Φίμωτρο - την συμβουλή σας παρακαλώ

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Η πρωτη σε κυριοτητα αισθηση του σκυλου ειναι η οσφρηση,ειναι σαν τα ματια τα δικα μας,σκεψου να φορουσαμε γυαλια με καγκελα μπροστα?θα βλεπαμε αλλα θα μας ενοχλουσε,θα τα συνηθιζαμε ισως καποτε αλλα τοτε δεν θα ειμαστε το ιδιο νορμαλ θα ειχαμε ενα προβλημα με το οποιο θα ζουσαμε και θα φαινοταν ολα νορμαλ αλλα δεν θα ηταν,θα πληγωνοταν και η μυτη μας.
Οχι φιμωτρο Αρη,ειναι ακρως αντιφιλοζωικο,ειναι εξτρημ.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
omarock,
δεν γνωρίζω για το Ελλάντα, αλλά εδώ υπάρχουν περιοχές στις οποίες απαγορεύεται να αφήσεις σκύλο ελεύθερο χωρίς φίμωτρο. Άσε που πριν ένα χρόνο περίπου έβγαλαν δίθεν νόμο όπου και στην πόλη με λουρί να περπατάει ο σκύλος, το φίμωτρο είναι απαραίτητο αλλιώς σου βάζουν πρόστιμο.
Αν υπήρχε θεματάκι με τις φόλες εδώ όπως στην Ελλάδα, και εγώ θα έπαιρνα φίμωτρο για το λαμπραντορ μου. Καλύτερα έτσι παρά να τρέχω και να μην προλαβαίνω μετά. :(

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μα Ηλια, το ανοιχτο φιμωτρο δεν εμποδιζει την οσφρηση. Εμποδιζει μονο το να φει καμια βρωμια.

Και δεν ειπα οτι θα το φοραει συνεχεια, αλοιμονο. Την ανοιξη που υπαρχει κινδυνος και μονο οταν ειναι ελευθερη χωρις λουρι.

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Αρη το θεμα του φυμωτρου ειναι προσωπικο και δεν θα μπω σε τετοια. αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι εχω ψωνισει πολλες φορες απο αυτο μαγαζι. η ποιοτητα του ειναι απαραμιλλη.

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Αρχιζεις να με ανγχωνεις.... Μια και σε κανενα 6-8 μηνο λογικα επιστρεφω στη μαμα πατριδα, Ξανθη. Ο μικρος τοτε θα ειναι περιπου 1ος.
Οταν ημουν μικρη (μεγαλωσα Ξανθη) σκοτωσαν 2 σκυλια μου με φολα, (ολο που το χαρτζιλικι το εδεινα σε γαλα να ταίσω ολα τα σκυλια της γειτονιας, μερικα εγιναν "δικα μου").
Πιστευα οτι μετα απο καποια χρονια τα πραγματα θα εχουν αλλαξει.....
Και το μονο που με αγχωνει ειναι τα αδεσποτα που θα βρησκαμε στις βολτες μας, οχι για φολες.....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν εχω προθεση να προκαλεσω πανικο αλλά να προστατεύσω τα σκυλια μου και αν μπορω και τα σκυλια των αλλων.

Δεν μπορω να ξερω πώς θα είναι φετος την ανοιξη, αλλά περυσι που πηγαινα συχνά στον κτηνιατρο λογω καινουριου σκυλιου (εμβολια, τροφες κλπ) κάθε φορα μου ελεγε να προσεχω γιατι δεχεται πολλά περιστατικα δηλητηριασης.
Το ιδιο και ο φαρμακοποιος μου και πολλοι γνωστοι ή ακομα και αγνωστοι που με συναντουσαν στον δρομο, ολοι μου ελεγαν ότι υπαρχει σοβαρός κινδυνος.

Ο βασικος λογος είναι ότι η Ξανθη είναι αγροτικός και κτηνοτροφικος νομός και εχει πολλα «επιβλαβή» ζωα τα οποια προσπαθουν να εξολοθρευσουν και την πληρωνουν και τα σκυλια.

Όταν ερθεις στην Ξανθη, να αποφυγεις να πας ανοιξη (κυριως) αλλά και καλοκαιρι χωρις λουρι στα πευκοδάση προς Σταυρούπολη (στρατιωτικό νοσοκομειο, Ξανθιπειο κλπ) και μεινε μακριά από χωραφια εξω από τα χωριά. Το καλοκαιρι δεν εχει πολλες φολες αλλά εχει πολλά φιδια.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Aλλος ψαχνει ανετο λουρι για το σκυλι του και αλλος φιμωτρο,παντα ηταν ετσι,παντα υπηρχαν φολες,αλλα το να παιρνουμε μονοι μας τωρα φιμωτρα,και σε μερικα χρονια να λενε οι Κατινες,γιατι δεν φοραει το σκυλι σου φιμωτρο ενω ολα φορανε χωρις προβλημα?και να μας αναγκασουν να τα φοραμε σε καθε εξοδο,τοτε θα βγουν μερικοι απο εσας να διαμαρτυρηθουν.
Berna και στην Γερμανια ειναι ετσι,αλλα δεν περασε ο νομος αμαχητι εγινε πολεμος,ο οποιος χαθηκε,δεν βγηκαν οι ιδιοκτητες να υποστηριξουν τετοιο μετρο,ουτε οι συλλογοι ολοι ηταν κατα αλλα εγιναν ορισμενα περιστατικα τον καιρο εκεινο και ορισμενοι εκμεταλευθηκαν την στιγμη.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
.......2 γκόλντεν δεσποζούμενα +2 αδεσποτούλια νεκρά απο φόλα στην περιοχή μου.
Πιθανολογούμε ότι ευθύνονται εκτός απο άλλους και οι κυνηγοί που φολιάζουν τις αλεπούδες γιατί τους τρώνε τα θηράματα.....

duaz

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2009
241
0
athens
καλα και οι κυνηγοι που εχουν σκυλια ελευθερα λες δηλαδη πως βαζουν τις φολες ???

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
εδώ απαγορεύεται το κυνήγι,γιαυτό κυνηγούν πιο πέρα.
Πολλές αλεπούδες όμως έχουνε εδώ τις φωλιές τους.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Aλλος ψαχνει ανετο λουρι για το σκυλι του και αλλος φιμωτρο,παντα ηταν ετσι,παντα υπηρχαν φολες,αλλα το να παιρνουμε μονοι μας τωρα φιμωτρα,και σε μερικα χρονια να λενε οι Κατινες,γιατι δεν φοραει το σκυλι σου φιμωτρο ενω ολα φορανε χωρις προβλημα?και να μας αναγκασουν να τα φοραμε σε καθε εξοδο,τοτε θα βγουν μερικοι απο εσας να διαμαρτυρηθουν.
Δηλαδη αν καταλαβα καλα, εγω θα ειμαι η αιτια που σε 10 χρονια θα επιβληθει το φιμωτρο?

@omarock και σε όποια-ον αρεσει να διαβαζει μεγαλα κειμενα:

Ηλια, θα ηθελα να διαβασεις τα παρακατω, τα οποια δεν είναι υποθετικα σεναρια αλλά πραγματικα και να μου πεις την γνωμη σου. Εχουν να κανουν με το φιμωτρο, τις φολες, την επιθετικοτητα και το δικτατοριλίκι.

Όπως ειχα πει σε παλιο μου θεμα, η γυναικα μου περπατάει ανετα την Ηρα σε ουδετερο περιβαλλον χωρις περισπασμους.
Σε προηγουμενο ποστ μου όμως ειπα ότι δεν μπορει να την ελεγξει.

Πηγαμε τις προαλλες επιτηδες στο παρκο την ωρα που συνηθως κυκλοφορουν αδεσποτα. Η γυναικα μου κρατουσε το λουρι με κανονικό κολαρο κι εγω παραδίπλα.
Στα 50 μετρα βρισκοταν ορθια δυο μεγαλοσωμα αδεσποτα που ειχαν το «θράσος» (ετσι το βλεπει η Ηρα) να μην σηκωθουν να φυγουν αμεσως.

Αυτό την Ηρα, που είναι extra dog aggressive (MBA), την διαολιζει αλλά μαζι μου μπορει να περασει από δίπλα τους στα δυο μέτρα χωρις λουρι ή να μεινει κατω κι εγω να απομακρυνθω. Και ΝΑΙ, το καυχιεμαι αυτό και ΝΑΙ βγηκε μεσα από την διορθωση και την πιεση, για να μην ξεχνιομαστε ότι ειμαι και δικτατορας.

Εδωσα εντολη για κατω, γιατι το κατω της γυναικας μου μπηκε από το ένα και βγηκε από το άλλο, και τις αφησα μονες τους για να κανω το τεστ της αληθειας.
Η Ηρα από τη θεση κατω αρχισε να γαυγιζει στα σκυλια, μετά αρχισε το γαυγισμα-κλάψα-ουρλιαχτο-αφηστε με να καθαρισω, μετά αρχισε να σερνεται προς το μερος τους για να μην σπασει το κατω και στην συνεχεια σιγα σιγα σηκωθηκε.

Αφου λοιπον τέσταρε λιγο-λιγο τον χειριστη της και ειδε ότι την παιρνει, εδωσε ένα σάλτο και ορμηξε προς τα σκυλια. Εγω εβλεπα από μακρια την γυναικα μου να παλευει με το λουρι και να εχει κριση πανικου. Ωσπου στο τελος αναμενόμενα της εφυγε το λουρι από τα χερια. Για την ακριβεια το παρατησε. Η Ηρα γυμναζεται καθημερινα και εχει δυναμωσει παρα πολύ.

Με ένα ΜΗ της κολασεως (που λέει η Ζιβαγκο) από μενα από μακρια, σταματησε και με τρια (δυστυχως) ΕΛΑ εκανε την γυρα αφου τα εδιωξε και ηρθε κοντα μου.

Τι θα μπορουσε να εχει συμβει:
-Δυο τραυματισμενα αδεσποτα (το πιθανοτερο)
-Κυνηγητο μεχρι να βγουν στον δρομο με αποτελεσμα πατημενα τα αδεσποτα ή η Ηρα από αυτοκινητο (πολύ πιθανο)
-Τραυματισμενη Ηρα απο τα σκυλια (λιγοτερο πιθανο)
-Χαμενη Ηρα στους δρομους και να την ψαχνουμε (απιθανο).

Αν αντι για σκυλια ηταν ανθρωπος που φερθηκε ανοητα και προκαλεσε αθελα ή ηθελημενα την Ηρα επειδη ειδε γυναικα χειριστη ή πειραζε την γυναικα μου, θα ειχαμε πιθανον δαγκωμενο ανθρωπο κι εμενα στα δικαστήρια.

Ποιον χειριστη προτιμας Ηλία? Τον φιλελευθερο ή τον δικτατορα?
Αν υπηρχε φιμωτρο, θα ειχαμε πιθανον σκυλοκαυγα χωρις δαγκωματα και μονο γρατζουνιες ή μώλωπες αν ηταν ανθρωπος.

Παμε στην εξοχή τωρα. Η Ηρα εχει συνεχεια τη μυτη κατω. Μακαρι να υπηρχε εκπαιδευτης για ιχνηλασια, θα την εκανε αστερι.
Αν δεν την βλεπω για να την μαλωσω, τρωει ο,τι βρει. Με ΜΗ παραταει τον μελλοντικο μεζε ή τον φτυνει γιατι ξερει ότι η χερουκλα μου θα φτασει μεχρι το λαρύγγι της και θα βγαλει ο,τι σκατο εχει φαει.

Τι προτιμας Ηλια? Ελευθερο κι ωραιο δηλητηριασμενο σκυλι?
Σκυλι στην τσιτα?
Σκυλι με φιμωτρο?
Σκυλι με λουρι στο βουνο?
Δαγκωμενο ανθρωπο που πεταχτηκε από το πουθενα και την προκαλεσε? Τον χειμωνα που ειχε λιγο κοσμο μπορουσα να ελεγχω το μερος. Τωρα ξεπεταγονται από παντου.

Από πού ξεκιναει και πού σταματαει η ελευθερια και η φιλοζωια? Πες μου να μαθω κι εγω.
Πρεπει να ειμαι χύμα για να θεωρουμαι φιλοζωος και αξιος να εχω σκυλο?
Ειμαι αναξιος, υστερικος, σατράπης?

Το καλοκαιρι εχει πολλα φιδια στο Παγγαίο. Από κει εισαι, το γνωριζεις. Το φιδι χτυπαει στη μυτη και στο μαγουλο στα σκυλια που πανε με τη μυτη κατω. Ετσι χανονται πολλα κυνηγοσκυλα κάθε χρονο. Μπορεις να το δεις στα κυνηγετικα φορουμ.

Τι πιθανοτητες υπαρχουν για όλα τα παραπανω? Εγω λεω 10%. Εσυ σαν αισιοδοξος θα πεις 1% οπότε τι το συζηταμε. Όμως…
Το 1% αν συμβει σε σενα είναι 100%.

Τι θα γινει αν ερθω εγω στα μερη σου για βολτα και συναντησω τα ελευθερα σκυλια σου και κανω με την μαγκουρα μου ντου στον Δαιμονα?
Αξιζω να με φαει επειδη φερθηκα ανοητα?
Αξιζει να με πληρωνεις μια ζωη?
Θα τον ελεγξεις? Θα προλαβεις?

Ακουω την γνωμη την δικη σου και οποιουδηποτε αντεξε να διαβασει και ειμαι ετοιμος να αναθεωρησω αν αποδειχτει ότι ειμαι υπερβολικος ή σκεφτομαι ανοητα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αρη σε ολον τον κοσμο οποιος βλεπει σκυλο με φιμωτρο νομιζει οτι ο σκυλος δαγκωνει,σκεψου το αυτο.
Οσο για τις εντολες,και την δικτατορια,και στην δημοκρατια υπαρχουν νομοι,και ειναι ισως και ιδιοι,αλλα ο τροπος που εφαρμοζονται ειναι διαφορετικος και εχει και διαφορετικα αποτελεσματα.
Κοιτα τα αδεσποτα,χωρις εκπαιδευση και εχουν πολυ καλη συμπεριφορα,εκτος αυτων φυσικα που εχουν κακες εμπειριες και μερικων εξαιρεσεων,ολα ομως αυτα που καποιος τα ταιζει και τα μιλαει σωστα ειναι γενικα πολυ ηρεμα και υπακουα σκυλια.
Εχω περασει με τα σκυλια μου οχι απο 2 αλλα απο 102 σκυλια αναμεσα,αυτο δεν σημαινει τιποτα εξαρτατε απο πολλους παραγοντες,εχω γραψει παλαιοτερα πως κρατουσα τον Δαιμωνα και ενα Μποξερ που μας επιτεθηκε τον δαγκωνε,εχω επισης γραψει οτι οταν τον εκπαιδευα με το φιμωτρο και ηταν 10 μηνων μας επιτεθηκαν 4 Μπιγκλ(κυνηγετικα),παρολα αυτα το σκυλι με ενα στοπ ειναι αγαλμα.
Αυτα ομως δεν λενε τιποτα,το φιμωτρο δεν ειναι ασφαλεια για φολες,οσο για τα ποσοστα που αναφερεις ειναι ολα θεωριες,και εμας μπορει να μας τσιμπησει φιδη,και τα παιδια βαζουν οτι βρουνε στο στομα.

smike

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
81
0
Αθηνα
Συγνωμη που ξεθαβω το θεμα , αλλα επειδη και εμεις παμε καθε σ/κ βουνο ειτε με τα ποδια ειτε με ποδηλατο , εχω και εγω τον ιδιο φοβο για φολες στο βουνο.
Τελικα harryf3 το φιμωτρο πως δουλεψε ????
Το πιο ευαερο , ευηλιο μου φαινεται το συρματινο ωστε να αναπνεει τελειως ελευθερα.
Ευχαριστω

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Σκέφτομαι να αγοράσω φίμωτρο για τον Τζίμη. Δεν είναι αυτό που λέμε δημόσιος κίνδυνος και κάποιοι ίσως με χαρακτηρίσουν υπερβολική αλλά είναι με τις ώρες του όσον αφορά τους άντρες περαστικούς.
Εάν τους δω εγκαίρως και τον βάλω στο κάτσε ίσως και να μην τους γρυλίσει, αν όμως πεταχτεί κανείς μπροστά μας ξαφνικά και απρόσμενα κάνει σαν να είδε τον διάολο μεταμορφωμένο. Ειδικά αν είναι γκριζομάλης. Αν τώρα ο γκριζομάλης πάει να τον χαιδέψει , του μιλήσει γλυκά κλπ κλπ μετατρέπεται σε κανονικό Τζιμάκο και πάλι ...Το θέμα είναι ότι τρομάζουν οι άνθρωποι και τρομάζω κι εγώ γιατί κάποια στιγμή αν κάτι γίνει μπορεί να δαγκώσει.
Χθες π.χ. βγαίνουμε για βόλτα και εκείνη την ώρα βγαίνει και ο γείτονας. Έκανε σαν τρελός, ο γείτονας τρόμαξε εγώ ήρθα σε δύσκολη θέση..Θα μου πεις με το φίμωτρο δεν θα έρθεις σε χειρότερη θέση που θα νομίζουν ότι βγάζεις βόλτα τον Χάνιμπαλ Λέκτερ...Ναι, αλλά δεν θα ρισκάρω μια κακοτυχια που μπορεί να προκαλέσει ζημιά.
Το θεωρώ λίγο βάρβαρο να βγάζω το σκύλο έτσι βόλτα και δεν αισθάνομαι άνετα. Ποιά είναι η γνώμη σας;

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
εγω να σου πω δεν επαιζε να βγαλω τον σκυλο μου με φιμωτρο δεν ξερω θα το παρομοιαζα σαν να βγαινω εγω βολτα με μπαλα φυλακισμενου δεμενη στο ποδι μου;)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
εγω να σου πω δεν επαιζε να βγαλω τον σκυλο μου με φιμωτρο δεν ξερω θα το παρομοιαζα σαν να βγαινω εγω βολτα με μπαλα φυλακισμενου δεμενη στο ποδι μου;)
αν είχες επιθετικό σκύλο θα το ξανασκεφτόσουν.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
αν είχες επιθετικό σκύλο θα το ξανασκεφτόσουν.
Και αν έπρεπε να μπεις και να βγεις από πλοίο, με 1500 επιβάτες... και να κολλήσεις στις σκάλες για 1 ώρα περίπου!!!

Το έπαθε η Μόκα, το περασμένο καλοκαίρι!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97