ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΚΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

AKIROUNA

New Member
18 Ιανουαρίου 2018
3
0
45
Καλησπέρα παιδιά,
Φροντίζω εδώ & έναν μήνα έναν σκύλο μετά από πάρα πολύ σοβαρό ατύχημα με αυτοκίνητο.
Το σκυλάκι είχε χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα ευτυχώς πάει καλά. Αυτό που με ανησυχεί πολύ είναι το ένα πόδι της έφυγε από την λεκάνη & παρ' όλο την αγωγή που παίρνει (prezolon & neurobion) το πόδι το σέρνει ακόμα & δεν μπορεί να περπατήσει κανονικά. Η απορία μου αν θα δέσει το πόδι της & αν έχει κάποιος μια παρόμοια εμπειρία να μου δώσε κάποια συμβουλή.

AKIROUNA

New Member
18 Ιανουαρίου 2018
3
0
45
O κτηνιατρος τι ειπε;
Να συνεχίσουμε την θεραπεία για ακόμα 10 ημέρες & βλέπουμε. Με τη ακτινογραφία που έκανε δεν μπορεί να δει πολλά. Το ιδανικό θα ήταν να κάναμε μαγνητική. Να πω ότι το σκυλί δεν είναι δικό μου & δυστυχώς δεν έχω την οικονομική άνεση για να κάνουμε μαγνητική.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Αν έχει φύγει από τη λεκάνη δεν ξέρω, αλλά:
Πρόπερσι είχα μια κουτάβα με σπασμένο πόδι σε 2 σημεία, το ένα πολύ ψηλά στο μηρό. Τις πρώτες 15 μέρες μπήκε νάρθηκας για να ακινητοποιεί και τα δύο σημείο. Έπρεπε να μένει σε ακινησία - έμεινε 3 μήνες στο κρέιτ και έπαιρνε 4 canhydrox cag την ημέρα. Τελικώς έφτιαξε.
Δεν πρέπει να μένει καταρχήν σε ακινησία?
Τα prezolon γιατί τα παίρνει?
Θα έπαιρνα μια γνώμη κι από 2ο γιατρό.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

AKIROUNA

New Member
18 Ιανουαρίου 2018
3
0
45
Αν έχει φύγει από τη λεκάνη δεν ξέρω, αλλά:
Πρόπερσι είχα μια κουτάβα με σπασμένο πόδι σε 2 σημεία, το ένα πολύ ψηλά στο μηρό. Τις πρώτες 15 μέρες μπήκε νάρθηκας για να ακινητοποιεί και τα δύο σημείο. Έπρεπε να μένει σε ακινησία - έμεινε 3 μήνες στο κρέιτ και έπαιρνε 4 canhydrox cag την ημέρα. Τελικώς έφτιαξε.
Δεν πρέπει να μένει καταρχήν σε ακινησία?
Τα prezolon γιατί τα παίρνει?
Θα έπαιρνα μια γνώμη κι από 2ο γιατρό.
Το prezolon έχει κορτιζόνη & την βοηθάει σε πολλά θέματα.
Το σκυλί χτύπησε πολύ σοβαρά στο κεφάλι σε τρία σημεία έκανε 20 ράμματα & της έφυγε το πόδι από την λεκάνη. Δεν είναι σε ακινησία προσπαθεί πάρα πολύ, αλλά δεν μπορεί να περπατήσει κανονικά, στην αρχή δεν κινούσε & τα δύο άκρα, τώρα κινεί το ένα όχι όμως τόσο σωστά & το άλλο το σέρνει. Ανησυχώ γιατί ο κτηνίατρος που την ανέλαβε που είναι πρώτα απ' όλα άνθρωπος & μετά καλός γιατρός την φρόντιζε για 10 μέρες. Μου είπε ότι αν δεν γίνει καλά είναι προτιμότερο να κάνουμε ευθανασία γιατί αν συνεχίζει να σέρνεται κάποια στιγμή θα τραυματιστεί θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα, θα ανοίξει πληγή & .... άστα.
Αναρωτιέμαι αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία & το σκυλί του έχει επανέλθει.
Ίσως να φταίει που αγχώνομαι πολύ & θέλω να γίνει καλά.
Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως που μου απάντησες & για το ενδιαφέρον σου!

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Δε ξερω κατα πόσο σχετίζεται . Εμενα την ιδια θεραπεία (κορτιζονη και νευρομπιον) μου ειχαν δώσει σε παράλυση στα πισω ακρα αλλα η αιτια ηταν νευρολογικό πρόβλημα. Δεν ειχε χτυπήσει ουτε φυγει κατι απο τη θέση του. Αναρωτιεμαι και εγω πως μπορει να επανελθει το πόδι αν εχει χτύπημα, εξαρθρωση η κατι παρεμφερες με φαρμακα μόνο.
Στη δική μου περίπτωση, τονίζω όμως νευρολογικό καθαρα πρόβλημα, αρχισε να να κινεί τα πισω ακρα μετα απο 2-3 εβδομάδες , μετα τα ψιλοεσερνε, αναγκες με υποβοηθηση κ.τ.λ και επανήλθε στο 95% σε 2 μηνες περίπου. (Μου ειχαν δωσει να λεμε την αληθεια πιθανότητες απειροελάχιστες να ζήσει φυσιολογικά ξανα, αλλα εγινε το θαυμα)
Στη θέση σου θα έπερνα εστω μια δευτερη γνωμη για αρχη γιατι δεκα μέρες μπορεί να είναι κρίσιμες για το σκυλάκι.

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Εμενα την ιδια θεραπεία (κορτιζονη και νευρομπιον) μου ειχαν δώσει σε παράλυση στα πισω ακρα αλλα η αιτια ηταν νευρολογικό πρόβλημα.
Τώρα που το λες ναι, θυμήθηκα - κι εγώ στην Κάρλα έκανα κορτιζόνη και neurobion όταν είχε θέμα στη σπονδυλική στήλη με το ενδεχόμενο πρόπτωσης δίσκου. Και πάλι έπρεπε να έχουμε ακινησία.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν