Φεύγει απ το σπίτι!

GeorgeToumpa

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
38
0
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας,
έχω ένα πιτμπουλάκι ημίαιμο 2 χρονών. Από 3ον μηνών που το έχω μέναμε Θεσ/νίκη και δεν είχα κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Κάναμε τις βόλτες μας με το λουράκι της, την άφηνα καμιά φορά στο πάρκο για να παίξει με τ΄άλλα σκυλιά και όλα ήταν καλά.

Εδώ και 3μήνες περίπου ήρθαμε στο χωριό μου και είπα να την αφήσω λίγο πιο ελεύθερη μιας και δεν έχει κόσμο και κίνηση εδώ. Στην αρχή έβγαινε έκανε την βόλτα της κι όταν την φώναζα ερχόταν κατευθείαν, μετά άρχισα να την χάνω, να λείπει αρκετές ώρες και να μην ξέρω που είναι, γυρνούσε μετά από 3-4 ώρες.. Την μάλωσα κανα 2 φορές (λάθος μου) αλλά τίποτα. Μετά είπα να της δίνω λιχουδιές όταν έρχεται για να μην το πάρει από φόβο, έτρωγε τις λιχουδιές αλλά πάλι έφευγε. Τώρα είμαστε σε χειρότερη φάση, έρχεται στην πόρτα του σπιτιού την οποία την έχω πάντα ανοιχτή όταν λείπει, κι όταν πάω να την πλησιάσω μάλλον καταλαβαίνει ότι θέλω να την βάλω μέσα και απομακρύνετε. Δοκίμασα με λιχουδιές αλλά τίποτα, δεν την ξεγελάω, κάθεται στα 2 μέτρα απέναντί μου κι όταν κάνω ότι πλησιάζω κάνει πίσω. Μόνο με το μπαλάκι της έρχεται και καταφέρνω να την πιάσω, κατεβαίνω της το πετάω μου το φέρνει και σε λίγη ώρα την πιάνω, δεν την μαλώνω αντιθέτως την χαϊδεύω την επιβραβεύω, αλλά και πάλι με το ζόρι την ανεβάζω. Αυτό γίνετε κανά 2 μήνες τώρα.

Μέσα στο σπίτι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, είναι παιχνιδιάρα, κοινωνική και με τους ανθρώπους και με άλλους σκύλους. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, είναι κάποια πράγματα στο σπίτι που φοβάται όπως η σκούπα και κρύβετε κάθε φορά που με βλέπει να την κρατάω.

Τί να κάνω? Να μην την αφήνω καθόλου ελεύθερη? Ή να την βοηθήσω να ξεπεράσει τον φόβο της?

Ευχαριστώ.

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Μεταεφηβική επανάσταση βρε κάνει το σκυλί.
Εγώ λέω ότι θα της περάσει αν βγαίνει βόλτα με το λουρί της συνοδευόμενη από τον ιδιοκτήτη της, όπως όλα τα σκυλάκια του κόσμου. Τα προβλεπόμενα από τον νόμο δηλαδή.

GeorgeToumpa

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
38
0
Θεσσαλονίκη
Αν έμενες ακόμη Θεσσαλονίκη, τι θα έκανες;
Δεν θα την άφηνα γιατί ήμουν σε διαμέρισμα, εδώ έχουμε μία κοινόχρηστη αυλή στο συγκρότημα που κατεβαίνω και παίζουμε αλλά αυτή έμαθε και πηδάει το τοιχάκι.

Μεταεφηβική επανάσταση βρε κάνει το σκυλί.
Εγώ λέω ότι θα της περάσει αν βγαίνει βόλτα με το λουρί της συνοδευόμενη από τον ιδιοκτήτη της, όπως όλα τα σκυλάκια του κόσμου. Τα προβλεπόμενα από τον νόμο δηλαδή.
Πώς θα εκτονώνετε μόνο με περπάτημα δίπλα από μένα; Να μην παίζουμε μπαλάκι που της το πετάω και μου το φέρνει; Ακόμα κι άλλους σκύλους να έχει γύρω της όταν κρατάω το μπαλάκι της ούτε που τους δίνει σημασία, περιμένει μπροστά μου μέχρι να της το πετάξω. Δεν θέλω να την έχω καταπιεσμένη.. και έχω και τον γείτονα που δεν συμπαθεί τα σκυλιά όταν με βλέπει να προσπαθώ να την βάλω μέσα να μου λέει "είδες που σου λέω ότι δεν είναι για σπίτι τα σκυλιά" ή "χαζή είναι να ρθει?!"

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Τωρα...σταληθεια?
Πες οτι βαριεσαι να την βγαζεις κ ασε τα περι ελευθεριας κλπ κατα μέρος...
Οταν(προσεξε ΟΤΑΝ λεω κ οχι ΑΝ, το θεωρω δεδομένο) την πατησει κανα αμαξι η τρακτερ εκει να δεις ελευθερια που θα αισθανθει!
Κ γω σε χωριο ειμαι, εξι στρεμματα κηπο εχει για παρτη της αλλα η βολτα ειναι βολτα!
Για πολλους λογους...κ να μην ξεχναει οσα κοπιασα να της μαθω (λουρι, τραβηγμα, γενικα σωστη συμπεριφορα) κ για να να αλλαζει σκηνικα κ "τερεν" αλλα κ να ενισχυετε το δεσιμο που έχουμε!
Να στο πω αλλιως...αμα ειχες δίχρονο παιδι θα το αμολαγες έτσι χυμα?
Γιατι προσωπικα οση εμπιστοσύνη εχω σε ενα δίχρονο αλλη τοση θα ειχα κ σε ενα σκυλι μονο του εκει εξω...
Πραγματικα αδυνατω να καταννοησω το σκεπτικο σου...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Πραγματικα αδυνατω να καταννοησω το σκεπτικο σου...
Ακόμη κι εγώ, τις περισσότερες πλέον φορές, αδυνατώ να κατανοήσω το ύφος σου. Χαλάρωσε λιγάκι. Ειλικρινά δηλαδή!!!

@GeorgeToumpa ότι δεν θα έκανες στο διαμέρισμα στην πόλη, δεν θα κάνεις και στο χωριό. Προέχει η ασφάλεια του σκύλου σου. Αν δεν μπορείς να την εξασφαλίσεις, δεν αλλάζεις κανέναν τρόπο χειρισμού.

GeorgeToumpa

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
38
0
Θεσσαλονίκη
Τωρα...σταληθεια?
Πες οτι βαριεσαι να
Μάλλον δεν κατάλαβες, δεν της ανοίγω την πόρτα να βγει μονη της εξω να κάνει την βόλτα και τα κακά της και να γυρίσει πίσω. Βγαίνουμε μαζί βόλτα παίζουμε κάνει τα κακά της κι όταν είναι να μπούμε μεσ στο σπίτι τότε κάνει την ζόρικη και έχω όλα αυτά που προείπα.

Οκ αυτό ήθελα να ακούσω, να την έχω συνέχεια με το λουράκι λες.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ακόμη κι εγώ, τις περισσότερες πλέον φορές, αδυνατώ να κατανοήσω το ύφος σου. Χαλάρωσε λιγάκι. Ειλικρινά δηλαδή!!

Δεν χρειαζεται να καταννοησεις το υφος μου
εαν γίνω προσβλητικη υβριστικη εριστικη οτιδηποτε τεσπα σε -ικη ξαναπες μου!

Εκοψα το τσιγαρο...λες ναναι αυτο?:whistle:

Με το 2ο σκελος συμφωνω απολυτα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Οκ αυτό ήθελα να ακούσω, να την έχω συνέχεια με το λουράκι λες.
Στο λουρί της, ή σε ιμάντα για περισσότερη ελευθερία κινήσεων. Και μπορείς να φτιάξεις και την περίφραξή σας, να μην φεύγει από εκεί. Σε καμμία περίπτωση, δεν ρισκάρεις.

Btw...παρότι στο χωριό...ταυτότητα φοράει πάντα;
Είναι τσιπαρισμένη και δηλωμένη;
Είναι στειρωμένη;

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Μπορεί στο χωριό να υπάρχουν λιγότερα αυτοκίνητα, αλλά ειλικρινά υπάρχουν ένα σωρό άλλοι κίνδυνοι που πρέπει να σκεφτείς σοβαρά, όπως άλλα ζώα οικόσιτα ή άγρια, γείτονες που ίσως ενοχλούνται από το σκύλο σου, φυτοφάρμακα, φόλες, πηγάδια και δεν ξέρω τί άλλο. Το πρόβλημα δεν είναι πόσες ώρες φεύγει, αλλά ότι δεν είσαι παρών. Ακόμα και δέκα λεπτά να είναι έξω μόνη της, αρκεί για να γίνει το οποιοδήποτε κακό.

Εκμεταλλεύσου τα πλεονεκτήματα της εξοχής αλλά με υπεύθυνο τρόπο. Άσε το σκυλί σου ελεύθερο αρκεί να είσαι παρών και να είσαι σίγουρος ότι θα έρθει αφού τη φωνάξεις. Δεν ανησυχείς δηλαδή όταν δεν ξέρεις πού βρίσκεται και τί κάνει;

GeorgeToumpa

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
38
0
Θεσσαλονίκη
Έχουμε και συνονόματο σκύλο, εκτός αν λένε εσένα Ήρα και τον σκύλο Μαρία :p

@mareco μπορώ μετά το παιχνίδι το μπαλάκι, να της βάζω κανονικά το λουρί της και να την ανεβάζω επάνω χωρίς να μου φεύγει έξω απ το συγκρότημα. Είπα μήπως μου έλεγε κάποιος ότι πρέπει να την εκπαιδεύσω να μην φοβάται ή κάτι τέτοιο. Άρα το λουράκι είναι η λύση.

Είχα γράψει πάνω στο κολάρο της το τηλ μου αλλά τώρα που μου το θύμησες έχει σβηστεί.. θα το ξαναγράψω..
Ναι και τσιπαρισμένη και δηλωμένη και στειρωμένη είναι, από φιλοζωική την είχα πάρει και τα καναμε μαζι όλα αυτα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Και τώρα που άλλαξες διεύθυνση, έχεις ενημερώσει εκ νέου, το τσιπ της;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μου βγήκε η θεωρητική κατεύθυνση.... Όταν=ότε + αν (χρονικοϋποθετικός σύνδεσμος)

Μην επαναπαύεσαι στο χωριό, μπορεί να έχει λιγότερα αμάξια, αλλά έχει τρακτέρ κλπ και οδηγούς που απαξιώνουν 10 φορές παραπάνω τον κοκ. Πάντα λουρί, έστω και μακρύ....

• Like
Reactions: GeorgeToumpa

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Ο σκύλος προτιμά να είναι έξω απ' το σπίτι γιατί έχει πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνει/ μυρίσει/ σκάψει κλπ. Δεν είναι ότι φοβάται κάτι και δεν μπαίνει ή δε θέλει να καθήσει μέσα, δεν είναι ότι χρειάζεται εκπαίδευση για να μη φοβάται τη σκούπα π.χ.

• Like
Reactions: GeorgeToumpa

GeorgeToumpa

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
38
0
Θεσσαλονίκη
Δεν ανησυχείς δηλαδή όταν δεν ξέρεις πού βρίσκεται και τί κάνει;
Ανησυχώ, γι αυτό μπήκα εδώ να μάθω τί και πώς. Περισσότερο φοβόμουν μην της κάνει κανείς κακό επίτηδες ή την κλέψουν. Δεν έχει τρακτέρ εδω παραθαλάσσιο μέρος ειναι.

Και τώρα που άλλαξες διεύθυνση, έχεις ενημερώσει εκ νέου, το τσιπ της;
όχι θα ξαναφύγω από δω, χωριό μου είναι, δεν είναι μόνιμη κατοικία για μερικούς μήνες ήρθα.