Φαίδρα η νέα lab κουταβίνα μας που...καίει καρδιές!!!

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
430
454
32
Καλημέρα και από εμένα να σας ζήσει η κούκλα ακόμα και καθαρόαιμη να μην είναι δεν νοιάζει κανέναν θα μπορούσες να μας βάλεις φωτό το pedigree ακόμα και από τους γονείς πριν λίγα χρόνια φίλος μου πήρε ένα κουτάβι από lambrador amalthea δεν μπορώ να σου πω ότι μοιάζουν τόσο πολύ όπως και να έχει να σου ζήσει κανένας δεν λέει κάτι για το κουτάβι αλλά γ αυτούς που εκμεταλλεύονται και πουλάνε κουτάβια δεν έχω δει εκτροφείο να έχει 50 ράτσες και αν έχει καλά σκυλιά δεν δίνει κουτάβια σε τρίτους

foten21

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2021
62
281
40
Ειναι μια κουκλα να την χαιρεστε

Προσωπικα δεν με απασχολει αν ειναι ή οχι καθαροαιμη και γω αλλωστε το δικο μου απο φιλοζωικη το πηρα
αλλα ρε παιδια 1000 ευρω δεν ειναι παρα πολλα λεφτα ?
Τοσο κοστιζουν γενικα;

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
962
1.079
28

Προσωπικα δεν με απασχολει αν ειναι ή οχι καθαροαιμη και γω αλλωστε το δικο μου απο φιλοζωικη το πηρα
Τοσο κοστιζουν γενικα;
τοσα και περισσοτερα, εαν θελεις καθαροαιμο απο σωστο εκτροφεα. οχι πως δεν θα βρεις και ημιαιμακια απο παπυμιλαδες που τα πουλανε τοσο ακριβα δηλαδη... ολα παιζουν.
γενικα τα 1000+ ευρω δεν ειναι ΤΙΠΟΤΑ. μιλαμε για εναν ζωντανο οργανισμο που θα ζησει μεχρι και 15 χρονια. θελεις να δωσεις οσα λεφτα χρειαστει, για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο πως θα εχεις εναν ισορροπημενο και υγιη σκυλο για οσα χρονια σε συντροφεψει.

26 Σεπτεμβρίου 2021
62
35
48

Τοσο κοστιζουν γενικα;
Η αλήθεια είναι πως όντως είναι ακριβά αλλά όπως λέμε ότι πληρώνεις παίρνεις..Αυτό έκανα κι εγώ με την Φαίδρα.. Οι τιμές στην αγορά τόσο είναι περίπου στα 1.000 ευρώ εάν θες έναν καλό σκύλο.. Αλλά όπως είπες αν είναι καθαρόαιμο ή όχι δεν έχει σημασία φίλοι μου..Η αγάπη που του δίνεις μετράει πιο πολύ!

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
πριν λίγα χρόνια φίλος μου πήρε ένα κουτάβι από lambrador amalthea
Οι άνθρωποι του amalthea έχουν αφιερώσει την ζωή τους σ' αυτή την φυλή. Είναι ανάμεσα στους λίγους Έλληνες που έχουν τόσο μεράκι και γνώσεις γ' αυτά ( στην τριάδα, άντε πεντάδα ) .

* Όχι δεν είναι ο δικός μου από το amalthea ( Μην φανεί πως κάνω διαφήμιση )

δεν έχω δει εκτροφείο να έχει 50 ράτσες και αν έχει καλά σκυλιά δεν δίνει κουτάβια σε τρίτους
Εκτροφείο όχι, μεσάζοντες και κουταβέμποροι ναι. Όλα τα σφάζουν και τα μαχαιρώνουν, έχουν τις καλύτερες άκρες (y), βρίσκουν τα τέλια σκυλιά (n), πάνε 2 φορές το μήνα σε γειτονικές χώρες και διαλέγουν τα καλύτερα :LOL:γ' εμάς, βρίσκουν όποια φυλή θες. Έχουν τα κονεξια ρε παιδί μου. Αυτό βέβαια το έχουν κάνει κατά καιρούς και κάποιοι "αναγνωρισμένοι" εκτροφείς.

Αναφορικά με το χρηματικό ποσό τίποτα δεν είναι "υπερβολικό" ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός. Αρκεί το κατοστάρικο ή το χιλιάρικο ή το δεκαχίλιαρο να ανταποκρίνεται σ' αυτό που πληρώνει ο καθείς.

Δεν ξέρω από πού προήλθε αυτή η συζήτηση πάντως η Φαίδρα είναι ένα καθαρόαιμο κουταβάκι και δεν το λέω με δικιά μου πρωτοβουλία αλλά σύμφωνα με τον κτηνιατρικο έλεγχο! Πόσες ακόμα αποδείξεις θέλετε? Εξάλλου δε την πλήρωσα τόσο ακριβά για να είναι ημίαιμη..
Οι κτηνίατροι δεν μπορούν να σου πολλά πράγματα και το ποσό επίσης δεν λέει τίποτα. Μπορεί να την πλήρωσες στην σωστή τιμή μπορεί να πλήρωσες και φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Επισκέφτηκες το εκτροφείο ; Από όσο καταλαβαίνω όχι.
Είδες γεννήτορες ; Από όσο καταλαβαίνω όχι.
Είδες εξετάσεις δυσπλασίας ( αν ξέρεις τι είναι ); Από όσο καταλαβαίνω όχι.
Έχουν λάβει κρίσεις οι γεννήτορες σε εκθέσεις ;
κλπ κλπ

Αλλά όπως είπες αν είναι καθαρόαιμο ή όχι δεν έχει σημασία φίλοι μου..Η αγάπη που του δίνεις μετράει πιο πολύ!
Σημασία δεν έχει ως προς την αγάπη σου ή το ενδιαφέρον σου για το σκυλί. Έχει αν σε κορόιδεψε κάποιος ή όχι.

Για να μην καταγράφω ένα κατεβατό και αν θες να εμπεδώσεις γιατί τα λέμε διάβασε τα παρακάτω

Απόκτηση σκύλου - Ερωτήσεις προς Εκτροφέα

Περί κουταβέμπορων

κλπ κλπ κλπ

Last edited:

26 Σεπτεμβρίου 2021
62
35
48
Δεν νομίζω πως αυτά που λες είναι σωστά.. Και ναι όλα τα παραπάνω τα έχω κάνει...Εγώ νοιάζομαι για την αγάπη του σκύλου μου και την φροντίδα του και όχι για την εξωτερική εμφάνιση όπως εσύ... Αν εσύ αγαπάς τα σκυλιά μόνο για την εμφάνισή τους λυπάμαι αλλά δεν είσαι και πολύ καλός σκυλομπαμπάς! Επίσης η Φαίδρα είναι -για τελευταία φορά- καθαρόαιμη και τα λεφτά τα αξίζει με το παραπάνω! Είναι μια κουκλίτσα κουταβίνα labradoρίνα που όπως είπα... Καίει καρδιές!!! Γειά σας φίλοι μου!

Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
491
1.101
21
Πάτρα
Εγώ νοιάζομαι για την αγάπη του σκύλου μου και την φροντίδα του και όχι για την εξωτερική εμφάνιση όπως εσύ... Αν εσύ αγαπάς τα σκυλιά μόνο για την εμφάνισή τους λυπάμαι αλλά δεν είσαι και πολύ καλός σκυλομπαμπάς!
Αυτό το συμπέρασμα το έβγαλες από που; Ας μην κάνουμε προσωπική επίθεση σε ανθρώπους που δεν ξέρουμε.

Παίρνεις στάση άμυνας προς ανθρώπους που προσπαθούν να σε ενημερώσουν και να σου πουν 2 πράγματα παραπάνω. Δεν έχεις καταλάβει νομίζω τις προθέσεις τους.

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Μάλλον δεν θες να καταλάβεις ή κάτι σε τρώει και δεν καταλαβαίνω προς τι ο θυμός.

Για πες μου πόσα από αυτά που γράφω στο "Ερωτήσεις προς εκτροφέα" έχουν να κάνουν με την μορφολογία ;
  • Απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και τυχόν άλλες προαιρετικές
    1. Είναι οι γεννήτορες απαλλαγμένοι από γενετικές ασθένειες ;
    2. Μέχρι πόσες γενεές πίσω υπάρχει απαλλαγή ;
    3. Είναι διατεθειμένος να δώσει ενυπόγραφο έντυπο για τα παραπάνω ;
  • Έχουν οι γεννήτορες κάποια αξιολόγηση ως άξιοι αναπαραγωγής ;
  • Ενημέρωση για τον χαρακτήρα. Εξετάσεις χαρακτήρα αν υπάρχουν.
  • Εξετάσεις εργασίας όπου υπάρχουν ή απαιτούνται.
  • Προτίθεται να μας ενημερώσει για τα προβλήματα που παρουσιάζει η φυλή ;

Ενδιαφέρομαι και για την μορφολογία, αλλά πουθενά δεν θα βρεις να λέω πως ο σκύλος μου καίει καρδιές ( τι σημαίνει αυτό άραγε ) ... Το αν είναι στο πρότυπο της φυλής το έχουν κρίνει οι γνωρίζοντες την φυλή και όχι ο κτηνίατρος που τον πάω. Έχουν κριθεί οι πρόγονοι του και είμαι ενήμερος για αυτούς 8 γενεές πίσω. Ούτε κουκλίτσος, ούτε τίποτα.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις πως δεν είναι προσωπική επίθεση τι να κάνουμε.

* δεν είμαι σκυλομπαμπας. Πατέρας είμαι του γιου μου. Με τον Άργο έχουμε άλλη σχέση και είμαι αυτός που τον φροντίζει.

26 Σεπτεμβρίου 2021
62
35
48
Οκ οκ.. Λέω η Φαίδρα είναι καθαρόαιμη! Αυτό!!! Δεν ξέρω ποιος μου ξεκίνησε την συζήτηση καθαρόαιμου αλλά από ότι βλέπετε λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια! Ας σταματήσουμε εδώ εφόσον σας τα είπα όλα για την Φαίδρα... Είναι ένα γνήσιο Labrador τελεία και παύλα!! Αυτό! Τώρα ας πούμε κάτι άλλο...

26 Σεπτεμβρίου 2021
62
35
48
Αυτό το συμπέρασμα το έβγαλες από που; Ας μην κάνουμε προσωπική επίθεση σε ανθρώπους που δεν ξέρουμε.

Παίρνεις στάση άμυνας προς ανθρώπους που προσπαθούν να σε ενημερώσουν και να σου πουν 2 πράγματα παραπάνω. Δεν έχεις καταλάβει νομίζω τις προθέσεις τους.
Το να επιμένουν χωρίς σταματημό με το αν είναι καθαρόαιμα ή όχι όλη την ώρα μόνο βοήθεια δεν είναι! Αφού τα εξήγησα όλα!

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
430
454
32
Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν απλα είναι λάθος η αγορά κουταβιων από κουταβεμπορους γιατί βοηθάς με τον τρόπο σου στην παράνομη εκτροφή κλπ

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Σε αυτόν τον ιστότοπο θα βρεις αρκετά άρθρα για λαμπ.
Έχουν εκδώσει και ένα βιβλίο με τίτλο
"ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ - ΑΝΑΤΡΟΦΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ".

Στο φόρουμ
Το Λαμπραντορ Ριτρίβερ - Ενας άγγελος ή το σκυλί απο την κόλαση?
Διατροφή & Ανάπτυξη Λάμπραντορ
Προτάσεις βιβλίων για Lab

Last edited:

Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
491
1.101
21
Πάτρα
Οκ οκ.. Λέω η Φαίδρα είναι καθαρόαιμη! Αυτό!!! Δεν ξέρω ποιος μου ξεκίνησε την συζήτηση καθαρόαιμου αλλά από ότι βλέπετε λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια! Ας σταματήσουμε εδώ εφόσον σας τα είπα όλα για την Φαίδρα... Είναι ένα γνήσιο Labrador τελεία και παύλα!! Αυτό! Τώρα ας πούμε κάτι άλλο...
Δεν σε ενδιαφέρει αν είναι καθαρόαιμη ή όχι αλλά ταυτόχρονα νιώθεις την ανάγκη να το αναφέρεις συνέχεια. Make it make sense.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Φίλε Γιώργο καλωσόρισες στο φόρουμ καταρχήν.

Μην μπαίνεις σε στάση άμυνας, τα μέλη εδώ προσπαθούν να σου εξηγήσουν κάποια πράγματα τα οποία ομολογουμένως προ 20ετίας να ήταν αδιανόητα και άγνωστα για πολύ κόσμο. Κι εγώ το πρώτο μου σκυλάκι όταν ήμουν 14 ετών το αγόρασα από αγγελία και μας έλεγαν ότι είναι καθαρόαιμο κανίς - μαλτέζ και είχαμε δει και γονείς κλπ κλπ.

Κανείς δε γεννήθηκε γνωρίζοντας. Η αγάπη και η φροντίδα προς το κατοικίδιό μας είναι το ένα κομμάτι. Ο σωστός τρόπος απόκτησης προκαθορίζει πολλές φορές την πορεία της ζωής και της υγείας του κατοικιδίου μας. Όπως και στον άνθρωπο λοιπόν, η προγιαγιά μου γέννησε στο χωράφι, η μητέρα μου έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και μια νέα μητέρα σήμερα θα κάνει υπερ πλήρη προγεννητικό έλεγχο. Ο λόγος είναι κοινός. Για να μειώσουμε όσο γίνεται την πιθανότητα μεταδοτικότητας δυσμενών παραγόντων στο/στα έμβρυο/α.

Άλλος ένας σημαντικός λόγος είναι το να μην ενισχύουμε ανθρώπους οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα ζώα τους και τα χρησιμοποιούν ως μηχανές γέννας για να θησαυρίζουν ή που απλά δεν έχουν καμία απαιτούμενη γνώση και θέλουν να δώσουν στο ζώο τη "χαρά να γίνει μητέρα/πατέρας" κάτι που στα ζώα δεν έχει υπόσταση.

Συνεπώς θα σου πρότεινα προσωπικά να μην εκνευρίζεσαι και να μην αμύνεσαι. Δεν έχουμε όφελος να χαλάμε έστω και 3 λεπτά από το χρόνο μας για να σου πάει κανείς κόντρα. Άκου και τη γνώμη δυο ανθρώπων που ίσως γνωρίζουν κάτι παραπάνω, μάθε κι εσύ κάτι παραπάνω, διάβασε τα άρθρα που μπαίνουμε στον κόπο να σου παραθέσουμε και ίσως αύριο μεθαύριο μεταλαμπαδεύσεις κάτι σε κάποιον άνθρωπο ακόμα.

Το ότι έχεις τη μικρή στη ζωή σου δεν αλλάζει. Κανείς δε σου είπε να την πετάξεις ή να τη δώσεις πίσω, προς θεού. Να έχετε καλή ζωή και στο μέλλον αν ποτέ αποφασίσεις να αποκτήσεις κατοικίδιο, εύχομαι να γίνει έχοντας λάβει υπόψη τα σωστά δεδομένα.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
962
1.079
28

Εδω παντως λεει πως η εκτροφη τους ειναι αφιερωμενη στα γερμανικα ποιμενικα.... τα λαμπραντορ και οι υπολοιπες φυλες δεν ξερω που κολλανε.

26 Σεπτεμβρίου 2021
62
35
48

Εδω παντως λεει πως η εκτροφη τους ειναι αφιερωμενη στα γερμανικα ποιμενικα.... τα λαμπραντορ και οι υπολοιπες φυλες δεν ξερω που κολλανε.
Αν τους το ζητήσεις φίλε μου και σου πουν πως μπορούν τότε θα σου βρουν την ράτσα που ζητάς ανάλογα με την διαθεσημότητα! Αν θες περισσότερες πληροφορίες τότε πάρε τηλ. Καλή συνέχεια!