Φαγητό... ταυτόχρονα σε δύο σκύλους

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Παιδια βοηθειααα εχουμε προβλημα με το φαγητο! Τους βαζουμε ξεχωριστα σε 2 μπολ και ή δεν τρωει κανενα τους η εκει που θα παει η κιρα θα παει και ο ραμον στο ιδιο μπολ.
Αν τους βαλουμε στο ιδιο μπολ πανε να φανε αλλα αγριευει ο Ραμον στην Κιρα και αυτη φευγει και δεν τρωει...
Εχει κανεις καμια ιδεα εκτος απο το να τα χωριζουμε τελειως για να φανε??

edit: ειναι θεμα συμπεριφορας γι'αυτο και το εβαλα εδω ελπιζω να μην ειναι λαθος σημειο!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Καλό θα ήταν να μην βλέπονται όταν τρώνε αφού έχουν θέμα. Γτ να μην τα χωρίσεις? Ο Ραμόν δείχνει ποιος είναι το αφεντικό. Στις αγέλες δν τρώνε όλα μαζί. Πρώτα οι Α leaders κ μετά οι υπόλοιποι. Ε και η Κίρα υποκύπτει. Δν πάει μετά να φάει?

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Δοκιμασε να τους βαζεις σε διαφορετικα μπολ αλλα το ενα μακρυα απο το αλλο . Οταν παει η Κιρα να φαει εσυ να πηγαινεις τον Ραμον στο δικο του το μπολ και αν κανει να φυγει για να παει στης Κιρας να τον μαλωνεις ,"ΕΠ" και τετοια . Αλλα γιατι δε τρωνε μονα τους ; Αν δε φανε το μαζευεις και στο επομενο γευμα ξανα ,καποια στιγμη απο τη πεινα τους θα αρχισουν να τρωνε κανονικα .

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πόσο μηνών είναι τα κουτάβια?
Ο Ραμόν αφήνει εσένα να βάζεις το χέρι σου στο μπωλ όταν τρώει?

edit: Το να τα χωρίζουμε είναι μια επιλογή αλλά όχι η λύση.

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ειναι 4 ο Ραμον και 5 η Κιρα... Ακριβως επειδη δεν ειναι λυση να τα χωριζουμε ψαχνω να βρω καποιο αλλο τροπο...
Γιατι δεν τρωνε? Ισως επειδη κανουν τα πααααντα μαζι οπου παει ο ενας παει και ο αλλος οτι κανει ο ενας κανει και ο αλλος ολο ολο τα κανουν μαζι...
Εμενα με αφηνουν να βαζω το χερι στο πιατο στο φαγητο παντου δεν εχουν θεμα μαζι μου...
Επισης τη διωχνει τρωει εκεινος αλλα οταν παει μετα απο λιγο να φαει εκεινη παλι παει και τη διωχνει... φφφ

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ειναι 4 ο Ραμον και 5 η Κιρα... Ακριβως επειδη δεν ειναι λυση να τα χωριζουμε ψαχνω να βρω καποιο αλλο τροπο...
Γιατι δεν τρωνε? Ισως επειδη κανουν τα πααααντα μαζι οπου παει ο ενας παει και ο αλλος οτι κανει ο ενας κανει και ο αλλος ολο ολο τα κανουν μαζι...
Εμενα με αφηνουν να βαζω το χερι στο πιατο στο φαγητο παντου δεν εχουν θεμα μαζι μου...
Επισης τη διωχνει τρωει εκεινος αλλα οταν παει μετα απο λιγο να φαει εκεινη παλι παει και τη διωχνει... φφφ
Εσύ τι κάνεις όταν γίνεται αυτό?

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Εσύ τι κάνεις όταν γίνεται αυτό?
εγω του λεω ''μη'' και τον παιρνω απο κει η καθομαι απο πανω τους και δεν τον αφηνω να πηγαινει στο πιατο της παλι με ''μη''...

http://www.veterinarypartner.com/Content.plx?P=A&A=2250

Διάβασε αυτό... Από ότι λέει θέλει δουλίτσα, αλλά γίνεται μην αγχώνεσαι.
ευχαριστω πολυυυ θα το διαβασω!

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Και παλι θα πρεπει να τα χωρισω γιατι αν του βαλω φαγητο του ραμον θα φαει αλλα μολις βαλω στην Κιρα θα παει να φαει και το δικο της!
Της έχει πάρει τον αέρα κ όσο τον αφήνει θα θέλει περισσότερα ο μάγκας! Επειδή όμως όσο πιο πάνω κ αν νιώθει αυτός από την Κίρα ΕΣΥ είσαι ο αρχηγός της αγέλης, μάθε τον να φέρεται... Αν ήσουν σκύλος θα τον άρπαζες από τον σβέρκο, αλλά μιας κ δν είσαι πρέπει να βρεις άλλο τρόπο... Το άρθρο της εκπαιδευτριας που σου έδωσα λέει μια 1η προσέγγιση. Υπάρχουν κ άλλα από ότι είδα...

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
εκει τον διορθωνεις.
με λιγα λογια απο οτι καταλαβα αυτος κανει κουμαντο
αρα αρχηγε εφαγες εσυ τωρα τρωει το κοροτσι και κοφτο.
εγω ταιζω και τα δυο μαζι αλα για 3 λεπτα πρεπει να μαι στο οπτικο τους πεδιο

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Της έχει πάρει τον αέρα κ όσο τον αφήνει θα θέλει περισσότερα ο μάγκας! Επειδή όμως όσο πιο πάνω κ αν νιώθει αυτός από την Κίρα ΕΣΥ είσαι ο αρχηγός της αγέλης, μάθε τον να φέρεται... Αν ήσουν σκύλος θα τον άρπαζες από τον σβέρκο, αλλά μιας κ δν είσαι πρέπει να βρεις άλλο τρόπο... Το άρθρο της εκπαιδευτριας που σου έδωσα λέει μια 1η προσέγγιση. Υπάρχουν κ άλλα από ότι είδα...
Θα το ψαξω και θα μιλησω και με εκπαιδευτη... Ευχαριστω :)

εκει τον διορθωνεις.
με λιγα λογια απο οτι καταλαβα αυτος κανει κουμαντο
αρα αρχηγε εφαγες εσυ τωρα τρωει το κοροτσι και κοφτο.
εγω ταιζω και τα δυο μαζι αλα για 3 λεπτα πρεπει να μαι στο οπτικο τους πεδιο
Αυτο κανω κ εγω ειμαι απο πανω οταν τρωνε και διορθωνω! Ο πατερας μου δλδ γιατι οπως ειχα αναφερει και στο θεμα που σας τα παρουσιασα εγω επρεπε να γυρισω ηρακλειο στις σπουδες μου... Απο οτι μου ειπε παντως τωρα που τα ταισε κατι καταλαβαινει ο μικρος απο τη διορθωση πιστευω οτι με επαναληψη και δουλεια θα ειναι μια χαρα!

Σας ευχαριστω οοολους πολυ για τις υποδειξεις και τις συμβουλες σας! :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εγώ αυτό που θα έκανα θα ήταν να πάρω τον έναν σκύλο(τον πιο παλιό) σε ένα δωμάτιο, θα έβαζα να περιμένει ο νέος σκύλος θα έτρωγε ο παλιός και μετά θα έτρωγε ο νέος αλλά χωρίς να έρθουν σε επαφή καθ'όλη την διάρκεια του φαγητού!

ΜΑΝΟΥ κάτι έγινε και δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση!Προφανώς τα ζώα έτρωγαν μαζί και γι'αυτό αναπτύχθηκε αυτή η κόντρα!

Όπως και να χει το μόνο σίγουρο είναι ότι εσύ πρέπει να βάλεις όρια και στους 2!

apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
Νομιζω οτι πρεπει να κανεις αυτο που λεει ο Στελιος....δεν τρεχει τιποτα να μην φανε παρεουλα

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μαθε στο καθένα ξεχωριστά να μη πηγαίνει στο φαγητό ακόμα και αν είναι μπροστά τους το μπωλ. Αν χρειαστεί να επιμένεις για 30λεπτά-1ώρα να επιμένεις. Σε κάθε προσπάθεια τους να φάνε θα τους δώσεις ένα άκουσμα το οποίο να συσχετίσουν ότι είναι λάθος αυτό που κάνουν. Αν δεν δώσουν σημασία τους κλείνεις το δρόμο με τα χέρια, πόδια ή/και το σώμα σου. Δεν το σπρώχνεις ή το τραβάς γιατί θέλουμε να σκεφτεί και να πάρει την απόφαση να απομακρυνθεί απο το μπωλ.

Όταν το καταφέρεις αυτό βάλε τα μπωλ σε απόσταση μισό μέτρου με εσένα όρθιο ανάμεσα. Βάζεις το κάθε σκύλο να περιμένει στο αντίστοιχο μπωλ τους. Όποιο δείξει το υψηλότερο επίπεδο ηρεμίας το πέρνεις απο το κολλάρο και τον καθοδηγείς στο φαγητό. Θα κάνεις το ίδιο στο άλλο όταν δεις ότι είναι ήρεμο και δεν είναι συνέχεια focus στο φαγητό (να επιδιώκεις επικονωνία με τα μάτια συνέχεια, να μη κοιτάνε το φαγητό). Ποτέ δεν πετάμε φαγητά κάτω και αφήνουμε τα σκυλιά να τα βρουν μεταξύ τους, το φαγητό πρέπει να γίνει κατανοητό ότι έρχεται απο σένα και το προσφέρεις όταν θες.

Όποιο τελειώσει πρώτα και πάει να περάσει μπροστά ή πίσω σου να φτάσει στο άλλο το διορθώνεις με το άκουσμα "οχι" ώστε να κάτσει κοντά στο μπωλ του.

Κι εγώ δύο σκυλιά έχω τα οποία τρώνε face-to-face. Όποιο τελειώσει πρώτα αγνοεί το άλλο και έρχεται για χάδια και ύπνο :D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aν δεν θέλεις να απομονώσεις τα δύο σκυλιά.., τρώει ο παλιός, δένεις τον καινούριο προσωρινά στον ίδιο χώρο κάπου (μέχρι να φάει ο παλιός) και μετά λύνεις τον καινούριο για να φάει και εκείνος.

Εσύ είσαι αρχηγός.. εσύ αποφασίζεις ποιος θα φάει πρώτος.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ωραίο θεματάκι....

Και για μάς είναι ενα θέμα το φαγητό.... η μια σκουπίζει το πιάτο σε 45 δευτερόλεπτα, ενώ ο άλλος θέλει τουλάχιστον 20 λεπτά και αφήνει και το μισό..... το πρόβλημα είναι οτι κανείς απο τους δυο δε διεκδικεί το φαϊ του..... (θα μπορούσν να τρώνε και απ'το ίδιο μπωλ, απλά έτσι η μικρή θα'έτρωγε μέχρι να σκάσει!). Οπότε η μικρή τελειώνει το δικό της στο πιτς φιτίλι και μετά κάθεται και περιμένει πότε θα κάνει βόλτα ο μεγάλος για να κλέψει κι απ'το δικό του.... Πλέον το μεγάλο τον ταϊζω έχοντας οπτική επαφή με το πιάτο του για να μην κλέβει η μικρή (η οποία ξέρει οτι δεν πρεπει, αλλά αν δεν είναι κάποιος να τη σταματήσει δεν πτοείται....).....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97