Υποψήφιος ιδιοκτήτης σκύλου

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Να ξέρεις ότι και το γπ και τα Λαμπραντόρ (εκτός ότι μαδάνε του θανατα μαζί με τα ροτ) έχουν και καλές πιθανότητες να σου βγάλουν προβλήματα συμπεριφοράς γάβγισμα επειθετικότητα κλπ ιδικά αν δεν προσέξει από που θα τα πάρεις και εφόσον δεν ξέρεις και πώς να τα χειριστείς!!! Εγώ θα σου πρότεινα να μείνεις μακριά και από τις 3 φυλές ιδικά αν έχεις και γείτονες που πιθανών ενοχληθουν από γαβγίσματα μιας και θα περνάει ώρα έξω από ότι κατάλαβα

Αν θες φύλακα καλύτερη επένδυση είναι ένα καλό σύστημα συναγερμού!!

Πήγενε στην κοντινή σου φυλοζωικη και ρίξε μια ματιά στα σκυλάκια εκεί ακολούθησε τους και στο fb κάνε και μια βόλτα στην γειτονιά σου και αν δεν μείνεις ικανοποιημενος ξαναμιλάμε

Το καλύτερο θα ήταν να βρεις ένα μεγαλούτσικο τύπου τσοπανοσκυλακι!!

Θα σου πρότεινα επίσης να φιλοξενήσεις ενα σκυλάκι εθελοντικά για ένα διάστημα μέχρι να αποφασίσεις να δεις πως είναι και που ξέρεις μπορεί και να είσαι τυχερός να ταιριάξετε και να το κρατήσεις

Last edited:

LackNock

Member
31 Ιανουαρίου 2020
21
10
28
@Δέλτα θέλω να πάρω σκύλο ράτσας για να ξέρω τι θα περιμένω από αυτόν... Όπως είπα για το θέμα τις φύλαξης δεν τον θέλω να πιάσει τους κλέφτες....

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Δεν ισχύει απόλυτα οτι ο σκύλος της τάδε φυλής θα είναι και αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Όπως υπάρχουν labrador που δεν μπαίνουν στο νερό, έτσι υπάρχουν rottweiler που δεν φυλάνε ή και ΓΠ φοβικά. Αυτό ισχύει για όλες τις φυλές. Πάντα θα υπάρχουν σκυλιά που δεν ανταποκρίνονται στο πρότυπο.
Το να διαλέξεις την φυλή είναι το ευκολότερο. Δύσκολο είναι να διαλέξεις εκτροφέα, ακόμα πιο δύσκολο απο ποιο ζευγάρωμα θες κουτάβι και το δυσκολότερο όλων, ποιο κουτάβι είναι το καταλληλότερο.

Βήμα 1 (εύκολο)
Άρα αφού αποφασίσεις την φυλή, μαθαίνεις απο ποιες ασθένειες υποφέρει η φυλή. Ψάχνεις και κάνεις λίστα με τους εκτροφείς που τα σκυλιά τους δεν εμφανίζουν ασθένειες και ζουν μέχρι τα βαθιά γεράματα. Ψάχνεις σκυλιά με επίσημες εξετάσεις κλπ κλπ

Βήμα 2 (δύσκολο)
Αν αναζητάς τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά απο την τάδε φυλή, πρέπει να βρεις τουλάχιστον 2 σκύλους που ζευγάρωσαν και είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά. (Στο λέω πολύ χονδρικά)
Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι είτε μορφολογικά είτε στον χαρακτήρα

Κανονικά αυτή η έρευνα είναι πολύμηνη για να μην πω πολύχρονη. Υπάρχουν άτομα εδώ στο forum που ακολούθησαν την παραπάνω διαδικασία και προσωπικά την θεωρώ σωστή.

Εγώ όταν ήρθε η ώρα να πάρω σκύλο βαρέθηκα να κάνω όλα τα παραπάνω.
Ξέρω γω... έναν σκύλο για παρέα ήθελα, γιατί να γίνω ντετέκτιβ?
Και βρήκα σε μια φιλοζωική έναν σκύλο που μου άρεσε, τον πήρα και μου είπαν κ ευχαριστώ.
Και όλα καλά πήγανε.
Ούτε κροτοφοβία έχει που έχει το πόιντερ του γείτονα
ούτε φοβικό είναι όπως είναι το lab του άλλου γείτονα
και είμαι σίγουρος οτι φυλάει πιο αποτελεσματικά απο το rot του παρακάτω γείτονα.

Όλα τα σκυλιά μαδάνε κ όλα θέλουν έναν καλά περιφραγμένο χώρο

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
@Δέλτα θέλω να πάρω σκύλο ράτσας για να ξέρω τι θα περιμένω από αυτόν... Όπως είπα για το θέμα τις φύλαξης δεν τον θέλω να πιάσει τους κλέφτες....
Να σου πω εγώ τι μπορείς να περιμένεις...Ένα σκύλο με πολύ ενεργεία, πεισματάρη και "ξεροκέφαλο". Κοινώς έναν μπελά στα χέρια ενός νέου αμαθου ιδιοκτήτη σκύλου που πιθανών να είναι πρόβλημα και για τους γείτονες! Όχι ότι αν πάρεις ένα αδέσποτο δεν μπορεί να σου τύχει κάτι τέτοιο...Δεν προσπαθώ να σου υποδείξω τι να κάνεις. Και η αγορά σκύλου εφόσον γίνεται υπεύθυνα ισος είναι καλή επιλογή για κάπιον. Αν πιστεύεις ότι μπορείς και έχεις την υπομονή και τα εφόδια να το διαχειριστεις τότε πάσο. Αν θες να ακούσεις και την δικιά μου γνώμη στην είπα παραπάνω με πολύ αγάπη. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι μην αποκλειεις το ενδεχόμενο της υιοθεσίας έχε το νου σου και μπορεί εκεί να βρεις ένα πιο κατάλληλο σύντροφο για εσένα ή ακόμα και κάποια φυλή που σε ενδιαφέρει.

Τώρα για τους "κλέφτες" και ο γκοζιλα να ήταν δεν θα τους έπιανε! Αποτρεπτικά δουλεύει μια χαρά ένα οποιοδήποτε μεγαλόσωμο σκυλί

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Δεν ισχύει απόλυτα οτι ο σκύλος της τάδε φυλής θα είναι και αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Όπως υπάρχουν labrador που δεν μπαίνουν στο νερό, έτσι υπάρχουν rottweiler που δεν φυλάνε ή και ΓΠ φοβικά. Αυτό ισχύει για όλες τις φυλές. Πάντα θα υπάρχουν σκυλιά που δεν ανταποκρίνονται στο πρότυπο.
Το να διαλέξεις την φυλή είναι το ευκολότερο. Δύσκολο είναι να διαλέξεις εκτροφέα, ακόμα πιο δύσκολο απο ποιο ζευγάρωμα θες κουτάβι και το δυσκολότερο όλων, ποιο κουτάβι είναι το καταλληλότερο.

Βήμα 1 (εύκολο)
Άρα αφού αποφασίσεις την φυλή, μαθαίνεις απο ποιες ασθένειες υποφέρει η φυλή. Ψάχνεις και κάνεις λίστα με τους εκτροφείς που τα σκυλιά τους δεν εμφανίζουν ασθένειες και ζουν μέχρι τα βαθιά γεράματα. Ψάχνεις σκυλιά με επίσημες εξετάσεις κλπ κλπ

Βήμα 2 (δύσκολο)
Αν αναζητάς τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά απο την τάδε φυλή, πρέπει να βρεις τουλάχιστον 2 σκύλους που ζευγάρωσαν και είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά. (Στο λέω πολύ χονδρικά)
Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι είτε μορφολογικά είτε στον χαρακτήρα

Κανονικά αυτή η έρευνα είναι πολύμηνη για να μην πω πολύχρονη. Υπάρχουν άτομα εδώ στο forum που ακολούθησαν την παραπάνω διαδικασία και προσωπικά την θεωρώ σωστή.

Εγώ όταν ήρθε η ώρα να πάρω σκύλο βαρέθηκα να κάνω όλα τα παραπάνω.
Ξέρω γω... έναν σκύλο για παρέα ήθελα, γιατί να γίνω ντετέκτιβ?
Και βρήκα σε μια φιλοζωική έναν σκύλο που μου άρεσε, τον πήρα και μου είπαν κ ευχαριστώ.
Και όλα καλά πήγανε.
Ούτε κροτοφοβία έχει που έχει το πόιντερ του γείτονα
ούτε φοβικό είναι όπως είναι το lab του άλλου γείτονα
και είμαι σίγουρος οτι φυλάει πιο αποτελεσματικά απο το rot του παρακάτω γείτονα.

Όλα τα σκυλιά μαδάνε κ όλα θέλουν έναν καλά περιφραγμένο χώρο
Συμφωνώ 100%
Από το δικό μου το ροτ και το χαμστερ τις γειτόνισσας καλύτερος φύλακας είναι (τουλάχιστον αυτό μένει ξύπνιο το βράδυ:ROFLMAO:)

• Haha
Reactions: Pepev50

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Αν θέλεις σκύλο να σου κάνει παρέα απέκτησε ένα λαμπραντόρ. Είναι ευγενικά σκυλιά χωρίς επιθετικότητα σε ανθρώπους και ζώα, φοβερά ανθρωποκεντρικά. Για φύλακας δεν κάνει παρότι έχει δυνατό γάβγισμα.

Για να έχεις λαμπραντόρ πρέπει να διαθέτεις χρόνο, να μένει μαζί σου, να ανέχεσαι την τρίχα και να αποδεχθείς πως θα έχεις ένα σκυλί με μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Θα σοβαρευτεί, αν υποθέσουμε πως σοβαρεύονται, κοντά στα τρία χρόνια.

Για τις τρίχες σου είπα ;
Να βγαίνει βόλτα τουλάχιστον μια ώρα το πρωί και μία το βράδυ ;
Πως θα σε ακολουθεί σαν ουρά όπου πηγαίνεις ;
Πως αναζητά την συντροφιά και χάδια ;

Για να είναι τυπικό λαμπ πρέπει να διαλέξεις προσεκτικά τον κυνοτρόφο ( είναι χρονοβόρα διαδικασία ). Εννοείται με το ανάλογο κασέρι ( 1.000 € )

Εννοείτε ότι θα μένει μέσα στο σπίτι μαζί μας απλά όπως τα βλέπω τώρα τα πράγματα το 8ωρο που θα πρέπει να είμαστε στη δουλειά θα πρέπει να είναι έξω.... Αλλά ποτέ δεν ξέρεις μπορεί σιγά σιγά να το καταφέρω να μένει και μόνο του μέσα στο σπίτι όταν λείπουμε
Αυτό δεν παίζει, πρέπει να είναι μέσα και όταν λείπεις. Αν θέλεις να έχεις σκύλο στην αυλή μην πάρεις λαμπ. Αν το θες ποιο προσωπικά μην πάρεις σκυλί.

Το Λαμπραντορ Ριτρίβερ - Ενας άγγελος ή το σκυλί απο την κόλαση?
Ποση ασκηση χρειαζεται ενα λαμπραντορ;

* Η λαιμαργία τους είναι κερασάκι στην τούρτα.
** Το τυπικό λαμπ δεν είναι φοβικό.
*** Είτε λαμπ είτε Γ.Π. τα έξοδα είναι κοντά στα 100€ τον μήνα.

• Like
Reactions: Yorkaddict

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
@ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ
Μιας και έχεις λαμπ, λύσε μου μια απορία: Αν ακούσουν θόρυβο ή δουν κάποιον άγνωστο να μπαίνει στον χώρο τους, κάνουν κάτι, προειδοποιουν, φωνάζουν ή δεν τρέχει τίποτα;

• Like
Reactions: GRDANE

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
@ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ
Μιας και έχεις λαμπ, λύσε μου μια απορία: Αν ακούσουν θόρυβο ή δουν κάποιον άγνωστο να μπαίνει στον χώρο τους, κάνουν κάτι, προειδοποιουν, φωνάζουν ή δεν τρέχει τίποτα;
Αν ακούσουν θόρυβο ή περάσει κάποιος έξω από την πόρτα.

Ζούμε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας. Στα σχεδόν τέσσερα χρόνια ο Άργος έχει γαβγίσει ξαφνικά ίσα με πέντε φορές χωρίς να βρω την αιτία. Άνοιξα την πόρτα να δω αν ήταν κάποιος απ' έξω αλλά τίποτα.

Αν κάποιος κατεβαίνει τα σκαλιά δεν γαβγίζει σε αντίθεση με τα δύο κοκόνια του παρακάτω ορόφου τα οποία θα γαβγίσουν τουλάχιστον τις μισές φορές που εγώ κατεβαίνω. Όταν ακούει το ασανσέρ στον όροφο "στήνει" αυτί αλλά δεν κάνει άλλη κίνηση. Έχουν υπάρξει κάποιες φορές που έχει στηθεί όρθιος με τεντωμένη ουρά και αναμένει να ακούσει κάτι.

Αν μπει κάποιος άγνωστος μέσα.

Δεν έχω δοκιμάσει να δώσω σε κάποιον άγνωστο κλειδιά για να δω αντίδραση αν μπει ξαφνικά. Αν έρθουν σπίτι άγνωστοι στον Άργο, πχ φίλοι του γιου μου, το σύνηθες είναι ένα γάβγισμα και τρέξιμο κατ' επάνω τους για χαρές. Το ίδιο θα συμβεί και με ντιλιβεράδες αλλά σ' αυτή τη περίπτωση υποθέτω το έχει συνδέσει και με την σακούλα που κρατάνε στο χέρι.

Πριν λίγο καιρό ήχησε ο συναγερμός σε παρακείμενο διαμέρισμα και κάποια στιγμή αργότερα χτύπησε το κουδούνι. Άνοιξα σε ένστολο αστυνομικό με τον Άργο ως συνήθως πίσω μου. Σ' αυτόν άρχισε το έντονο γάβγισμα.

Εμπειρία σε εξωτερικό χώρο έχω από το κάμπινγκ που κάνουμε διακοπές. Την νύχτα ορισμένες φορές ακόμα και αν είναι δίπλα μου όταν ξαφνικά αρχίζουν να πλησιάσουν κάποιοι τσιτώνεται και γαβγίζει. Ίσως είναι η θέση που μένουμε και τους θεωρεί απειλή προς τον χώρο μας. Την ημέρα ή δεν θα γαβγίσει σε κανέναν ή θα το κάνει αν ο άλλος κρατά φαγητό ( δώσε μου και εμένα μπουκιά )..

Άλλη μια φορά μου έτυχε στην αυλή της πεθεράς μου όταν ήρθε απ' έξω η ταχυδρόμος μέσα σ' αυτοκίνητο. Σε αντίθεση ο ΜΑΞ ( ΓΠ του κουνιάδου μου ) όταν με μυρίσει ή καταλάβει πως πλησιάζω το σπίτι γαβγίζει συνέχεια σαν συναγερμός.

Παρόμοια εμπειρία έχω και απ΄τον Ερμή ( λαμπραντόρ φίλου ). Πάντως για κάποιον που δεν ξέρει ότι έχει να κάνει με λαμπ ή φοβάται τα σκυλιά το γάβγισμα σε σχέση με τον όγκο είναι μάλλον αποτρεπτικό. Όπως και να έχει όταν τα πλησιάσεις είναι για χάδια.

Σε άλλο νήμα η συζήτηση ήταν αν τα σκυλιά διαισθάνονται "περίεργους" ανθρώπους ή κάπως έτσι. Στο δρόμο έχει γαβγίσει σ' έναν μουσάτο τύπο με σκούρο παλτό ο οποίος πραγματικά φερόταν περίεργα και στον "τρελό" μιας γειτονιάς παρακάτω. Τον δεύτερο με το που τον είδε πήρε πρέφα πως κάτι δεν πάει καλά και αν τον συναντήσουμε το λιγότερο τον στραβοκοιτάζει.

LackNock

Member
31 Ιανουαρίου 2020
21
10
28
Καλησπέρα σας, συνεχίζω το ψάξιμο και το διάβασμα για όλες τις φυλές και θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει κάτι στο ίντερνετ (αξιόπιστο ) που να περιγράφει τα χαρακτηριστικά-ιδιαιτερότητες... Μέχρι στιγμής έχω διαβάσει ότι μου βγάζει το google και περιγραφές από ιστοσελίδες εκτροφείων και φυσικά εδώ μέσα

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
Καλησπέρα σας, ........... που να περιγράφει τα χαρακτηριστικά-ιδιαιτερότητες...
η συζήτηση με εκτροφείς μόνο.. που θα σε ενημερώσουν και ειδικά για τις ιδιαιτερότητες των σκύλων τους...

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
Καλησπέρα σας, συνεχίζω το ψάξιμο και το διάβασμα για όλες τις φυλές και θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει κάτι στο ίντερνετ (αξιόπιστο ) που να περιγράφει τα χαρακτηριστικά-ιδιαιτερότητες... Μέχρι στιγμής έχω διαβάσει ότι μου βγάζει το google και περιγραφές από ιστοσελίδες εκτροφείων και φυσικά εδώ μέσα

αν θες να μαθεις χαρακτηριστικα διαφορων φυλων ο καλυτερος τροπος να ενημερωθεις ειναι μεσω της κυνολογικης ομοσπονδιας (Fédération Cynologique Internationale). πας στο πεδιο "φυλες" (breeds) και διαβαζεις τα προτυπα τους.

αν θες να μαθεις τις ιδιαιτεροτητες τους, ο καλυτερος τροπος ειναι μεσω των ομιλων των φυλων.

LackNock

Member
31 Ιανουαρίου 2020
21
10
28
Καλησπέρα σας, διάβασα ένα θέμα εδώ στο φόρουμ για κάποιον Ανδρέα που κάνει εμπορία κουταβιών από ότι κατάλαβα.... Και διάβασα μέσα σε αυτό το άρθρο κάποια πράγματα που λέει ότι και κάποιον που ερχετε εδώ μέσα στο φόρουμ να τον πάρουμε από το χέρι στον καλύτερο εκτροφεα μόλις ακούσει την τιμή θα πάει στον κουταβοεμπορο.... Εγώ αυτή τη στιγμή αυτό θέλω να βρεθεί κάποιος και να μου πει ξέρεις τι μιλά με αυτόν αυτόν και αυτόν να μάθεις κια να σε βοηθήσουν να απόφασησεις....και εγώ πριν μπω στο φόρουμ και διαβάσω ήθελα σκύλο με 300€ μόλις διάβασα και έμαθα είπα ότι θα πάρω με το σωστό τρόπο και ας κάνει 1000+...

• Like
Reactions: Εriana

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
και εγώ πριν μπω στο φόρουμ και διαβάσω ήθελα σκύλο με 300€ μόλις διάβασα και έμαθα είπα ότι θα πάρω με το σωστό τρόπο και ας κάνει 1000+...
Χωρίς παρεξήγηση...

Αν περιμένεις από άλλους να σου πουν και ΤΙ φυλή να επιλέξεις, αλλά και ΣΕ ΠΟΙΟΝ να απευθυνθείς, χωρίς μόνος σου να είσαι σε θέση να κρίνεις αν αυτός που έχεις μπροστά σου εκτρεφει ή μαλακιζεται, μαλακια θα κάνεις (με το παρντον) και θα πας στον πρώτο που θα σου γυαλίσει ή στον πρώτο που θα σου προτείνει κάποιος άλλος (που μπορεί να μην έχει και τις πιο αγνές προθέσεις)

Το να πας σε έκθεση είναι μονόδρομος.
Να πας να δεις τι σκυλιά υπάρχουν, τι άνθρωποι εκτρέφουν.
Διάβασε....
Διάβασε το πρότυπο, διάβασε αναλύσεις του προτύπου, από κριτές από εραστές της φυλής.
Ξαναπήγαινε σε έκθεση.
Μπες σε σελίδες σοβαρών εκτροφεων του εξωτερικού, δες σκύλους της φυλής που θες. Σύγκρινε αυτό που βλέπεις με αυτό που είδες εκεί που πήγες...
Μία εικόνα θα έχεις ήδη σχηματισει για την φυλή που θες.
Διαβασε ξανά... Και ξανά...
Μέχρι η εικόνα να γίνει ΑΠΟΨΗ.

Εαν όλα αυτά ΔΕΝ τα κάνεις, όλοι οι σκύλοι της ίδιας φυλής θα σου φαίνονται ίδιοι και είναι σχεδόν σίγουρο πως ανάμεσα σε έναν καθαρόαιμο σκύλο των 1000€ ή 2000€ ή 5000€ και έναν των 250€, στον σκύλο των 250 θα πας.

Εαν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν θέλεις να μπεις στην διαδικασία του διαβάσματος και του ψαξίματος, ειλικρινά στο λέω, βρες ένα ημίαιμο να υιοθετήσεις.

LackNock

Member
31 Ιανουαρίου 2020
21
10
28
@Yorkaddict Αρχικά δεν περιμένω να μου πείτε τι φυλή να διαλέξω , δεν υπάρχει περίπτωση να πάω στον πρώτο που θα μου γυαλίσει θα το ψάξω αλλά θα ζητήσω και γνώμες είτε από εδώ είτε σε εκθέσεις που θα προσπαθήσω να πάω πριν το καλοκαίρι . Και πίστεψε με αν έχω να διαλέξω στα 1000 και στα 1500 αν στα 1500 είναι καλύτερο το ''πακέτο'' σίγουρα θα πάω προς τα εκεί . όταν λέω πακέτο εννοώ εκτροφέας, γονείς ,αίματα κτλ .

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Για να μην νομίσεις πως κρύβουμε τους κυνοτρόφους εγώ σου παραθέτω δύο εκτροφεία λαμπραντόρ στην Αθήνα με μακρόχρονη εμπειρία. Κάνε τις κουβέντες σου και πάρε μια γεύση.

Palmhill Celebrity
Βρίσκεται στον Άγιο Στέφανο Αττικής, κυρία Μαργαρίτα Weber.
====

Amalthea
Βρίσκεται στον Αυλώνα, πίσω από το στρατόπεδο Τεθωρακισμένων, Κα Ρεγγίνα
Έκαναν και εκτροφή Ροτβαϊλερ, δεν ξέρω αν συνεχίζουν. Όταν τους είχα επισκεφθεί με είχε σκανάρει εξονυχιστικά ένα σερνικό Ροτ.
====

Kingdom of Major Stars
Βρίσκεται Θεσσαλονίκη. Έχω διαβάσει καλά λόγια αλλά μέχρι εκεί.
====

Μην ξεχνάς όσα είπε παραπάνω ο @Yorkaddict και όχι μόνος αυτός.

Όσα και να διαβάσεις, όσα να σου πούμε εμείς, όσα να σου πουν οι κυνοτρόφοι δεν φτάνουν. Πρέπει με κάποιο τρόπο να έρθεις σ' επαφή με σκυλιά απ' την φυλή/ες που σ' ενδιαφέρουν.

LackNock

Member
31 Ιανουαρίου 2020
21
10
28
@ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ σε ευχαριστώ για την απάντηση σου ...

Ας θέσω την ερώτηση αλλιώς...Εσείς τι προτείνετε για πρώτο σκύλο με στοιχεία φύλαξης ο οποίος θα μένει μέσα στο σπίτι και μέχρι τα τωρινά δεδομένα θα μένει στην αυλή μόνος του περίπου 8 ώρες (εκτός τις μέρες που δουλεύω σπαστό ) και μόνο την καλοκαιρινή σεζόν. Θα έχει τις καθημερινές του βόλτες 3 φορές την μέρα + κάποιες μέρες που έχω προπόνηση σε γήπεδο (τρέξιμο ) θα μπορώ να τον παίρνω μαζί μετά από μια ηλικία .

Δεν υπάρχουν γείτονες πριν τα 500 μέτρα . Υπάρχει αυλή 4 στρεμάτων και μέσα σε αυτήν θα φτιάξω και ένα κεννελ για όποτε πρέπει να μπεί εκεί ...Υπάρχουν 3 εκπαιδευτές σκύλων στην περιοχή όπου αρχικά θα τον πάρω για βασική υπακοή και μετά αν χρειαστεί κάτι άλλο . Κτηνίατροι υπάρχουν αρκετοί με τον κοντινότερο στο διπλανό χωρίο (3 λεπτά με το αμάξι).

Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να σας πώ για εμένα που να σας βοηθήσει....

Τώρα θα μου πείτε κάποιο πάλι για ημίαιμο ή να μην πάρω καθόλου ή να συνεχίσω το ψάξιμο αλλά αυτό το ψάξιμο ανάμεσα σε 150 + φυλές πιο δύσκολα τα κάνει τα πράγματα....Περιμένω να ακούσω μια γνώμη και στην συνέχεια θα ψάξω μόνος μου για την ράτσα που λέτε και να δω αν μου ταιριάζει και αν μπορώ να αντεπεξέλθω

Σας Ευχαριστώ και συγγνώμη για τις συνεχείς ερωτήσεις απλά δεν θέλω να κάνω κάτι λάθος

Perikleas

Member
7 Φεβρουαρίου 2020
9
0
38
Ποιοτικά δερμάτινα κολαρα και λουριά που κατασκευάζονται στην Ελλάδα στο μέγεθος που θέλετε και με το όνομα του σκύλου σας θα βρείτε εδώ www.collaraki.com