Φαγητό... ταυτόχρονα σε δύο σκύλους

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα!

Όταν τους βάζω φαγητό το κάθε ένα τρώει από το μπολ του. Στην αρχή ο κεφάλας (Ζεύς) έτρωγε γρήγορα και πήγαινε και έτρωγε και της Cary το φαγητό. Δεν έγινε πολλές φορές, 1-2, με μια μικρή καθοδήγηση και τέλος. Άσε δε που η Cary το πήρε πάνω της-έπιασε το νόημα- και δεν αφήνει περιθώρια...

Κάνει καλό να τρώνε μαζί, γνώμη μου...

Μην τα χωρίζεις. Απλά κάτσε και παρακολούθησε τα και όπου χρειάζεται δώσε την καθοδήγηση σου, όχι μάλωμα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ναι, το προσπαθώ.... όσο έχω οπτική επαφή με το πιάτο, η μικρή δεν κλέβει. Δε χρειάζεται καν διόρθωση. Αλλά όταν δεν είμαι μπροστά.... ο μεγάλος δεν το φυλάει το φαϊ του...

Η ιεραρχία μεταξύ τους είναι ξεκαθαρισμένη (παρόλο που είναι κι οι δυο πολύ ήπιοι στη μεταξύ τους σχέση, και με μένα), δεν τίθεται θέμα κυριαρχίας ή κτητικότητας του φαγητού.... απλά έχουν... διαφορετική σχέση με το φαϊ οι δυο τους! ;) Αν δε φοβόμουν μην παραφάει η μικρή, θα τους άφηνα φαϊ συνέχεια όπως έκανα όταν είχα μόνο το Γκογκόλι...... (ισως το δοκιμάσω κάποια στιγμή)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Χαχαχα ε που το πρόβλημα!

Ο χαϊβανος ο μεγάλος δεν έχει πρόβλημα εσύ γιατί έχεις?

Υπάρχουν 2 λύσεις...
...ή μειώνεις το φαγητό της σουσουράδας ώστε όταν τρώει να πηγαίνει μετά στου χαϊβανου του μεγάλου:D
...ή κάνεις αυτό που κάνεις τώρα και η ζωή συνεχίζεται

Μα πες μου, που είναι το πρόβλημα?:D

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
καλησπερα!!
εμενα ο ροκυ αγριευει στο φαγητο αμα βαλω το ποδι μου την ωρα που τρωει ή το χερι μου ή τον χαιδευω..
το καλο ειναι οτι πρωτα ο ροκυ περιμενει να φυγω και μετα τρωει αλλα αμα ειναι πολυ πυνασμενος αμεσως τρωει και ειναι επικυνδυνο να περναει κανεις απο εκει!! το προβλημα δεν ειναι για μενα τοσο πολυ γιατι ξερω και προσεχω αλλα μερικες φορες πηγαινει η αδελφη μου που ειναι μικρη να τον ταισει και οταν λυπουμε διακοπες η γιαγια μου και φοβαμε μην τους δαγκωσει! υπαρχει καπιος τροπος να του το μυωσω αυτο? ή ακομα και να σταματησει να το κανει!! δν ειναι μονο προβλημα στους ανθρωπους αλλα και στα σκυλια απο χιλιομετρα μπορει να ορμηξει!!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
το προβλημα δεν ειναι για μενα τοσο πολυ γιατι ξερω και προσεχω...
Το σκεπτικό σου είναι λάθος.

Συνήθως είναι δύο οι κύριες αιτίες για να δείξει τέτοια συμπεριφορά ο σκύλος.
Ο πρώτος είναι ότι δεν σε εμπιστεύεται και νιώθει ότι πρέπει να προστατεύσει το φαγητό.
Το δεύτερο είναι ότι θεωρεί το φαγητό δικό του και σε "διορθώνει" για να απομακρυνθεις.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
καλησπερα!!
εμενα ο ροκυ αγριευει στο φαγητο αμα βαλω το ποδι μου την ωρα που τρωει ή το χερι μου ή τον χαιδευω..
το καλο ειναι οτι πρωτα ο ροκυ περιμενει να φυγω και μετα τρωει αλλα αμα ειναι πολυ πυνασμενος αμεσως τρωει και ειναι επικυνδυνο να περναει κανεις απο εκει!! το προβλημα δεν ειναι για μενα τοσο πολυ γιατι ξερω και προσεχω αλλα μερικες φορες πηγαινει η αδελφη μου που ειναι μικρη να τον ταισει και οταν λυπουμε διακοπες η γιαγια μου και φοβαμε μην τους δαγκωσει! υπαρχει καπιος τροπος να του το μυωσω αυτο? ή ακομα και να σταματησει να το κανει!! δν ειναι μονο προβλημα στους ανθρωπους αλλα και στα σκυλια απο χιλιομετρα μπορει να ορμηξει!!
Αν συνεχίσεις να τον ανταγωνίζεσαι πολύ πιθανό να υπάρξει πρόβλημα ΚΑΙ με σένα, και με την αδερφή σου και με την γιαγιά σου!
Αυτό που κάνεις είναι ανταγωνισμός!Μόνο ολόκληρος/η που δεν μπήκες μέσα στο μπολ του σκύλου που θέλει να φάει και εσύ τον παρενοχλείς...

Αν θέλεις να δεθείς με τον σκύλο σου κάθεσαι οκλαδόν κάτω και τον φωνάζεις να έρθει σε σένα για να του δώσεις να φάει με την κατάλληλη στάση σώματος και με απόλυτη ηρεμία για να του διδάξεις και 2-3 πράγματα!
Το να βάζεις να φάει και να πηγαίνεις από πάνω του και να βάζεις το χέρι/πόδι/κεφάλι/μαλλιά κτλ για να δεις αν σε δέχεται συγγνώμη αλλά πέφτεις στα μάτια του σκύλου!
Αν θέλεις να του προσθέσεις κάτι στο μπόλ του απλά τον φωνάζεις με το όνομα του για να σε δει που φέρνεις κάτι νόστιμο και λαχταριστό, το τοποθετείς στο μπόλ του, του λες "μπράβο το αγόρι μου" και φεύγεις με την κατάλληλη πάντα στάση σώματος και τόνου φωνής!

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Αν συνεχίσεις να τον ανταγωνίζεσαι πολύ πιθανό να υπάρξει πρόβλημα ΚΑΙ με σένα, και με την αδερφή σου και με την γιαγιά σου!
Αυτό που κάνεις είναι ανταγωνισμός!Μόνο ολόκληρος/η που δεν μπήκες μέσα στο μπολ του σκύλου που θέλει να φάει και εσύ τον παρενοχλείς...

Αν θέλεις να δεθείς με τον σκύλο σου κάθεσαι οκλαδόν κάτω και τον φωνάζεις να έρθει σε σένα για να του δώσεις να φάει με την κατάλληλη στάση σώματος και με απόλυτη ηρεμία για να του διδάξεις και 2-3 πράγματα!
Το να βάζεις να φάει και να πηγαίνεις από πάνω του και να βάζεις το χέρι/πόδι/κεφάλι/μαλλιά κτλ για να δεις αν σε δέχεται συγγνώμη αλλά πέφτεις στα μάτια του σκύλου!
Αν θέλεις να του προσθέσεις κάτι στο μπόλ του απλά τον φωνάζεις με το όνομα του για να σε δει που φέρνεις κάτι νόστιμο και λαχταριστό, το τοποθετείς στο μπόλ του, του λες "μπράβο το αγόρι μου" και φεύγεις με την κατάλληλη πάντα στάση σώματος και τόνου φωνής!
του βαζω φαγητο και φευγω τωρα πια δν τον ανταγωνιζομαι ουτε τον προκαλω

Dina1984

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
176
1
Εγώ έχω δύο σκυλάκια κόκερ. Ένα μαύρο και ένα σοκολατί. Το μαύρο είναι αρσενικό 3 χρονών και το θηλυκό κουτάβι 4 μηνών.

Η ώρα του φαγητού μέχρι στιγμής πηγαίνει εξαιρετικά χωρίς απρόοπτα.

Με βάση την δικη μου εμπειρία , ο σκύλος πρέπει να γνωρίζει καλά ποιός τον ταίζει , ποιός είναι ο αρχηγός της αγέλης του σπιτιού. Πριν του δώσεις το μπωλ του φαγητού πρέπει να σε κοιτάξει στα μάτια και όχι το μπωλ.

Πώς το κάνω εγώ....βάζω και τους δύο με εντολές να περιμένουν σε απόσταση από μένα όταν ετοιμάζω τα μπωλ. Τους δίνω εντολές "Κάτσε,Μείνε" . Κάθονται και οι δύο και περιμένουν. Έπειτα εγώ ως αρχηγός της αγέλης μου (όπως υπάρχει και στη φύση ένας) διαλέγω τον ενήλικο σκύλο μου και του λέω να έρθει για να φάει. Η μικρή μένει στη θέση της ή ακολουθεί χωρίς να ενοχλεί. Αν προσπαθήσει να πάει στο φαγητό του μεγάλου της λέω "Όχι" και "έλα" . Έρχεται και με ακολουθεί ενώ αφήνω το μπωλ της σε απόσταση 2 μέτρων από εκεί που τρώει ο μεγάλος. Ο καθένας τρώει και δεν προσπαθεί ποτέ να φάει και του άλλου. Αν μπορέσω θα τους πάρω και ένα βίντεο να το δεις. Λειτουργεί πολύ καλά!

Η άσκηση που κάνουμε και προτείνεται και από εκπαιδευτές για το φαγητό είναι να πάμε και να πάρουμε το μπωλ την ώρα που τρώει...μας κοιτάζει στα μάτια...το ξαναδίνουμε. Αυτό το κάνεις 2-3 φορές...το ίδιο με τα παιχνίδια και τα μασουλητήρια. Εγώ το κάνω στη μικρή και τα πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97