζι του για να μαθει!
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το ''δυσκολεύεις'' τόσο στο μυαλό σου. Ο καθένας θα πάρει ότι θέλει, η ομάδα που αναφέρεις φτιάχτηκε για τον σκοπό που λέει ότι φτιάχτηκε και εκεί απο τα 15000+ μέλη θα βρεθούν και αυτοί που αναφέρεις που ζητάνε νεαρά υγιή καθαρόαιμα κλπ, αυτοί υπάρχουν εκεί έξω και δεν φαντάζομαι ότι υπογράφουν στο τέλος του ποστ ζήτησης ως φιλόζωοι.

Πιο πολύ ενοχλείσαι εσύ που(αυτοί) δεν είναι φιλόζωοι με τον τρόπο που εσύ έχεις στο μυαλό σου την φιλοζωία...ΔΕΝ νομίζω όμως ότι αυτά τα παραδείγματα που αναφέρεις διεκδικούν τον τίτλο του φιλόζωου...το κατανοείς αυτό?

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το ''δυσκολεύεις'' στο μυαλό σου. Ο καθένας θα πάρει ότι θέλει, η ομάδα που αναφέρεις φτιάχτηκε για τον σκοπό που λέει ότι φτιάχτηκε και εκεί απο τα 15000+ μέλη θα βρεθούν και αυτοί που αναφέρεις που ζητάνε νεαρά υγιή καθαρόαιμα κλπ, αυτοί υπάρχουν εκεί έξω και δεν φαντάζομαι ότι υπογράφουν στο τέλος του ποστ ζήτησης ως φιλόζωοι.

Πιο πολύ ενοχλείσαι εσύ που(αυτοί) δεν είναι φιλόζωοι με τον τρόπο που εσύ έχεις στο μυαλό σου την φιλοζωία...ΔΕΝ νομίζω όμως ότι αυτά τα παραδείγματα που αναφέρεις διεκδικούν τον τίτλο του φιλόζωου...το κατανοείς αυτό?
Γιάννη (@ICE),

Αυτό περίπου προσπάθησα να ψελίσω χτες το βράδυ, ο φουκαράς...

Ότι, δηλαδή, το θέμα αυτό τείνει να είναι εκπόνηση διδακτορικού Ανθρωπολογίας, με τη χρήση συγχρόνων μεθόδων στατιστικής (και γεννετικής)...

• Like
Reactions: ICE

PuppyMentality

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2015
81
10
35
Αθήνα
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το ''δυσκολεύεις'' τόσο στο μυαλό σου. Ο καθένας θα πάρει ότι θέλει, η ομάδα που αναφέρεις φτιάχτηκε για τον σκοπό που λέει ότι φτιάχτηκε και εκεί απο τα 15000+ μέλη θα βρεθούν και αυτοί που αναφέρεις που ζητάνε νεαρά υγιή καθαρόαιμα κλπ, αυτοί υπάρχουν εκεί έξω και δεν φαντάζομαι ότι υπογράφουν στο τέλος του ποστ ζήτησης ως φιλόζωοι.

Το κατανοω, εγω ομως στις επιπτωσεις αναφερομαι, τι ειναι τοσο δυσκολο να γινει κατανοητο απ'αυτην την απλη προταση; Και ας πουμε οτι αυτοι ειναι φιλοζωοι (που μπορει να ειναι, δεν λεω), γιατι ομως τοσες απαιτησεις και απ'ολα αυτα τα λεγομενα, αυτο που με ενοχλει περισσοτερο ειναι το 'Ζητω να μου χαρισουν ''καθαροαιμο'' '- δηλαδη μηπως περιμενουν και καμια πιστοποιηση απ'την φιλοζωικη;; Αυτα τα ατομα δεν μου εμπνεουν εμπιστοσυνη εμενα...ποσο μαλλον να αναλαβουν και μια ψυχη...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.744
7.260
Για τα κουταβια το αναφερω: ''ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη'' γραφω παρακατω αν διαβασεις & για τα κουταβια που ''ειναι καπως ατακτα ή απλα χρειαζονται εστω ασικη εκπαιδευση & βαριουνται να ασχοληθουν'' το γραφω και αυτο!
Κατόπιν εορτής ;)

ολα οσα βλεπω συχνα φρεσκοπαρατημενα σκυλια & τα περισσοτερα ειναι ή κοκκαλιασμενα ή τους λειπει μαλλι- δηλαδη ολα αρρωστησαν μεσα σε διαστημα μιας εβδομαδας, αποκλειεται η περιπτωση να ηταν αρρωστα απο πριν και να μην ηθελαν να χαλασουν χρηματα για την θεραπεια του σκυλου τους;
Ναι, υπάρχει περίπτωση. Και δεν είπα ότι δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά στην περιοχή που μένω εγώ τα βλέπω μια χαρά τούρμπο όταν τα παρατάνε - συνήθως. Κ μετά κοκκαλιάζουν, τα τρώει το κρύο, η πείνα, το καλαζάαρ, η ερλιχίωση. Δηλαδή αυτό:
Το φρεσκοπαρατημένο σκυλί φαίνεται ...κάνει μπαμ από μακριά. Δεν είναι κοκκαλιασμένο .....τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις. Το ότι το βλέπεις εσύ πρώτη φορά στο δρόμο δεν σημαίνει ότι το παράτησαν χθες.
κατουρησανε/φαγανε το σπιτι' και ''δεν γινεται αλλο''- δεν στο ειπε κανεις οτι το παρατησαν γι'αυτον τον λογο, ειναι φυσιολογικο να το υποθετεις και ετσι ειναι βασικα!
Ναι, συχνά απλά το υποθέτεις, γιατί στο έχουν πει. Πολλοί, πολλάκις.

• Like
Reactions: stamatia

PuppyMentality

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2015
81
10
35
Αθήνα
Νομίζω ότι όλα αυτά που αναφέρεις είναι μια προσωπική σου άποψη γενικά σε σχέση με αυτά που βλέπεις και αυτά που διαβάζεις. Τα καταφύγια βρίθουν από ζώα πάσης φύσεως, πάσης ηλικίας ή ότι άλλο βάζεις ως παράγοντα. Είναι φυσιολογικό να παραμένουν εκεί και να μην υιοθετούνται τα ζώα που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας γιατί οι άνθρωποι είτε δεν ξέρουν να το χειριστούν είτε φοβούνται κλπ.
Όλα αυτά που αναφέρεις δεν έχουν κάποια στατιστική βάση.
Φυσικά και υπάρχει το γεγονός ότι βάζεις αγγελίες για υιοθεσίες και όταν ακούν ότι είναι ημίαιμο να μην ενδιαφέρονται.
Αν θέλω να υιοθετήσω σκύλο από καταφύγιο ανάλογα με τα κριτήρια που βάζω ...θα πάω σε καταφύγιο και δεν θα πάω σε εκτροφέα. Η προδιαγραφή που βάζεις ευτυχώς ισχύει μόνο για σένα.
Ωραια, μισο λεπτο, μπορω να ρωτησω κατι απλο; Ας πουμε οτι τα υπολοιπα κριτηρια ειναι κατανοητα (νεαρο,υγιες κλπ.)- ειναι ομως σωστο ενα site να χρησιμοποιει οπως να 'ναι τον ορο <<καθαροαιμο>> και εκτος απ'το οτι δημιουργουνται συγχυσεις, παραπληροφορουνται οι ανθρωποι, νομιζοντας πως ενας σκυλος απο φιλοζωικη που μοιαζει σε μια ρατσα και καμια αλλη ειναι καθαροαιμος; Και δευτερον, ειναι δυνατον ΟΛΟΙ ξαφνικα να γνωρισαν 5-6 συγκεκριμενες ρατσες & να τις αγαπησαν τοσο πολυ που θελουν απο ενα & δεν το κανουν για λογους φιγουρας 7 τα κριτηρια τους ειναι καθαρα για λογους προσαρμογης στον τροπο ζωης τους; Εδω ο αλλος προχθες ελεγε οτι εχει ενα..Ροτ νομιζω θηλυκο, μη στειρωμενο & χωρις καμια παροχη βασικης εκπαιδευσης για την αντιμετωπιση των προβληματων συμπεριφορας της & ηθελε και αλλο σκυλι και συγκεκριμενα Ντογκο θηλυκο, καθαροαιμο & νεαρο σε ηλικια...

Ποιες ειναι οι ''περισσοτερες περιπτωσεις''; Υπαρχει κανενος ειδους στατιστικη που το αποδυκνειει αυτο; Φαινεται απ'την συμπεριφορα του προς τους ανθρωπους & τους αλλους σκυλους, οτι ειναι φρεσκοπαρατημενο δεν σσημαινει οτι ειναι και σε καλη ακτασταση, διοτι μπορει καλλιστα να εχει εγκαταληφθει λογω προβληματων υγειας!

Κατόπιν εορτής ;)

Ναι, υπάρχει περίπτωση. Και δεν είπα ότι δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά στην περιοχή που μένω εγώ τα βλέπω μια χαρά τούρμπο όταν τα παρατάνε - συνήθως. Κ μετά κοκκαλιάζουν, τα τρώει το κρύο, η πείνα, το καλαζάαρ, η ερλιχίωση. Δηλαδή αυτό:

Ναι, συχνά απλά το υποθέτεις, γιατί στο έχουν πει. Πολλοί, πολλάκις.
Τι να πω, η αληθεια ειναι πως στην περιοχη μου παει καμποσος καιρος που εχουν παρατησει κατι σκυλια & ενος απ'αυτα η ιδιοκτητρια (ενα Ντασχαουντ νομιζω ειναι) το παρατησε λεει ''επειδη ολο το σκαει απ'τον κηπο & δεν μπορει να το κρατησει μεσα & ολο εξω που τριγυριζει με αλλα αδεσποτα αρρωστησε και τωρα δεν το θελει πισω''...γι'αυτο λεω οτι υπαρουν αυτες οι περιπτωσεις, οχι παντα, αλλα υπαρχουν!

Οπως να 'ναι οντως![/QUOT
Υποτιθεται οτι η σελιδα ειναι αποκλειστικα και μονο για 'καθαροαιμα' σκυλια & πως οι αγγελιες που ανεβαινουν ελεγχοναι απ'τον διαχειριστη πρωτα...προχθες βρηκε ενα Ντοπερμαν μια κοπελα & ανεβασε μια αγγελια λεγοντας <<καθαοαιμο Ντοπερμαν>> προς υιοθεσια & η διαχειριστρια το δεχτηκε- αν εξαιρεσουμε τα χρηματα, που αλλου το ειδε το Ντοπερμαν ουτε και εγω ξερω. Και ας υποθεσουμε οτι το ζωακι αποτελει διασταυρωση Ντοπερμαν- το καθαροαιμο χωρις ΚΑΜΙΑ πιστοποιηση πρωτον, τι το θελει αυτη & 2ον, τι το δεχτηκε αερα πατερα η διαχειριστρια;;

Last edited by a moderator:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.382
10.552
Athens
Ναι, είναι σκόπιμο να γράφουν "Καθαρόαιμα" για να ξεχωρίζουν από τα "εντελώς ημίαιμα". Γιατί μπορεί να πετύχεις υποψήφιο που για κάποιο λόγο του κάνει κλικ συναισθηματικά η φυλή (έχει κι άλλο τέτοιο ή είχε κάποιο που "έφυγε" κλπ.) και να πέσει σε καλά χέρια. Ή υποψήφιο που θα αποδειχτεί αστέρι ως ιδιοκτήτης κι ας μην ξέρει την τύφλα του απο κυνολογικά και απλά ψάχνει φαινοτυπικά. Από εκεί και πέρα είναι θέμα ξεσκαρταρίσματος αυτού που έχει αναλάβει το σκύλο. Στην ερώτηση "πόσο καθαρόαιμο είναι κλπ." του κλείνεις απλά το τηλέφωνο.
Κι εγώ τις προάλλες από τα 3 εκατομμύρια σκυλιά που έψαχναν φιλοξενία, ένα γαλλικό μπουλντόγκ ανέλαβα και δεν ήταν και καμιά επείγουσα περίπτωση (δεν χρειαζόταν ανάρρωση ή κάτι τέτοιο). Απλά όταν το είδα πίσω από τα κάγκελα της πανσιόν νόμιζα ότι έβλεπα τις δικές μου πίσω από τα κάγκελα.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Γιατί δεν έχουν βγάλει όλοι 3η δέσμη.
Δεν γνώριζα ότι τη γλώσσα την μαθαίνει μια μόνο δέσμη!
Αλλά ακόμα κι έτσι όταν δεν ξέρουν θα ρωτήσουν και θα ενημερωθούν σωστά...
Αλλιώς απλως βασιζεσαι στην άγνοιά τους, τους εξαπατάς σκοπίμως αναφέροντάς το ως «καθαρόαιμο» και συντηρείς αλλά και επεκτείνεις την διαδεδομένη άποψη, ότι όποιο μοιάζει είναι καθαρόαιμο!

Στην ερώτηση "πόσο καθαρόαιμο είναι κλπ." του κλείνεις απλά το τηλέφωνο.
Σιγά μην ξέρουν να ρωτήσουν «πόσο καθαρόαιμο» είναι...

Last edited:
  • Like
Reactions: Yorkaddict

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Μιλάς για τις συγκεκριμένες σελίδες του θέματος; Στις οποίες δηλαδή, δεν ελέγχονται κάπως, οι αγγελίες που ανεβαίνουν;
.
Μιλαω για τις δυο συγκεκριμενες σελιδες και επειδη εχω ρωτησει τους αντμιν σχετικα με τα κριτηρια, μου ειπανε οτι δεν ειναι εφικτο να παιρνουνε τηλεφωνο σε καθε αγγελια που φτανει σε αυτους με pm h με ποστ στην σελιδα να παιρνουν τηλεφωνο οι ιδιοι για λεπτομερειες. Αυτοι αναλαμβανουν μονο την προωθηση της εκαστοτε αγγελιας. Απο κει και περα ο εν δυναμη νεος σκυλογονιος εχει καθε ανεση να παρει τηλεφωνο αν εχει η αγγελια υιοθεσιας η να επικοινωνησει με pm με το προφιλ του χρηστη που φιλοξενει το σκυλο και να μαθει περισσοτερα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Στην ερώτηση "πόσο καθαρόαιμο είναι κλπ." του κλείνεις απλά το τηλέφωνο...
Αγαπητή μου @vrmode , νομίζω ότι κάνεις λάθος...;)
Είναι μέσα στο DNA του λαού και του έθνους μας!:p

Δεν έχεις μπει ποτέ σε ταξί και να σε ρωτήσει ο ταξιτζής: "Από που είσαι?"...
Και να απαντήσεις: "Από Καλαμάτα" (ή από Κεφαλονιά, ή από Μενεμένη, ή - στη χειρότερη - από Πρέβεζα)...
Και να δεχθείς, στα καπάκια, την ερώτηση: "Μέσα???"...:D

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
...Αν θες σκυλο υγιες,..., πας σε εκτροφεα...
Αν θές σκύλο υγιή... καλύτερα να κατέβεις απ΄την συγνεφούλα σου...
Μέσω της σωστής εκτροφής[με ότι αυτο συνεπάγεται] μειώνονται οι πιθανότητες να εμφανίσει κληρονομικές ασθένειες ένας σκύλος, σε καμιά περίπτωση δεν προσφέρεται εγγυήση της υγείας του.

Από εκεί και πέρα... συμφωνώ εν μέρη πως η χρήση της "καθαρόαιμιας" γίνεται λανθασμένα διότι πραγματικά παραπληροφορεί τον κόσμο που δεν θα θελήσει[νομίζω οι περισσότεροι] να εμβαθύνει σε αυτό. Εφόσον όμως ενημερώνεται σωστά ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του εστί καθαροαιμία και ο σκύλος δίνεται στειρωμένος... εεε εκεί θα έκανα τα στραβά μάτια... άλλωστε μια ψυχή σώζεται.

Status
Κλειδωμένο θέμα