Φίμωτρο - την συμβουλή σας παρακαλώ

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σε λιγο που θα μπει η ανοιξη, θα αρχισουν και οι περιφημες φολες της Ξανθης. Ειδικα για τις αλεπουδες στα δαση, οπου συνηθιζουμε να πηγαινουμε με την Ηρα, αλλά και στα παρκα ειχαν αναφερθει πολλα κρουσματα.
Ειχα αναφερει περυσι το προβλημα αρκετες φορες.

Το θεμα με την Ηρα – Hoover είναι ότι ανταποκρινεται 100% στο ΜΗ και δεν τρωει από κατω ή ακομα και φτυνει την βρωμιά, ΑΝ την δω και την προλαβω, αλλά είναι παμπόνηρη και κρυφοκοιταει και αρπάζει σε κλασμα δευτερολεπτου.
Άλλες φορες προλαβαινω να την κανω να το φτυσει μαλωνοντας την, άλλες φορες της το βγαζω με το χερι και καποιες προλαβαινει και τρωει.

Αποφυγη φολας φυσικα δεν γνωριζω να κανω και δεν θελω να πειραματιστω γιατι το πιθανοτερο είναι να κανω καμια μεγαλη ζημια.

Πέρυσι την ειχα συνεχεια στο λουρι, αλλά δεν ειχε τοση αναγκη εκτονωσης και ηταν και ανεκπαιδευτη.
Πλεον, εδώ και καιρο, είναι αδυνατο να εκτονωθει αν δεν τρεξει και πηδηξει στη φυση και το συνεχομενο μπαλακι το βαριεται και χανει την αξια του σαν εκπαιδευτικο εργαλειο.

Εψαξα λοιπον για διαφορους τυπους φιμωτρου, με διαφορα χαρακτηριστικα και υλικα κατασκευης, δερματινα και συρματινα πλεγματα για καλυτερο αερισμο:

http://www.fordogtrainers.co.uk/ind...id=114&zenid=cc9ac6f705565a510b45502ff795efb8

http://www.fordogtrainers.co.uk/ind...id=202&zenid=cc9ac6f705565a510b45502ff795efb8

δερματινα «επιθετικα» που είναι σκληρα μπροστα αλλά όχι πληρως αεριζομενα και ο σκυλος εχει με μια ευκαιρια να αμυνθει με «κλωτσιά» αν δεχτει επιθεση πχ από αδεσποτα, κατι όχι σπανιο για μας.

http://www.fordogtrainers.co.uk/ind...id=497&zenid=cc9ac6f705565a510b45502ff795efb8

http://www.fordogtrainers.co.uk/ind...id=495&zenid=cc9ac6f705565a510b45502ff795efb8

Σκεφτομαι να το παρω από τωρα για να εχω χρονο να την εκπαιδευσω, να εισαγω δηλαδη το φιμωτρο σταδιακα, λιγα λεπτα κάθε μερα για να μην της ερθει αποτομα.

Ομολογω ότι ενας επιπλεον λογος που το σκεφτομαι είναι οι βολτες της Ηρας με την γυναικα μου, μονες τους.
ΔΕΝ τις εμπιστευομαι με τιποτα σε καποια δυσκολη φαση και καλυτερα να παρω μέτρα παρά να βρω τον μπελα μου.

Κλίνω περισσοτερο στο κλειστο/σκληρο, το οποιο εφοσον χρησιμοποιειται για εκπαιδευση οπου υπαρχει ενταση και λαχανιασμα, μαλλον δεν πνιγει τον σκυλο και επιτρεπει την απροσκοπτη αναπνοη, αλλά και παλι δεν ειμαι σιγουρος όταν θα αρχισουν οι ζέστες.

Το συρματινο επιτρεπει στον σκυλο να πινει νερο υπο προϋποθεσεις αλλά αυτό δεν είναι το θεμα. Μπορω να της το βγαλω, να της δωσω νερο και να το ξαναβαλω.
Επισης, λενε ότι αντανακλά τον ηλιο και φοβιζει τον σκυλο.
Ασε που μπορει να δειχνει σαν τον Hannibal Lecter.

Το δερματινο πλεγμα επιτρεπει κι αυτό το πότισμα αλλά με τον καιρο φθειρεται.
Υπαρχουν και κατι φθηνα πάνινα ή πλαστικα αλλά είναι μαλλον απαραδεκτα και μονο για λιγα λεπτα στον κτηνιατρο.

Θα ηθελα τη γνωμη σας γενικα για την ολη ιδεα αλλά και ειδικα για τους διαφορους τυπους φιμωτρων.

Ευχαριστω εκ των προτερων
Αρης

ΥΓ. Τα links που παρεθεσα είναι τυχαια από αγγλικο καταστημα το οποιο δεν γνωριζω και δεν υπηρξα ποτέ πελατης.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
αυτό με τις φόλες που λες στα δάση είναι μεγάλο πρόβλημα και για τα σκυλιά και για τα ζώα του δάσους :mad::mad::mad: τι να πει κανείς για τους έλληνες... :(:(:(

προσωπικά το μεταλλικό φίμωτρο θα το φοβόμουν μήπως τραυματιστεί, αν έπρεπε να πάρω κάποιο (ελπίζω να μη χρειαστώ ποτέ) θα προτιμούσα το δερμάτινο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σωστα.
Παρελειψα να αναφερω έναν σοβαρο λογο που σκεφτομαι το κλειστο/σκληρο.
Τα τυπου «πλεγμα», ειδικα τα συρματινα, μπορει να μπλεχτουν σε κλαδια.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγω θα διάλεγα οπωσδηποτε το δερματινο...και το basket type...που είναι και πιό ελαφρυ και αερίζεται καλύτερα...(οι ζέστες στην Ελλάδα δεν είναι παίξε γέλασε)..
Τώρα για τους καυγάδες με τα αδεσποτα...δεν μπορείς να κάνεις και πολλά...η το ένα θα έχεις η το άλλο...

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
οντως πολυ δυσκολη κατασταση. Δεν υπαρχει φιλε μου κανενα μερος που να εισαι ψιλοσιγουρος οτι ειναι καθαρο απο φολες; Ξερω γω εμενα δε με τρελαινει η ιδεα του φιμωτρου, να πω οτι ειχες κανενα επικινδυνο σκυλο που φοβοσουν μη δαγκωσει κανενα να το εβαζες αλλα τωρα δεν ειναι καπως δεσμευτικο για το σκυλι;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κι εμενα δεν με ενθουσιαζει η ιδεα καθολου. Αλλά τα περιστατικα εδώ περα παραειναι πολλα.
Σιγουρο μερος υπαρχει πιθανον αρκετα ψηλα προς τα βουνα αλλά δεν μπορω να πηγαινω εκει κάθε μερα.
Ενώ στα κοντινα δασακια παμε πλεον σχεδον κάθε μερα.

Μου εχουν παραχωρηθει αρκετα μεγαλες περιφραγμενες εκτασεις, δημοσιες και ιδιωτικες, οπου παμε αραια πλεον και μονο εργασιμες μερες για λιγο, αλλά δεν υπαρχει ουτε ένα δεντρο για δροσια και σκια ουτε μερος για να κατσεις να απολαύσεις έναν καφε και το κυριοτερο η Ηρα τα εχει βαρεθει.

Οσον αφορα την επικινδυνοτητα, φοβαμαι ότι με την γυναικα μου μπορει να είναι η σκυλα εν δυναμει επικινδυνη.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Tα κλειστά ούτε θα τα σκεφτόμουν! Το σκυλί αποβάλει όλη του τη ζέστη από το στόμα, εδώ στο Ελλαντιστάν τα καλοκαίρια μπορούν να είναι ασφυκτικά, γιατί να τη βασανίσεις με κάτι τόσο "κλειστό"?

Το μεταλλικό θα ήταν η επιλογή μου αν μπορούσα να επιβλέπω το ζώο, γιατί είναι άκαμπτο και δε μπορεί να το φάει αν το ζουλήξει μπροστά. Όμως αυτό με τα κλαδιά που είπες είναι κάτι που δε θα το είχα σκεφτεί, έχεις απόλυτο δίκιο.
Το δερμάτινο λοιπόν, το ανοιχτό.
Παρόλα αυτά μη νομίζεις ότι θα "στεναχωρηθεί" ιδιαίτερα. Όσο είναι αμέριμνη και έχει ασχολίες, δε θα την απασχολέι το φίμωτρο. Θα τρέχει και θα παίζει μια χαρά.

Γενικότερα κατά την ταπεινή μου γνώμη το να ξέρουν ολα τα ζώα να φοράνε φίμωτρο είναι απαραίτητο. (το να το δέχονται δλδ) Είναι σα να πηγαίνουν βόλτα με λουρί, μέρος της εκπαίδευσής τους δλδ.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Πουθενα δεν είσαι σίγουρος πλέον για φόλες...δυστυχως...
Υπαρχουν πολλοί τρελλοί εγκληματίες...και ποτε δεν ξέρεις...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
αν και συμφωνώ με την τελευταια θέση της κυβέλης....
τα φίμωτρα ποτέ δεν τα συμπαθησα....
αλήθεια αν μπορει να πιει νερομε φίμωτρο, οκ δεν μπορει να δαγκωσει... αλλά δεν μπορεί να αρπαξει... με την γλωσσα μικρη λιχουδιά????:confused::confused::confused:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πετρο, απο τα ανοιχτα με αραιο πλεγμα μπορει να αρπαξει.
Μην ξεχναμε οτι η Ηρα ειναι πολυ "γατα".

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Για αυτό είπα ότι επειδή ζουλιέται θα προτιμούσα κάτι πιο "στερεο" όπως ένα μεταλλικό. Τα σκυλιά είναι διάολοι όμως ρε γμτ και εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις προβλέψει όλα, τελικώς γίνεται το πιο απροσδόκητο και τρελό που ούτε καν σου είχε περάσει από τη φαντασία.

Σου προτείνω να πάρεις δύο και να δεις ποιο ταιριάζει αναλόγως των συνθηκών.
Επίσης, για τις βόλτες με τη γυναίκα σου, προτείνω να φοράς το μεταλλικό που είναι πιο "user friendly" και δε θα κάνει την Ήρα να δείχνει "φονιάς" και τους γύρω να φοβούνται. (είναι σημαντικός παράγοντας και το πώς θα αντιδρούν οι γύρω βλέποντάς την)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Συγνωμη με το δερμάτινο τύπου "καλάθι" και να αναπνέει μπορει και να μη φάει κάτι από κάτω..
Στον όμιλο που έχω το άλογο...ένας προπονητής ε΄χει ένα λαμπ..το οποίο έτρωγε ότι μπορειτε να φανταστείτε..από καρότα, μέχρι κροκέτες για τα άλογα και βρώμη..
Τελικά, έπαθε το συκώτι του και ο κτηνίατρος έδωσε αυστηρη δίαιτα για όλη του τη ζωη..
Ο ιδιοκ'τητης του, του έβαλε ένα δερματινο φίμωτρο τύπου basket...και ο σκύλος είναι μια χαρά...δεν μπορει να φάει τίποτα.
Όσο για το νερό...ούτε νερο μπορει να πιεί..απλά κάθε μία ώρα του το βγάζει και του δίνει να πιεί...

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Τελικα παρηγγειλα αυτό:

http://www.fordogtrainers.co.uk/ind...id=506&zenid=cc9ac6f705565a510b45502ff795efb8

Εχει όλα τα χαρακτηριστικα που θελω και (ισως) χρειαζομαι. Δερματινο, σκληρο, καλα αεριζομενο, συμμαζεμενο, μουράτο.
Ακριβο όμως το ατιμο.
εμ τα ακριβα γουστα πληρωνονται. Καλα κανεις ομως ειναι μια χαρα

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αρη επειδη βλεπω οτι ολοι χαιδευουν αυτια εγω θα σου τα πω χυμα,οταν ημουν επανω με υποχρεωσαν να αγορασω φιμωτρο,75 ευρω πληρωσα,δεν το φορεσε πανω απο 10 φορες,πληρωνα 80 ευρω προστιμο καθε φορα που με επιαναν αλλα δεν το φοραγα,και εσυ τωρα θελεις να φορεσεις φιμωτρο στο σκυλι?ταχαμου για προστασια?
Το καλοκαιρι δεν μπορει να ανπνευσει ελευθερα,το σκυλι πρεπει να μπορει οχι μονο να μυρισει αλλα και να γευτει αυτο που μυριζει,αν νομιζεις οτι εχει πολλες φολες και φοβασαι τοσο πολυ μην παιρνεις σκυλο,ασε που νομιζω οτι με το δικτατορας που σου ειπα καποτε εχω δικιο,σταματα να ασχολεισε τοσο στενα,αυτο κατανταει αρρωστια,αν κανεις ετσι με το σκυλι τοτε και τα παιδια που βαζουν οτι βρουν στο στομα να τα βαλουμε φιμωτρο?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ηλια, δεκτη όπως παντα η αποψη και η κριτικη σου.
Δεν βλεπω όμως τα παιδια να χαϊδεύουν αυτια όπως λες, απλά συμφωνουν με καποιες τουλαχιστον από τις θεσεις μου ή, αν θελεις, φοβους μου.

Ηδη θεωρω ότι επαιρνα μεγαλο ρισκο που την αφηνα συνεχεια ελευθερη στο βουνο και την εξοχη.
Σε λιγο όμως ξεκινανε όχι μονο οι φολες αλλά και οι πολλοι περιπατητές και εκδρομεις, συχνα με σκυλια, που ολο τον χειμωνα λούφαζαν και ξαφνικα θυμηθηκαν ότι πρεπει να χασουν κιλα και να γυμναστουν και αρχισαν να επισκεπτονται τα δαση και τα ποταμια.

Μερικοι από αυτους, όταν βλεπουν την Ηρα που εχει μια καποια εμφανιση (είναι και το ατιμο το χρωμα) συμπεριφερονται τοσο ηλιθια που είναι να φοβασαι πότε και ποιον θα αρπάξει καποια μερα.
Ηδη ελεγχω την Ηρα σε μεγαλο βαθμο ακομα και όταν είναι στην τσιτα, αλλά ΑΝ εμπλακει σε καυγα δεν ειμαι ακομα σε θεση να την επαναφερω.

Δεν ξερω τι γνωμη εχεις σχηματισει τοσον καιρο, αλλά δεν είναι σκυλα για πολύ χιου χιου, χαρούλες, ελευθεριες και δημοκρατιες και λεγε με οσο θες δικτατορα, λεγε με και Χιτλερ.
Και δεν παω στο βουνο για να τρεχω από πισω της να δω αν τρωει κατι από κατω.
Ή φιμωτρο και ελευθερη ή στο λουρι.

Επισης, καναμε αρκετες προσπαθειες με την γυναικα μου για να μαθει να την ελεγχει. Αλλά ο κάθε ανθρωπος είναι διαφορετικος και η Ηρα την εχει γραμμενη κανονικα γιατι η γυναικα μου είναι τραλαλό, δημοκρατια και παρακαλετή μεθοδος. Οπότε βολτα μονη με την γυναικα μου μονο με φιμωτρο.

Κάθε μερα παμε στην εξοχη και είναι την εχω την Ηρα ελευθερη. Αν δεν της αρεσω και την καταπιεζω μπορει ανα πασα στιγμη να φυγει. Ξερω πολλες περιπτωσεις που τα σκυλια το σκασανε με την πρωτη ευκαιρια. Η δικια μου δεν φευγει όμως. Κι αν χασει για δυο δευτερολεπτα οπτικη επαφη μαζι μου, μουραινεται και με ψαχνει σαν τρελλη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97