Φίμωτρο

canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Καλησπέρα σας!

Το φίμωτρο απλά περιορίζει το σκυλί και δεν του μαθαίνει κάτι!!!!!!!!!!!!! Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ περιορισμού και εκπαίδευσης….!!!!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Μαθαίνει να το φοράει και να μην αντιδράει. :wink:

Είμαι σίγουρη ότι κανείς μας δεν θέλει να βασανίζει το σκυλί του, αλλά καλώς ή κακώς, υπάρχουν περιπτώσεις που η χρήση του φίμωτρου επιβάλλεται, οπότε γιατί το ζωντανό να μην είναι εξοικειωμένο με τη χρήση του?

canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Καλησπέρα!

Άλλο πράγμα η εξοικείωση του σκύλου σε ένα αντικείμενο σαν το φίμωτρο και εντελώς διαφορετικό πράγμα η πρόταση του συγκεκριμένου για αποφυγή ενός τέτοιου προβλήματος!
Κανένας σκύλος δε γεννήθηκε με λουριά κολάρα φίμωτρα κλπ! Εμείς τα επινοήσαμε για διαφορετικούς λόγους το καθένα, και στόχος της εκπαίδευσης είναι να έρθει μια μέρα που δεν θα τα χρειαζόμαστε! Αυτός για μένα είναι ο σωστός τρόπος σκέψεις γύρω από τα διάφορα εργαλεία, έστω κι αν για τους περισσότερους από μας είναι πολύ δύσκολο να πετύχουν κάτι τέτοιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αυτό που περιγράφηκε παραπάνω, ξαναλέω ότι δεν είναι εκπαίδευση, αλλά περιορισμός !!!

Υ.Γ thanks papa Bill for the knowledge you have shared with me generously……..!

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Ομολογω οτι και σε μενα η εικονα του σκυλου με φιμωτρο δε μου ειναι καθολου ευχαριστη, αλλα μπροστα στο ενδεχομενο να καταπιει καμμια φολα νομιζω οτι αποτελει την αναγκαια "λυση".

canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Καλησπέρα!

Αυτό που θα πρότεινα εγώ είναι να αρχίσεις να εκπαιδεύεις τον σκύλο σου να μην τρώει από κάτω!!!!! Μέχρι να ολοκληρώσεις την εκπαίδευση μπορείς να τον συνηθίσεις και να του φοράς το φίμωτρο, ειδικά όταν δε μπορείς να τον επιβλέπεις!

canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Καλησπέρα!

Το πώς, έχει να κάνει με τη γενικότερη φιλοσοφία σου γύρω από τα σκυλιά και το τι θέλεις να πετύχεις! Κάτι που πιστεύω ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δυσκολεύονται να καταλάβουν, είναι ότι στην εκπαίδευση δεν απομονώνουμε ένα και μόνο πρόβλημα και το δουλεύουμε ξεχωριστά, γιατί τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τα σκυλιά μας, έχουν να κάνουν με γενικότερα προβλήματα σεβασμού και επικοινωνίας, οι λύσεις των οποίων βρίσκονται αρχικά στην εκπαίδευση υπακοής. Ψάξε για κάποιον επαγγελματία εκπαιδευτή που θα μπορέσει να βοηθήσει, και ρώτα πριν πάρεις την απόφαση για εκπαίδευση, που έχει μάθει τι έχει κάνει κλπ.!

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, είμαι στη διάθεσή σου!

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Λοιπόν, δίαβασα τους κανονισμούς για την μεταφορά ζώου σε δελφίνι (πλοίο) και μέσα σ'όλα γράφει οτι πρέπει να φορούν υποχρεωτικά φίμωτρο.....
Έμενα μου φάνηκε τραβηγμένο..... έχετε ταξιδέψει με τον σκύλο σας με φλαϊνγκ δολφιν; Πως ήταν σαν εμπειρία;

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Με δελφίνι δεν έχουμε ταξιδέψει, με πλοία όμως -συμβατικά και ταχύπλοα- πολλές φορές. Πάντα της φοράω φίμωτρο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση (όχι όλες τις ώρες που διαρκεί το ταξίδι).

Εγώ δεν το βρίσκω υπερβολικό. Ίσα ίσα που σε αρκετά πλοία για να φτάσεις στο χώρο με τα kennels πρέπει να διασχίσεις το χώρο των επιβατών, οπότε με το φίμωτρο ο κάθε κακόβουλος δεν θα έχει και πάτημα να σου πει οτιδήποτε. :wink:

Τώρα για τα σκυλάκια "αγκαλιάς", τι να πω, δε μου έχει τύχει να δω κάποιο με φίμωτρο, αλλά για καλό και για κακό κράτα ένα μαζί σου μην τυχόν και πέσεις σε κανένα τυπολάτρη λιμενικό

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Δεν ξέρω τι θα κάνω όταν έρθει η ώρα....
Το θέμα είναι πως 2 φορές του έχω βάλει φίμωτρο με το ζόρι στον κτηνιατρείο για να κάνουμε τα εμβόλια (κάνει επίθεση να δαγκώσει)... και δεν το έχει πάρει με καλό ματι..... εάν καταλήξω σε αυτή την λήση, θα αρχίσω την εκπαίδευση απο νωρίς (όπου να'ναι) με λιχουδιές και τέτοια.

Μετά σκέπτομαι να πάρω μια τσαντούλα και να τον έχω μέσα με το κεφάλι απ'έξω βέβαια για την επιβήβαση και αποβήβαση μόνο γιατί είναι και 10 κιλά (δεν μπορώ να τον έχω συνέχεια αγκαλιά).

Εσύ σοφία τον βάζεις στα κένελ των πλοίων και κάθεσαι δίπλα η πας στο σαλόνι;

Εγώ 2 φορές τον πήρα σε πλοίο και τον είχα δεμένο δίπλα μου (φυσικά καθόμασταν έξω και όχι στο σαλόνι-που δεν τρελένομαι κι'όλας-) χωρίς φίμωτρο και δεν μου είπε κανείς τπτ.

Αλλά για το δελφίνι, δεν ξέρω, είναι και πιο μικρός ο εξωτερικός χώρος για να κάτσεις..

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Το φίμωτρο στα πλοία είναι ο μεγάλος μου πόνος.

Όπως γνωρίζεις, η χρήση του επιβάλλεται από τη νομοθεσία.

Όπως η Σοφία, έτσι και εγώ το χρησιμοποιώ κατά την επιβίβαση και αποβίβαση.

Το πρόβλημα είναι ότι μόλις δουν οι συνεπιβάτες μου ή οι λιμενικοί ότι το ζώο φοράει φίμωτρο, τους φρικάρει, νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με τέρατα.

Παρόλα αυτά το φοράω, ειδικά στην Μπλάκυ, γιατί για να είμαι εντελώς ειλικρινής, αν την κλωτσήσει κανένας κατά την επιβίβαση-αποβίβαση, επίτηδες ή όχι δεν έχει σημασία, δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι δεν θα γυρίσει να τον περιποιηθεί.

Σε τόσο μικρό σκυλάκι δε θα φορούσα με τίποτα, αλλά καλού κακού θα το είχα μαζί μου.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Alexandra said:
Σε τόσο μικρό σκυλάκι δε θα φορούσα με τίποτα, αλλά καλού κακού θα το είχα μαζί μου.
Γελιέσαι αν πιστεύεις ότι το δάγκωμα από μικρό σκυλάκι δεν πονάει! Δεν κάνει κακό βέβαια, αλλά ότι πονάει, πονάει (με έχει δαγκώσει ένα Τζακ Ράσελ και τα είδα όλα)

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Δε το λέω για το αν πονάει ή όχι :wink:

Απλά, αν το έχει αγκαλιά ή σε τσάντα, ή έστω να περπατάει δίπλα της και είναι σίγουρη ότι δε δαγκώνει, τότε αν βάλει φίμωτρο θα γίνει ότι και με τα δικά μου (Η μπλάκυ είναι 12 κιλά, δεν είναι και πολύ μεγάλη και τα δόντια της ξυρίζουν της άτιμης).

Το σωστό μια φορά είναι να το φοράει, από εκεί και πέρα ο καθένας πράττει όπως νομίζει.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παιδια για μενα η εντολη αστο ειναι απο τις πιο σημαντικες ..αυτη που πρεπει να μαθουν απο πολυ μικρη ηλικια και αυτη που πολλες φορες σωζει..
Το φιμωτρο για μενα οσον αφορα τις φολες ειναι αφου δεν εχουμε μαθει την εντολη η για ηλικιωμενους η σε μερος που δεν μπορουμε να ελενχουμε απολυτα..
Aρα πρωτα μαθαινουμε το σκυλι μας να μην τρωει απο κατω ,μετα να μας το δινει αν παρει κατι με το στομα του και μετα αν δεν μαθει με τιποτα κυκλοφορουμε με φιμωτρο..εκτος και αν παμε σε εκπαιδευτη..

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Κατ'αρχάς δεν υπάρχει περίπτωση να τον έχω κάτω κατά την διάρκεια της επιβήβασης και αποβήβασης! Να μου τον πατήσει κανείς και να τρέχω! Οχι, όχι, πάντα στην αγκαλιά! Για να γαγκώσει δεν υπάρχει περίπτωση και κλοτσιά να του ρίξεις (παναγιά μου τι λέω :shock: )

Αλλά εμένα το θέμα μου είναι στο δελφίνι τι γίνεται.
Με κόβω να κάθομαι έξω με τον σκύλο μου, να κάνω παρέα στους καπνιστές! :D
Και με πονάει το θέμα του φίμωτρου που επιβάλλεται κι'όλας! :cry:

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Milou said:
Εσύ σοφία τον βάζεις στα κένελ των πλοίων και κάθεσαι δίπλα η πας στο σαλόνι;
Που να κάτσω δίπλα? Στα περισσότερα πλοία τα kennel είναι μέσα στο γκαράζ. Πίκρα μεγάλη........ :| :| :|

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog